Co můžeš, to urvi, co nemůžeš, to zkurvi!

Ta nestydatá aférka ohledně remunerace pro první ženu soudružku madam z Hradu se ukázala být, dle mého názoru jen drobným průzkumem boje před hlavní korytářskou palbou vládních nenažranců.

Ano drobný průzkum bojem, jakkoliv ve své podstatě šlo a jde o drzou nestydatost. Kdy agent Pávek a jeho rodina, s čistým ročním příjmem cca 10 milionů Kč se dožadovali a dožadují toho, aby stát, tedy všichni občané finančně dotovali ještě i první ženu soudružku madam. Je úplně jedno jestli přímou novou dotací nebo dotací z jeho dosavadního prezidentského repre fondu. Jediné, co platí je, že tohle NENÍ NIKDE v Evropě a neexistuje důvod, proč by to zrovna v ČR bylo jinak. Jestli je to Pávkovi zatěžko, nechť abdikuje a vrátí se na chalupu do Černoušku a přestane se svou první ženou soudružkou madam otravovat občany.

Zcel a komické mi přijde jeho stížnost, že si první žena soudružka madam musí sama platit zdravotní a sociální. A vypadá to, že i těhle pár drobných za Pávkovou, aby ušetřila, převezme stát…. Zkrátka nestydatost, která vyráží dech.

Ale o tom dnes psát nehodlám, protože podle mne tohle představuje jen průzkum bojem a snahu odvést pozornost od opravdového a neslýchaného drzého bizáru vládních držitelů koryt. Do kterých, dle jejich názoru, máme nasypat vrchovatě – prý mají nárok na zvýšení o celých 14% platu!! Samozřejmě včetně Pávka.

Při minulé rundě zvyšování svých takhle nemalých a nezbývá než opět použít adjektivum – nestydatých, platových požadavků se jim povedl majstrštyk – svázali svoje platy s platy soudců. Veřejnosti, včetně komentátorů to uniklo.

K tomu svázání existoval naprosto ultimátní důvod – Ústavní soud / tedy sami soudci/ rozhodně nepřipustí nějaké omezení soudcovských platů a to v žádném případě. I kdyby se na zvýšení jejich platů prachy někde ukrást měly. Jak už opakovaně rozhodl, když se vlády v minulosti soudce platově pokusily omezit.

Loni to vláda zkusila opět. Ale to už byly její platy, platy poslaneckých a senátních zvedačů ruky, jak napsáno, svázány se vzestupem soudcovských financí. A pod tlakem veřejnosti, která tehdy měla naprosto silné výhrady, stejně jako dnes, proti dalšímu sypání do jejich koryt, podle mne s vědomím, že to soudci opět dají k ÚS a ten rozhodne jako v minulosti, že se soudcům na prachy sáhnout NESMÍ a že tím pádem soudci přidáno dostanou a oni se s tím svezou!

Plán klapl na jedničku! Soudci žalovali u ÚS a ten rozhodl jako vždycky. Takže Fiala a Obludárium nyní z plna hrdla vykřikují, že nelze jinak – je tu rozsudek ústavníků z Brna, vůči němuž není opravný prostředek a ten přece rozhodl, že se prostě přidat musí a to rovnou 14%. Oni za to nemohou – to soudci!!!!

Což je druhý nesmysl. Ústavní soud pouze opakovaně konstatoval, že parlament nemůže hýbat s platy soudců podle aktuální nálady. Ale s platy prezidenta i řadového poslance si může dělat, co chce. To je zcela triviální věc zřejmá i Pepkovi Vyskočovi, jenž si zmíněný nález Ústavního soudu přečetl. A kdo chtěl předstírat „já si toho nevšiml“, tak tomu soudci řekli ve čtvrtek explicitně: „Ústavností snížení platů u politiků se Ústavní soud v rozhodnutích nezabýval, tudíž ji nemohl ani nijak zpochybnit.“

Takhle to je! O nic jiného nejde. Někteří řeší, zda z pozice vlády šlo o nedbalost a hloupost, nebo o záměr.

Já už jsem z tohoto bádání vyléčen. Za mne šlo o jasný úmysl a chytrystyku. Žádný omyl. Všechno dokonale zkalkulováno! Zblblé veřejnosti naši nenažranost prodáme jako výrok ÚS, jemuž se MUSÍME podvolit! A aby veřejnost příliš nejančila, tak jí nejdříve předhodíme polozlatokopecké nápady Pávkovic rodinky. Ať se vyřádí a my ty love pro nás protáhneme!!!

Takhle to vidím. Můj názor. Ale mají šanci mne přesvědčit, že se mýlím.

Nicméně Fiala a Obludárium se těžce přepočítali! Žádná vláda, dokonce už ani ta Nečasova, nebyla v historii tak nepopulární jako současní držitelé klíčů. Veřejnost se okamžitě naježí, kdykoliv Fiala a spol. otevřou pusu. A když obyčejný člověk slyší, že si tihle mají zvednout svoje platy rovnou o 14%, tak se mu nutně začne obracet kudla v kapse!!!!

Za co??? Opakuji za co??? Za to, že české hospodářství neroste a pořád ještě nedosáhlo ani předcovidové úrovně? Za to že jejich působení stoupne zadlužení státu o 50% proti stavu, kdy republiku přebírali? Za to, že nejsou peníze na vůbec nic, ovšem s výjimkou Ukrajiny a nesmyslných výdajů na nová drahá letadýlka, tančíky, flintičky, raketky a tak podobně? Za to, jsme měli největší inflaci a nejdražší energie v Evropě? Za to, že lhaní se stalo zavedenou politickou normou? Za to, že jejich strategický sprosťák – omlouvám se – komunikátor častuje část těch, co ho živí, jako svině? Za to, že základem jejich politiky je naprostá submisivita a slouhovství cizím zájmům? Za to že všem, úplně všem zvedli daně? Za to, že okradli důchodce? Radši s tímhle výčtem skončím, mohl bych pokračovat v podstatě bez konce…

Přehrajme to do finanční oblasti. Nejsou peníze na školníky, kuchařky a pomocný školní personál. Nejsou peníze na zdravotníky, hasiče, policajty, nižší soudní úředníky a pracovníky státních zastupitelství, ale kupodivu jsou prachy na vrcholné papaláše. Oni prý nic nechtějí, ale když ten ÚS….

Já jen doufám, že si tohle lidé nudou pamatovat do příštích voleb. A Fialu a jeho Obludárium spláchnou do kanalizace, kam patří. Doufám. Jistý si tím nejsem.

To svázání s platy soudců, které jsou navázány na průměrnou mzdu je velké darebáctví. Průměrná mzda, samozřejmě díky inflaci a nízké nezaměstnanosti – roste a hodně. Jenže jestri je něco o klasické poučce, že když jeden nemá co do huby a druhý má celé pečené kuře, tak mají oba v průměru půlku toho kuřete, pak to platí pro tuhle „platovou kotvu“ ! Pár ustřeleně vysokých manažerských platů hravě vykompenzuje platy masy obyčejných nýmandů!!! Takže platy soudců /politiků rostou. A jsou zcela odtržené od reálů. Pamatujete kolik vláda, ve své neskonalé „dobrotě“ před nedávnem nabídla odborům jako růst platů těch školníků a kuchařek? Myslím, že to byla 4% , možná 5. Sprostá almužna – sobě 14%!!!! A ani trochu se nestydí – když voni ti soudci a ÚS….

Naprosto nechápu! Papaláš jehož činnost je když ne kontraproduktivní, tak v nejlepším případě sporná balík a školník, bez něhož škola fungovat nebude ani ne almužna?! Vážně je ten náš svět takhle pokřivený?

Napadá mne ještě něco jiného. Proč by platy kohokoliv ve státní správě a speciálně politiků měly vůbec být navázány na průměrnou mzdu???

Kdykoliv se má přidat někomu běžnému, slyšíme pořád dokola stejné bláboly

-nejsou peníze

-plošné přidávání je špatně

-přidáno nechť dostanou ti dobří, co mají výsledky

Jak to, že u papalášů nic z toho neplatí?!! NA JEJICH platy se peníze vždycky najdou!!! I když pro nikoho jiného se nedostávají!

Přidává se zásadně plošně!!!

Poučka, že by se přidání týkalo jen těch, co vykazují výsledky? Nenechte se vysmát!!!!

Kdyby to totiž platilo, tak si troufnu říci, že přidáno by nedostal z parlamentu, senátu, vlády a Hradu vůbec nikdo! Prostě nikdo z papalášů dle mého nejhlubšího přesvědčení nevykonal nic, za co by mu patřila koruna navíc!

Okamura a jeho spolek by byl za nulu. Nic nezkazil.

Babiše a jeho ANO šéfe bych taxoval na MÍNUS 20%. Za Ukrajinu a souhlas s nesmyslnými nákupy pro AČR.

Zbytek jsou ti vládní. Tak ti, by v lepším případě makali zadarmo v tom tvrdším by nejméně takových 20% státu donesli ze svého. Takovými výsledky se mohou chlubit! Samozřejmě, že hradní futrál vší moudrosti a jeho soudružka madam patří do kategorie vláda! Pro mne ano.

Jenže já si mohu myslet, co chci a výsledek bud e stejný jako kdybych chtěl řídit El Niňo….

Jenže mi to nedá! Opravdu se nemohu smířit s tím jak jsou nastaveny platy soudců a politiků! Proč je výpočtovou základnou průměrná mzda.

U politiků bych viděl jako správný nějaký koeficient zahrnují především růst/pokles HDP, růst/pokles zadlužení státu, růst/pokles inflace. Tohle jsou pro mne nejzákladnější ukazatele, jestli si politici zaslouží nějaké love navíc nebo ne! Dávám tenhle nápad k dispozici kterémukoliv politickému hnutí nebo straně pro příští volby.

Slyším námitku, že by to bylo komplikované a co s tím jako soudci, kteří na mnou zmíněné parametry postrádají jakýkoliv vliv?

Ok. Něco na tom je. Takže to zjednodušíme. Důchodce Fiala a Obludárium naprosto drsným způsobem okradli. Ohledně valorizace. Pro rok 2025 nám přilepší… v průměru prý celých 358 kaček. Chce se mi replikovat nápisy z bývalých osvěžoven RAJe za bolševika –

NEOBŤEŽUJTE NÁS SPROPITNÝM!!!

Přesně takhle to je letos s tím Jurečkovým spropitným pro penzisty. Vzhledem k průměrnému důchodu se jedná o cca 1,7%. Ano JEDNA CELÁ SEDM DESETIN procenta!!!! Politikáři 14%!!!!

Co takhle svázat růst platů papalášů a je jedno zda politických nebo soudních s růstem průměrného důchodu????!!!! Za mne perfektní kritérium! Stát nemá na důchody? OK. Pak nemůže mít ani na papalášské výplaty! Důchodci s nárůstem státních příjmů nedokáží nic udělat. Všechno je v rukou politikářů!!!

Opět slyším nějaké námitky, že by to jako vedlo k podplácení a zvýhodňování penzistů? Na úkor těch co vydělávají? Dobrá, není problém vyhovět i této námitce!! Takže co takhle svázat platy soudních i politických potentátů s minimální mzdou??!!!

Každý rok jsou nechutné tahanice kolem téhle almužny pro pracující chudobu!!! Takhle by myslím odpadly. Průmyslníci by se už postarali, aby růst minimálky nezdivočel. Aby vyjadřoval to, co si ekonomika může dovolit!!!!

Opět – všechny výše uvedené nápady jsou pro příští parlamentní volby volně a zdarma komukoliv k dispozici!

Ještě je nutno ztratit pár slov o soudcovské platové rozežranosti a nenažranosti!! Přijde mi doopravdy nechutná až obludná. Zjevně sami sebe považují za naprosté nadlidi, protože jim je přidělen talár. Tím okamžikem se z běžného člověka stane Íbrmenš. Jemuž jsou všichni ostatní povinni platit luxusní mzdu!

Jak k tomu přijdou nižší soudní úředníci, bez nichž si pan soudce/paní soudkyně, řečeno s klasikem – ani ruce neumyjí a kteří pracují za opravdu nedůstojné peníze? Ptát se , jestli se ti otalárovaní stydí je zcela zbytečné…. Totéž platí pro státní zastupitelství. Prokurátorům je přiznáno 90% soudcovských platů…. Jejich služební čerti robotí ovšem za trapný, urážející peníz.

Jak to, že se ti privilegovaní ani trochu nestydí? Tyhle platově přivázat k minimální mzdě by, dle mého soudu, sedělo naprosto dokonale!!!

A na úplný konec – minule při komentáři ohledně nenažrané paní rozvědčíkové Pávkové jsem citoval jednoho svého kolegu z počátků mé profesní dráhy:

Když jde o prachy , neznám bratra, když o postel, neznám sestru!

Při tom jak se političtí papaláši nestydatě dožadují vyšších peněz za svou v podstatě rozvratnou činnost mne napadl jiný citát. Od jiného kolegy z počátků mé profesní dráhy, který na současnou elitu sedí zcela jedinečně! On žil podle hesla

Co můžeš, to urvi! Co nemůžeš, to zkurvi!!!

Jak vidíte Fialu a jeho Obludárium vy?

*

Petr Vlk

4.8 21 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
29 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zahranicni-agenti-Alena-Vitaskova-zavazne-k-novemu-seznamu-nepohodlnych-763161
Nejhorsi jsou ” ukazky dezinformaci”…To si nekdo dela srandu? Protoze, jestli je tak blby,ze se v tomhle nezorientuje,tak at si koupi omalovanky,protoze na vic jeste nema

Praded
Praded
před 3 dny

Samozřejmě navázat všechny platy ve státním aparátu na násobky životního minima. To by působilo na vědomí všech státních zaměstnanců, jak se žije z minimální mzdy. Nemám vůbec znalosti o podmínkách důchodů u armády a policie, ale nějaké povědomí o výsluhách. PePa ale působil ve strukturách velení NATO, takže tam to bude asi tajné, jako u rozvědčíků… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 3 dny

Tak hlavně ODS a spol. pomáhají ústavní soudci, kteří se dostávají ke svým korytům díky politikům (ODS a spol.), proto nemohou být nestranní. To tady prostému lidu stále nedochází.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny

Kdyz je clovek posloucha v televizi je mu naprosto jasne,ze jsou to asocialove..Nikdy,ale opravdu nikdy z jejich reci nevyplyne,ze by hajili lidi..Haji system,kteremu slouzi

Hokarc
Hokarc
před 3 dny

Nikdy zde nebude bezvládí. To jen, pokud národ odmítá, zvolit vládu českou, je tu vláda cizí. Bohužel.

shoty
shoty
před 3 dny

Tamtí “ľudia” sú tak tupí a odtrhnutí od reality, že svoju zbytočnosť si uvedomia až v momente, keď im prestanú chodiť výplaty a ich kancelárie budú odpojené od elektriky, vody, kúrenia a kanalizácie.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Pane-vydavateli-to-bude-drahy-Kotrba-rozlozil-senzaci-SeznamZprav-o-dezinformacich-763150/diskuse/predplatitelu
Tohle se povedlo.Je z toho patrne,ze se potykame s netolerantnimi vyznavaci kultu..A z toho se odvozuje i ten zbytek ( nenazranost,mocichtivost)

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jeste jsem si vzpomela,co jsem nedavno cetla v diskuzi na slovacich.Pan byl nekolik dni sluzebne v Rusku a byl prekvapen z toho,ze i ve valecne dobe jim mistni media prenaseji cele projevy zapadnich politiku a bez vnucovanych ” vysvetlivek” ( jak to ten dotycny mini)…Proste nemaji ty lidi za blbce..proto tam maji vetsi duveru nez ti… Číst vice »

Georg
Georg
před 3 dny

Myslím, že ti naši současní “vládci”, mám na mysli dnes čtyřkolku a všechny na ně silně a zejména financemi navázané skupiny, jsou především pokrytci. Že tu jejich prostřednictvím vládne neschopnost, nenažranost, fanatizmus, je jejich integrální filozofie a ideologie. Ale co mě ještě napadá a nejsem sám, že současný režim, nevím jak ho nazvat i když… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 dny

A co ten Pepek Vyskoč z Vodňan? Už svolává chlívek na Letnou? “Česká” televize už by snad měla každou půlhodinu upozorňovat na datum a hodinu, kdyto vypukne.
Jinak k článku – domnívám se, že v důchodu si ani politruk nemusí platit sociální a zdravotní.

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem mikkesh
Jarin G.
Jarin G.
před 3 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Nevím, jestli pro politručky v záloze platí jiné zákony než pro ostatní v ČR, ale Pepové je “teprve” 59 roků (v listopadu 60). Má jedno dítě (z předchozího manželství má dceru Evu, ti 2 kluci PePy nejsou její děti), takže pro přiznání starobního důchodu zatím nesplňuje podmínky. Do důchodu půjde za 4 roky, 10… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Ooo, super vyčerpávající odpověď. Díky. Jen jestli nějaký zákon neumožňuje službou a následnou posluhou vyčerpanému politrukovi do důchodu odejít krapet dřív. Musíte uznat, že je to přeci jenom facha. Holka chudák určitě dřela jako kůň.

Jarin G.
Jarin G.
před 3 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Kdyby jen dřela. Ta dře a dře neustále, vždyť už slouží vlasti od roku 1983! Je jedno jaké, že? K tomu ještě ten PePa … Chudák ženská, ta musí být sedřená a zadřená až na kost! To mi připomnělo tu Nagyovou od sestřeleného expremiéra Nečase. Ten taky tvrdil, že Nagyová dřela jako kůň… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem Jarin G.
mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Ano, není nad to, když se práce stane i zábavou.

Jarin G.
Jarin G.
před 3 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Doplním. Takže přiznání stálého, vysokého platu a nejen ta hrazená pojištění, je to hlavní, co PePovi chtějí. (Tedy podle mě.) Ony se ty příjmy “soudružky/ madam”, během Pepova kvaziprezidenství, samozřejmě budou započítávat do budoucího důchodu a s nulovými příjmy by se politručce důchod jen snižoval. Oni oba dva by si pro korunu nechali… Číst vice »

shoty
shoty
před 3 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Veď jej beží výsluhový dôchodok z ČSĽA.

Jarin G.
Jarin G.
před 3 dny
Odpověď uživateli  shoty

Ano,ale to jsou dvě různé věci. Tzv. “vojenské výsluhy” a starobní důchod, pro jehož získání jsou stejné podmínky pro všechny obyvatele ČR (třeba minimální počet odpracovaných let). Cituji: “Příslušníci sborů, kteří vykonávali službu alespoň 15 let, po odchodu do civilu mají nárok na výsluhový příspěvek, který činí 20 procent měsíčního příjmu.Čím více má… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem Jarin G.
Primak
Primak
před 3 dny
Odpověď uživateli  Jarin G.

Když ale ona měla v šatníku jen slušivé uniformy. A ty naše Haute Couture – anebo ty v Paříži – jí to za hubičku nenašpendlí…To teď chcete, aby vaše First Lady se prezentovala v bojovém svetru?

Jarin G.
Jarin G.
před 3 dny
Odpověď uživateli  Primak

Když může Zelenský, tak proč by to nemohla nosit i ona? Hezké khaki triko (svetr) a maskáče z vojenských skladů, či speciální kostýmek s rádiovkou v maskovacích barvách. Ale ten by musel být ušit na míru a na to by potřebovala právě těch 95 tisíc měsíčně čistého.

spartak
spartak
před 4 dny

Fiala jen použil vzorec minulosti.Kdysi jsem byl hrdý na Brno ,protože dokázalo v kvalitě držet krok s Prahou a navíc mělo Brno Mezinárodní veletrh i Velkou cenu Brna i vynikající sportovce,herce i zpěváky.Dnes mám radost ,že Brno dodává Praze idioty ,tak že se všichni potápíme. Jen víc a hloub,snad se potom svoloč voličů probudí.

Ludvik
Ludvik
před 4 dny
Odpověď uživateli  spartak

Zřejmě se mýlíte, 35 let od listopadu prokázalo, že ke štěstí a životu jim stačí mít “banány a mandarinky” a v čele státu “osobnosti”…

idiotronic
idiotronic
před 3 dny
Odpověď uživateli  Ludvik

A ,,osobnost” jim imponuje, má-li podobnou životní strategii, jako např. PePa , tedy jako oni.

orinoko
orinoko
před 3 dny
Odpověď uživateli  Ludvik

České hovado je drogově závislé: Monsanto slevy, 100 let Ulice v TV kraksne, esenciální forma stupidni zabavy – prase z Řep, placení prsteny Járy Cimrmana, mc zranice jedovatých rychlokvasek typu bukanyr, nakupování žrádla 50x týdně, načež se nazere i popelnice. V čele stáda svíčkové báby, jimž imponuje kulometne hnízdo největších politických vejvratu. A co je… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem orinoko