Ukrajinské okénko na 6. 10. 2024 od Ernesta

Jak včerejšek viděla Strana.ua

https://strana.today/news/472985-arestovich-nazval-kohda-obrushitsja-front-v-ukraine.html

Ukrajinská fronta by se mohla zhroutit do tří až čtyř měsíců.

Tuto předpověď uvedl bývalý poradce prezidentské kanceláře Alexej Arestovič v rozhovoru s bloggerem Nikolajem Feldmanem.

„Za dva nebo tři měsíce, dobře, tři nebo čtyři, se fronta, která se nyní hroutí ve dvou směrech, a ve třech pomalu ustupuje, se rozpadne se na šest nebo sedm úseků . Toto proudění se stane nekontrolovatelnou frontou,“ řekl.

Ruská armáda podle něj v tomto případě přemění válku na manévr, který povede „ke zhroucení fronty jako takové“.

„Když všech těchto 700 tisíc s kulomety a děly nebude schopno udržet frontovou linii, nepřítel se začne rychle pohybovat do vnitrozemí, odřízne Charkov a dosáhne Poltavy, Dněpru a Záporoží. Budeme mluvit o ztrátě hlavních průmyslových center Ukrajiny,“ uvedl bývalý poradce OP.

Arestovič řekl, že hlavním důvodem toho, co se děje, byl nedostatek záloh motivované pěchoty.

„Žádnými drony se nepodaří dosáhnout hranic v kterémkoli roce, pokud neochotní vojáci nepůjdou touto cestou pod nepřátelskou palbou… Systém výcviku selhal, v jednotkách chybí základní motivace, ale chápou, že deklarovaný cíl války – dosažení hranic z roku 1991 – není reálný za těchto konkrétních okolností,“ vysvětlil.

„Navíc chybí motivace kvůli vnitřní politice, kde každý den stát předkládá nové návrhy na omezení občanů: od kulturních a jazykových zákazů až po ekonomické, téměř každý den se objevují nové korupční skandály a chaos v řízení armády a státu se zintenzivňuje,“ – dodal bývalý poradce prezidenta.

Arestovič věří, že „teď jediným východiskem je vystřízlivět, zastavit válku a zahájit kompletní reorganizaci státního systému“.

https://strana.today/news/472989-ukraina-povysit-voennyj-sbor-i-nds.html

Problém rozpočtového deficitu Ukrajiny lze vyřešit pouze zvýšením vojenských daní a DPH.

Na fóru Business and War to uvedl šéf výboru pro finance, daně a celní politiku Daniil Getmancev.

„Když stát přijde k lidem a řekne, nemám dost na armádu, prosím, ať se každý z nás přihlásí k tomuto svatému účelu, a je třeba to udělat rychle, dnes jsou na to jen dvě odpovědi. Vojenské clo a DPH,“ řekl Getmancev.

„Jen tyto dvě silné daně, které mohou rychle vybrat peníze do rozpočtu od všech plátců,“ dodal úředník.

Den předtím Getmancev řekl, že parlament připravuje zavedení daní na všechny zásilky ze zahraničí, včetně těch, které stojí méně než 150 eur.

Zdanění balíků podle něj vyžadují obchodní řetězce i ukrajinští  výrobci.

„Nemůže dojít k deformacím ve zdanění, protože to má destruktivní dopad na trhy. A v tomto případě podporujeme z nějakého důvodu zahraniční výrobce. Protože naši výrobci – od lehkého průmyslu po potravinářské výrobky – platí DPH, ale ti, kteří to dělají v Číně, DPH neplatí. Z hlediska daňové politiky státu je to absolutní nesmysl, když mlátíme lidi, kteří vytvářejí pracovní místa, platí daně, vytvářejí přidanou hodnotu, ve prospěch lidí, které ani neznáme,“ vysvětlil poslanec s tím, že by osobně požádal o podporu odpovídající návrhu zákona.

Už dříve časopis Forbes napsal, že ministerstvo financí chce na Ukrajině zvýšit DPH a vojenské daně.

*

vybral a sestavil Ernest pro web Kosa Zostra

 

4.2 5 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 7 hodinami

Nebylo by pro ně lepší, jako u nás, armádu skoro zrušit a zařízení rozprodat? Nemuselo jich tolika zemřít a manuální práce je za všech režimů, špatně placená. Jak za těch 35 let pokročily veškeré technologie, tak se zvýšila produktivita práce, kolik pracovníků z ciziny tady u nás pracuje v agenturách a podle ekonomických kapacit, nejsme schopni, bez… Číst vice »