Po Vítězném Únoru je česká historie obohacena o Vítězné Září!

Jak si naprostá většina kosířů pamatuje, 25. února 1948 se Klement Gottwald vrátil z Hradu a na Václaváku zrevolučněným masám sdělil ono známé:

„Právě se vracím z Hradu od prezidenta republiky. Mohu vám sdělit, že pan prezident všechny mé návrhy přijal,“

Zastupující ukrajinský protektor v Praze Fiala mohl včera učinit přesně to samé. Ovšem za předpokladu, že by se tam kvůli němu někdo vůbec obtěžoval přijít. Protože tentokráte, dodejme, že zcela výjimečně by i Fiala mluvil čistou pravdu a nic než pravdu, kdyby prohlásil veřejně totéž co kdysi Gottwald:

„Právě se vracím z Hradu od prezidenta republiky. Mohu vám sdělit, že pan prezident všechny mé návrhy přijal,“

Ano prezident, tentokráte nikoliv na smrt nemocný a zlomený Beneš, nýbrž Pávek, všechny návrhy přijal. V roce 2024 stejně jako s tom čtyřicátém osmém.

Těch podobností v obou procesech je daleko více než se na první pohled zdá!

  • dochází k rekonstrukci vlády. Za jednoho vykopnutého ministra a jednoho zrušeného.
  • demisi nepodali všichni ministři, kteří to původně slíbili a patřili do tábora nespokojených
  • tenkrát neodstoupivší nekomunističtí ministři zradili nejen své strany, ale i sami sebe a také demokracii. Lipavský svou nedemisí udělal přesně totéž!

Nicméně soudný člověk jeho počínáním není překvapen, natož zaskočen!

Před týdnem jsem ve flashi s názvem

Flash – Fiala vykopl Bartoše z vlády velkým obloukem DOPLNĚNO!!!

ohledně Lipavského a jeho budoucího postoje k ostudnému vykopnutí jeho stranického kolegy Ivana Bartoše napsal toto:

Jak už napsáno, kdyby ano, sotva si umím představit, že by Piráti drželi dál vládní prapor. Ale úplně vyloučené to není. Ať je ta potupa sebevětší! Proč?

Inu třeba proto, že nemám fantazii toho rozměru, abych si uměl představit, že ten opravdu trapný nedovzdělanec a dnes sud sádla, co zaclání v Černínském paláci jako zamini bude souhlasit s rezignací na svůj ouřad! Když jemu se ve světle reflektorů a tisku rukou s kolektivně západními pohlaváry a to jejich poplácávání po zádech a společné fotečky tak hrozně líbí!!!! Ten, že by dobrovolně rezignoval?

Nebo třeba proto, že mám v hlavě informaci z jistého článku, který bohužel nejsem rychle schopen dohledat, že Pirátstvo prý disponuje základnou o 1000 hlavách. A nejméně 600, opakuji ŠEST SET, z nich je nyní přisáto na stát a státní penězovody. Ať už jako jeho zaměstnanci nebo jmenované oudy nebo formou různých zakázek pro firmy.

V případě Lipavského i těch 600 dalších jde o existenční ohrožení. To se potom těžko práská dveřmi!

Opakuji – tohle předpověděla Kosa před týdnem!!! Sádelňák odmítl rezignovat, zrušil své členství u Pirátů!!! A zůstává dál ministrem zahraničí. Aniž by si sebeméně připustil, že v ní nemá co dělat! Jeho duševní obzor zcela zřetelně je omezen jen na prostor typu – CO MI TO HODÍ?! KDE BYCH SEHNAL TAKOVÉHLE KORYTO? TO BYCH JAKO MĚL JÍT POCTIVĚ PRACOVAT?

Uznejte, že TOHLE nikdo, opravdu nikdo nemůže, po týpkovi jako je Sádelňák, požadovat.

Jeho rozhled je formován jen cizími zájmy.

Jeho znalosti a rozhled reprezentují čistou nulu!

Prý demis podal, ale hodný pan premier ho přemluvil, aby ji stáhl…Faktem zůstává, že takového rektálního speleologa by těžko hledal.

Projel jsem si i pirátské zdroje…. Co o tom svém zrádci a korytáři za každou cenu uvádějí. A nevěřím svým očím – oni mu to celkem schvalují! Těch, co po něm jdou jako po odporném zaprodanci je minimum. Naproti tomu dost těch, co vyjadřují minimálně určitou míru pochopení!!!!

Ta pirátská, bída špína je neskonale větší, než jsem vůbec tušil! A to jsem si o nich nikdy nic dobrého nemyslel!

Sádelňák a jeho afinita ke korytu byla trefena okamžitě po Bartošovu vyhazovu na chlup!

Přečetl jsem si s velkým zájmem Bartošovo prohlášení, že když Piráti hráli v minulosti v opozici, vždycky si brali roli OPOZICE KONSTRUKTIVNÍ. A stejně, že to hodlají provozovat po odchodu z vlády! A opět – dostupné komentáře pirátské širší veřejnosti přesně tohle podporují! Panenko skákavá sedmibolestná!

Řečeno s Jaroslavem Haškem – vedle opozice fundamentální od včerejška poslanecká sněmovna zná i opozici mírného pokroku v mezích zákona!!!

Proč, že to? No protože zde máme těch 600 bukanýrů přisátých na stát a jeho prachy. V různých formách!!! A konstruktivní opozice by mohla jejich pelechy s plné žlaby zachránit!

Tohle je tedy spolek! Fuj! Třikrát fuj! Ale peníze, jak známo nesmrdí…

Jsem moc zvědav, co se stane s politickými náměstky za Piráty… Soudím, že pokud svého ministerského šéfíka příliš neprudili, budou ve svých funkcičkách pokračovat! Nikde ani zmínka, že by následovali Bartoše. který jim ta koryta opatřil!

Kdybych mohl, rád bych ehmm.. Pirátům cosi doporučil – totiž aby svou partaj přejmenovali na Pijavice! To sedí dokonale!

A na samý konec nezbývá než omluva Klementu Gottwaldovi. V osobní rovině. Za to, že jsem jej srovnal s někým, jako je Petr Fiala. O Klémovi totiž vím to, co je zásadně nekomunikováno. Že za I.světové války opakovaně osvědčil osobní statečnost. PŘED NEPŘÍTELEM Fialo! Před nepřítelem! Při Brusilovově ofenzivě v roce 1916, kdy dostal stříbrnou medaili za odvahu druhé třídy! Tu první vyhradili pro oficíry….

Což nic nemění na tom, že Gottwaldovo následné politické působení je zcela nepřijatelné a neakceptovatelné! (V tom se s Vlkem mnoho našich čtenář neshodne a dobře vědí proč – pozn.NR).Mám psát jak tohle nastavil Fiala?

Odpustím si to. Na Kose to jednak není třeba a jednak tahle flash je o Pijavicích a především Sádelňákovi Bezcharakterním! Je mi z nich doopravdy fyzicky nevolno!

*

Petr Vlk, Kosa Zostra

3.7 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 11 hodinami

Sháníte li někdo levnou vývrtku, dejte Lipavskému pozřít hřebík a počkejte den či dva.

Georg
Georg
před 11 hodinami

Myslím, že se autor článku strefil a použil a modifikoval od Jaroslava Haška, jím založenou, satirickou a recesistickou Stranu mírného pokroku v mezích zákona” na “opozici mírného pokroku v mezích zákona”. Autor má zřejmě na mysli Pirátskou stranu, vycházeje z jejich vyjádření, jakou budou “realistickou” opozicí. Vzhledem k tomu, co prohlásil p.Bartoš na tiskové konferenci po onom “podrazu”… Číst vice »

Georg
Georg
před 11 hodinami
Odpověď uživateli  Georg

Byla by však schopna vše řešit pokryteckou politikou ? Bohužel je determinována majetkem p.Babiše, který nemůže zapomenout na své zájmy, které se v mnohém kryjí se zájmy EU a korporací. Jsou to dle mě otázky českých zájmů, nebo alespoň, doufám většiny národa. Otázky energetické (oni + ČSSD vyřadili Ros-atom z dostavby jaderných bloků),… Číst vice »

Primak
Primak
před 13 hodinami

“Gottwaldovo následné politické působení je zcela nepřijatelné a neakceptovatelné! (V tom se s Vlkem mnoho našich čtenářů neshodne a dobře vědí proč –pozn.NR”)

Ano, já se hlásím dobrovolně, že s Vlkem v tom neshodnu a vím proč:
https://www.moderni-dejiny.cz/clanek/prvni-projev-klementa-gottwalda-na-pude-parlamentu-21-12-1929/

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 8 hodinami
Odpověď uživateli  Primak

Docela drsne cteni

vachav
vachav
před 15 hodinami

V jednom odstavci omluva KG a hned v následujícím odporující si totální blábol-neboli autor tzv.mimo mísu-bohužel!A co se týče MZV,příliš mnoho slov o instituci,která je pro gubernii USA a kolonii Německa absolutně zbytečná a tím pádem jakási kreatura Lipavský taktéž.

spartak
spartak
před 16 hodinami

Ano , dnes se bubnuje a vytrubuje jak je doba zlá ,alespoň v opozici ,ale tento vrchol hnusu vznikal již po roce 1989! Málokomu vadilo jak se zem převrací a padá držkou k zemi. Stále je u opratí svinstvo ,ať je fialové nebo tzv.Áno či jiné lejno.

mikkesh
mikkesh
před 18 hodinami

Opakuji se, ale musím. Prosím toho, kdo to umí stáhnout z YouTube část tiskové konference (výživná je celá) na Primě – Lipavského a Fialy, aby tím pro generace mediků, profesorů medicíny, profesorů psychiatrie a Silvestrovskou zábavu, zachránili ukázku nefalšovaného kreténismu. Lipavský – cca 3:35 min. “zůstávám ve funkci ministra vlády premiéra Fialy, jako nestraník, můžeme… Číst vice »

maxim
maxim
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  mikkesh

Mikkeshi, na stahování videa z webu (i z portálu youtube) si nainstaluj do prohlížeče tzv. doplněk prohlížeče který stahne video do souboru do tvého pc ..
Tady je jeden takový doplněk pro ty nejznámější prohlížeče, jeho stránka na githubu z které si ho můžeš volně stáhnout …
https://github.com/aclap-dev/video-downloadhelper

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 19 hodinami

https://www.ladikvetvicka.cz/blog/uterni-veticky-01-10-2024
Ve vcerejsich vetickach je, alespon pro mne,podrobneji uvedeno,co se prakticky deje lidem,kteri maji na neco svuj nazor…Myslim,ze tohle by mel nekdo vyhledat a vic rozvest…Nic nevypovi vic o stavu ” demokracie”

Prodost
Prodost
před 20 hodinami

Proč všichni komentátoři chodí opatrně kolem horké kaše a nikdy, opakuji nikdy neodhalí “bingo”. Lipavský prý zradil. To tam dělají všichni! Ano zradil a bude zrazovat ve prospěch svých sionistických souvěrců vždycky. Než by opustil post ministra, vystoupí z partaje, jakože on s nimi už nic společného nechce mít. Fiala jeho demisi nepřijme. Hergot,… Číst vice »

adam
adam
před 20 hodinami

Dobrý článek jako vždy. Přiznávám ovšem, že bych nedokázal určit, kdo je v této vládě ten nejodpornější člen. Horkých kandidátů je příliš mnoho…

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 14 hodinami
Odpověď uživateli  adam

Závisí na tom, čemu zrovna republika čelí, co se zde řeší, čemu máme sloužit. Do první kategorie naprosto neoddiskutovatelně patří předseda vlády, ministr vnitra, ministr obrany, ministr zahraničních věcí a to za každé situace. Druhá kategorie je mnohem širší a místo v ní má rezervován ministr financí, ministr průmyslu, ministr školství, ministr zemědělství,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 13 hodinami uživatelem Haskuv Duch