Co týden dal

Události se valí jedna za druhou. Volby přinesly skutečně velkolepé vítězství hnutí ANO a bezprecedentní debakl Pirátů (díkybohu). S výjimkou dvou matadorů – hejtmana Kuby, který představuje ještě zbytky klausovské ODS a Čunka, který zas představuje posledního lidovce – se prosadila fialová taškařice jen na Jižní Moravě, kde je přeci jen asi nejvíce věřících obtížně hledající alternativu. Budiž zvolili si Grulicha, je to jejich volba.

Volby ukázaly také potenciál SPD a STAČILO. Ať to bude SPD prezentovat jakkoliv, vzhledem ke spojení s PRO a Trikolórou je jejich volební výsledek za očekáváním. Zamyslet by se měli u Kateřiny Konečné. Zde se totiž vydaly krajské organizace různými směry. Volil jsem je v eurovolbách a volil bych je i teď, jenže … U nás se spojili s Paroubkem Sociální demokracií. Ale já prostě nebudu akceptovat „staré dobré kádry“, jakými jsou Benda ve STAČILO nebo Hašek v PRO, které se spojilo s SPD. Prostě tihle lidé jsou těžce profláknutí a já jim svůj hlas nedám. Kdyby ty volby byly o programech, asi bych se rozmýšlel jinak, jenže ať se mi to líbí, dnešní partaje jsou programově zcela prázdné a jediným rozhodovacím parametrem je protest proti demolici. Opozice totiž přijala hru koalice. Ta vsadila celou svoji kariéru na téma „antibabiš“, opozice přijala stejnou rétoriku – antifiala. Ano budu volit proti této protičeské špíně sedící ve Strakově akademii, ale to neznamená, že budu volit lidi, jejichž život a kariéra jsou více než pochybné.

Jistě veřejnosti neunikla záležitost s výbuchy pagerů a vysílaček. Pokud by se to týkalo jen členů islámských militantů, pravděpodobně by všichni tleskali. Jenže takováto plošná akce, kdy na jednoho militanta připadá stovka nevinných civilistů, ponese následky. Už jsem četl vyjádření některých šéfů výrobců elektroniky a IT hardwaru.

A ti si pobrečeli, že jim akce Izraelců přináší „těžké sny“. Tato akce totiž vyvolala dost tvrdé reakce ze všech stran a několik zemí už dokonce s okamžitou platností zakázalo dovoz a nákup jakýchkoliv komunikačních prostředků ze zemí kolektivního Západu.

Přiznám se, že mě tato záležitost rozhodně nenechává chladným. Nepochybuji totiž, že je naprosto bezproblémové takovou akci spustit proti komukoliv nepohodlnému i v zemích EU, Velké Británii, USA, Kanadě či Austrálii. V podstatě to znamená, že každý člověk mající u sebe mobilní telefon, nosí v kapse granát. A co hůř, každá elektrokoloběžka/kolo/auto může být přivedeno k výbuchu s velmi těžkými následky. A pokud si to uvědomuji já, pak stejně uvažují i příslušné bezpečnostní složky v kterékoliv zemi. Neustále jsme byli varováni před čínskými a ruskými výrobky, ale pominuli možné sledování našich vlastních činností, což provozuje Západ více než svědomitě, nikdy jsem neslyšel o podobném útoku ze strany ostrakizovaných  zemí.

Problém je, že země kolektivního Západu povýšily státní terorismus na normu – a to je velmi, velmi nebezpečné. Už nic skrytého, už otevřený terorismus v podání státu. Nejdříve to bylo zničení plynovodů Nord Stream, nyní odpálení tisíce komunikačních zařízení. A jsem přesvědčen, že následky odneseme všichni. Oni totiž při těchto teroristických akcích neumírají potentáti, ale i nevinní civilisté. Nevím, zda to má souvislost, ale když jsem procházel nákupním centrem, všiml jsem si policistů. To by nebylo nic až tak divného, kdyby nevypadali jak z ukrajinské fronty. Taktické neprůstřelné vesty, samopaly, granáty… Nejsem zvyklý panikařit, ale polil mě studený pot.

Poslankyně nejvyšší rady Ukrajiny Mariana Bezuglaya popsala, co viděla na Donbasu:

„Znovu se vracím z Doněcké oblasti. Za Časovým Jarem není žádné opevnění, Kostiantynivka není připravena k obraně. Ani Kurachove není připraveno. Selydove uvnitř města bylo zcela nepřipraveno na obranu a teď se horečně snaží něco udělat. Za Vuhledarem nejsou žádné linie a chaos, který Syrský vytvořil v 72. brigádě kvůli odvolání velitele brigády na vrcholu ruské ofenzívy a nepřednostnímu doplnění prioritní jednotky, činí ztrátu Vuhledaru otázkou času. Syrský záměrně roztrhal 3. útočnou brigádu, když začala nastolovat otázku působení jako jediná, koordinovaná útočná jednotka! Velitel 110. samostatné mechanizované brigády, který jednotce velel od samého počátku v Avdijivce a skutečně tvořil jednu z nejlepších pozemních brigád, byl odvolán! A to nejsou jediné příklady z poslední doby…

Jediné posily, které jsou posílány do Doněcké a Charkovské oblasti, jsou nově vytvořené „zombie“ brigády z mobilizovaných lidí, kteří se bojů nezúčastnili a ze strachu a nedostatku výcviku prchají. Většina mobilizovaných příslušníků těchto brigád („mobíci“) nebyla vycvičena a nezná základní věci. Pokračují v tom, místo aby prioritně doplňovali bojové brigády. Elita ukrajinské armády byla odtud odvedena! Zároveň tisíce vojáků zůstávají v týlu, v četných přeplněných štábech a nafouklých jednotkách. V současné době se buduje opevnění kolem Pokrovsko-Myrnohradské aglomerace, a to je to nejmodernější, co se od plnohodnotné invaze udělalo. Naprostá většina těchto opevnění však již nemá žádnou spojitost s Generálním štábem ozbrojených sil Ukrajiny. Jsou výsledkem horizontální koordinace mezi vojenskými správami, místními jednotkami, ženisty různého „původu“, velením východního frontu v Chortycji a lidumily, kteří záměrně obcházejí zastaralé a nereálné pokyny vydané vyššími vojenskými štáby. Dříve se báli, ale teď je jim to jedno. Dělají to sami.

Mezi kyjevským vojenským velitelstvím a terénem zeje propast. Tady nejsou připraveni vydat Doněck Rusům, zatímco tam (v Kyjevě) nevědí, jaká je realita. Syrský si může dál hrát na svém „kurském pískovišti“ (s ohledem na rizika, která nevzal v úvahu, a jeho neustálé lži to tak teď bohužel nazvu), ale kolik životů a území jsou ještě s Umerovem ochotni obětovat?

Pane prezidente, klamou vás, odveďte je, vytrhněte ozbrojené síly z jejich krvavých spárů! Pokud vám Syrský takto lže, ukazuje to, jak moc si vás jako svého vůdce neváží a jak jsou mu životy ukrajinských občanů lhostejné. Pane prezidente, vysmívají se Vám i každému z nás. Zachraňte ukrajinské ozbrojené síly, zachraňte nás a dejte nám naději.“

Jednu věc si neodpustím. V roce 1943 byly poslední kvalitní jednotky a velká část obrněných svazků nacistického Německa rozbité v bitvě u Kursku, německá armáda ztratila útočné schopnosti a její možnosti se smrskly na zadržování náporu Rudé armády. Hitler to řešil neustálým odvoláváním svých generálů a maršálů. Nebyl schopen připustit, že v roce 1941 a 1942 měla jeho armáda zkušené a „otřískané“ 3 lety bojů. V roce 1944 už kvalita wehrmachtu nedosahovala kvalit veteránů, jejichž hroby byly rozesety po celém SSSR. A co hůř, pokud Němci dokázali v roce 1943 vyrobit asi 6000 tanků a 26 000 děl, pak spojenci vyrobili 42 000 tanků a 136 000 děl. Tomu prostě nemohli Němci čelit. A podobné je to dnes na Ukrajině. Veteráni ukrajinských jednotek jsou vesměs na hřbitovech a nově rekrutovaní vojáci nemají ani kvalitu, ani motivaci a odhodlání těch starých. Neustálým zkracováním výcviku se jejich schopnosti čelit ruským vojskům ani nepřibližují jednotkám z let 2022-23. Zelenský se Syrským z nějakého podivného důvodu vrhli 8 nejlepších – velmi dobře vybavených – brigád do dobrodružství u Kursku. Jejich nasazení na východní Ukrajině by Rusům postup minimálně výrazně ztížilo. Takto je Rusové zdecimují na území, kde mají obrovské problémy s logistikou, zásobování si zajišťují sami kořistním materiálem z obsazeného území a mají minimální krytí ze vzduchu. Logiku to nemá, ale chování německého führera s tím ukrajinským skýtá spousty analogií.

Po prvotním oznámení jsem se těšil na TV debatu Rajchla s Foltýnem. Debata by to byla sice jen z jedné strany, ale statisíce lidí by měli možnost shlédnout idiocii zeleného mozka. Foltýn to zabalil, protože mu to samozřejmě PR tým hadrvouse z Hradu přikázal. Tam nejsou úplní idioti a velice dobře vědí, že by to byl střet ideologie s velmi dobře rétoricky schopným protivníkem. A protože zelená kebule Foltýn má empatie lejna a prošel lobotomií mozku, vypadal by asi jako Richterová proti Kubovi. Mimochodem, kdo to neviděl, velice doporučuji si to poslechnout. Byla to debata žákyně 5. třídy pomocné školy s profesorem politologie. Ten vládní zmocněnec pro „strategickou komunikaci“ totiž nemá sebemenší ponětí, co je to komunikace, natož pak ta strategická.

Koneckonců, myslím si, že reakce Jindřicha Rajchla byla poměrně výstižná: „Otakar Foltýn neunesl tíhu svého útěku z bojiště, ruply mu nervy a napsal o mně na svém FB, že jsem ´fašizující roztleskávač prokremelské propagandy´”, začal Rajchl v reakci na Foltýnovo prohlášení. „Sice jsem přesvědčen, že ani on ani jeho nohsledi prosazující zavedení tvrdé cenzury názorových oponentů v této zemi, netuší, co tenhle výplod vlastně znamená, nicméně jejich uším uvyklým na komunikaci formou osobních invektiv bez jakýchkoli argumentů to jistě zní lahodně. Já jsem se tomu jen zasmál, neboť pokud mne z šíření propagandy obviní člověk, jenž je za tuto činnost placen z našich daní, tak je to až komicky absurdní.“

A teď jedna studie pro „příznivce klimatických změn“. Celý text si můžete prostudovat zde, je to opravdu zajímavé čtení, byť se musím přiznat, že to vyžaduje si najít význam řady vědeckých termínů. Jedná se o vědecký server SCIENCE bez ideologických blábolů.

Shrnutí redakce:

Pochopení toho, jak se globální průměrná teplota povrchu (GMST) měnila v průběhu poslední půl miliardy let, tedy v době, kdy evoluční vzorce flóry a fauny měly tak důležitý vliv na vývoj klimatu, je nezbytné pro pochopení procesů, které v tomto období ovlivňovaly klima. Judd a kol. předkládají záznam GMST za posledních 485 milionů let, který sestavili kombinací proxy dat s modelováním klimatu (viz Perspective by Mills). Zjistili, že GMST se pohyboval v rozmezí od 11° do 36 °C, přičemž “zdánlivá” citlivost klimatu byla ∼8 °C, což je asi dvakrát až třikrát více než dnes. -Jesse Smith.

VÝSLEDKY

Zde představujeme PhanDA, rekonstrukci GMST pokrývající většinu fanerozoického eonu (tj. současnou kapitolou v historii Země, kapitola, která začala před 541 miliony let, po konci prekambria). PhanDA byla vytvořena pomocí asimilace dat, což je metoda, která statisticky integruje geologická data se simulacemi klimatických modelů. PhanDA ukazuje, že teplota na Zemi se v průběhu posledních 485 milionů let měnila v rozmezí od 11° do 36 °C. Tento rozsah je větší než u předchozích rekonstrukcí; PhanDA se však dobře shoduje s nezávislými odhady GMST z kenozoika (což je je nejmladší geologická éra, začala před 66,0 miliony let (± 0,1 m. l.) po velkém vymírání živočišných a rostlinných druhů na konci křídy, kterou se skončila éra druhohor), což poskytuje důvěru v jeho větší dynamický rozsah.

PhanDA odhaluje klíčové rysy vztahu mezi GMST a teplotním gradientem od pólu k rovníku, včetně polárního zesílení (tj. větších teplotních změn ve vysokých zeměpisných šířkách) a mělčení gradientu s rostoucí GMST. Tropické teploty se pohybují mezi 22° a 42 °C, což vyvrací představu o pevně stanovené horní hranici tropického tepla a naznačuje, že se dávný život musel vyvinout tak, aby snášel extrémní horko. Rozdělujeme PhanDA do pěti klimatických stavů a zjišťujeme, že celkově strávila Země během fanerozoika více času v teplejších klimatických stavech než v chladných.

Výstřižek

PhanDA globální  průměrná povrchová teplota za posledních 485 milionů let.

Šedé stínování odpovídá různým úrovním spolehlivosti a černá čára ukazuje průměrné řešení. Barevné pruhy podél horní části odrážejí klimatický stav, přičemž chladnější barvy označují podnebí doby ledové (chlad a mrazivé), teplejší barvy označují klima skleníkové (teplo a horko) a šedá představuje přechodný stav.

Výstřižek1

Tento druhý obrázek ukazuje vzájemnou souvislost mezi teplotou a množstvím CO2. A pokud se na něj podíváme, i laikovi musí dojít, že množství CO2 je v současné době nejnižší za posledních 250 miliónů let a tomu odpovídá i průměrná teplota. Podle tohoto vývoje se pohybujeme v kontextu 480 000 000 let vývoje v chladném období a nesmysly nám hlásané tzv. „klimatology“ se nezakládají na solidních vědeckých základech, ale spíše na ideologickém blábolu.

Člověk, který se o tento problém zběžně zajímá ví, že klimatické kecy jsou založené na „dlouhodobých měřeních“ 50 či 100 let. 50, ale i 200 let nemají pro stanovení vývoje klimatu naprosto sebemenší relevanci. Pochopitelně si přečtete, že „jsme v Klementinu zaznamenali teplotní rekord od roku 1799“, jenže autoři těchto polopravd vám již neřeknou, že v roce 1799 byly kolem Klementina lesy, louky a příroda, kdežto dnes je tam v okruhu 3 km tisíce tun betonu a asfaltu.

Stěžejním faktorem je pohlcování a uvolňování plynů z oceánů a v nepředvídatelné podobě také tektonické události. Druhotnou fází je pak množství vegetace, která dokáže významnou část CO2 zpracovat – zde platí, že čím vyšší obsah CO2, tím lépe se vegetaci daří. Neznamená to samozřejmě, že bychom se ochraně přírody neměli věnovat, ale mělo by to být ve smysluplných oblastech – zamezit odlesňování, minimalizovat únik prachových částic z různých těžebních procesů, efektivní zpracování odpadů a podobně. Když už jsme u toho, jeden z nejhorších negativních dopadů na životní prostředí přichází z tolik propagované elektrifikace všeho možného. Od těžby, přes zpracování až po produkci je nejhorší současnou lidskou činností výroba baterií – do aut, solárů, koloběžek, kol, mobilů a všeho možného. Jednodenní produkce továrny na autobaterie vytvoří více škodlivin a emisí než provoz uhelné elektrárny 800 MW za týden!!!

Zbývá dodat, že autoři tohoto materiálu jsou poměrně zvučná jména ve vědecké komunitě a využívají stovky dalších studií svých kolegů. Koneckonců, v materiálu je i kompletní použitá dokumentace.

Na závěr mě mrzí, že lidé ještě více nepodtrhli debakl pětidemolice v 2. kole senátních voleb. Ano, je tam ztráta 8 mandátů, ale 14 mandátů pro různorodé koalice s účastí stran pětidemolice mi přijde opravdu strašně moc. Další tři mandáty jsou pro mě dost nejasné a neumím si je zařadit. Tak snad příští rok.

napsal Harryp

4 5 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 dnem

“Jedem” volnym padem

mikkesh
mikkesh
před 2 dny

Prosím toho kdo to umí, aby pro generace mediků, profesorů medicíny, profesorů psychiatrie, zachovali z dnešní tiskové konference na Primě – Lipavského a Fialy ukázku nefalšovaného kreténismu. Já to neumím stáhnout. Lipavský – cca 3:35 min. “zůstávám ve funkci vlády premiéra Fialy jako nestraník, můžeme použít i termín odborník.” Co dodat ? Nic.… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 dny uživatelem mikkesh