Projev Orbána a pak jeho grilování v Evropském parlamentu

Pokud chcete mít názornou představu, jak vypadá Evropský parlament, jeho frakce (14.-46. minuta), poslanci, poměr sil, úroveň argumentace, převládající názory a z toho vyplývající blízká budoucnost v EU (Evropská komise se liší složením, ne měřováním, Evropská rada nepříliš často mění směr návrhů), pak nelitujte skoro tři hodin času a podívejte se na záznam Grilování Viktora Orbána. Tato událost se mi jeví jako možná přelomová…

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Vystoupení Viktora Orbána:

“Diskuze” k jeho vystoupení a jeho závěrečné slovo:

4.4 11 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 4 dny

Putin je prý podle Haagu válečným zločincem, protože vyvezl násilím ukrajinské děti do Ruska? Pak je to jednoduché, ať ty děti zase předá Zelenskemu a přestane být válečným zločincem. 🙂

Karel2002
Karel2002
před 4 dny

Mně celá ta stavba evropského domu (EU) připomíná jednu dávnou dětskou hru, která se jmenovala “záchod”. Jednotlivé karty se stavěly na sebe do výšky, až se “záchod'” zřítil. Jestli skutečně fungují společenské zákony tak, jak si myslím, tak se skutečně tento náš společný “záchod” jednoho dne zřítí.

Karel2002
Karel2002
před 4 dny

Aspoň můžete vidět a slyšet na vlastní uši, že ti vámi nejvíce nenávidění politici typu Fialy, Rakušana, Pavla, Pekarové, Foltýna…si vlastně ani nezaslouží vaší kritiku, protože svoje názory a činy (cenzuru, zavírání nevinných lidí do vězení…) pouze převzali od USA a politiků EU včetně účastníků diskuse v tomto videu. Všechno je obětováno záchraně totalitních,… Číst vice »

standa
standa
před 4 dny

Ať je Orbán jakýkoliv je třeba si uvědomit, že je beranidlem, které probouzí Evropu a to je dlouhá cesta k probuzení. Možnost poraženi Sorose je na stole. Pokud vyhraje Trump dostane se na stůl konzervativní podhled a kyvadlo se vychýlí proti Sorosovi. Víme, že za vším není jen Soros, ale on je představitelem… Číst vice »

maxim
maxim
před 4 dny

Maďarsko stejně jako Polsko byly historicky velké země z kterých se staly malými, Maďarsko přišlo o  části Rumunska, Chorvatska a Slovensko, Polsko přišlo o Litvu a část Ukrajiny, potom obě země byly také součástí velkých říší Rakouska a Ruské říše, od kterých dostaly tvrdé lekce za svoje snahy být silnějšími .. Proto je normální že… Číst vice »

maxim
maxim
před 4 dny
Odpověď uživateli  maxim

Uvedené levicové pomatení blokuje jakýkoliv pokrok a nastolení normálních poměrů ve Střední a Východní Evropě, která si užila necelé půl století socialismu a návrat k debilitě minulých časů kapitalismu přes současný debilní liberalismus je fiaskem, čas prostě nejde vracet zpátky .. Je autentická levice, která v pomatené současnosti není, potom už jsou jenom falešná pseudo… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 4 dny
Odpověď uživateli  maxim

Vytvori nejake ” neziskovky”.Zacnou tomu rikat ” Obcanska spolecnost” a uz si tu hraji na “levici”

maxim
maxim
před 4 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Ti ubožáci Občanské společnosti v “neziskovkách” si hrají spíše na “socialismus”, ale za cizí a za cizí účet .. To se nám to hoduje, říkal polní kurát Otto Katz Švejkovi, když nám půjčují … Ten “zázrak” kapitalismu v Západní Evropě po 2.sv.válce byl také z půjčeného -Marshalův a další lichvářské plány, a potom přišel konec zázraku a čas… Číst vice »

maxim
maxim
před 4 dny
Odpověď uživateli  maxim

V těch názvech různých úchylek autentické levice (která zastupuje historicky ukotvený tzv. “čtvrtý stav společnosti” – ty nejchudší) je potřeba udělat pořádek, při tom je potřeba vycházet z Lenina a jeho textů, kde píše o levičáctví dětské nemoci, o renegátech, o revizionistech atd, Stalin přidal trockisty a Naši revizionisté k slavnému socialismu s lidskou tváří žvanili o dogmatisnu, byrokratismu a dalších svých… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 4 dny

Vystoupení Orbána – prošla jsem letecky a až od 22.minuty našla, co jsem hledala “Balkán se musí stát součástí EU, za maďarského předsednictví se členem musí stát Srbsko…” – tak hlavně z toho Srbska musí mít Putin veelikou radost, když prozatím Srbsko jako jedna z mála zemí stojí na straně Ruska… A Nemluvě o Chorvatsku,… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 4 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A už vůbec nemluvě o tom, že to byla Čína s Orbánem, kdo v 2012 inicioval projekt “16+1″= 16 zemí východní Evropy+Čína, čímž země V4 žene do tohoto spolku: Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika, Estonsko, Řecko, Maďarsko, Lotyšsko, Polsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko, Slovinsko, Severní Makedonie a Černá Hora (kdo by přehlédl, tak spolek… Číst vice »

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 4 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A to nemluvě o Rumunsku, za které Orbán také horuje – připomeňme si: “Rumunsko vyhlásilo válku Sovětskému svazu společně s Německem.” https://www.druhasvetova.com/?p=armada/rumunsko/Rumunsko_ve_valce  V souhrnu Orbán (společně s Polskem, které si také přeje vznik čínské Regionální rozvojové banky) vede země východní Evropy k tomuto: A nemluvě o jeho představě, že ve vytváření antiruského Trojmoří se cítí být hlavním… Číst vice »

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem Pozorovatelka
spartak
spartak
před 4 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Orbán i Fico hájí EU a současně si přejí suroviny z Ruska. Tady se budou ještě dít věci. Rusko radikálně změnilo vztah k Evropě a to nebude dobré.

mikkesh
mikkesh
před 4 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Domnívám se, že až nekriticky přejímáte vše od “vnitřního prediktora” zdůrazňuji vnitřního (jejich). To ale né vždy musí být zájem České republiky. Pro nás je v této fázi (dle mého) důležité, aby bylo možné veřejně slyšet takové hrůzy blbečků, jako třeba kritika nýmanda jak jde ekonomika Maďarska do kytek, a následná odpověď… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

V čem je projekt 16+1 (a také projekt Východního partnerství https://www.consilium.europa.eu/cs/policies/eastern-partnership/ o vnitřním prediktorovi? A když je Maďarsko tak úspěšné, proč si od Číny právě půjčilo miliardu eur, kterou musí splatit do 3 let https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/madarsko-cina-pujcka-dluh-uver-infrastruktura-orban.A240726_112833_eko-zahranicni_jadv a přitom bere peníze i z EU. A když už – proč si nepůjčilo od Ruska? A já Vám Vaši víru v Orbána neberu… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Jeho řeči? Přijímá migranty? Přijímá ideologii buzerantů a jiných deviantů? Staví se proti tradici? Nepodporuje snad rodinu? Nezvedá se tam porodnost? Nemá snad třikrát vyšší přírůstek HDP? Neodváží si naopak třikrát méně “zisku” globální koncerny? Chlastá, nebo mele kraviny, jako Havel? No a poslední – 16+1 nežene do spolku, ale je to… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

zlepšení obchodu