Co všechno přinesly krajské volby? Docela dost!

Petr Vlk na webu Kosa Zostra bilancuje výsledky posledních voleb. Čtení je to dlouhé, ale zajímavé. Zatímco Petr H8jek na Protiproudu varuje před volbou falešné opozice v podobě hnutí ANO, Petr Vlk je s výsledky voleb spokojen.

S postupem času od krajských voleb, resp. zveřejněním jejich výsledků jsem stále spokojenější.

Když jsem vás vyzýval, abyste šli určitě volit a dali to Babišovi zdůvodňoval jsem to především takhle:

-Babiš je jediný, koho se Fiala a jeho Obludárium skutečně bojí a svůj výsledek budou poměřovat oproti tomu, co získá ANO

-pokud Babiš udělá opravdu pořádnou ránu, vnese to do stran Obludária znační zmatek, někde dokonce až paniku

-speciálně se to týká ÓDěS, protože pro ni to bud e znamenat, že druhá úroveň papalášů, což jsou ti z regionů, přijdou o dobře placená koryta na krajích a možnost rozhodovat o krajských penězích.

-což nutně vyvolá pnutí v ODS ve vztahu Fiala/centrum – regiony. Což vyústí v hádky ve straně a povede k jejímu oslabení. Protože regiony jednoznačně obviní Fialu a jeho panáky, že jim svými vládními „činy“ prohráli volby

-zastupující ukrajinský protektor v Praze dostane pořádnou čočku od svých vlastních.

Mohu konstatovat, a to s opravdu velkým uspokojením, že ty úvahy se ukázaly být zcela správnými. Hlas pro Babiše tentokrát představoval vítězný tiket! Jak si v detailu povíme za chvilku.

 

Jak už jste nedávno četli v jiném příspěvku na toto téma, na jiné alternativě vyšel názor, že Babiš svým vyjednáváním ztratil u svých voličů kredit, protože je prý zklamal tím, jak vyjednává o krajských koalicích. Kde obchází možnosti vytvořit krajské vlády společně s poslanci za SPD a Stačilo! tak, kde jen to jde. Prý je zradil a oni mu to spočítají. Když se mi to objevilo na skle , s chutí jsem se zasmál. A směji se vlastně do teď, kdykoliv si na to vzpomenu. Protože ze strany autora tohoto výroku šlo o naprosté nepochopení malé politické násobilky.

Já naopak dávám Andymu a jeho politickým poradcům a vyjednavačům za to jak vedli/vedou politická vyjednávání o krajských koalicích jasnou 1. Původně jsem chtěl napsat 1*, ale tak dobří zase nejsou. Například nerozumím krajské vládě v Ústí. Ale jinak? Za mne naprostá paráda. Abych dlouho neklepal dám sem tabulku krajských koalic, jak ji před pár dny otiskly v Týdnu.cz

VýstřižekVýstřižek1

Tenhle přehled už lze podstatně doplnit:

Vary:

Tady povládne výhradně ANO, Vildumetzová žádné partnery ani nepotřebuje ani nechce.

Ústí:

Tady už je hotovo. Koala zní ANO +ÓDěS+ Severočeši

Ostrava:

ANO +SPD a její přívěsky

Jediný kraj kde ANO dosud vyjednává představuje Hradec.

Tady se místní modráci mohou ještě dostat k lizu. Mohou a nemusí. Jejich vyjednavačem už není v podstatě už jen emeritní hejtman kraje Červíček a jednička na jejich krajské kandidátce, jenž byl upozaděn, aby nekalil vodu, když se umanul, že i jako poražený bude dál hejtmanem. Vyjednávání vrchní krajský modruh Adamec a Červíčka poslali na párek.Fakt, chytře to Andy a jeho lidé dělají! Ostatně – zrovna v Hradci musí, protože tady se ODS, maskovaná za Silní lídry pro kraj, spolu s Lidovci ulakotili na to, že ANO které samo má 18 mandátů a oni jen 13 velkomyslně povolí získat hejtmana a k tomu mu dovolí i tři radní z 8mi členné rady. Zbytek rady, tedy většinu 5 radních chtějí pro sebe!!! No neberte takového partnera. Takže ANO na ně včera odpoledne vyplázlo jazyk!!! A ty nutné 3 mandáty buď užene snadno u SPD a/nebo u STAČILO! Tady se snadno může stát, že se STAČILO! v rozporu s tím co píši dále, dostane, díky naprosté nesoudnosti a nenažranosti modráků a lidovců, stane součástí krajské vlády!

ÓDěS ANOšéfové pustili do spoluvlády jen ve dvou krajích. Aniž by je zde vůbec potřebovali. Hradec mohl být třetí. To upozadění dlouhodobého spolubydlícího Kalamity Jane Černochové, která mu zařídila karieru, vysvětluje, co za tím vším je. Proč si modří u ANO neškrtli jinde. Mně to vychází takhle -Babiš tím v podstatě ODS sděluje – všude, kde jste normální a dá se s vámi mluvit a nenecháte si do toho kecat od Fialy a těch z Obludária, jsem otevřen jednání. Tohle není vzkaz na krajskou úroveň, to je jed puštěný do centrálního nervového systému modrých. Kde Fiala naráží na čím dál větší potíže a komplikace. O tom v detailu za chvilku. Teď ještě ke krajským vládám.

Babiš to opravdu dělá tentokráte hodně mazaně!

Až na jednu výjimku není velké a relevantní uskupení s ním by nesložil alespoň jeden kraj. S SPD a přísavkami hned dva. Aniž by nezbytně musel. V Ostravě má dost poslanců, aby vládl sám a v Olomouci by nepochybně za SPD také rychle našel náhradu. Nedal jim to jedině v Ústí. Kde se to nabízelo jako houska na krámě. Já mu za to upřel hvězdičku k té vyjednávací 1. Ale když nad tím tak přemýšlím, dost možná neprávem. Ta přednost pro ODS místo pro SPD nepochybně opět zvýší napětí v ptákostraně a přitopí Fialovi pod kotlem – hele profesůrku, my jsme schopni se s Bábou domluvit a ty hystericky jedeš jen Antibabiš. Přesně tohle je třeba!!!

Kvůli tomu ty volby vlastně byly a tohohle jsem hodlal svým doporučením, koho máte preferovat, dosáhnout! Parádní trefa! Něco jako Panenkův vršovický dloubák ve finále ME 1976 v Bělehradu proti Němcům!

Je to všechno ke krajům? Není . Ještě tři věci.

1-Jediné místo kde není/je jasno o vedení kraje jsou střední Čechy. I tady sehráli Babiš s Havlíčkem zatím skvělou partii, respektive šachovou terminologií – gambit. Hned po sečtení výsledků zamířila Skopečkovi, jako modrému lídrovi nabídka – jste sice až třetí na pásce,my první, ale když zkoalujete s námi, dáme vám hejtmana? Berete?

Podle dostupných zákulisních zpráv to nějakou chvíli vypadalo, že Skopec na to kývne a vyšachováni zůstanou dozimetři a zejména jejich mediální panenka Pecková. Dozimetři okamžitě vystartovali do útoku, že to je zradáááááááááááááááá, že oni to takhle nenechají, že ODS uvidí, co na ně vyvalí, atd. atd. Což Skopce prý motivovalo, aby o to usilovněji jednal s Havlíčkem. Jenže do hry drsně vstoupili Rakovina a Fiala. A prý to bude na vládním půdorysu a basta!!! To prý nelze trpět a vůbec – s Bábou se nemluví!

Jako vždycky – lež jako věž! A hned několikanásobná.

-netvrdili právě Fiala a Rakovina, že krajské volby a politika nejsou o celostátních, nýbrž krajských tématech? Že kraje mají řešit svoje problémy a nezabývat se vrcholnou politikou?

-kupodivu jim koalování s Babišem vadí jen ve středních Čechách. Ale nikde jinde!!! Zrovna Dozimetři, jak tak počítám, jsou nejčastějším podílníkem na správě krajů, kde vládne ANO. ODS pak s ANOšéfe! bez problému dává zatím dvě, možná tři krajské vlády.

Ale střední Čechy představují něco jako jinou planetu… Proč? Protože to je Rakovinův vývěsní štít. On starostoval v Kolíně, co stojí v pěkné rovině. A to by pustil hejtmanský palcát, aby všichni viděli, že fakt dostal výprask?

Takže to spolu ptáci a Dozimetři uzavřou. Ale prý to hodně drhne i přes tlak z hora! Palcátnice Pecková si stěžovala, že ODS stupňuje požadavky! aby ne, když modří mají exklusivní alternativu – možnost mít hejtmana. Ta nabídka pořád jistě platí. I přes to, že Havlíček už zavřel krám a prohlásil, že dál už nejedná.

Nepochybně to dopadne podle přání Fialy a Rakoviny. A Skopeček zůstane jen Skopečkem. Místo hejtmanem. Opět -tlak v papiňáku jménem ODS to jen a jen zvětší. Ostatně – s tímhle úmyslem tuhle nabídku Havlíček koncipoval!!! Nejhorší ,co vás může potkat a co nikdy nikomu neodpustíte jsou nenaplněné naděje. Skopec nebude výjimkou. A bude chtít srovnat účet s Fialou. Až nazraje čas.

2- pro ANO nepředstavovaly nějaké krajské volby cíl, nýbrž prostředek – prostředek jak otestovat svou sílu, jak vyhrát volby do sněmovny, jak nalézt budoucí koaliční partnery. Což znamenalo rozhádat jednotlivé hlavy Pětihlavé saně jak mezi sebou tak uvnitř jejich lebek. A ukázat nerozhodnutému volič, že psí hlava, kterou Andymu a jeho politické divizi Agrofertu ti jedině a vždycky správní nasazují, je lež. Řekl bych, že vše se nad očekávání povedlo!

Andrej s výjimkou Varů vytvořil všude koaly. I tam kde nemusel. A dokonce i rezignoval na hejtmana, když to slibovalo přidanou hodnotu. Viz Netolický v Pardubicích. Podle výsledků neměl nárok, ale Babiš si spočítal, že na tom neprodělá. Potřeboval totiž ukázat, že je opravdu schopný se dohodnout se všemi, co se domluvit chtějí. A že není hamoun, aby si ursurpoval koryta na základě hrubé síly mandátů. Že umí ocenit předchozí skvělé výkony lokálního borce, i když ze strany v rozkladu. A ten Fialů§v a Rakovinův direktivní příkaz ve středních Čechách – ten to jenom podtrhl!! Jsme schopen se dohodnout s regionálními lídry jak STANu, tak ODS, když se do toho nepletou ti dva nekompetentní pošuci! Tím zároveň smázl i už připravené hnojometné granáty typu – Babiš na kraji vytváří koalice s Okamurovými nácky a komouši od Konečné. Samozřejmě, že všelijaké Romei, Fora 24 anebo Britské listy už po něm i tak vyjeli kvůli Olomoucku a Ostravsku. Vážně – že jim to není doslova blbé! Babiš těch koalic s těmihle mohl vytvořit daleko více. Přesto to neudělal. Aby k té hnojometné kanonádě nedošlo! Ale kampak na dutohlava u klávesnice!

Ovšem ta nevynucená spojenectví s polojaponcem nejsou také jen tak bez dalšího významu. Jejich prostřednictvím už nyní Babiš sděluje těm jedině a vždycky správným – pokud mi nedáte příští rok na výběr a setrváte na svých současných pozicích – viz střední Čechy, tak to prostě udělám s těmi, kterým se nebudu eklovat! Jasné stručné, pregnantní

3- asi jste si všimli , že tím jediné slovo nepadlo o STAČILO! A že není přítomno v žádném krajském vládním spolku. Jak už jste četli – prý zrada voličů od Babiše. Houby s voctem! A pořádně koncentrovaným. I tohle Babiš vymakal dokonale!!! STAČILO! reprezentovalo jediný politický subjekt, s nímž si po krajských volbách nemohl za žádnou cenu dovolit cokoliv začít!!! Prostě nemohl. Okamžitě by mu na čelo přilepili nálepku, že nám tady chce připravit nový Vítězný Únor! Když se paktuje s Konečnou! To prostě rok před parlamentkami funguje jako dokonalá politická sebevražda!!!!

Volby korunují hlasy vágních nerozhodnutých voličů. Ne těch co vědí už dneska, jak s volebním lístkem naloží. Těch co rozhodnou na úplně poslední chvíli. A jestli se máme zbavit zastupujícího ukrajinského protektora a jeho Obludária, pak ANO nesmí dát mainstreamu, všem těm Mitrofanovům Fendrychům, Honzejkům, Řezníčkům a podobným námezdným nádeníkům klávesnic a mikrofonů, aby ho velmi lacino onálepkovali jako podvraťáka! Oni to stejně budou zkoušet, ale bez toho srpu a kladiva na čele to půjde výrazně hůře. Proto nikde ani ťuk s Konečnou a jejími lidmi. Není v tom nic osobního, žádná politická averze, jen čirý předvolební kalkul. Na jeho místě bych to udělal stejně!

Ačkoliv se, jak to tak zatím vypadá a jestli se toho dožiji, chystám plnou silou mé malé Kosy za rok podpořit právě STAČILO! Zejména jestli se dohodne Kateřina Konečná na nějaké formě spolupráce s Janou Maláčovou!!! Nehodlám oběma dámám radit, ale co takhle popřemýšlet o variantě, že společnou kandidátku povede právě Maláčová? A Konečná uhne trochu do stínu?

Půjdu s kůží na trh. Do voleb rok. Ale jestli Babiš zvítězí a bude pro sestavení vlády potřebovat STAČILO! už se mu vůbec nebude ani trochu ošklivit. Protože volební místnosti budou zavřené, hlasy spočítané a mandáty rozdělené. A to se potom jedná jinak.

Tak to by asi tak ke krajským volbám a sestavování krajských koalic bylo, pro tuto chvíli, všechno.

Ale ještě si něco přidáme. Totiž informaci, jak moc to bublá ve Fialově modrém papiňáku! Ve vždy dobře informovaném Echu24. cz to popisují takto

Jednání ODS plné emocí, Fiala prý ztratil trpělivost. Kritika z regionů dál cloume stranou

Dám z toho jen část. Článek není pod paywallem takže si ho zájemci snadno dočtou celý. Vyberu jen to nejpodstatnější:

Občanská demokratická strana (ODS) se v posledních týdnech ocitá pod stále větším tlakem, a to nejen kvůli vládní krizi, ale také vnitřnímu pnutí, které vyvolaly výsledky nedávných krajských voleb. Na nedávné výkonné radě ODS se naplno ukázalo, že vedení strany v čele s premiérem Petrem Fialou musí čelit sílící kritice především z regionů, ať už jde o vedení strany i samotný koncept koalice Spolu, který v očích některých členů už tak docela nenaplňuje očekávání.

Podle zákulisních informací proběhlo v týdnu jednání výkonné rady ODS, a to značně bouřlivé, což potvrdily spekulace o rozjitřených emocích předsedy strany Petra Fialy. Ten údajně během jednání ztratil trpělivost a ostře reagoval na kritiku, která přišla z některých regionálních organizací. V projevu, který zahrnoval i neslušná slova, se měl ohradit proti tomu, že by jeho vedení strany bylo terčem neopodstatněné kritiky. Fiala prý nechápe nespokojenost s dosavadní linií…..

….Vedení ODS podle Kupky diskutovalo i o spolupráci v často kritizované koalici Spolu v nadcházejících sněmovních volbách. „Tam ještě rozhodnutí nepadlo. Důležitá je jednoznačná podpora pro Petra Fialu a ODS pro pokračování ve čtyřkoaličním formátu, který teď nastává,“ dodal ministr dopravy Kupka

Nejostřejší kritikou se na adresu vedení ODS teď nešetří jihočeský hejtman Martin Kuba, který otevřeně napadl pražskou centrálu za to, že ignoruje práci regionálních organizací a zaměřuje se pouze na celostátní, mediálně viditelné aktivity. „Vás z Prahy moje dlouhodobá práce nezajímala. Ignorujete, co je za tím práce, komunikace, debat, brífinků, setkání s občany. Řešil jsem covidovou pandemii, migrační krizi, povodně – ano, příroda a pánbůh mi v mém funkčním období nadělily téměř všechny krize, které mohou být. To není výsledek jednoho natočeného videa na Facebooku,“

…I proto vnitrostranické hlasy volají po změně kurzu. Martin Kuba, který se v jižních Čechách stal symbolem úspěšného vedení, upozornil, že koncept koalice Spolu již nemusí být univerzálně platný a užitečný. „Myslím, že tyto dva kraje jsou opravdu ústřel a říkají něco o tom, jak to může fungovat,“ uvedl Kuba, když zmiňoval úspěchy v jižních Čechách a na jižní Moravě, kde obdobně uspěl hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL)….

…Kubova kritika otevřela debatu uvnitř strany, která vyvolala smíšené reakce. Někteří členové se postavili za hejtmana, zatímco jiní varovali před zbytečnou eskalací situace. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek přiznal, že volby nejsou důvodem k optimismu, ale také upozornil, že je třeba přemýšlet, jakým způsobem ODS postupuje. „Martin Kuba má pravdu v tom, že je o čem přemýšlet. A také v tom, že nesmíme sami sebe vidět přes růžové brýle,“ uvedl Blažek pro Echo24….

…Premiér a předseda ODS Petr Fiala se snažil situaci zklidnit a varoval před panikou. Ve svém vystoupení po jednání výkonné rady zdůraznil, že navzdory kritice se strana nemůže nechat vyvést z rovnováhy. „Výsledek krajských a senátních voleb odráží realitu, pro ODS nejde o úspěch ani fatální neúspěch,“ řekl Fiala. Ocenil práci některých hejtmanů, včetně Kuby a hejtmana Martina Červíčka z Královéhradeckého kraje, ale zároveň obhajoval koncept koalice Spolu, kterou označil za úspěšný model pro celostátní politiku. „Koalice Spolu je konceptem pro celostátní rovinu, nikoli regiony. V každém kraji jsme šli do voleb v jiných koalicích a s různými tématy,“ vysvětlil Fiala….

Pro mne rajská hudba a andělské chóry! Zrovna takhle si to vlk , když psal svoje předvolební výzvy maloval!!! Už se to mydlí a já doufám, že do voleb nepřestane.

Kdybych byl volebním stratégem modrých, jako že nejsem, tak svolám mimořádný sjezd a nechám na delegátech, zdali bude i volební. Ale já osobně bych prostě Fialu a jeho klaku vyprovodil z čela partaje.

Fialův blábol „Mám jasnou představu, co musíme udělat pro to, abychom přesvědčili voliče, že plníme naše sliby a pracujeme pro ně. Nemíním odevzdat naši zemi levici a populistům,“ je doopravdy jen těžký blábol. Prý ví, co co modráci musí udělat, aby přesvědčili voliče. Povím mu to – jít se hromadně utopit! Dokud jim bude velet on. Prý pracují pro voliče a plní své sliby!!! Zajímalo by mne které.. Nejspíš ty, že nebudou zvyšovat daně, ty o vyrovnaném rozpočtu, ty o školství a zdravotnictví jako prioritách? A jistě se pochlubí tím, kde přeplňují a co naopak neslibovali – posíláním těžkých desítek miliard, které v rozpočtu nejsou na Ukrajinu, okradením důchodců, nejdražšími energiemi a nejvyšší inflací v Evropě, nesmyslnými nákupy letadel a tanků, když je státní kasa prázdná a všechno s e financuje na dluh! Tady opravdu překonali veškerá očekávání!

Ale že by ODS dostala rozum a vyměnila svojí vrchnost rok před sněmovkami? Na tohle oni koule v žádném případě nemají. Jen ať jim to vydrží!

Sečteno, podtrženo! Když přičteme probíhající domácí zabíjačku u huličů, pak člověk jako já musí být z krajských voleb nadšen!!!!

Opakuji, takhle jsem si to maloval, při tom, když jste četli, abyste volili Babiše! A proto jste to četli!

3 8 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 10 dny

Zdá se mi ta úvaha krapet překombinované. Pokud vzkaz Andreje, pro Fialu, tak také vzkaz pro své voliče. Dle mého, pokud se bude smáčet, lépe špinit s tou vládní tlupou na jakékoliv úrovni, skončí u svých 27%.

BillyJoe
BillyJoe
před 10 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Hele to víte že to vlk zase nakombinoval tak, jak se mu to hodí. Ono ANO nebo ODS je naprosto stejná evropská servilní banda. Vlk bude pořád dokola špinit SPD protože je prostě starej, už to chce nějak doklepat, bojí se změn, ví, že bude zle, ale jen se modlí,… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 10 dny

Kazdy mame svuj nazor.Ja bych to ANO nehodila..Ze ” zradil” mne netrapi.Spis to,ze bordel ve kterem ted zijeme zacal uz za nej.Tihle to jen zrychlili

BillyJoe
BillyJoe
před 10 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Bordel, ve kterém žijeme začal už v roce 1990, každá další vláda ho jen akceleruje. Babiš chtěl první vládu skládat s SPD, pak, nevím proč, jel do německa a když se vrátil tak šel do menšinové vlády s ČSSD s podporou komunistů. Asi mu merkelka tehdy vysvětlila, že mu jeho podnikání v EU můžou značně znepříjemnit.… Číst vice »