Nikdy nedovolte, aby vám vaše vláda říkala, kdo jsou vaši nepřátelé

Jednoduché krédo Caitlin Johnstoneové, které nás nabádá pochopit, že naše vlády to s námi opravdu nemyslí dobře:

Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone

Není to chyba lidí na Středním východě, že žijí na hromadě ropy poblíž klíčových obchodních cest v regionu, který překlenuje tři kontinenty. A o tom to všechno vždycky bylo. Nebojuje se s „terorismem“. Nešíří se svoboda a demokracie. Ani se nechrání Izrael. V konečném důsledku jde o kontrolu toho, co se děje na geostrategicky klíčovém a na zdroje bohatém úseku země.

Lidé, kteří žijí v této části světa, vám nikdy neublížili. Nepředstavují pro vás žádnou hrozbu. Je vám řečeno, abyste je nenáviděli, protože nejmocnější lidé světa potřebují ovládnout západní Asii, aby ovládli planetu, a musí k tomu způsobit nesmírné množství násilí. To je vše.

Naši vládci používají k ospravedlnění svých činů nejrůznější narativy z celého světa a napříč politickým spektrem. Využijí sionismus, křesťanský fundamentalismus, islámský fundamentalismus, hinduistický fundamentalismus, liberalismus, konzervatismus, nacionalismus nebo politiku probuzené identity k výrobě souhlasu pro své programy, kdykoli to bude potřeba. Budou vás krmit všemi hesly, která potřebujete slyšet, abyste si mysleli, že neposlušné populace na Blízkém východě potřebují lekci vojenskou výbušninou. To je vše, co je zajímá.

Naši vládci využívají své propagandisty v mainstreamových zpravodajských médiích a své narativní manažery v Silicon Valley, aby zmanipulovali veřejné vnímání těchto vražedných programů pomocí polopravd, lží, ignorování, překrucování, zavádějících titulků, převracení role oběti a agresora, odstartováním časové osy události ve vhodných bodech a nekriticky opakují neprokázaná obvinění z nedůvěryhodných zdrojů. Tito manipulátoři jsou pro fungování imperiální válečné mašinérie stejně důležití jako skuteční lidé, kteří shazují bomby.

Jaký druh plíživého a uslintaného patolízala by přistoupil na tuto hru? Jaký druh hlupáků uctívající moc by souhlasil s masovým vražděním a zneužíváním lidí, kteří pro ně nepředstavují žádnou hrozbu, jen proto, že jim odpovědní lidé řekli, aby se tak cítili? Jak ubohý, hluboce nedůstojný způsob existence.

Pracují tak tvrdě na výrobě našeho souhlasu s těmito zvěrstvy, protože absolutně vyžadují náš souhlas. Tak jim ho nedávejte. Když je vše řečeno a uděláno, naši vládci si vždy velmi dobře uvědomují skutečnost, že je nás mnohem víc než jich, a že bychom se mohli velmi snadno otočit a sníst je všechny, kdybychom si vzali do hlavy, že by to bylo dobré udělat. Držte se pevně své moci, nenechte se unést jejich manipulacemi a pomozte všem pochopit skutečnost, že nás vraždící psychopati, kteří chtějí ovládnout svět, neustále velhávají do spolupachatelství, zmatku a bezmoci.

Naši skuteční nepřátelé nejsou v Íránu.

Naši skuteční nepřátelé nejsou v Libanonu.

Naši skuteční nepřátelé nejsou v Gaze ani na Západním břehu.

Naši skuteční nepřátelé nejsou v Jemenu, Sýrii nebo Iráku.

Naši skuteční nepřátelé jsou ve Washingtonu, Londýně a Tel Avivu. V Berlíně a Paříži, Canbeře (a v Praze *). V tajných vládních agenturách ve státě Virginia (CIA*) a v imperiálních propagandistických institucích v New Yorku (média *) a Hollywoodu (film a TV *).

Našimi skutečnými nepřáteli nejsou Arabové a Íránci. Jsou to manažeři impéria, kteří ničí náš svět, ničí naši biosféru, vysávají naše bohatství a naše zdroje, ohrožují nás jadernou hrozbou a starají se o to, abychom zůstali příliš chudí, nemocní, s příliš zaneprázdněným a vymytým mozkem, a nezjistili tak, co se děje, a nepostavili se proti nim.

Nenechte se jimi oklamat, abyste věřili, že tomu tak není. Bojujte proti jejich manipulacím a postavte se proti jejich zneužívání. My, zdravé lidské bytosti, můžeme tuto věc určitě vyhrát, ale i kdyby ne, přinejmenším jim můžeme zabránit, aby nám ukradli naši důstojnost a vmanipulovali nás do role podporovatelů jejich zkaženosti.

*

Caitlin Johnstonová, překlad Jana Kunšteková

*) pro českého čtenáře doplněno redakcí Nové Republiky 

3.9 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kolokol
kolokol
před 10 dny

S tou Prahou bohužel nejspíš souhlas. Měli nedávno naši lidi dotaz na Kryštofa Jackovského. Proč více nemluvíte o situaci v ČR. Odpověděl, že ČR je malá, nemá tak velký význam jako Polsko. Tak jen aby se nepletl. Na úrovni vyšších priorit řízení se v Praze možná osnují temné plány, které zatřesou i velkým Polskem.

Hokarc
Hokarc
před 10 dny

Vládo, nemobilizuj, my dobře víme, kdo je náš nepřítel !

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny

Mam stiznost pro pana Dvoraka

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Podle opakovaných zkušeností mých a dalších několika komentátorů například na webu Pokec24.cz, nefunguje na Nové republice panu Dvořákovi částečně redakční systém. Nové registrace účtů pro komentáře neprojdou registračními formuláři a protokoly. Komunikace přes mailovou adresu neprochází, zveřejněná adresa je buď neznámá a nedostupná, nebo redakce nikdy nereaguje na e-maily. Dále mám z minulosti už… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny

Souhlas.Uz jsem jednou psala,ze se lidstvo od honu na carodejnice nezmenilo.Nepta se