HOTOVÁ KATASTROFA. NĚMECKÉ TANKY LEOPARD NA UKRAJINĚ UTRPĚLY STRAŠNOU HANBU

Německý tank „Leopard“ na Ukrajině – to je hotová katastrofa – porážka za porážkou v plném proudu. Během úspěšné ruské protiofenzívy v Kurské oblasti již bylo zničeno tolik Leopardů, že jejich ukrajinské ozbrojené síly byly nuceny stáhnout opět do týla.  Informuje svpressa.ru.

Ukrajinci se pomocí obrněných vozů NATO pokusili proniknout na území Gluškovského okresu v Sumské oblasti. Leopardi 2A6 byly zničeny útokem kamikadze dronů.

Masakr

Během úspěšné ruské protiofenzívy v Kurské oblasti již bylo zničeno tolik Leopardů, že jejich ukrajinské ozbrojené síly byly nuceny stáhnout opět do zálohy.

Zatímco videa objevující se běžně na sociálních sítích stále častěji ukazují ničení jiného tanku v oblasti Kursk – amerického M1A1 Abrams, Leopard 2A6 se na bojišti objevuje stále méně. Tyto tanky, nasazené na frontovou linii mnohem dříve, nyní Ukrajinci používají stále méně.

Němci svůj tank propagovali jako jeden z nejnezranitelnějších na světě

Díky pancéřování je prý ideální pro obranné boje. Avšak ruská armáda kreativně přistoupila k roli likvidace „německé bestie“.

Bezpilotní letouny hlásí v reálném čase polohu a pohyb nepřátelských tanků a účinně působí jako stráže na bojišti. Bezpilotní prostředky dokáží určit slabá místa ve formacích Leopard 2A6 a spustit přesné útoky. Používají také ATGM Kornet, který je speciálně navržen k pronikání těžkým krunýřem.

Smutný statisko – pro Němce

Vlivná německá publikace Merkur vypočítala, že ze ztrát obrněných vozidel NATO ukrajinských ozbrojených sil mnohé z nich dodalo Německo. Mezi ztrátami byly tanky Leopard 1 a Leopard 2, bojová vozidla pěchoty Marders a dokonce i houfnice Panzerhaubitze 2000, jejichž posádky zpravidla plní své úkoly daleko za frontovou linií.

K 24. září Německo poskytlo Ukrajincům 232 tanků. Vyplývá to ze seznamu vojenské podpory, zveřejněného na webové stránce německé spolkové vlády. Tento počet zahrnuje 120 bojových vozů Marder, 80 Leopard 1A5, 18 moderních Leopard 2A6 a 14 houfnic Panzerhaubitze 2000.

Zároveň, jak píše Merkur, Německo už přišlo o 48 obrněných vozů a minimálně jednu houfnici. Buď byly zcela zničeny nebo těžce poškozeny a byly brány jako trofeje. Například Marder zajat ukrajinským militantem byl vystaven na kopci Poklonnaje, kde skončil i jeden z Leopardů.

Ze 120 bojových vozů pěchoty Marder poslaných kyjevskému režimu se už 32 (jedno ze čtyř) ztratilo.  Ale mezi Leopardem 2A6 se ztratilo až 13 z 18 dodaných.

Přestože ukrajinské ozbrojené síly dostaly značné množství tanků západní výroby, většinou jde o starší modely, jako například Leopard 1 a Leopard 2A4. Pokročilejší Leopard 2A6 je často vyhrazen pro elitní jednotky, jako je 47. mechanizovaná brigáda (to je ta, co právě utekla z Ugledaru -pozn.NR).

*

ZDROJ a SVPressa / Hlavní Deník

Poznámka Nové Republiky:

Militantní amazonka Černochová z líhně škodné jménem ODS vnutila české armádě nákup německých tanků a naše mainstreamová média – hlídací psy naší demokratůry – na to pějí ódu. Ale budoucí válce, jak vidno, jsou Leopardy více méně k ničemu. Bude to stát několik miliard z našich daní a provizi pro přisáté pijavice zemských škůdců.

-vd-

4.9 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
5 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vaclav
vaclav
před 1 dnem

Snad jen chybí. aby tam také do těch tanků umístili novorozence

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 1 dnem
Odpověď uživateli  vaclav

Jedna modifikace leoprdu prý dokonce obsahuje bejbybox…

mikkesh
mikkesh
před 1 dnem

Možná že Leopard v boji za nic nestojí. Ale pokud za svého “úřadování” na Ministestvu obrany Uršulka z Leyna prosadila, aby se do věže Leoparda dostala i těhotná žena, bude to jasně nejlepší tank na světě. Takové parametry Armata nesplňuje.

vaclav
vaclav
před 1 dnem
Odpověď uživateli  mikkesh

A bude tp opravdu děsivé – zabíjejí ženy

orinoko
orinoko
před 1 dnem

Konec tanků nenastal, jak by se mohlo jevit. I na drony se najdou protiopatreni. Nicméně zahlédl jsem germanskeho leopardala už vybaveného ochranným plotem na věži. Hrdě si to hnal na bojovou linii, leč zjevil se ruský dron. Kvadrokoptera. Priletla zezadu, vybrala nechranene místo /Lancet by takto nemohl/ a obraz zmizel. Na jiném… Číst vice »