Izrael zabíjel, protože chce prodlužovat válku

Václav Dvořák
Václav Dvořák

Velmi zajímavé prohlášení, které mnoha lidem na Telegramu uniklo. A vrhá světlo na mnoho věcí. V americké televizi PBS libanonský ministr zahraničí Abdullah Bu Habib (Abdula Bu Habib) řekl světoznámé reportérce Christiane Amanpourové*), že v předvečer zavraždění přijal šéf Hizballáhu (Hizbalá) šejch Nasralláh (nasralá) návrh na deeskalaci a příměří, ale brzy poté byl zabit izraelskými letadly.

Netanjahu souhlasil. Ano, souhlasila i libanonská strana. Konzultovali jsme to s Hizballáhem, (předseda libanonského parlamentu Nabih) Berri konzultoval s Hizballáhem a [o rozhodnutí] jsme informovali představitele Spojených států a Francie ,“ řekl Bou Habib.

Analytik na seriózním a často v zahraničí citovaném kanálu Rybar situaci komentuje takto:

Jaké zajímavé a náhlé náhody. A ještě dříve byl v Teheránu zabit velmi umírněný vůdce Hamasu Ismail Haniyeh (Haníja), kterého nahradil ultraradikální Yahya Sinwar (Jahjá Sinvar).

A to znamená, že soudruh Bibi schválně prodlužuje válku, protože až skončí, zvláště když nebude pro Izrael vítězná, budou se muset konat volby, ve kterých prohraje Bibi, jeho strana Likud a celá koalice s Haredim? Jedna věc je zvláštní: Vladimir Alexandrovič Netanjahu nebo Benjamin Zelenskij? Plno studu za takový Izrael.

A ano, ukončení války nebo dokonce deeskalace je pro demokraty ve volbách plusem a Netanjahu čeká na Trumpa. Mimochodem, Írán také negestikuluje a nemává vstříc  demokratům, přestože Trump je v Íránu nenáviděn jako nepřítel a mimochodem nesvéprávný podvodník kvůli sankcím, které uvalil na místo (slíbené) jaderné dohody.

Takhle se věci mají….

… končí analytik ruského Telegram-kanálu Rybar

*

Telegram-kanal Rybar (3.10.2024) a ZDROJ

Úvodní snímek zachycuje libanonského ministerského přesedu Abdula Bu Habiba při rozhovoru S Kristianou Amanpourovou

*) novinářka Christiane Amanpourová je původem Peršanka. Jako už známá redaktoraka silně napojená na Clintonův gang v demokratické straně stála v devaesátých letech na straně džihádu v Jugoslávii, štvala proti Srbům, fandila bosenským Poturčencům, šířila lži kolem vojenského hřbitova ve Srebrenici atd. atd. Později se nekriticky stavěla za albánské gangy a teroristy, válčící na Kosovu proti Jugoslávské vládě.  Později štvala proti Iráku, Sýrii, proti různým palestinským hnutím…Byla výraznou postavou americké televizní stanice CNN. Poslední její angažmá je ve společnosti Amanpour & Co. Dnes ve své společnosti natáčí rozhovory a prodává je různým americkým televizním společnostem. Je zajímavé, odkaz na uvedený rozhovor odvysílaní na stanici PBS již není k nalezení, i když je zmiňován na mnoha místech světového internetu.

-vd-

*

Redakce Nové Republiky děkuje všem dárcům, kteří nám zaslali na účet zapsaného spolku Nová Republika peněžní dary.

2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět i vy, napište do zprávy příjemci: DAR. (Na vyžádání polek Nová Republika z.s. vystavuj doklady o darování pro finanční úřady.)

Velmi si vaší pomoci vážíme. Zaslané prostředky slouží k realizaci našich seminářů a panelových diskuzí, k jejich audiovizuálnímu záznamu, tvorbě podcastů a zveřejnění a k rozšíření činnosti a působení spolku Nová Republika.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

5 2 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 5 hodinami

Hitler taky chtěl velkou válku a dostal ji ! Netanjahu chce velkou válku ? Dostane ji, ale nedopadne to tak jak si představuje ! Irán prokázal, že dokáže prorazit Izraelskou obranu ! Na jihu Libanonu Hizbaláh zabil 14 izraelských vojáků. To nebudou poslední !

skeptik
skeptik
před 4 hodinami
Odpověď uživateli  standa

Hitler byl pouze vykonavatelem, byl vybrán aby splnil úkol napadnout SSSR. Stejně jako je Zelenský pouhou figurkou dosazenou USA aby splnil úkol válčit s Ruskem do posledního Ukrajince s cílem zničit Rusko.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 6 hodinami

Myslim,ze vcera jsem cetla na RV,ze Erdogan prohlasil,ze by dalsi na rade bylo Turecko…Uz mi to ani neprijde ujete.Oni proste chteji nejakou valku rozpoutat za kazdou cenu…Urcite to nema nic spolecneho s nahradou petrodolaru,ze?

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 7 hodinami

Právě to čtu jinde: “Libanonská FM: Vůdce Hizballáhu byl zabit, jakmile se rozhodl souhlasit s příměřímDnes, 13:50” https://en.topwar.ru/251289-glava-mid-livana-lider-hizbally-byl-ubit-kak-tolko-reshil-pojti-na-peremirie.html V USA to nevyhovuje ani Trumpovi, natož demokratům, viz: “Politico: Biden je naštvaný kvůli izraelským akcím na Blízkém východě, ale není schopen je ovlivnit” https://en.topwar.ru/251268-politico-bajden-zlitsja-iz-za-dejstvij-izrailja-na-blizhnem-vostoke-no-nesposoben-na-nih-povlijat.html To ale nic nemění na tom, že pro Globalisty… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 7 hodinami
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

“Nový generální tajemník NATO přijel do Kyjeva a ujistil, že Ukrajina je blízko vstupu do Aliance” https://kp.ua/politics/a697984-novyj-hensek-nato-priekhal-v-kiev-i-zaveril-chto-ukraina-blizka-k-vstupleniju-v-aljans Já bych k tomu dodala, že plány Globalistů tomu odpovídají – ovšem s tím, že pokud ve volbách zvítězí Trump, USA se od NATO trhnou a celá válka proti Rusku opět bude ponechána na Evropě. Izolacionismus USA… Číst vice »

Vopice
Vopice
před 6 hodinami
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

“pokud ve volbách zvítězí Trump, USA se od NATO trhnou…” Tohle je taková kravina, že to snad ani není možné. USA se nikdy netrhnou od NATO, protože NATO jim umožňuje nadvládu na Evropou. Jakmile se USA trhne od NATO, tak jako světový hegemon končí, včetně dolaru. A nějací “globalisti” jsou bez… Číst vice »

Vopice
Vopice
před 6 hodinami
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Izrael bojuje proti Globalistům (tedy za svou existenci), Írán kope za Globalisty…” No jistě… Jak jinak. Tyhle pohádky jsou opravdu fascinující. Jak od kolotoče.

standa
standa
před 5 hodinami
Odpověď uživateli  Vopice

Globalisté jsou rozděleni na 2 skupiny, ale s jedním cílem a to světovým impériem pod svojí kontrolou. 1. skupina Anglosaská chce dosavadní uspořádání, 2.skupina pracuje na nadvládě Číny, která je perspektivnější a není tak nebezpečná pro naši planetu jako 1.skupina. Planeta je jen jedna a skupiny nemají jinou, na kterou by se odstěhovaly. Předpokládám, že… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 4 hodinami
Odpověď uživateli  standa

A proto anglosaská Británie založila BRICS a odepisuje Spojené státy a Izrael… Máte v tom zmatek podobný, jako když jsem se s VK z AEN poprvé nepohodla, když tvrdil, že Čína má svoji globalizaci, která se nás netýká, a a pak když tvrdil, že vítězství Trumpa je porážkou globalistů. Čí myslíte, že je projekt “One belt,… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 hodinami
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Pro úplnost – stejně jako VK si pod globalizací představujete unipolární svět, ve kterém budou velet USA, skutečná globalizace ale je o vytváření mnohopolárního světa. “Globalizace” podle USA, to je Pax Americana, což ale bylo jen přechodné období po zrušení SSSR (bipolárního světa). Pax Americna je to, co skuteční Globalisté potřebují zrušit,… Číst vice »

maxim
maxim
před 3 hodinami
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Pozorovatelko ….., Stalin by se zeptal, a kolik mají ti Globalisti divizí …, aby ty svoje fantasmagorie učinili reálnými … “Všemocní Globalisté” mají kulové a jenom zmatek v hlavách s tím jejich Globálním řádem stejně jako jejich stejně blbí slouhové …, jsou směšní a po jimi způsobeném Globálním finančním krachu je zoufalí lidé budou lovit jako… Číst vice »