Ukrajinu budou podpírat Arménií a Moldavskem. Zelenskyj  žádá, Západ, Sandu a Pašinjan souhlasí

Vladimir Skačko
Vladimir Skačko

Blesková cesta přesluhující hlavy Ukrajiny Volodymyra Zelenského do evropských zemí skončila tak rychle, že na zádech tohoto Ukrajince pravděpodobně ještě stále zůstávají stopy po něžných dotecích francouzského prezidenta Emmanuela Macrona…

Francouzský prezident se přitiskl k Zelenskému na veřejnosti tak vášnivě a pevně, že manželka toho druhého – Jelena – by měla včas zavětřit a začít žárlit: při takovém laškování na veřejnosti nutně vznikají domněnky, co asi dělají tihle evropští hoši s jinými hochy v kuloárech, skryti před médii. Samozřejmě v zájmu vítězství demokracie.

Ale bohužel, pokud jde o kohabitaci demokracií, v Paříži šlo opravdu jen o důvěrnou intimitu – o nic víc. Mnozí se domnívají, že cesta Zelenského byla neúspěšná, protože nedostal, co chtěl. Není to tak docela pravda – Zelenskému i všem, kdož ho sledují s psychiatricko-politickým zájmem, návštěva prospěla. Protože se vyjasnila jak perspektiva, tak plány Západu v ukrajinském konfliktu a připravenost je prosadit.

Za prvé, sám Zelenskyj znovu prohlásil, že nehodlá uzavřít mír s Ruskem způsobem, který by zajistil trvalý mír. To znamená, že by zaručil bezpečnost Ruska na západním směru, což je možné pouze ve dvou případech: buď Ukrajina zmizí z mapy světa úplně, nebo její zbytky, které zůstanou po skončení speciální vojenské operace (SVO), získají zpět svůj dřívější neutrální a nezařazený status tím, že se z ústavy odstraní klauzule o evropské integraci. V ukrajinských snech to znamenalo povinné členství v NATO a v EU.

I když je vztah Ruska k Evropské unii indiferentní, vstup Ukrajiny do Aliance je stále hlavní hrozbou pro ruskou bezpečnost. V důsledku toho jsou tyto ukrajinské plány pro Rusko zcela nepřijatelné,  a proto raději přivede speciální vojenskou operaci až k říčce Prut na západní hranici Ukrajiny, než aby trpělo „natovské“ rakety u Charkova.

Zelenskyj se však na závěr své návštěvy při setkání s německým kancléřem Olafem Scholzem, maje na paměti Macronovu evropskou paměť, rozohnil natolik, že:

– se znovu vrátil k pořádání „mírového summitu 2.0“ v listopadu tohoto roku, i když byl údajně den předtím zrušen, protože na něj nikdo nechce jet. Tato akce je sice potřebná, ale bez účasti Ruska zcela postrádá smysl. A Moskva několikrát jasně prohlásila, že na žádný summit nepojede: komunikace s hlupáky je ztráta času;

– hodlá prodat Scholzovi svůj „plán vítězství“, jehož smyslem není jednat s Ruskem o míru, ale vynutit si ho na bojišti.  …“O přesném datu v tuto chvíli nevím. Ale připravíme vše, na čem jsme se usnesli,“ – řekl Zelenskyj.

A jako by chtěl shrnout výsledky návštěvy, řekl: „Dnes je to naše třetí podzimní setkání s německým kancléřem Olafem Scholzem v tomto roce a možná jedno z nejdůležitějších… Nyní představujeme našim klíčovým přátelům naši strategii pro přiblížení míru. …Máme za sebou velmi úspěšný summit a připravujeme druhý. Všichni ve světě tak vidí, že Rusko se vyhýbá poctivé diplomacii, která by tuto válku ukončila spravedlivě a na základě Charty OSN. …Předložím Olafovi plán, jak PŘINUTIT Rusko k uzavření míru a ukončení války v roce 2025. Tento plán a mírový summit tuto válku ukončí.“

Jak se říká, k tomu není co dodat. Už jen proto, že snad je třeba se také zeptat Ruska, zda chce být „PŘINUCENÉ“ a přihlédnout k tomu, jak se věci vyvíjejí na frontách speciální vojenské operace?

Za druhé, Evropa naslibovala Zelenskému arzenál zbraní a techniky pro válku s Ruskem, ostatně jako vždy. Tentýž Scholz 11. října prohlásil, že Německo, Belgie, Dánsko a Norsko poskytnou Ukrajině do konce roku 2024 balík vojenské pomoci v hodnotě 1,4 miliardy eur. Balíček pomoci bude zahrnovat raketové systémy země-vzduch (SAM) Iris-T, Skynex, Gepard, BMP, tanky, radary, bezpilotní letouny a munici. Zároveň Scholz uvedl, že Německo bude klást hlavní důraz na vybavení protivzdušné obrany. Aby byla Ukrajina co nejvíce chráněna před ruskými leteckými a raketovými útoky, neboť Rusko ve vzdušném prostoru dominuje.

A tak to začalo: Nizozemsko ústy ministra obrany Rubena Brekelmanse oznámilo, že vyčlenilo 10,4 miliardy eur na vojenskou pomoc Ukrajině. Navíc 4 miliardy již byly odeslány a dalších 6 miliard se skutečně připravuje. Již dříve, jak známo, Nizozemsko předalo Kyjevu první várku starých stíhaček F-16.

Kromě amerických stíhaček F-16 je pak Francie připravena předat ukrajinským ozbrojeným silám své stíhačky Mirage 2000-5F. Spolu s francouzskými vojenskými inženýry a techniky, kteří je budou udržovat. A samozřejmě i s francouzskými piloty, protože Ukrajina nemá čas na výcvik vlastních. A i kdyby měla, stejně nemohou létat. Takže budou bojovat západní „dovolenkáři“ – profesionální vojáci, kteří se změnili na žoldáky.

Slíbili i 20 stíhaček, protože Ukrajině její vlastní stíhačky Su-24 a Mig-29 už došly.

Agentura Reuters uvedla, že USA jsou blízko k tomu, aby předaly Ukrajině rakety AGM-158B JASSM, které mohou zasáhnout 50 oblastí Ruska, a američtí představitelé již uvedli, že tato dodávka může „změnit strategický průběh konfliktu“.

Britští novináři upřesňují: staré rakety AGM-158A, které již byly Ukrajině dodány, mají dolet 370 kilometrů. Ale nová verze s písmenem „B“, (AGM-158B), může doletět na vzdálenost 926 kilometrů.

Jedná se o veřejnosti již známé údery dlouhého dosahu do hloubi Ruska, kvůli nimž Zelenskyj požádal o souhlas Spojené státy, Velkou Británii i zbytek Evropy, ale zatím oficiálně nic nedostal.

Rakety však už dostává. A nemusíte být nijak zvlášť chytří, abyste si uvědomili, co to znamená: pokud je čím udeřit, znamená to, že udeří. To je normální západní taktika: nechat všemu volný průběh, ověnčený oficiálním farizejským a lživým zákazem.

Ostatní evropské členské státy NATO také slíbily, že nějaké zbraně přihodí.

To však ještě není všechno. Politika požírání Ruska za pomoci hořících hranic po celém jejich obvodu pokračuje. Základny NATO jsou plánovány ve Finsku, které po vstupu do NATO prodloužilo hranici Ruska s Aliancí o více než 1 270 kilometrů. Německé tankové jednotky již dovádějí v Pobaltí, kde je jeden z hlavních „tygrů“ – Estonsko – již připraven bojovat proti Rusku. Společně s Polskem, které zvyšuje počty vojáků, chtějí zablokovat ruskou Kaliningradskou oblast a obecně učinit z Baltského moře „vnitřní moře NATO“ tím, že zde zablokují ruskou Baltskou flotilu.

Britové a Američané podněcují země Střední Asie k rusofobii a posílají tam stovky milionů dolarů místním požíračům grantů – sorosovcům, aby nastolili atmosféru „anulování Ruska“ a vnitřní nestability.

Dne 20. října 2024 se spolu s prezidentskými volbami v Moldavsku uskuteční referendum o vstupu země do Evropské unie, které iniciovala strana Akce a solidarita, jejímž neformálním vůdcem je prezidentka Maia Sandu.

A v Moldavsku prakticky nikdo nepochybuje o tom, že souhlas s EU je předehrou ke vstupu země do NATO. Moldavský ministr zahraničí Mihai Popşoi na letošním letním summitu NATO prohlásil, že moldavské úřady budou potřebovat hodně času, aby přesvědčily lidi o důležitosti členství v Alianci, protože lidé věří v obranu neutrálního statusu země. Moldavští představitelé jsou však přesvědčeni: „To může platit leda tak pro Švýcarsko, ale pro nás je to velká otázka … v našich konkrétních podmínkách bude trvat nějakou dobu, než budeme schopni v demokratickém procesu přesvědčit lidi, že NATO je skutečným řešením. … Pokud se mě zeptáte, řekl bych, že NATO je zárukou bezpečnosti nejen v našem regionu, ale kdekoli na světě.“

Oficiální Kišiněv je přesvědčen o správnosti svého postoje: země začala pořádat častá cvičení za účasti vojenského personálu ze Spojených států, Velké Británie, Německa a Rumunska. Konkrétně letos v březnu si moldavské bezpečnostní složky společně s více než stovkou zahraničních specialistů procvičily dovednosti zajištění bezpečnosti kritické energetické infrastruktury tváří v tvář dnes módním „hybridním“ a kybernetickým hrozbám v rámci cvičení Coherent Resilient 2024 Moldova.

V dubnu se v Moldavsku v rámci cvičení JCET 2024 sladily moldavské, rumunské a americké síly pro speciální operace. V květnu hostilo Moldavsko spolu s Polskem, Švédskem a dalšími zeměmi NATO fázi kolektivního cvičení Swift Response.

Znakem sbližování Moldavska s NATO bylo nejen prodloužení individuálního plánu partnerství s Aliancí do konce roku 2024 ze strany Kišiněva, ale také bezprecedentní poskytnutí území nečlenského státu vojenského bloku pro manévry v rámci komplexního cvičení NATO Steadfast Defender.

A aby toho nebylo málo, ázerbájdžánská média informovala, že Arménie se chce stát jižním křídlem NATO. Mezi NATO a vládou Nikola Pašinjana bylo dosaženo řady dohod, podle nichž je Arménie připravena:

1) na výstavbu leteckých základen NATO a rozmístění aliančních sil protivzdušné obrany. V blízkosti hranic s Ruskem;

2) k umístění sil rychlé reakce NATO, včetně pozemních, vzdušných a speciálních sil;

3) k vytvoření výcvikového střediska pro horské jednotky, které bude sloužit jako zástěrka pro trvalou přítomnost jednotek NATO na arménském území. Jedná se o obdobu Hitlerovy divize „Edelweiss“ z druhé světové války.

To vše zapadá do paradigmatu hledání možných náhradníků za Ukrajinu, až zahyne ve válce s Ruskem ten pověstný poslední Ukrajinec, před jehož smrtí si Západ tuto nešťastnou zemi najal. Připomínám, že podobné náhrady se hledají všude v Evropě: v Polsku, v Rumunsku, v pobaltských státech, ve Skandinávii a nyní se zapřahá i Moldavsko a Arménie.

První zkouškou síly tohoto hledání a připravenosti Ukrajiny bojovat až do konce jakýmikoliv prostředky, včetně teroristických metod, se stane summit zemí BRICS v Kazani 22.-24. října 2024. Zkazit tuto událost je úkolem kolektivního Západu a všech jeho poskoků a lokajů, vypilovaných na agresi. K tomu je třeba povolení k úderům do hloubi Ruska.

Rusko je podle svých představitelů a armády na takový vývoj připraveno. Robotické vysavače od čínské společnosti Ecovacs však nečekaně zafungovaly mnohem efektivněji v samotných Spojených státech. Obyvatelé hned několika amerických měst hlásili poruchy v práci technických „vychytávek“. Jednomu z majitelů se například stalo, že vysavač selhal a začal honit psa, přičemž z jeho reproduktoru se ozývaly nadávky jako „F***ing niggers“.

Američané tvrdí, že na vině byl hackerský útok. Zástupci čínské společnosti Ecovacs však uvedli, že žádné důkazy o hackerském útoku na účty v jejich systémech nenašli. Je tedy třeba přijít na to, co se tu vlastně děje. Je to samozřejmě urážlivé, nepochopitelné a politicky nekorektní. A – malicherné. Ale – na druhou stranu – je to sice drobnost, ale záhadná a symbolická. Ostatně, kdo může tvrdit, že jen izraelští zpravodajci jsou připraveni zorganizovat „pagerovou vzpouru“ nebo útok gadgetů na lidi?

V konečném důsledku činí všechny tyto skryté i zjevné přípravy na postup NATO k ruským hranicím potřebu úplného ruského vítězství ve speciální operaci ještě naléhavější. Pouze vítězství a úplná a bezpodmínečná kapitulace nebo rozpad Ukrajiny přimějí Západ přemýšlet o důsledcích všech těchto agresivních záměrů a akcí aliance.

*

Vladimir SKAČKO, UKRAJINA.ru (17:59 12.10.2024), vybrala a z ruštiny přeložila PhDr. Jana Görčöšová. Na snímku raketa AGM-158B JASSM s doletem přes 900 km

4.7 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
31 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kolokol
kolokol
před 3 dny

Já si jen pamatuju, že když tady před časem vládl nezřízený optimismus ohledně brzkého ukončení války na Ukrajině a já poukazoval dle oficiálních zdrojů na to, že se válka zatáhne ještě na X let, slízl jsem mínusů nadměrně. Jenže je jasné, že Západ nemůže Rusku přenechat vítězství. Jde tu totiž o pohnutky… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/General-Sandor-Kdyz-se-rika-pravda-neznamena-to-ze-je-clovek-prorusky-763145
Ja zase nevidim duvod proc nekdo nesmi byt prorusky.Nikdy mi nic neudelali,narozdil od americanu mi nic nevnucuji ( na coz jsem opravdu hakliva) Putina obdivuji,protoze nerozdil od zapadnich politiku to v Rusku nevedl od desiti k peti a kdybych nemela rodinu po Evrope,tak to tam klidne zkusim,protoze vsude je chleba o dvou kurkach

Karel2002
Karel2002
před 3 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Tak samozřejmě, člověk může být proruský a neměl by být za to zavřen do vězení a ani vyhozen z práce. Na to není žádný paragraf. Dostojevskij byl Rus a ovlivnil Kafku i Camuse. Čajkovskij byl Rus, Stravinskij byl Rus, Aljechin byl Rus atd. Hlavně se nesmíte nechat zastrašit. Nechat se zahnat v boxerském zápase do kouta.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Ja uplne nesnasim,kdyz si nekdo ” postavi zivot” na klise a mysli si,ze tim “nekam patri”..Je to povrchni a hloupe

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny

To tam musi vsichni byt blahem bez sebe…Pred volbami jim naslibuji hory doly a pak je tlaci do valky

oldo
oldo
před 3 dny

Za 1,4 mld.eur bude kolik té vyjmenované výzbroje?Po jednom kusu od každého?

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem oldo
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 4 dny

Na moje pozorování dochází – viz můj dávný článek “Na Blízkém východě jde osud Evropy do finále – Írán s Arménií právě přebírají vládu. Rusko dělá vše, aby nebylo vyšachováno (a zrádci nespí),Pro 27, 2016″
https://aeronet.news/na-blizkem-vychode-jde-osud-evropy-do-finale-iran-s-armenii-prave-prebiraji-vladu-rusko-dela-vse-aby-nebylo-vysachovano-a-zradci-nespi/
Jak je to právě aktuální!

Perská kočka prostě jede – ale vypadá k pohlazení, no ni?
comment image

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Když jsem do diskuse pod článkem *EU ztratila směr – žádná energie z Ruska” vložila obrázek plynovodu Nabucco https://www.novarepublika.cz/2024/10/orban-eu-ztratila-smer#comments byla to jen část mého názoru, která se mi aktuálně velmi potvrzuje, a to obzvláště v souvislosti s výše odkazovaným článkem, ve kterém jsem už před několika lety v titulku napsala “zrádci nikdy nespí” . A varovala… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- Když po vstupu do Sýrie dosáhlo Rusko v prosinci 2016 osvobození Aleppa, tehdejší íránský prezident Rouhani uskutečnil první zahraniční návštěvu, která zahrnovala tři země: Arménii, Kazachstán a Kyrgyzstán, kdy především v Arménii byl přivítán s velkými poctami neboť “historicky k sobě obě země mají velmi blízko”. V těchto dnech došlo k setkání Putina s novým íránským prezidentem, který… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-pokr- Od ledna 2025 skončí dodávky ruského uhlíku do Evropy přes Ukrajinu, a to i na Slovensko a do Maďarska, kde Ukrajina dodávky neobnoví. Od ledna tak jediná ruská možnost exportu uhlíku bude přes Írán a Střední Ásii (Kazachstán). https://topcor.ru/51177-kak-iranskij-potok-mozhet-povlijat-na-stabilnost-srednej-azii.html Írán tak má Rusko v šachu, protože si nejen může diktovat ceny, za které bude… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

-dok- Orbán se pravidelně účastní summitu turkických národů, kde zatím je jen v roli pozorovatele https://en.wikipedia.org/wiki/Organization_of_Turkic_States a je mu jedno, že jde o antiruský projekt Astana, který je o to významnější, že ruské zauralské území je rovněž turkické. Opětovně vkládám obrázek, který ukazuje na význam území “Arménie/Ázerbjádžán, a to v tom, aby se Írán dostal na… Číst vice »

shoty
shoty
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Komu bude to Nabucco dodávať plyn? Afrike, presťahovanej do Európy? Trošku treba zvážiť aj to, že Európa po imigrácii(islamizácii), vakcinácii, green deale a ukrajinizácii zmizne v prepadlisku dejín. Teda tej, akú ju dnes ešte vnímame.
A tiež si to v hlave zrovnaj. Irán kamarát s turkickým etnikom?

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  shoty

Netvrdím, že trasa se opět bude jmenovat Nabucco, to ale není důležité, důležitý je centrální zdroj dodávek. “Afrike, presťahovanej do Európy?” – to jste řekl přesně – během několika měsíců roku 2015 došlo k zásadním událostem: ¨na jaře byl z Číny světu ohlášen “Nový normál” (udržitelný růst=Green deal), v létě byla s Íránem uzavřena… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS: K ruským odkazům v mých komentářích doporučuji i diskuse pod nimi – převažuje názor, že Rusko má jen jednoho přítele: ruskou armádu. Což je totéž, co Pjakin říká dlouho a nedávno zopakoval i pro české diváky: https://www.youtube.com/watch?v=IbpWd7T3OLg (a to přesto, že on podstatné informace sděluje vždy pouze mezi řádky – tedy “jen tak mimochodem” pronesenou… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A ještě perlička: na summit BRICS v Kazani byl pozván i Pašinjan https://aftershock.news/?q=node/1430821 Je teď už pochopitelné, proč Rusko za svého předsednictví od ledna 2024 jako první krok prosadilo zastavit přijímání nových členů? Prohlášení Lavrova: „Naprostou většinou se deset členů rozhodlo ‚udělat si pauzu‘ s novými členy, ‚přijmout‘ nové členy, kteří by zdvojnásobily… Číst vice »

Praded
Praded
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Iránci jsou Peršané, jako Židé Hebrejci. V obou případech jde o ukradenou identitu a znehodnocení původní věrouky, skoro až zvrhlými naukami. Je otázkou, jak to dopadne na okrajině a tak jedině další výbuch na Družbě, může dodávky zdržet. Je otázkou, jak se bude vyvíjet vystěhovalectví na východ, po příchodu těch umělců z té Persie a Afriky.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Praded

Perská říše z doby cca 6. století p.n.l. uznávala zcela jiné náboženství – nejblíže měla k zoroastrismu a dokonce k satanismu, který dosud uctívají Kurdové/Jezidé (uctívání Slunce a anděla Meleka Tause). https://cs.wikipedia.org/wiki/Jez%C3%ADdismus Za 6 století po vzniku křesťanství vznikl islám a v 7. století n.l. byl vnucen i Íránu. Islám jako poslední ze tří abrahamovských monoteistických náboženství je dle mého také… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Máte tu nějakého červeného ctitele 🙂

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  kolokol

Já vím, ale to dávno tomu to jde mimo mě :-), doby, kdy jsem trávila hodiny psaním článků v očekávání pozitivního přijetí, jsou dávno ty tam, dnes už si píšu jen tak pro sebe a jen tak volně – taková volnočasová aktivita 🙂 Už skoro dva týdny mám po dlouhé době téměř hotový… Číst vice »

Praded
Praded
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Náboženství /ne víra/ a peníze jedno jest. V městě Ur Chaldejském, se Tetrarchovi, vyznávajícímu mnohobožství, po synech Náchorovi a Háránovi, narodil Abram /Abrahám/ který měl se služebnou Hagar syna Izmaela, od kterého mají za svůj původ muslimové a potom se mu narodil s manželkou Sárou syn Izák, kterého mají za svůj původ Hebrejci. No povedená rodinka… Číst vice »

Praded
Praded
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Árijci? No těch je také ve všech izmech plno.

danny
danny
před 4 dny

Článek shrnul důsledky úprku ruských sil od Kyjeva v létě 2022. Zelenský byl v Polsku, vláda připravená k evakuaci, mezinárodní schůzky se konaly v zahraničí, žoldáci po úderu na výcvikové středisko prchali. A nikdo nechtěl poslat Ukrajině ani ešus, natož zbraně. Autor se mýlí v závěru. Kapitulace nebo zničení Ukrajiny je jisté a je jen otázkou času. Ale… Číst vice »

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem danny
heriot
heriot
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Nesmysl. Článek neshrnuje žádné důsledky “úprku z Kyjeva”. Nepodsouvejte p. Skačkovi svoje smyšlenosti… Žádný úprk se totiž nekonal. Kdybyste se skutečně objektivně zajímal, věděl byste přece, že SVO Rusko zahájilo silou cca 90 tisíc proti 250 tisícům po zuby ozbrojeného a opevněného ukrowehrmachtu. Přesto se dokázalo dostat až do Kyjeva, kde rozhodně zůstat a dobývat ho,… Číst vice »

danny
danny
před 3 dny
Odpověď uživateli  heriot

Pane Heriote. Jak správně tvrdíte, Rusové došli až ke Kyjevu. Měli minimální ztráty a území bylo vcelku netknuté. Nechávali tam i místní samosprávu. A pak, najednou byli do týdne ve výchozích pozicích a tam zůstali skoro dva roky. Až nyní se pomalu a za cenu obrovských ztrát posouvají krok za krokem zpět. Území, které obsazují… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem danny
heriot
heriot
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Tak, p. Iščenko nic takového, že “Rusko propáslo” neřekl. Naopak konzistentně píše a říká to, co jsem uvedl výše. Nejen on, ale i jiní ruští i neruští. Jinak jistě situace v SVO má vliv na mezinárodní politiku, to nikdo nepopírá, Vy ovšem opět uhýbáte, protože jste řekl, že ohniska napětí jsou důsledkem “úprku od Kyjeva“. Co… Číst vice »

danny
danny
před 3 dny
Odpověď uživateli  heriot

Pan Iščenko to nejen řekl. On to i napsal. Celou studii jenom o tom. Stačí si ji dohledat. Není to déle než měsíc. Ruská armáda prchala do výchozích pozic tak rychle, že ji Ukrajinci nestačili dohnat! To je nepopiratelný fakt. chcete tvrdit, že to byl pochod vítězství? Právě po tomto úprku Západ začal… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem danny
heriot
heriot
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Tak západ vyzbrojuje horečně Ukrajinu od r.2014… Stažení vojska z Kyjeva si klidně nazývejte “úprkem”, když Vám to tak dělá radost, ale realitu tím nezměníte. Nerad se opakuji, ale Rusko stáhlo vojáky od Kyjeva až poté, co Ukrajina pod nátlakem (rozkazem..) západu odmítla Istambulské dohody, které byla ochotna přijmout, právě, kvůli… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem heriot
mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  heriot

Proč se stáhli Rusové od Kyjeva je na troubovitého studenta moc složité. A nezlobte se na něj. Když začal západ vyzbrojovat Ukrajinu, bylo tomu chlapci osm let. No a že Vás poučuje, jaké máte číst zprávy? Nedivte se, tomu pacholkovi. Jemu to přikázali a tak poslouchá. Občas nás tu i obšťastní nějakou peckou z banderovských špeků,… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Danny, taky musíš vzít v potaz propagandu a její sílu. Většina obyvatel našeho státu je obětí propagandy, Kdyby Rusko v roce 2022 obsadilo i Kyjev, stejně by mělo proti sobě nejen celý Západ, ale i zbytek světa. Bylo by jasným agresorem. A Zelenskyj by byl něco na způsob stažené pružiny, díky pomoci ostatního světa by byl… Číst vice »

shakalaha
shakalaha
před 3 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

ja na toho VS studenta nekolikanasobneho nemam nervy🤮💩🤮

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  shakalaha

Ale řekl bych, že je mezi diskutujícími nejdůležitější. Vždycky se dozvíme jaké noty z ambasády dostal Jeníček Lipoldů, Fendrych a jim podobná havěť. Pravda, studentík i to převyprávění někdy zmastí, ale to je jen nedočkavé mládí.