Jakou roli hrála BIS ve zmizení exposlance Wolfa?

Před pár dny jsme se dozvěděli z některých mainstreamových médií, že byl v Paraguayi po dlouhé době (po 12 letech) vypátrán a zatčen poslanec Petr Wolf.

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek

V úvodu je nutné připomenout čtenářům, kteří pochopitelně nemohou věnovat, a nevěnují pozornost detailům české politiky v této souvislosti některá fakta. Tento, dnes již zapomenutý exposlanec, byl poněkud překvapivě nominován v roce 2006, po nedlouhém členství v ČSSD, na kandidátku této strany v Moravskoslezském kraji. Ano, byl to vysokoškolský učitel, docent. Stal se časem také vládním zmocněncem pro Moravskoslezský kraj, což bylo – zpětně hodnotíc – zvláště zajímavé po několika málo letech členství v ČSSD. V poslanecké sněmovně nepatřil Wolf k nějak zvlášť aktivním poslancům ČSSD. Nebyl nikdy v první řadě vřavy a bojových střetnutí. A v červenci 2008 tento poslanec opustil poslanecký klub ČSSD a začal podporovat vládní koalici. Díky Wolfovi tak vládní koalice získala ve sněmovně opět převahu jednoho hlasu, aby jí posléze po odstoupení dalšího z odpadlíků z ČSSD v poslanecké sněmovně – Pohanky – opět ztratila.

Pohanka rezignoval v závěru roku 2008 na svůj poslanecký mandát. A byl následně nahrazen plnohodnotným a loajálním poslancem ČSSD, který hlasoval pochopitelně proti vládě M. Topolánka. Takže na konci roku 2008 pravicová vláda M. Topolánka již s ohledem na to, že ztratila podporu čtyř vládních poslanců, ztratila také většinu ve sněmovně. A to vše na prahu roku 2009, poté co byly vládní strany zdrcujícím způsobem poraženy v listopadových volbách do zastupitelstev krajů a v doplňovacích volbách do senátu (oranžové tsunami).

Ale to jsem trochu odbočil, protože sujet příběhu je někde jinde. Wolfova podpora vládní koalici přišla pozdě, ale v jeho případě se jednalo jednoznačně o pokus o záchranu sama sebe. Podle pozdějších rozhodnutí soudů vytuneloval Wolf značnou částku peněz z evropských fondů, když mystifikoval dohlížecí orgán, poskytovatele dotace evropských peněz, projektem, který lze považovat za perpetuum mobile. Soudce konstatoval, že to byl podvod na podvod a do poslance, který tak vehementně nakonec podporoval vládní koalici, spadlo několik milionů korun.

Lze důvodně dedukovat, že poslanec Wolf hledal při svém odpadnutí od ČSSD politickou ochranu u vládní koalice. Wolf totiž věděl, že v případě policií sděleného obvinění ze spáchání trestného činu, které mohl očekávat každým dnem, by byl okamžitě vykopnut ze sociální demokracie, a to na základě uplatnění principu presumpce viny obsaženého v tehdejších stanovách ČSSD. A jakmile by se po své exkomunikaci z ČSSD stal nezařazeným poslancem, ztratil by politickou ochranu a stal by se politickým páriou. Ani pro vládní strany by totiž v tomto případě jeho podpora neměla žádnou hodnotu. A tak se vydal, jsa řízen z vnějšku, cestou politického disidentství.

Nejprve žvanil o tom, že svým odchodem z ČSSD vlastně protestuje proti mým diktátorským metodám ve vedení strany atd. a tak podobně. Tyto účelové lži a nesmysly již dnes nemá cenu opakovat. Ale ti, kdo jej řídili, zahájili celou operaci přestupu Wolfa do vládního tábora ve chvíli, kdy jsem byl zrovna na cestě na dovolenou. A právě jsem projížděl autem Švýcarsko. Musím říci, že Wolf byl perfektně připraven na moje útoky, které se samozřejmě daly očekávat. Média se pochopitelně ihned zajímala o to, co tomu říkám.U politicky do té doby zcela mrákotného poslance byla jeho kvalifikovaná argumentace velmi překvapivá. Byla sice lživá, ale profesionální. Při Wolfově procesu u soudu některá mainstreamová média s rozkoší psala o tom, že je Wolf vlastně pronásledován sociální demokracií a mnou osobně za svůj přechod do řad poslanců vládní koalice….

Nicméně, soudci byli nezávislí, nenechali se oblbnout a nepůsobil na ně ani tlak z venčí, tím myslím nejen mainstreamová média. Prostě Wolf byl odsouzen nejprve na 5 let a pak po odvolání dokonce na 6 let na tvrdo a k peněžitému trestu. Poté co zjistil, že mu nezbývá nic jiného než odejít do „čučáku“, pan exposlanec sbalil fidlátka a ufrnkl do zahraničí, aby se vyhnul trestu. Jak se později ukázalo, zmizel do Paraguaye, tedy do země, s níž Česko nemá dohodu o extradici uprchlých zločinců. „Někdo“ pomohl vytvořit Wolfovi novou identitu. To ale stojí sakra peníze, Wolf, respektive jeho rodina, zaplatili všechny ukradené peníze, které státu dlužili (jednalo se údajně o 5 milionů korun). A 12 let musel v Paraguayi Wolf také z něčeho žít. Zajímavá je tedy otázka, kdo Wolfa vydržoval…

Před několika lety se za mnou zastavil Wolfův syn a začal mi vyprávět pohádky o tom, jak byl jeho otec pronásledován, tentokrát již ne mnou, ale Lubošem Zaorálkem. Vysmál jsem se mu. A protože jsem předpokládal, že má někde v kapse nahrávací zařízení, tak na jeho kardinální otázku, co by měl jeho otec říci po svém návratu do vlasti o okolnostech svého přestupu do vládního tábora, jsem lakonicky odvětil: „ pravdu“. Tedy nemluvil jsem ani o tom, že by snad byl koupen nějakým podporovatelem Topolánkovy vládní koalice nebo třeba českou výzvědnou službou. Nyní se exposlanec Wolf vrátí do republiky, pokud je – jak si myslím, spolupracovníkem BIS (Bezpečnostní informační služby), bude jistě snaha zopakovat jeho proces. Tak, aby vyvázl s podstatně nižším trestem, než jaký mu byl udělen v roce 2012 nezávislými soudci.

Osobně si myslím, že by BIS neměla věci přehánět. Ale je zajímavé, že po 12 letech se podařilo dosáhnout, z dříve na žádosti Česka o Wolfovo vydání inertní Paraguayí, dohody o extradici uprchlého zločince.

Už se těším na to, jak budu celou věc komentovat v průběhu obnoveného procesu, přičemž bude Wolf po tu dobu v klidu běhat po svobodě. A některá média z něj budou vytvářet politického hrdinu, který se vzepřel téměř totalitní moci. Třeba, aby pomohl Topolánkově koalici prosadit umístění americké vojenské základny 60 km od Prahy anebo jiná protilidovà a antisociální opatření.

Jiří Paroubek

4.4 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 1 dnem

Wolfa měl velmi v oblibě Kalousek. ČSSD měla ve svých řadách na můj vkus příliš mnoho stvůr, které se nechaly koupit. Teplík, Šarapatka, Melčák, Wolf, Pohanka (v tom se přece jen později hnulo svědomí.) Nezdá se ni, že Wolfa finančně podporovala zrovna BIS, to spíš nějaký náš oligarcha, který vedle toho podporuje… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 dnem

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/-Fiala-vlada-Hrad-Okresni-poskoci-Svet-ridi-ti-skryti-Jan-Keller-odhaluje-vazby-762551
Tady mne fascinuje,proc se vubec bavi o nejake zavisti?Vzdyt i ze clanku vyplyva,ze ta ” skryta elita” neni pro svet vubec potrebna,jen ho svou nemoralnosti nici

vaclav
vaclav
před 1 dnem

No pane Paroubku .vy na tom máte také svoje ne zájmy, Ale Vaše neskutečná zhovadilost po volbách zavinila tento maaast.

adam
adam
před 1 dnem
Odpověď uživateli  vaclav

Co jako konkrétně p. Paroubkovi vyčítáte? Nebo jste si jen chtěl plivnout?

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 1 dnem
Odpověď uživateli  vaclav

V čem, prosím pěkně, spočívá ta “zhovadilost” páně Paroubka? Vaclave, objasněte nebo ten váš plivanec smažu!

Naposledy upraveno před 23 hodinami uživatelem Václav Dvořák
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 dnem

Ti ” profesori” jakmile se dostanou do politiky zkousi ruzne figle,jak si prilepsit, koukam..Urcite nejaky ” hodnotar”