Sociální demokracii povede poprvé žena. Dienstbier ostrouhal

převzato

Sociální demokracii povede nově exministryně Jana Maláčová. Svůj hlas jí dalo na sjezdu strany v Hradci Králové 101 ze 152 přítomných delegátů. Ti tak Maláčovou upřednostnili nad jejím protikandidátem Jiřím Dienstbierem, který získal jen 33 hlasů.

Podle Jany Maláčové je Sociální demokracie bojácná, neviditelná a nevýrazná. Už dopředu tedy deklarovala, že je třeba stranu změnit tak, aby dokázala opět zaujmout voliče, kterým podle ní nikdo nenaslouchá.

V rozhovoru pro server aktualne.cz z konce září Maláčová označila za jednu z příčin úpadku Sociální demokracie to, že strana začala být v politice „zbytečná“.
„Nechali jsme se natlačit do duality – jestli jsme spíše liberální, nebo konzervativní strana. Nedostatek levicovosti v ekonomických otázkách je ten hlavní průšvih. My sociální demokraté máme ze všeho nejvíce řešit peněženky voličů, jejich existenční starosti. Když lidé vědí, že se poctivou prací uživí a že za své daně dostanou kvalitní zdravotní péči, spravedlivý důchod a jejich děti dobré vzdělání, tak pak věří v demokracii a celá společnost vzkvétá,“ popsala s tím, že chce vytvořit jakousi alianci levicových stran.

„Pro mě je velkou inspirací to, co udělaly levicové síly ve Francii, které se spojily v Nové lidové frontě. Chceme vrátit věk odchodu do důchodu na 65 let a obnovit výchovné, které jsem prosadila. Budu spolupracovat s těmi, kdo chtějí něco udělat s drahým bydlením, nízkými mzdami a vysokým zdaněním práce. Ne sliby, ale okamžité činy,“ deklarovala bez toho, aby přiblížila, se kterými konkrétními stranami tuto alianci chystá.
Maláčová ale neodmítla, že by byla ochotná v případě svého zvolení jednat také s předsedkyní komunistů (aktuálně také koalice Stačilo!) Kateřinou Konečnou.

4.3 6 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 1 hodinou

Jiří je sice hlava pomazaná, ale profláknutá. Janička je milá holka, ale zprofanovanou sociálí demokracii nemůže zachránit. Tu na věky zničil Moše a špidla fidla.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 7 hodinami

Malacove jsem si uplne nevsimla,ale Konecna se mi libi.Hodne vyrostla.Umi argumentovat,nenecha se vytocit,ani zastrasit

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 hodinami
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

A ted jsem videla protipol.Nejakou Kovarovou.Ta zenska muze vyrvavat nekde na trhu.Na vic podle mne nema.Co tam vubec dela?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 hodinami
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Kovarova ze STAN

spartak
spartak
před 18 hodinami

ČSSD se tak štítila komunistů až podlehla ANO a je jak vyfouklý balón.Komunisté mohou podat ruku socanům ,ale více jak 30let přitroublé politiky se bude těžko oživovat.

toto
toto
před 19 hodinami

Bude to mít děvče těžké. Petříčkové, Dienstbierové a Zaorálkové jí budou házet klacky pod nohy, takže bude výhrou, jestli se jí podaří stranu vůbec udržet. Prvním krokem by měl být návrat ke starému názvu. Zmíněné spojení levicových a vlasteneckých stran už probíhá a dnešní socdem se postavila mimo. Mám dojem, že Kateřina Konečná… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 5 hodinami
Odpověď uživateli  toto

Kdo ví, ještě možná tam plati tzv. Bohuminske usnesení. To modří kradaci půjdou klidně i s normalizacnimi kurvami klidně až do fentanyloveho ráje.

orinoko
orinoko
před 19 hodinami

Shodou okolností jsem ji ve středu potkal v Praze na ulici. Ve skutečnosti vypadá lépe a je méně korpulentni. S tou partaji se snad už nic nedá dělat. Tak ji doprasili Sobotkove a podobné exempláře.

kolokol
kolokol
před 6 hodinami
Odpověď uživateli  orinoko

Na samotnou Maláčovou, jako ministrini, mám jen ty nejsvětlejší vzpomínky. Volil jsem před ní i po ní stále jen SPD. A ona mi za to na důchodu přidávala a přidávala. Tak krásné to před ní nebylo. A po ní už vůbec ne!

Karel2002
Karel2002
před 20 hodinami

Maláčová se dostala do vedení sociální demokracie dost pozdě. Navíc sociální otázka v této chvíli není prioritní.

orinoko
orinoko
před 5 hodinami
Odpověď uživateli  Karel2002

Na levici vyhoda: Ženské v útoku. Trojka před vapnem: Wagenknechtova.