Šok v Německu! Zelení zradili Analenu a postavili se na stranu Putina! Zpráva zněla jako bomba, vše se otočilo o 180 stupňů!

Je nutné obnovit diplomatické kanály a zahájit jednání s Ruskem, uvádí článek skupiny autorů zveřejněný v německém listu Frankfurter Rundschau.

Mezi signatáři textu je Winfried Herrmann, ministr dopravy Bádenska-Württemberska a člen Strany zelených, v níž je i německá ministryně zahraničí Annalena Baerbock.

Autoři článku připouštějí, že politika Západu vůči Rusku měla opačný efekt: Rusko posílila a Západ oslabila.

Dodávky zbraní na Ukrajinu a sankce nepřinesly úspěch. Ekonomické a politické škody byly naopak větší pro země, které sankce zavedly, než pro samotné Rusko. Putin nezeslábl, ale posílil, vojensky i ekonomicky, a Rusko není izolováno na mezinárodní scéně – zdůrazňují Herman a jeho spoluautoři.

Hermann vyzval kolegy ze své strany, která je výrazně pro poslání zbraní do Kyjeva, aby převzali odpovědnost a přehodnotili zahraničněpolitický kurz, dosavadní přístup ke konfliktu na Ukrajině označil za neúspěšný.

– Západní vlády, zejména Německo, by měly iniciovat změnu strategie. Zákazy názorů a diskuzí musí být zrušeny – uvedli autoři. Podle jejich názoru je nutné při řešení ukrajinského konfliktu zohlednit bezpečnostní zájmy Ruska.

Mimochodem, Zelení jsou jedním z nejzarytějších zastánců posílání zbraní na Ukrajinu, zatímco bývalá předsedkyně strany Annalena Baerbok je známá svou tvrdou protiruskou rétorikou.

Rusko opakovaně prohlásilo, že ustojí sankční tlak, který Západ v posledních letech zvyšuje. V Moskvě zdůraznili, že Západ nemá odvahu přiznat selhání sankcí. Podobné názory bylo často slyšet i v samotných západních zemích.

Vladimir Putin již dříve prohlásil, že politika zadržování a oslabování Ruska je dlouhodobou strategií Západu a dodal, že sankce vážně zasáhly globální ekonomiku. Hlavním cílem Západu je podle něj zhoršit život milionům lidí.

*

Informer

4.4 17 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ludvik
Ludvik
před 1 dnem

“Korouhvičky” se opět začaly točit, nejen v Německu. Dříve či později tak tomu bude zřejmě i u nás…

Praded
Praded
před 1 dnem

Všechno je to tím, že jsou politici odtrženi od reality natolik, že úplně zkretenovatěly. Nejlépe to je vidět na aféře s platem pro paní prezidentovou a na navýšení platů poslancům, za situace rostoucího dluhu státu. Nikdo z nich neuvažuje logicky, že když schází peníze tak se mají brát tam kde je zisk, jenže… Číst vice »

standa
standa
před 1 dnem

Německo a Francie jdou pomalu do kelu. Obchod s EU klesá – upadá. Německo je v recesi. Rusko je na vzestupu – sankce mu prospěly po všech stránkách. Ne nadarmo prosili ruští oligarchové, ať sankce ještě potrvají. Rusko bylo na sankce připraveno a nyní z toho těží – jsou spoluzakladateli BRICKS a zahájili dedolarizaci. Šikovně zatajili přezbrojování… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 dnem

Njn. Kdyby jim to alespon pomohlo k tomu,aby nejdriv mysleli nez zacnou neco “zavadet” A plati to na vsechno

mikkesh
mikkesh
před 1 dnem

Jen aby to nebyl obrat o oněch, Annalénky pověstných, 360°. Jinak by mě velmi zajímalo, kde si ti signatáři a ministři přečetli zprávy jak Rusko sankce posílily? Nebo jak Rus není izolován? No to snad není možné!!! Čtou snad nějaké jiné noviny, než danny zdola? Koukají snad na jinou televizi, než já?… Číst vice »

Jarin G.
Jarin G.
před 1 dnem
Odpověď uživateli  mikkesh

Jen pozn.: “danny” jakoby od Svatoše opisoval, což mě velice překvapilo. Je ale fakt, že na to musí přijít každý “dežo/lát” a proruská svině, bez ohledu na to, jestli čte Svatošovy analýzy či ne. A co se týče AnčiLenky, ta tenkrát vymyslela velmi obtížný vojenský obrat: “Čelem v čelo”! Na jednou těžko proveditelné,ale na… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 dnem uživatelem Jarin G.
idiotronic
idiotronic
před 1 dnem
Odpověď uživateli  Jarin G.

Goniometricky to máte v pořádku, ale obrat ČELEM-VPŘED ve skutečnosti obtížný není. Vynalezl jsem jej před 47 roky a užívali jsme jej k přesunu do jídelny , pokud nebyla v dohledu nějaká nebezpečná šarže. Doufám, že to už můžu odtajnit.

danny
danny
před 1 dnem

Ne, že by Zelení (přebarvení “hnědí”) náhle prozřeli. Ale politická situace v Německu se mění v závislosti na dopadech na jeho ekonomiku. Nejde o cyklickou krizi. Na ti jsou zvyklí. Ale mění se celý systém. Upadají celá odvětví klíčová pro ekonomiku a mají plošný dopad na všechny vrstvy obyvatelstva. Nejen na “prostý lid”. Odstřižením… Číst vice »