Izrael neútočí, protože byl napaden, útočí, protože má záminku

To píše CAITLIN JOHNSTONOVÁ na svém dnešním Substacku. Dává to smysl:

Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone

Hizballáh potvrdil, že izraelský úder, který zabil stovky lidí v obytných budovách v Bejrútu, zabil i vůdce Hizballáhu Hasana Nasralláha.

Je šílené vidět, jak lidé ospravedlňují tak hrozné útoky na základě toho, že byl zabit také politický vůdce, který se jim nelíbí. Jako, to myslíte vážně? To je vaše zdůvodnění?? Že masakr může krýt politickou vraždu?

Bílý dům vydal prohlášení, ve kterém tleskal úderu a nazval ho „mírou spravedlnosti“, protože Hizballáh „byl zodpovědný za zabití stovek Američanů během čtyř desetiletí vlády teroru“.

Ukazuje se, jak malou hodnotu připisuje západní impérium arabským životům, když atentát, který zabil stovky libanonských civilistů, je považován za „spravedlivý“ jakožto odveta za zabití stovek Američanů během čtyř desetiletí.

A nyní se Izrael údajně připravuje zahájit „omezenou“ pozemní invazi do Libanonu.

Hájit izraelské agrese slovy „Izrael byl napaden!” by dávalo větší smysl, kdyby Izrael nebyl zřejmým podněcovatelem a nereagoval na útok mnohem závažnějšími vlastními útoky a nevyužíval jakýkoli útok k ospravedlnění pokračování již existující agendy.

Izrael nezabíjí všechny tyto lidi, protože byl napaden, Izrael zabíjí všechny tyto lidi, protože dostal záminku. Izrael vždy chtěl získat více půdy a odstranit obyvatelstvo, které se mu protiví. Využívá politického momentu, který mu dal 7. říjen, k zavedení agendy, kterou chce zavést po generace. Izrael drtí a drtí a drtí své cíle generaci za generací a čeká, až se dostatečně zradikalizují, aby mu poskytli záminku.

Existuje mnoho spekulací o tom, zda a kdy se Írán více zapojí do současného konfliktu, ale ať nastane jakákoliv účast Íránu v konfliktech na Blízkém východě, bude mít nekonečně větší legitimitu než účast USA.

Dlouho bylo zřejmé, že západní liberálové lžou o tom, kdo jsou a co zastávají, ale bylo zapotřebí demokratů, kteří dohlíželi na genocidní zvěrstva během celého volebního období, aby to plně každému ozřejmili.

Peter Daou, dlouholetý poradce demokratů, napsal nedávno na X: „Vždy jsem byl protivník Trumpa a vždy budu. Ale ukázalo se, že Bidenovo prezidentství je daleko smrtelnější a krvavější než Trumpovo.”

Výše uvedené prohlášení Daoua je kvantifikovatelně, nesporně pravdivé a je zničující pro argument, že demokraté by měli být podporováni ve jménu „menšího zla“. Jediný způsob, jak to ignorovat, je myslet si, že pocity a pohodlí amerických liberálů jsou důležitější než cizí životy.

To neznamená, že Trump je dobrý, nebo že není válečný štváč, nebo dokonce, že by byl nutně menší válečný štváč než Biden, kdyby byl znovu zvolen. Znamená to však, že tento způsob myšlení „volte demokraty, aby bylo ohroženo méně lidí“ není založen na faktech nebo důkazech a dává smysl pouze v rámci západního supremacistického světového názoru, který nepovažuje nezápadní životy za rovnocenné se životy západních. Pokud nemáte takový světonázor, je okamžitě jasné, že neexistuje žádný podložený důvod věřit, že volit demokraty vede ke snížení škod na celém světě.

Ve skutečnosti neexistuje žádný způsob, jak zjistit, který prezidentský kandidát by v případě zvolení způsobil více škody, protože oba jsou tak obscénně hrozní a vražední a neexistuje způsob, jak předvídat, jak se jejich hrozná vražednost projeví v politice během doby, kdy jsou v úřadu. Jediné, co můžete udělat, je nakreslit pomyslnou čáru mezi „zahraniční politikou“ a „domácí politikou“ a oddělit je od sebe a pak říci „dobře, tento kandidát mi zpříjemňuje domácí politiku, takže je lepší“ zatímco ignorujete skutečnost, že drtivá většina zločinů amerických prezidentů se odehrává mimo hranice Spojených států.

Skutečné snižování škod by znamenalo ukončení systémů, které vás nutí vybrat si mezi dvěma vražednými válečnými štváči, a znamenalo by to rozbití samotného impéria USA. Cokoli jiného než toto je jen oklamání sebe sama.

Vyšel nový propagandistický film s názvem „We Will Dance Again“ o útoku Hamasu ze 7. října. Nevím, trochu si myslím, že kdyby se moje země zuřivě snažila rozpoutat třetí světovou válku uprostřed aktivní genocidy, nespěchala bych „znovu tančit“.

Rusko oficiálně změnilo svou jadernou doktrínu a snížilo práh pro to, kdy bude povoleno použití jaderných zbraní, v reakci na západní agrese.

Někdy v budoucnu bude heslo „Blafují, překročte červenou čáru“ o krok přes čáru. Pokud budeme pokračovat po této trajektorii, v určitém okamžiku Rusko udělá něco děsivého, aby znovu nastolilo důvěryhodné odstrašení.

Otázka, kterou si musíme položit, zní: stojí to za to?

Odpovězte si každý sám.

*

CAITLIN JOHNSTONOVÁ, překlad a poznámky Jana Mačíková Kunšteková

3.2 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
14 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 2 dny

“Je šílené vidět, jak lidé ospravedlňují tak hrozné útoky na základě toho, že byl zabit také politický vůdce…” Jak může někdo vůdce teroristických organizací jako Hamás a Hizballáh, placených Británií (i když naokolo přes největšího blízkovýchodního spojence Katar, kde má Británie společně s USA i svou největší leteckou vojenskou základnu https://en.wikipedia.org/wiki/Al_Udeid_Air_Base#:~ https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/americke-vojenske-letectvo-zakladna-katar.A240103_100533_zahranicni_misl#:~ označovat za… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 2 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A proč se tak stalo? Protože o vládu nad Perským zálivem se dělí Írán a Katar A Trump se pyšnil, jak zastavil terorismus na Blízkém východě https://img2.thejournal.ie/inline/3435415/original/?width=616&version=3435415 přitom jen v souladu s plánem Globalistů předal vládu nad blízkovýchodním uhlíkem šíitskému islámu, tedy Íránu, zatímco Británie své vztahy s Katarem nepřestala posilovat A to nemluvě o Globalistech, kteří Kataru… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 2 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

MS ve fotbale: Míč jako globus – Globalisti, vlevo symbol nekonečna – symbol scientologie, která má nahradit židy https://aeronet.news/scientologie-nevinne-nabozenstvi-anebo-nova-celosvetova-mafie-ktera-vystrida-zidy/ což v závěry OH v Paříží dokonale symbolizoval T. Cruise, nejslavnější scientolog a představitel Los Angeles, kde budou příští OH a hlavně v Los Angels jakožto hlavním centru scientologie. Žid J. Attali řekl, že m.j. jsou… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 dny uživatelem Pozorovatelka
shakalaha
shakalaha
před 2 dny

z zidu bliju jiz od roku 79 kdy jsem vstoupil na new yorske uzemi a byl tam nekolik mnoho let mezi nimi🤮🤮🤮

standa
standa
před 2 dny

Novější info. Izrael si zadělává na průser. V Kurské oblasti byla zničena jednotka izraelských žoldnéřů s izraelskými zbraněmi – cca 50 jich zařvalo poblíž Sudži. Rusko, asi odplata, dodá Hutiům protilodní rakety Onyx. Další info praví, že vojska RA, po vyčištění Kurské oblasti, budou pokračovat na Charkov (nejdříve po říjnu a nebo na nový rok).… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 2 dny
Odpověď uživateli  standa

Takže Izrael ukončil své dosavadní přátelské vztahy s Ruskem. Teď už tedy může Rusko podporovat ze všech sil Irán, Libanon i Turecko.

shakalaha
shakalaha
před 2 dny
Odpověď uživateli  standa

uz si zadelava 76 let tedy od zrozeni izraele v 1948🤮🤮🤮

shakalaha
shakalaha
před 2 dny
Odpověď uživateli  shakalaha

jo a nebyt usa a nesoudrznosti arabu tak uz je davno “isaakia”
davno zavezena hnojem😎

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 dny

A ti sami,kteri ted jasaji,budou zachvilku delat,ze je trapi,ze se tahle vytvoreni uprchlici topi v mori

standa
standa
před 2 dny

Anglosasové jsou zhoubou Západního světa, tedy i nás !

vera havrankova
vera havrankova
před 2 dny
Odpověď uživateli  standa

Jsou zhoubou celého světa, vyprávět může Afrika, Jižní Amerika i ostatní. Dobře je to vidět ve filmu – Tenkrát na západě.

tomaskova
tomaskova
před 2 dny
Odpověď uživateli  standa

Od kdy jsme my západní svět?

shakalaha
shakalaha
před 2 dny
Odpověď uživateli  tomaskova

to si na zapad jen czechia hraje🤮💩🤮

shakalaha
shakalaha
před 2 dny
Odpověď uživateli  standa

zidko to je zhouba sveta