To je ale krásné neštěstí…

Daniel Sterzik-Vidlák
Daniel Sterzik-Vidlák

Tak nám volby v Rakousku vyhráli tamní Svobodní s Herbertem Kicklem. Ale asi jim to nebude nic platné, protože rakouští Lidovci a Sociální demokrati mají dohromady těsnou většinu, takže mohou sestavit dvoučlennou koalici a bez Svobodných se obejdou. A kdyby to po sečtení i korespondenčních hlasů náhodou nevyšlo, ještě další dvě strany se horečně hlásí, že zachrání svět před Mordorem Herberta Kickla.

Přitom, Karl Nehammer, současný rakouský kancléř, nemá zase až tak odlišné názory… Ale to víte, dávná mediální nálepka, že Svobodní jsou fašisté a putinisté, ta funguje nejen v Rakousku. Ale nechme Rakušanům, co jejich jest, ať si svoje vlády sestavují jak chtějí, důležité je, že další tabu v Evropě bylo prolomeno, vyhrála další protimigrační a chcimírská strana a jestli teď nebude vládnout, tak bude vládnout příště s ještě lepším výsledkem.

Všude to dopadne stejně. Pokud se spiknete proti vítězi voleb a uděláte kolem něj sanitární kordon, tak dosáhnete jediného – za čas se stane Orbánem. Zvítězí více než s padesáti procenty, složí jednobarevnou vládu, pravděpodobně zlomí nějakého politického lůzra, udělá s ním ústavní většinu… a zavede svoje pořádky. Orbán byl prostě jen první.

A propo… Orbán byl o víkendu u nás v Kotlince. Na narozeninách Miloše Zemana. Sešel se tam s Dudou, Ficem, Pellegrinim, Vučičem, Babišem… Na sociálních sítích těch správných a uvědomělých z toho bylo velké mrzeníčko. Na narozeniny bývalého prezidenta dezoláta přijede půl Evropy a s Fialou si zatím jeho eurohodnotná kamarádka, Leyenová, vytírá Síkel.

Do toho prý Piráti opouštějí i pozice náměstků na většině ministerstev, ba i Olga Richterová odchází z pozice místopředsedkyně sněmovny. Jestliže jdou takto všichni a nechávají korýtka korýtky, tak se rozhodli zachránit partaj a to mohou udělat jediným způsobem. Hóóódně žalovat. Napráskat ty, se kterými tři roky drželi basu. Z toho ještě Fiala mnohokrát zastříhá ušima jako zajíček ve své jamce. Vždycky jsem si myslel, že Lipavský funkci neopustí, ale zatím to vypadá, že si bývalí kamarádi kořist po Pirátech docela hladce rozdělili a na nejlepšího ministra zahraničí známého vesmíru se už nedostane.

Na to, že krajské volby prakticky nikoho nezajímaly, na to, že k nim přišlo málo lidí a na to „že volby přece nemohou nic změnit,“ se toho změnilo víc než dost. Kdo tomu nevěří, ať si poslechne libovolný aktuální rozhovor s Fialou. Ať se ho ptají na cokoliv, tak je na první pohled vidět, že má myšlenky někde úplně jinde. Takhle vypadají lidi, co se rozvádějí. Nechtějí mluvit o tom, co se u nich doma děje, ale na první pohled vidíte, že mají ošklivé starosti.

Otík Foltýn zase nemůže rozdýchat posměch z toho, že se nedovážil jít do televizní debaty s Jindrou Rajchlem. A tak napsal, že je to pod jeho úroveň a Rajchl je fašista… Jinými slovy, fakt se bojí slovního souboje jeden na jednoho. Dokonce i za předpokladu, že bude mít moderátora na své straně. A vyvolává to otázky… když je teď tak zbabělý, byl vůbec někdy jako voják statečný? Nebo to byly jen další kecy v lampasácké kleci?

Já jsem zase týden v Bruselu… a dneska tady měl mít slyšení Mario Draghi. To je ten, co udělal pro Uršulku hentu analýzu, proč se Evropě nedaří a proč všude vyhrávají volby dezoláti. Příčiny zhodnotil celkem správně, ale doporučil to řešit tak, že se ještě víc všichni zadlužíme a ještě více půjčených peněz nalijeme do Zeleného úderu. Měli ho tady dneska kvůli tomu trochu grilovat, ale Draghi nakonec raději nevystoupil. Asi má taky nahnáno. Oni jsou ti Patrioti po rakouském víkendu v bojovné náladě.

A Thierry Breton, bývalý komisař, co posílal Muskovi dopis, ať se neopovažuje odvysílat na svém twitteru rozhovor s Donaldem Trumpem… a za odměnu byl odejít. Tak tento Breton si teď vzpomněl, že Uršula má nějak moc moci a je to pro Evropu příliš nebezpečné. Jak vidno, pirátská mentalita se najde všude.

Hřebíčků do rakviček přibývá, libtardího pláče rovněž. Rajskou hudbou je mi Šarapatka, silné kvílení se ozývá z jurty kazašského stepního orákula, Džamily Stehlíkové. Foltýn také nevypadá, že by chtěl v nejbližších dnech vylézt ze zákopu a zase schytat nějakou palbu. Hilšer je zhrzený a obličej senátního Krysíka byl na tiskovce těsně po volbách k nezaplacení.

Možná proto se včera tak málo připomínala Mnichovská zrada. Většina liberálů ji teď prožívá na vlastní kůži. Už nechybí moc… když je po volbách, tak je před volbami. Péťa si může začít stříhat metr.

Daniel Sterzik – Vidlák

Na titulním snímku maďarský premiér Viktor Orbán a srbský prezident Aleksandar Vučić blahopřejí na Hluboké Miloši Zemanovi k osmdesátinám. Do snímku se nevešli další gratulanti –  slovenský prezident Peter Pellegrini a premiér Robert Fico. Hotel Štekl,  Hluboká, sobota 28.9.2024.

4.3 14 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 dny

Ted jsem se zase docetla,jak je Lipavsky vyborny😂Asi proto,ze je zamenitelny.Takovych joudu jsou vsude stohy

Karel2002
Karel2002
před 2 dny

Pokud by ti Svobodní (krajní pravice, fašisté milující Putina) skutečně sestavili vládu, nic by jim to nepomohlo. Brusel by proti nim vyhlásil sankce (klatbu), takže by Rakousko za nějakou dobu bylo chudé a Rakušané by za chvíli přilezli ke křížku (Bruselu) a byli zase hodní.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 dny

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Po-projevu-Ivana-Trojana-padlo-osklive-slovo-ze-70-let-762541
Tohle je take dobre😂..Tihle soudruzi jsou fakt horsi nez ti pred nimi..Nevim,jestli je to tim,ze za tech prvnich jsem byla moc mlada a slo to kolem mne,ale vazne si nepamatuji,ze by byli az takhle ” angazovani” ( trapni)

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 dny

Vubec bych nejasala.Maji v zaloze soudy.A stejne triky jim porad funguji
https://www.hlavnespravy.sk/marine-le-penovej-hrozi-10-rokov-vazenia-ale-zaruky-potrebuje-macron/3662128

Karel2002
Karel2002
před 2 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Soudy mají v záloze i u nás. Zvláště ústavní soud.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Vsude v nasem ” demokratickem” systemu..Coz uz z toho dela pravidlo

Jan Kopecky
Jan Kopecky
před 2 dny

Daniel Sterzik je zase jednou ve svých proroctvích poněkud ukvapený, když tvrdí, že to dopadne “všude … stejně. Pokud se spiknete proti vítězi voleb a uděláte kolem něj sanitární kordon, tak dosáhnete jediného – za čas se stane Orbánem. Zvítězí více než s padesáti procenty, složí jednobarevnou vládu.” Nebere v potaz, že stromy… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 2 dny
Odpověď uživateli  Jan Kopecky

Njn, někdo se musí stavět do role konceptuála a u nás je to Vidlák. Zkuste tuto reakci dát na jeho vidlácké kydy a Antonín a fčelka Mája vás ukamenují.

Naposledy upraveno před 2 dny uživatelem tomaskova
mikkesh
mikkesh
před 2 dny

Včera jsem zaznamenal, že Džamila pláče nad výsledky voleb u sousedů. No být Herbertem Kicklem, moc bych si nevyskakoval, nebo ho stepní Džamila (jak krásné od pana Sterzika) nechá nejméně dvakrát umřít. Kdyby Kickel tuto světoznámou medicínskou kapacitu znal a věděl, že jsme takovému vemenu uznali i titul MUDr., moc by se neusmíval.… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Ještě dodám, panu presidentovi už jsem popřál, ale ještě jednou hodně štěstí a zdravíčko. Také se u něj přimlouvám o domluvu Andrejovi, aby nelítal ode zdi ke zdi, nekoketoval s těmi co se proti němu už asi … já nevím pokolikáté domluvili a nebál se přizvat dezoláty. Nerad bych přišel ve vládě o Havlíčka, Schllerovou, Davida,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 dny uživatelem mikkesh
standa
standa
před 2 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Jsme součástí kolektivního Západu a ted je pro nás normální nedodržovat smlouvy. Jen ti mimo kolektivní Západ to nechápou a takovej kolektivní Západ je jim čím dál tím více ukradenej !!