Tisíce Ukrajinců obklíčeny! Poměr ztrát za celou válku = 1 Rus vyřídí 6 Ukrajinců! Kam na Ukrajině zmizely všechny nakoupené válečné drony?

Michael Svatoš
Michael Svatoš
(1) Poměr nevratných ztrát ukrajinské a ruské armády na živé síle = 6 ku 1 !!!! Spočítáno podle oficiálních údajů Pentagonu, CIA, a vysokých hodnostářů kyjevského režimu. Aneb kam za dva roky zmizelo 1 a půl milionu ukrajinských vojáků.

Včera 19.října se náčelník oddělení výcviku generálního štábu ukrajinské armády Vasyl Rumak kasal, že celá jeho Soldateska každý měsíc vycvičí 20 000 vojáků, a pošle je na frontu. Ministr obrany Soldatesky Umerov k tomu nadšeně dodal, že celých 12% z těchto vojáků, nebylo mobilizováno násilím, ale přihlásilo se do boje proti Rusům dobrovolně. Na konci konference pak zaznělo, že v předchozích měsících se Soldatesce dařilo plnit mobilizační úkoly lépe, a měsíčně vycvičila a poslala na frontu 35 000 vojáků.

Čísla jsou nádherná, protože mají skvělou vypovídací hodnotu. S čísly Rumaka a Umerova to není jinak. Vyplývá z nich, že v letech 2023 a 2024 Soldateska podle vlastního přiznání vycvičila a poslala na frontu skoro 800 000 mobilizovaných Ukrajinců. Podle oficiálních údajů Ukrajinského ministerstva obrany, zveřejněných předchozím ministrem Reznikovem,  měla Ukrajinská armáda 9. července 2022 více jak 1 milion vojáků. (V roce 2022 bylo zmobilizováno 700 000 Ukrajinců. A povoláno do armády 100 000 policistů, 60 000 pohraničníků, 90 000 tzv. “národních gardistů”, a 30 000 příslušníků tajných služeb.) Ukrajinská armáda by tak k dnešnímu dni měla čítat nejméně 1 800 000 vojáků. Ale podle všech analytiků je sotva poloviční – 900 000. Kam se tedy poděl skoro 1 milion mobilizovaných Ukrajinců?

Před necelým týdnem 11. října 2024 vrchní velitel zdravotních sil Armády Ukrajiny Anatolij Kazmirčuk přiznal, že 70% všech ukrajinských vojáků, kteří na frontě utrpěli zranění, je po vyléčení schopno další služby, a posláno na frontu. Kazmirčuk na konferenci doslova řekl, že přesně těchto 70 % vojenského personálu je ve skutečnosti páteří, základem vojenského kontingentu Ukrajiny na frontě. (Ми можемо говорити, що саме ці 70% військовослужбовців, по суті, є кістяком, основою військового контингенту.) Podle současného znění ukrajinských zákonů, nelze “být z armády propuštěn”, až na několik velmi rigidních výjimek, jako jsou, návrat ze zajetí, a ztráta zdravotní způsobilosti. Protože z ruského zajetí se vrací pouze po několika stovkách ročně, a je s tím spojená velká mediální publicita, a protože podle Kazimirčuka je 70% zraněných vyléčeno a posláno zpět na frontu, záhada, kam zmizel 1 milion ukrajinských vojáků nabývá na síle.

Hlib Parfonof, absolvent kyjevské Národní letecké university a čelný ukrajinský protagonista CIA, (Jamestown založena CIA na podrývání SSSR Ruska a Číny), známý svými excelentními analýzami operačních postupů obou znepřátelených armád na současném východním válčišti, už 26. července 2023 na základě podrobných výpočtů tvrdil, že Ukrajina už k tomuto datu zmobilizovala 2 miliony vojáků, a už takřka vyčerpala svůj mobilizační rezervoár, a brzy tak nevyhnutelně nastane kritická mobilizační situace. Technický maximální počet Ukrajinců, kteří ze země neuprchli, a kteří jsou věkem a zdravotním stavem schopni služby, Parfonov vypočítal na 4 miliony mužů. Ale s připomínkou, že je nelze mobilizovat všechny, protože část z nich musí vykonávat své civilní profese, jinak by se ukrajinská ekonomika i administrativa zhroutily.

Jakmile logicky sečteme mobilizační čísla Rumaka, Umerova, Reznikova a Parfonova, a přepočteme je s údaji hlavního ukrajinského vojenského lékaře Kazmirčuka, dostaneme konečný, a velmi zajímavý výsledek. A podle něj Ukrajina mobilizovala do léta 2023 okolo 2 miliony mužů, a za posledních 12 měsíců dalších 400 000. Protože ukrajinská armáda čítá necelý 1 milion mužů, včetně těch, kteří byli zraněni, a vrátili se do služby, (70% zraněných podle Kazimirčuka). Jsou Ukrajinské nevratné ztráty 1 až 1 500 000 mužů!!  (Nevratné ztráty = padlí, nezvěstní, a po zranění neschopni služby, tedy váleční invalidé všech stupňů.)

Pentagon zveřejnil 9. října své odhady ruských ztrát za celou dobu války, a podle nich bylo za celou dobu války zraněno a zabito 600 000 Rusů. Protože ukrajinská vojenská medicína nebude lepší než ruská. A protože Rusko má několikanásobnou převahu v dělostřelectvu, letectvu, i dronech, a bude tak způsobovat těžší zranění nepřátelským bojovníkům, než oni ruským, bude poměr úspěšně vyléčených raněných Rusů schopných návratu do služby nejméně 70%. Při obvyklém počtu 1 zabitý na 6 raněných, jsou ruské ztráty 85 000 padlých, 150 000 válečných invalidů a osob, které v důsledku zranění ztratily schopnost sloužit v armádě, a 365 000 raněných, kteří se buď po vyléčení vrátili do armády, a nebo byli propuštěni do plnohodnotného civilního života. (V Rusku se po úspěšném vyléčení zranění na rozdíl od Ukrajiny může propustit ze služby.)

Nevratné ztráty Ruska tak jsou okolo 235 000. Naproti tomu ukrajinské nevratné ztráty jsou 1 až 1.5 milionu mužů. Tedy 4 až 6 krát vyšší. Ovšem jak mylně přičetl Marc Twain britskému premiérovi Benjaminu Disraelimu: “Lies, damned lies, and statistics“, (Lži, zatracené lži, a statistika), skutečnou pravdu se dozvíme až několik let po válce, až její současní hlavní aktéři ztratí svou schopnost falšovat své vlastní statistiky.

(2) Teflonový Rutte a jeho spojenci už začali úřadovat, a oznámili, že Ukrajina bude přijata do NATO, až skončí s veškerým rozkrádáním státních financí. Jen co to dořekli, ozval se Zelenskyj, a hned bylo jasné, že byznys s válečnými drony je na Ukrajině novým rájem všech korupčníků. 

Když jsme počátkem roku v MAP 1912 analyzovali, že se šéfem NATO letos na podzim stane teflonový Mark Rutte, aby se v brzkém budoucnu vztahy Západu a Ruska vrátily do starých osvědčených kolejí, a ne bigotní anti-Ruska Estonka Kaja Kallas, netušili jsme, že změna korouhvičky politiky NATO bude tak razantní. Jestli ještě v červenci na summitu NATO ve Washingtonu parta evropských anti-ruských mopslíků trpasličího politického významu – Petr Pavel, a dvě neúspěšné kandidátky na post šéfa NATO, dánská premiérka Mette Frederiksen a estonská Kaja Kallas – společně spřádala pod taktovkou US senátního jestřába Jima Rische plány, jak zajistit co nejrychlejšího přijetí Ukrajiny do NATO, tento týden už nikdo nemůže být na pochybách, že mopslíci selhali. Události šly rychlým tempem.

Ve čtvrtek Zelenskyj po odchodu z jednání NATO a EU smutně přiznal, že se mu podařilo získat podporu pouze 18 kolegů ze 27 zemí EU. V pátek se s Berlíně sešli 4 největší buldoci západní politiky, a Ukrajinu a NATO krom obecných prázdných slibů ostentativně nijak neřešili. Korunu celému natočení plachet do nového východního větru pak zasadil nizozemský ministr obrany Ruben Brekelmans, mimochodem ze strany VVD Marka Rutteho, když agentuře Reuters oznámil, že Ukrajina, aby se stala členem NATO, musí nejprve splnit všechny standartní podmínky, jako třeba – vymýtit korupci!  A vymýtit korupci na Ukrajině, jak všichni politici vědí, nebude jen tak.

V pátek 18.října se Zelenskyj v médiích holedbal, že Ukrajina letos, od začátku do konce roku, jen za nákup a výrobu válečných dronů utratí celkem 350 miliard hřiven, (196 miliard CZK). Ta suma je astronomická, a podílejí se na ní i dary ze zemí celého Západu. Jak Zelenskyj přiznal většinu dronů vyrobil a nakoupil ukrajinský soukromý sektor. A v tom je problém. Jeden standartní zabijácký dron, který Ukrajině dodává tzv. česká iniciativa stojí lehce přes 10 000 CZK. Jeden pokročilý turecký zabijácký dron se i s technikou k jeho obsluze nakupuje za 800 000 CZK, a podobné ceny mají i ruské pokročilé zabijácké drony Lancet, nebo iránské Šáhid. Z cen těchto dronů vyplývá, při nákupu 1/2 standartní drony, 1/2 pokročilé drony, že na ukrajinském nebi by letos muselo operovat 9 800 000 standartních českých zabijáckých dronů, a 122 500 pokročilých turecko-rusko-iránských dronů. Tato čísla jsou absurdní. Představují 336 útoků pokročilými drony denně, a 26 850 úderů standartními drony denně.

Ruské pokročilé drony Lancet útočily letos počátkem léta asi 300 krát měsíčně. Skutečný počet útoků bude asi vyšší, protože 300 jsou pouze zaznamenané útoky. Útoky Šáhidů jsou podobně četné. Lze tak počítat, že Rusko útočí asi jen 30 až 50 pokročilými drony průměrně denně. O ruských útocích standartními drony nejsou údaje, pouze je všeobecně přijímáno, že Rusové mají v dronech několikanásobnou převahu. Zelenského čísla však hovoří o přesném opaku. Ukrajinci, kteří válku dronů zatím drtivě prohrávají na celé čáře, útočí na Rusy podle Zelenského utracených finančních sum 10 krát častěji pokročilými zabijáckými drony, a nejméně 50 krát častěji standartními zabijáckými drony, než Rusové na ně?! Kdeže.

Podle Pentagonu bylo letos Ukrajinci nějakou formou zneškodněno asi 200 tisíc Rusů, včetně zraněných. Podle Zelenského sum bylo na jejich zničení nasazeno 6 400 000 zabijáckých dronů. (Vzhledem k tomu, že je polovina října, počet dronů, vypočtený ze Zelenského sum, je adekvátně snížen.) Na vyřazení 1 ruského vojína jsou tak třeba 32 ukrajinské zabijácké drony, ale zároveň, ani jeden Rus není vyřazen minou, dělostřelbou, nebo palbou z ručních zbraní, obrněných vozidel a tanků!? Absurdní. Jak loni řekl bývalý šéf Bruselské komise Jean-Claude Juncker – Ukrajina nemůže být přijata do EU, protože je zkorumpovaná na všech úrovních své společnosti. (corrupt at all levels of society)

Pokud by někdo pochyboval o korupci při výrobě a nákupu dronů, byl včera zveřejněn i další příklad, tentokráte z nejbližšího okolí kyjevského vůdce. Otec Vladyslava Vlasjuka jednoho ze současných nejdůležitějších poradců Zelenského, který měl vydávat jako vedoucí lékař falešné průkazy o invaliditě, a proti kterému bylo na příkaz “ze shora” zastaveno vyšetřování, si v Kyjevě měl za úplatky pořídit 13 bytů na luxusních adresách, největší šestipokojový o 260 metrech čtverečních, a koupit 3 vozidla Tesla, a nejspíš i několik solárních parků. Poslední 2 dny jsou ukrajinská média včetně banderovských zahlcena rozhořenými výpady proti těmto novým nedotknutelným Zelenského korupčníkům, kteří na vrcholu ukrajinské korupční pyramidy nahradili staré kádry ukrajinských oligarchů. Junckerova slova (corrupt at all levels of society) tak na současnou Ukrajinu sedí jako přibitá i podle ukrajinských konzervativních nacionalistů, i podle proevropských liberálů. Válka je byznys. Jestli byl Afganistán označen za černou díru na americké daně, potom současná Ukrajina představuje pro americké a evropské státní miliardy už samotný Sagittarius A*

(3) Několik tisíc Ukrajinců se tento víkend ocitlo ve 4 ruských obklíčeních. Ruští generálové Lapin, Kuzovlev a Nikiforov slaví úspěchy. 

Zprávy z NATO, z Bruselu, z Washingtonu i z bojiště nevěstí Ukrajině nic dobrého.

Včera se generálovi Nikiforovi, který velí tzv “podivné” operační skupině Západ, podařilo ve vesnici Кругляковкa dosáhnout toku řeky Oskol, a přerušit ukrajinskou logistickou linii z města Kupjansk směrem na Jih. V rozhořčené bitvě, která probíhala od 14. října, kdy Kyjev zasadil do bojů své nejelitnější jednotky tajné služby HUR, nakonec po 5 dnech slavili úspěch ruští motostřelci, a Ukrajince z vesnice vyhnali. Značná část 77. mechanizované brigády Ukrajiny a další jednotky teritoriální obrany se tak dostaly do operačního obklíčení. Jsou zády přitištěny k řece Oskol, a k přehradní nádrži na jejím toku. Všechny mosty a přepravy přes řeku byly už 9. října zničeny. Generál Nikiforov tak provedl Ukrajincům přesně to, co se pokoušeli provést generálu Lapinovi u Kursku, přitisknout jednotky k řece. Ukrajincům zbývá úzký pruh před řekou směrem na Jih, kudy mohou ustoupit na Slavjansk. Jinak budou bojovat v podmínkách, kdy nebude možné na bojiště dopravovat zásoby, a to je sebevražedný boj. Nikiforov podle všeho ještě do boje nezasadil všechny své “silné”, tzv. “podivné” zálohy. Obecně se i na Západě počítá, že Rusové relativně rychle vyženou Ukrajince za řeku Oskol. (Viz mapa dole), a obsadí město Kupjansk. Podle početní hustoty ukrajinské pěchoty na doněckém bojišti se zdá, že k řece Oskol bylo jižně od vesnice Кругляковкa přitištěno 2 až 4 000 Ukrajinců.

Mapa ze 20. října 2024. Žlutá elipsa = Ukrajinská 77. mechanizovaná a další brigády v operačním obklíčení, přitisknuty zády k řece. Černý pentagon = Město Kupjansk. V obklíčení může být 2 až 4 tisíce Ukrajinců.

Do dalších velkých obklíčení padli ukrajinští vojáci i na kurském bojišti. Generál Lapin jejich bojovou skupinu severně od města Sudža rozřezává na malá obklíčení.

Za posledních 14 dnů se Lapinovi podařilo, viz mapa rámeček vpravo nahoře,  zlikvidovat několika set člennou obklíčenou skupinu v černém kruhu, pevně obklíčit pár set Ukrajinců ve žlutém kruhu, a takřka dokončit obklíčení několika málo tisíc Ukrajinců v bílém kruhu. Zdá se tak, že před osvobozením města Sudža, nejprve Lapin zlikviduje ukrajinská vosjka severně od města. Podle současného tempa operací, by měla být Sudža osvobozena v polovině prosince. Jakou sehraje roli počasí, se však zatím neví.

Generál Kuzovlev včera obklíčil dalších 200 Ukrajinců v polích severně od Kurachova, na mapě ve žlutém kruhu. Po průlomu obrany je fronta označena oranžově. Obklíčeny tak byly poslední zbytky jednotek, které od jara letošního roku ustupovaly od Avdijivky směrem na jihozápad.

Krom těchto tří obklíčení, generál Mordvičev zároveň obkličuje velkou ukrajinskou posádku ve městě Selidovo.

*

Michael Svatoš

4.6 16 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 14 hodinami

Jana Marková: „Zelenského mír“ obsahuje kromě expanze a obrany Evropy jeho mírovými sbory i totální vytunelování Ukrajiny jako takové. Inu tady vidíte, kdo velí. A že o Ukrajinu a Ukrajince nejde. Navrhuje totiž podpis dohody s USA, EU, která by umožnila využívání ukrajinských přírodních zdrojů jako je uran, titan, lithium, grafit a další zdroje, které mají podle… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 14 hodinami
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Komentar Jany Markove je delsi a opravdu zajimavy

Karel2002
Karel2002
před 10 hodinami
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Žid Zelenskyj, jehož mateřštinou je ruština a který hrál převážně v ruských filmech, je schopen prodat Američanům a Britům celou Ukrajinu, jen aby se ještě chvíli udržel u moci. To je ale riskantní operace, Lenin přece po roce 1917 znárodnil britské ropné rafinérie na Kavkaze. Britští investoři přišli o všechno.

Ludvik
Ludvik
před 15 hodinami

Dělat závěry o ztrátách ruské armády podle oficiálních údajů Pentagonu, CIA, a vysokých hodnostářů kyjevského režimu to panu Svatošovi vůbec nezávidím …

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 15 hodinami

Jestli to ukrajinci vyresi jako rumuni,divit se nebudu.Kolik zivotu kostuje jedna Tesla?

standa
standa
před 17 hodinami

Info je výborné. Nu, potvrdilo se naše očekávání pro oblast Kurska. Alaudinov prohlásil, že cca  70% vybavení ukrowehrmachtu již bylo zničeno. Smyčka kolem ukrowehrmachtu se stahuje a nejen v Kursku. Taktika výběžků, jejich posílení, vede k vytváření kapes vhodných pro obklíčení. Řešit korupci na Ukrajině nemá smysl. Mafiání jsou sehraný.

oldo
oldo
před 18 hodinami

Odstraníme korupci je stejné jako poručíme větru dešti. Ačkoli to komunisté mysleli jako nadsázku, symbol a heslo, někteří idioti nebo zločinci tvrdí, že to mysleli vážně a ve své tuposti se jim smějí. Jak myslí pitomost s korupcí soudruzi v NATO nevím, tipuji, že jsou to otevřená zadní vrátka.

orinoko
orinoko
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  oldo

Neexistovat komunisté, tak si je dnešní pravověrná hovada musela vymyslet. Vzít jeden současný módní blábol po druhém, tak by Flaška – Placatka už měl dávno zavřenou hubu a mohl by zase prát prádlo po muklech. “Jak to myslíš, Bille, s těmi pravidly?” “Já nemyslím. Hraju na ságo a Monika mi přitom hraje na zobcovou flétnu?… Číst vice »

danny
danny
před 1 dnem

Na ruských kanálech je zpráva od osvědčených ruských “vojenkorů” (vojenský zpravodaj Sakov a kol.), že u Sudže byli poprvé nasazeni Severokorejci. Poradili si s Ukrajinci po svém. Zlikvidovali oddíl o několika desítkách mužů během několika minut bez vlastní ztráty. Prý to tito zpravodajové ještě neviděli. Ukrajinci poslali kolonu do vesnice a začali se zakopávat. Rusové na… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  danny

Pokud je to pravda, tak do řad banderovců brzy vlétne fóbie z banderlovcu. Kim to určitě sleduje a zároveň tím posílá vzkaz do amerického protektorátu na jihu poloostrova. Prostě, Severokorejci nemusí mít nějaké sousední ohledy. Na jihu by je pravděpodobně také neměli.

Ludvik
Ludvik
před 16 hodinami
Odpověď uživateli  orinoko

Další fotografie severokorejských dobrovolníků
Первоисточник публикации: https://politikus.info/events/164252-esche-foto-severokoreyskih-dobrovolcev.html
Politikus.info

Neuvěřitelné…

oldo
oldo
před 8 hodinami
Odpověď uživateli  Ludvik

To jsou dobrovolníci proti JIŽNÍ KOREI, co to sem taháte?

heriot
heriot
před 15 hodinami
Odpověď uživateli  danny

No, nevím. Mně to přijde jako velká kachna. Zprávu o přítomnosti korejců na frontě přinesl britský The Telegraf a hlavně ji vnesl do veřejného prostoru sám kokainista, aby strašil západ. Byl bych velmi obezřetný pří zprávách původem z Ukrajiny a anglosféry. Také zprávy některých ruských blogerů jsou dost nevěrohodné. Vzpomeňme na lži a hysterii, kterou… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 14 hodinami
Odpověď uživateli  heriot

Ať tak či onak – Bělousov to vzal od podlahy. Korupční dobytek zavřený, v Kyjevě údajně bunkr velících operací je jen demoliční výměra. Ukroboty nechat pořádně vymrznout a … vzpamatovávají se některé choré mozky Pentagramu. Prý – ruská armáda dosáhla stupně akceschopnosti, která se stala nebezpečnou pro USA. Ta emero hovada jsou prý… Číst vice »

Naposledy upraveno před 14 hodinami uživatelem orinoko
danny
danny
před 7 hodinami
Odpověď uživateli  heriot

Pane Heriote. Vy zásadně věříte pouze tomu, čemu vy věřit chcete. Ostatní je výmysl, kachna, protiruský pamflet apod. Vy nevíte, ale už je to kachna. Už byste měl vědět, že já cituji zásadně zdroje, které publikují pouze zprávy potvrzené z obou stran konfliktu, nebo jiným důkazem – vlajka nad centrální budovou… Číst vice »