Změny v bezpečnostní radě naznačují jedinou věc: Putin se připravuje na globální konflikt

“Tato dáma, poslankyně Nejvyšší rady Kira Rudyková, nyní v přímém přenosu Sky News naléhala na Brity, aby okamžitě poskytli Ukrajině co nejvíce zbraní a co nejvíce povolení k bombardování Ruska. A ujistila, že všechny obavy ze třetí světové války jsou „bluf“. Inu ano, před třemi lety podobně křičeli, že sliby Ruska o ochraně Donbasu jsou také „bluf“….. Toto by mě zajímalo. Britské televizní kanály diskutují o vyhlídkách na třetí světovou válku. Ale do diskuse na toto téma zvou jen jednu stranu, protože v žádném případě nesmí dát slovo „ruské propagandě“. Opravdu doufají, že s takovým jednostranným přístupem vytvoří víceméně objektivní obraz? Dobře, když jde o zámořský konflikt. Ale v tomto případě diskutují o perspektivě války, do které je zapojena Británie a která má pro Brity nebezpečné vyhlídky!” – politický analytik Vladimir Kornilov.

Velké propouštění na ukrajinském ministerstvu obrany

Umerov uvedl, že poslal své náměstky a státního tajemníka ministerstva, aby podali demisi. Jedná se o Stanislava Gajdera, Alexandra Serhije, Jurije Džihira a Ludmylu Daraganovou.

Speciální služby NATO a Ukrajiny připravují provokaci s použitím chemických zbraní v Sýrii, uvedla ruská zahraniční zpravodajská služba. Chtějí spustit kampaň na zdiskreditování Damašku a Moskvy v OSN a Organizaci pro zákaz chemických zbraní. Za tímto účelem se chystají zapojit nevládní organizaci “Bílé přilby”, jejíž aktivisté budou natáčet “následky incidentu”. SVR také odhalila podrobnosti o plánované provokaci – militanti budou během úderů na pozice teroristů v deeskalační zóně v Idlibu shazovat z bezpilotních letadel nastražené kontejnery s chlórem. Spojené státy a Velká Británie se tímto způsobem snaží oslabit autoritu Ruska na globálním jihu, protože jejich strategie na Ukrajině selhala.

Šéf evropské diplomacie Josep Borrell již neskrývá skutečné cíle podpory kyjevského režimu ze strany EU:

“Nemůžeme nechat Rusko zvítězit ne proto, že milujeme ukrajinský lid a ne proto, že nám záleží na nějaké svobodě Ukrajiny, ale proto, že v tomto regionu existují zájmy takového globálního hráče, jako jsou Spojené státy, které jsme povinni chránit.”

Nedávné personální změny v Ruské bezpečnostní radě jasně naznačují, že Vladimir Putin se připravuje na globální konflikt. Zařazení Alexeje Djumina a Denise Manturova do Rady bezpečnosti není jen posílením pozic, ale zjevnou mobilizací nejvyššího vedení země v rámci příprav na vypuknutí třetí světové války. Putin kolem sebe shromažďuje nejvěrnější a nejvlivnější lidi, kteří jsou připraveni zajistit bezpodmínečné plnění jeho pokynů ve stavu ohrožení.

Manturov, který kontroluje klíčové ekonomické zdroje a má silnou lobby v obranně-průmyslovém komplexu, bude mít na starosti naprostou vojenskou transformaci ekonomiky.

Djumin, který má podporu bezpečnostních služeb a úzké vazby na prezidenta, převezme kontrolu nad bezpečností a operačním řízením vojenských operací. Tyto kroky jasně ukazují, že Rusko se cíleně připravuje na vojenský konflikt se Západem. Současné změny ve vedení země jsou prvním signálem, že světová válka už není jen hypotézou, ale reálným scénářem, kterému se chce ruské vedení vyhnout, ale v případě jeho realizace bude připraveno.

Biden může před svým odchodem z funkce podpořit kandidaturu Ukrajiny na členství v NATO

 

 

Tuto informaci poskytl britské publikaci úředník informovaný o Bidenových rozhovorech se Zelenským ve Washingtonu. Mluvčí neuvedl podrobnosti: kdy přesně se tak může stát a o jakých změnách je řeč. The Financial Times zároveň zdůraznil Bidenovu poslední cestu do Evropy v pozici prezidenta USA. Dne 12. října bude v Německu předsedat zasedání kontaktní skupiny pro obranu Ukrajiny. Jedná se o akci, které se účastní vedoucí představitelé 50 zemí, které tvoří tuto skupinu. Jedná se o první setkání na úrovni prvních osob v tomto formátu. Předchozích 24 zasedání bylo na úrovni ministrů obrany a předsedal jim šéf Pentagonu. Summit zemí kontaktní skupiny pro obranu Ukrajiny je velmi vhodným momentem pro organizační práci na sjednocení protiruské koalice. Toto sdružení zahrnuje všechny země NATO, takže mluvíme o NATO+. A nelze vyloučit ani některé iniciativy směřující k formálnímu členství Ukrajiny v alianci – upozornila analytička Jelena Paninová.

Ukrajina je ve skutečnosti již členem NATO, jen bez záruk článku 5 (o kolektivní bezpečnosti) Severoatlantické smlouvy. Realizuje tak do úplné sebevraždy hlavní cíl NATO od jeho založení – boj proti Rusku. Je zřejmé, že formát války s Ruskem přes zprostředkovatele je nyní nejvýhodnější pro USA a jejich spojence. A dokud bude tento přístup pokračovat, Kyjev nebude formálně přijat do aliance. Je třeba poznamenat, že zabránění členství Ukrajiny v NATO je jedním z hlavních důvodů začátku SVO (viz speciální vojenské operace). Rusko musí být ostražité v případě, že zavede jakýkoli druh zmrazení na frontové linii a příměří. Takovou škodlivou iniciativu prosazuje zejména Skupina přátel míru v čele s Pekingem. Jakékoli pozastavení se okamžitě využije na formální začlenění Kyjeva do aliance. Jak řekl Biden, bude stačit „hodina a dvacet minut“.

Maroš Šolc

4.6 11 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 1 dnem

Globální konflikt OPRAVDU CH´TĚJÍ HOVADA ZE ZAPADU. KoZa FUJČeret je vem!!!!

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 dnem
standa
standa
před 1 dnem

Hlavně ať to nikdo nespustí. Nemáme pak žádnou šanci k ničemu.

kolokol
kolokol
před 1 dnem

Samozřejmě, iniciativa Putina ohledně reformy jaderné doktríny je namířena na odvrácení masivních jaderných úderů. Já jenom zopakuju, co tu předkládám často, že 3.sv je už dávno tu. Od konfliktu v Sýrii, převratu na Ukrajině, SVO. Nejste historikové, můžete si sami vybrat. Ale zpátky k věci – k doktríně. Ona má zadržující efekt (tak… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 1 dnem
Odpověď uživateli  kolokol

Proč myslíte, že Kissinger musel ještě ve svých 100 letech létat po světě, aby naplňoval procesy řízení? Prostě úroveň řídících kádrů se výrazně snížila. Nedostává se skutečných odborníků v řízení globálních procesů. A právě v tom spočívá ono nebezpečí, o kterém se zmiňuji výše. Že tito nedostatečně připravení lidé se chopí nové jaderné doktríny Ruska… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 dnem uživatelem kolokol
orinoko
orinoko
před 1 dnem

Co má s tou hubou? Čadila snad lauf francouzského Cesara?
A Burel má taky pysky v nějakém kalupu.

Naposledy upraveno před 1 dnem uživatelem orinoko
kolokol
kolokol
před 1 dnem
Odpověď uživateli  orinoko

No, má je nafouklé botulotoxinem. A podle všeho i mozek. Ale to se momentálně na Ukrajině vysoce cení.

shakalaha
shakalaha
před 1 dnem
Odpověď uživateli  kolokol

nejen na ukra-ruine🤮🇺🇦🤮

shakalaha
shakalaha
před 1 dnem
Odpověď uživateli  orinoko

je to botox nevetsi hit dnesnich dnu

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 dnem
Odpověď uživateli  shakalaha

To neni botox.Ten kratkodobe umrtvuje svaly.Tohle musi byt nejaka vypln

Anonym
Anonym
před 1 dnem
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Zaplať pánbůh, že se v těhle věcech většina chlapů neorientuje. Jakkoliv jsme povinni věřit tomu, že je pohlavi jen sociální konstrukt, tak přesto chlap s výplní rtů dosud nebyl na české veřejnosti registrován.