Mouchy ve vládních komorách: Když si mocní kují plány, jak nás obrat, zničit a pošlapat

Je to dokonalý cirkus. My platíme, oni si hrají. Věříte, že dělají něco pro nás? Houby s octem. Jsme jen položky ve sloupci zisků a ztrát. A tak sedí, rokují a smějí se. Jak nás obrat, zničit a pošlapat.

Někdy si člověk říká, jaké by to bylo, kdybychom se na chvíli stali moucha na stěně. Ne ta, co jen tak bzučí. Ale ta, co nenápadně přihlíží, když se v luxusních zasedacích místnostech sejdou mocní tohoto světa. A ne proto, aby nás zachránili, milí občané, ale aby rozebrali, jak nás co nejefektivněji obrat, zničit a pošlapat.

Představte si tu scénu. Nablýskané limuzíny přivážejí naše „zachránce“. V kožených křeslech se pohodlně uvelebí politici, bankéři, korporátní magnáti – samá smetánka, co nás ujišťuje, jak pracují pro naše dobro. A my? My jsme pro ně jen kolaterál, který jim přijde vhod, až bude třeba někde utáhnout šrouby nebo hodit pár stovek na uklidnění davu.

Teď už jste tou mouchou. Posloucháte, jak si lámou hlavy nad tím, jakým způsobem zvednou daně, zatíží důchody nebo zvýší ceny základních potřeb. Ano, to je přesně ta hra. Něco slíbí, pak vám z druhé kapsy vytáhnou dvakrát tolik. A zatímco nás ujišťují, že „těžká doba si žádá těžká rozhodnutí“, oni si po kapsách šoupnou další miliónky a plácnou se po ramenou, jak to zase dobře vymysleli.

Říká se, že ryba smrdí od hlavy. A tady to páchne sakra hodně. V jejich debatách není místo pro vás, pro mě, pro lidi z ulice. Tady se rokuje o tom, kdo přijde o práci, komu se odepíšou úspory, kdo bude hladovět a čí děti už nikdy nedosáhnou na vzdělání. Zatímco oni si odklepnou tučný příspěvek na své politické kampaně a zvednou si platy, my máme držet hubu a krok.

Je to dokonalý cirkus. My platíme, oni si hrají. Věříte, že dělají něco pro nás? Houby s octem. Jsme jen položky ve sloupci zisků a ztrát. A tak sedí, rokují a smějí se. Jak nás obrat, zničit a pošlapat.

*

Zdroj: Politikařina

 

4.3 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 12 hodinami

Ale naši mocní jsou opravdu v koncích. Státní pokladna je úplně prázdná, ale musí se v ní najít i tak peníze na podstatné zvýšení platů soudců, zvláště těch ústavních, a pak také na zvýšení platů politiků. Ačkoliv máme bilionové dluhy kvůli Zelenskemu. Ale to nemůžeme naší vládě vyčítat, snažila se přece, aby prozápadní demokrat… Číst vice »

Praded
Praded
před 11 hodinami
Odpověď uživateli  Karel2002

dluhy kvůli Zelenskému? Vždyť dluhy byly smyslem od první vteřiny převratu a všichni ti dobroserové od Vaška do posledního šaška o tom musely vědět.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 14 hodinami

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Kdo-v-CR-zastrasuje-Analyzy-dezinformaci-od-dotovaneho-Americana-763243
Osobne bych jejich ” analyzu” brala jako manipulaci za ucelem obohaceni ( zadara to nedelaji..a jde o snahu udrzet nefunkcnost u moci)

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 13 hodinami
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Putinovu bezohlednoi racionalitu?Kdo v sousnem svete bere na nekoho ohledy?Autor mysli,ten ” pribeh”, ktery nam predkladaji? Vzdyt vzdy ti slabsi jdou na druhou kolej..Zakon kapitalismu ne?

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 14 hodinami

Bohuzel.Jenze jsou to lide,kdo jim na to skace..Treba ” progresivismus”..Lide si nespojuji to,ze mocnym pripada,ze je svet prelidnen a jako redukci vymysleli 72 pohlavi a podobne veci ( tohle neni ze zdola )