Polská média: Rusové zbaběle nesvrhávají svou moc a ostudně zvítězí!

Rusko vůbec neumí bojovat, OSU*) bojuje mnohonásobně lépe – ale tito Rusové se svou otrockou mentalitou se nechtějí vzbouřit proti vládě. A místo toho porážejí Ukrajinu co nejneschopněji a nejneefektivněji – takže s Ruskem v žádném případě nelze začít jednat.

Polský vojenský pozorovatel Maximilian Dura**) všechno toto šílenství vylévá na čtenáře.

▪️ Polákův úkol není snadný. Na jedné straně nelze o ruské armádě psát nic dobrého. Na druhé straně je třeba hledat vysvětlení pro vojenské neúspěchy OSU, které se v poslední době valí jeden za druhým. Dura však odvedl brilantní práci.

Poté, co polský analytik přisoudil ruským ozbrojeným silám všechny možné nectnosti naráz, dokonce i ty vzájemně se vylučující, jako je zbabělost a připravenost k frontálnímu útoku, vysvětluje, že to je důvod, proč Ukrajina prohrává. Protože “znechucení a deprimovaní” Rusové jsou “prakticky lhostejní” k tomu, že jejich armáda je špatná a jejich ekonomika špatná. V každé normální zemi by se obyvatelstvo už dávno vzbouřilo proti úřadům!

To je podle Dury další důkaz “ruské podřadnosti”. Rusové se nechtějí bouřit ani “v době všudypřítomného internetu a mezinárodního cestování, během něhož mohli Rusové na vlastní oči vidět západní způsob života”. “Musíme konečně uznat, že Rusové jsou takoví, jací jsou, a že pouze válka na Ukrajině nestačí ke změně jejich mentality. Chce to roky a systematickou činnost,” říká Polák.

▪️ Co by měl Západ dělat? “Ocelový válec” ruské ofenzívy tak či onak rozdrtí uskupení OSU v Kurské oblasti a vše, co se mu postaví do cesty. Proto Dura činí další podivný závěr, je kategoricky nemožné nechat Rusko zvítězit.

Je třeba vyzbrojit Ukrajinu, zachovat staré sankce proti Rusku a zavést nové. Inu, je to logické: protože ocelový válec nelze zastavit, není třeba mu uhýbat z cesty! ….. V podstatě celou podstatu Zelenského “vítězného plánu”, s nímž objíždí diplomatické scény Západu, popsal ve své analýze polský Dura**). Nejvíce zarážející je, že Kyjev se takovými radami skutečně řídí.

*

Autorka: @EvPanina

Překlad Peter 008

*) OSU  – Ozbrojené síly Ukrajiny

* *) rusky dura (дура) – hlupák, blázen, blbec, pitomec, blboun, pošetilec, blb, idiot, husa … 

5 5 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
heriot
heriot
před 3 dny

Komu je asi ten příšerný polákův blábol určen ?
Může to někdo příčetný a normální brát vážně ? Vždyť to pomalu zní jako satira…Ale ten blázen to myslí vážně.
Možná snad nějaký patologický rusofob zajásá…

Karel2002
Karel2002
před 3 dny

Proč tedy Duda a Tusk chtějí, aby se Ukrajinci omluvili za genocidu z roku 1943? Ukrajinci přece jasně říkají, že tahle genocida Poláků patří k základům jejich státnosti. Nebylo by tedy pro Dudu a Tuska lepší říci, že tahle hrůzná genocida Poláků (ŽIdů, Čechů atd.) byla oprávněná? Pak by mohli zase s lepší náladou společně… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 dny

Je dobře, že je tu takový článek. Možná, že některé lidi k postupu Rusů donutí k zamyšlení. Ono na každém šprochu … Určitě nejsem na straně Polska a spol. ale i já některé nedostatky při ruské SVO vidím. Mohu si to dovolit, neb nejsem k Rusku nijak poután žádným přátelstvím ani mu nejsem něčím zavázán…

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Správně, já se také, krom toho že žiju, necítím Rusku ničím zavázán a proto se mohu jít na přátelské setkání omluvit našim milým krajanům.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 3 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Tak se omluv, tvoje věc. Já osobneě dnešnímu kapitalistickému Rusku nic nedlužím. Rozhodně Putinovi nrpolezu do zadku jen proto, že nás jeho pradědeček osvobodil…

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jeho pradědeček nás neosvobodil. Narodil se totiž v roce 1845. Tomu opravdu nic nedlužíte. Dokonce ani dědovi. Nás osvobodili otcové lidí jako je Putin. To jsou věci, co? Studente. No a jak s námi zacházeli stejně staří otcové našich milých krajanů se dočtete třeba v knize Mauthausen , ďábel v líbezné krajině.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

…a taky nás 20 let okupvali! A to v době, kdy Putin studoval na špicla. No toho pradědečka jsem pravda úmyslně nadhodnotil, zda si všimnete. Nezklamal jste! Bacha teď i toho špicla. Opravdu být vděčen dnešnímu Rusku za naše osvobození mohou skutečně jen soudruzi zamrzlí v čase. Ano Sovětskému svazu jsem vděčný za to že… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 2 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

I Vy filuto, tak záměr to byl. To jste tedy převezl zamrzlého soudruha. Jak krásně dětské. Zasloužíte si pohlazení po hlavičce a panenku. A teď šup do postýlky a spinkat. Skoro to u toho Putina vypadá na prapradědečka.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

No vidíte, jak jste se vybarvil. Opravdu duchaplné kam se na vás hrabu… No jeho tatínek mohl být klidně náš okupant. To už sedí?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 2 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Nedá mi to a čtu si to zas a znovu. Takhle se nechat vytočit. Pradědeček zajímá ale o okupaci Rusákama(tak jsme jim tenkrát říkali)ani slovo. A z toho soudruha si nic nedělej, já u nich taky byl a Konečnou volil…

JK
JK
před 3 dny

Konečně něco povzbudivého. Mám rád takové informace ze zahraničí protože ukazují, že nejen u nás je úroveň novinářských propagandistů ostudná. Sdílením se stud naředí. Také mám rád informace o výrocích zahraničních mluvicích hlav jako je Lejnová, Scholz, Macron, Stoltenberg aj. Vždy se pak cítím lépe, že v tom nejsme sami a nikdo není oprávněn… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny
Odpověď uživateli  JK

Je to vsude podobne.”Nasi” jen opisuji,proto to casto vypada,ze nemaji moc bohaty slovnik.Jelikoz to sleduji asi 10 let,jsem primo otravena z toho papouskovani.Uz to nevypada jako svet lidi,spis jako voliera

standa
standa
před 3 dny

Poláci – toxiscké smetí EU. V Polsku řádí nějaky nemoc od Chocholuška – číst takové kraviny, tak člověka napadne – trotloviny !

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny

Boha jeho, ta aragonce jim zastira mysl. Rusove snad vypadali,ze by chteli Putina vymenit? Takze sva zbozna prani?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

takze svet vidi pres sva zbozna prani