O kontaktech OSU s teroristickými organizacemi (Z úvodu Marie Zacharové k brífinku 2. 10. 2024, bod č. 9)

Ukrajina si už dávno zvolila teroristické metody jako nástroj státní politiky. Kyjevský režim se vlastně ani netají svými vazbami na teroristické skupiny po celém světě a zejména na území afrického kontinentu a na Blízkém východě.

Několikrát na to upozornilo mezinárodní společenství. V této souvislosti konstatujeme, že stále více států si uvědomuje teroristickou podstatu kyjevského režimu.

Připomínám, že 1. března 2022 byla v souladu s dekretem ukrajinského prezidenta V. A. Zelenského vytvořena a začleněna do struktury OSU “Internacionální obranná legie”, do jejíhož mužstva vstoupili žoldáci, přívrženci extremistických myšlenek a skuteční teroristé z nejrůznějších koutů planety, od USA, Kanady a Velké Británie až po ty, co jsou původem z Kavkazu. Jsou mezi nimi i radikální islamisté, členové mezinárodních teroristických organizací, včetně zakázaných DAEŠ, Al-Káidy a Imarat Kavkaz (Kavkazský emirát), kteří mají zkušenosti z bojů proti vládním vojskům Syrské arabské republiky.

Okolí americké vojenské základny Al-Tanf, která se nachází v Sýrii u hranic s Jordánskem a Irákem, se již dávno změnilo na jakýsi teroristický “hub”, kde se současně provádí “rekvalifikace” až 500 vůči Washingtonu loajálních příslušníků DAEŠ a dalších džihádistů. Prioritní jsou přistěhovalci ze států Zakavkazska a Střední Asie. Speciální jednotky, které se z nich tvoří, se zaměřují především na provádění diverzních a teroristických akcí proti jednotkám Ozbrojených sil Ruska, včetně těch na Ukrajině.

Kontakty současných ukrajinských úřadů s mezinárodními teroristickými organizacemi potvrzují údaje získané během vyšetřování teroristického útoku v Krokus City Hall. Jeho vykonavatelé byli rekrutovaní pracovní migranti pocházející ze Střední Asie a přípravu a financování útoku koordinovali přes internet členové mezinárodní teroristické organizace Vilayat Khorasan, což je odnož Islámského státu. Dokazuje to i to, že kyjevský režim dlouhodobě spolupracuje s islamistickými radikály a využívá je ke svým účelům.

Můžeme také připomenout útok ozbrojenců na kolonu vládních vojsk na severu Mali na konci července tohoto roku. Oficiální představitelé Ukrajiny, a sice mluvčí Hlavní správy rozvědky Ministerstva obrany A. V. Jusov a velvyslanec Ukrajiny v Senegalu J. A. Pivovarov, výslovně uvedli, že poskytli podporu při organizaci tohoto útoku, což bylo důvodem okamžitého přerušení diplomatických vztahů Mali a Nigeru s Kyjevem.

V tureckém a syrském tisku se objevily informace o jednání zástupců Hlavní správy rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny, včetně osobně jejího vedoucího K. A. Budanova, s teroristickou organizací Haját Tahrír al-Šám (bývalá Džabhat an-Nusra) ohledně verbování ozbrojenců v syrské provincii Idlib k přípravě a provádění společných útoků na ruské objekty. Bylo oznámeno, že tam dorazilo asi 250 ukrajinských vojáků s cílem zajištění rozšíření možností teroristů pomocí bezpilotních letounů. To vše je dalším z důkazů teroristické podstaty režimu V. A. Zelenského, které umožňují, aby světové společenství vidělo pravou tvář současných ukrajinských úřadů a těch, kteří za nimi na Západě stojí.

Vycházíme z toho, že podobná praxe zločinné spolupráce ukrajinské armády s mezinárodní teroristickou internacionálou je naprosto nepřijatelná. Budeme pokračovat v boji proti této havěti všemi dostupnými prostředky bez ohledu na to, kde se projeví, ať je to v Rusku, nebo v Sýrii či v Africe.

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace

4 4 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
Žádné komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře