A nyní zcela zásadní ukázka toho, jak nám premiér zase lže. Nebo nelže, ale zase neví, co mluví. Nevím, co je horší.

Jana Marková
Jana Marková
On se nám zde ve svém, tentokrát ne tolik emotivním projevu snaží vysvětlit, proč chudák asociální ministr Jurečka musel s navýšením platů politikům postupovat tak, jak postupoval, a že opravdu, ale opravdu nemohl jinak. Nicméně jedním dechem dodává, že je tato problematika moc složitá, a že to on vlastně ani vysvětlit nedokáže.

No tak Péťo, když jste potřebovali okrást důchodce o valorizaci, složité nebylo nic. Dokonce jste si na to prosadili stav legislativní nouze, aby k tomu nikdo nemohl říct ani popel. A ve finále jste to ještě posvětili tím, kdy jste prohlásili všechny důchodce za parazity, protože kdybyste to prý byli neudělali, vznikla by státu hospodářská škoda. A já se ptám, proč to tedy stejně neuděláte teď? Najednou to nejde, najednou je to moc složité a najednou by to hospodářská škoda nebyla? Tak kdo je tady parazit? Asi ti důchodci to nebudou že? Vy a celá vláda jste prokazatelná hospodářská škoda už jen tím, že jste. A teď si chcete ještě za to navyšovat palmáre? Děláte si srandu?

A navíc lžete pane premiére a vy všichni kolem. Tvrdíte zde, že soud rozhodl o tom, že platy soudců musí být zvýšeny a že platy politiků jsou na ně neodmyslitelně navázány, takže Jurečka nemohl udělat nic jiného. To ale není pravda! Podle samotných ústavních právníků Ústavní soud rozhodoval jen o platech soudců, a kdyby politici chtěli, mohou klidně zvýšit platy soudcům a své nechat na současné výši. Kdyby chtěli, že? Tak co nám tady vykládáte zvrhlé pohádky? A ani se u toho tentokrát už moc nepotíte. Inu zvyk je zvyk, a ono i na to lhaní si člověk časem zvykne.

Naprosto dokonale to vystihl ústavní právník Jan Kysela, když řekl, že: „Ústavní soud rozhodně neříká, že musí o 14 procent vzrůst plat poslancům, senátorům nebo ministrům. Z hlediska politiků je obtížně akceptovatelné, že porostou platy soudcům víc a víc, zatímco ty jejich nikdy ne, protože jsou odpovědní voličům a ti by jim nejraději nedali žádné peníze,“ .

A já dodávám, že logicky nedali, protože za to, co tady provádějí by naopak tu škodu měli splácet do konce života ze všech těch ódéesáckých kampeliček, dopravních podniků, IT zakázek, dotačních šméček svých náměstků Unucků, všech těch Dozimetrů Redlů, Hlubůčků a dalších a dalších. Ten výčet by byl zdá se nekonečný.

Zadlužili jste nás na generace dopředu, sebrali jste nám dostupné bydlení, 100% navýšili daň z nemovitosti, zdanili jste i vodu pro konjence, krachují stovky živnostníků, kterým jste pro jistotu na příští rok napálili o desítky procent vyšší povinné odvody, firmy se stěhují díky vaší energetické politice do zahraničí, chcete nás pod hrozbou upálení zaživa uvrtat do nesmyslného Grýndýlu a zpoplatnit tak snad i to, že vydechujeme, odřízli jste nás od levných surovin, pro ty kdo nemá na drahá tepelná čerpadla pro jistotu zakázali starší kotle na tuhá paliva a milion dalších věcí, za které byste neměli dostat vůbec nic, kromě pořádného flastru.

Tak toho nechte, a přestaňte nám říkat, že si musíte zvýšit platy, že první dáma musí mít na kabelky a že jediné, co můžete dělat, je dál dojit tuhle zemi. A vy, pane Petře Fialo, přestaňte v přímém přenosu lhát. Už je to opravdu trapné.

*

Jana Marková

4.8 16 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
6 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 3 dny

No nebýt covid, tak by věk dožití byl ještě větší, ale to jsou lidé, kteří minimálně polovinu života žily v “totalitě”, ti mladší žijí v demokracii a už půjdou z věkem dožití dolu, je to zřejmé ze stoupajícího počtu dnů v nemocnosti, při klesajícímu počtu obyvatel. Nemají ani tu kvalitu stravy a všechno je zamořené všelijakým svinstvem… Číst vice »

Hokarc
Hokarc
před 4 dny

Jeho lhaní, to už je takzvaně, na doktora. Ale vězeňského !

Karel2002
Karel2002
před 4 dny

Ale přece Fialovi dali mandát ke lhaní jeho voliči. Tomu se říká demokracie. Fiala už krátce po svém zvolení rozpoutal pádivou inflaci, takže jeho plat se fakticky kvůli této inflaci značně zmenšil. Takže je logické, že si svůj plat musí valorizovat, aby na inflaci neprodělal. A kdo je pro společnost prospěšnější, Fiala… Číst vice »

heriot
heriot
před 4 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Tak já třeba nic proti zvyšování věku odchodu do důchodu nemám.
Jestli se nemýlím, takže se to týká hlavně právě těch věkových kohort, které tuto vládu volily, volí a volit budou…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 4 dny

https://rusvesna.su/news/1728735356
Mysleli jsme,ze tam sedi chytri lide..Je prekvapen Orban a madari z chovani v Bruselu😅
I u nas je to podobne

Karel2002
Karel2002
před 4 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Jsou tam stejně chytří lidé jako u nás. Pro Pekarovou-Adamovou a Nerudovou je to zadostiučinění.