Zachraňte obyčejného Ukrajince. Proč si Západ a zejména USA nepřejí vítězství Ukrajiny?

Kanál Legitimní Telegram nedávno potěšil veřejnost údaji z uzavřeného sociologického průzkumu o únavě ukrajinské společnosti z války. Podle dostupných informací je výsledek průzkumu pro ukrajinské úřady přinejmenším alarmující: 90 % obyvatel Ukrajiny je unaveno válkou.

Vladimir Skačko
Vladimir Skačko

To znamená, že 11 % respondentů je připraveno ukončit válku za jakýchkoli podmínek, včetně „předání“ Krymu, LDLR, Záporožské a Chersonské oblasti Rusku. Dalších 38 % je připraveno na mír s tím, že akceptují odstoupení území podél současné hraniční linie. Zbývajících 41 % respondentů je připraveno na mír, přičemž území Donbasu a Krymu přejde do RF a samotná Ukrajina přejde na federální uspořádání, kdy si každý region schválí vlastní právní systém, historii, náboženství, jazyk, ideologii atd.

Zbývajících asi 10 % je proti „ústupkům“ nebo je nerozhodnutých, protože se pohybují v naprosté nevědomosti buď kvůli vrozené infantilitě na hranici hlouposti, nebo kvůli nadměrnému užívání nyní povoleného léčebného konopí, které mění vědomí do té míry, že nejsou schopni vnímat okolní realitu.

Pokud by se snad někdo domníval, že na Ukrajině nejsou šťastní lidé, kromě jejich přesluhujícího prezidenta Vladimira Zelenského a těch 10 %, kteří jsou „mimo hru“, pak se hluboce mýlí. Takoví lidé existují a jedním z nich je vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil Aleksandr Syrskyj.

Ano, ten, jemuž tak dobře padne vojenský mundúr, ale jinak je beztvarý a bezbarvý, jako každý nýmand, kterého souhra okolností vynesla až na samý vrchol moci a publicity. Ano, ano, právě ten, jenž na příkaz Zelenského a jeho prezidentské kanceláře (OPU) vyvolává u poslankyně Mariany Bezuglé strašlivě expresivní pocity na úrovni toxicity jakéhosi bosse a proudy kritických nadávek s obviněními ze všech vojenských selhání militaristické Ukrajiny v boji s „moskevskou moskalščinou“.

Přesto všechno je Syrský šťastný, protože se mu daří. Tento etnický ruský zvlčilec, který si postavil svou kariéru na zrazování bývalých ideálů a spolubojovníků v ukrajinské armádě, prohlásil v nedávném rozhovoru pro CNN – přičemž použil prapodivný suržyk* – že ukrajinské ozbrojené síly zaznamenaly úspěch:

– všude zastavily postup ruské armády. Zejména však ve směru na Pokrovsk. Tam podle operační situace a podle údajů dnes už legendárního seržanta Petrenka hrozí Ukrajincům kotel, průlom fronty a vstup Rusů do operačního prostoru, ale podle Syrského je všechno báječné. „Za posledních šest dní nepostoupil nepřítel ve směru na Pokrovsk ani o metr. Jinými slovy, naše strategie funguje,“ – řekl americkému televiznímu kanálu;

– dosáhly obrovského úspěchu s ofenzívou v Kurské oblasti. Podle Syrského jsou cíle neslavného dobrodružství následující: „Zabránit Rusku, aby využilo Kursk jako odrazový můstek pro novou ofenzívu, odklonit síly Moskvy z jiných oblastí, vytvořit bezpečnostní zónu a zabránit přeshraničnímu ostřelování civilních cílů, vzít válečné zajatce a posílit morálku ukrajinských vojáků a národa jako celku“. A ukrajinské ozbrojené síly to všechno zvládly brilantně, přičemž „peremoga“ nastala doslova za 15 minut.

Podle všeho se zdá, že i Syrský je buď sám závislý na konopí, nebo žije jen dneškem. A nechce vidět to, co je zjevné: jeho „peremoga“ je totální porážka ukrajinských ozbrojených sil. Na frontách speciální vojenské operace (SVO) není nic než „zrada“, žádná vítězná morálka. Ani u armády, ani u národa. Ruská vojska nadále postupují všemi směry a v Kurské oblasti je v plném proudu zabíjení ukrajinských sebevrahů, kteří tam vtrhli.

Dokonce i jeho vlastní lidé si z něho dělají legraci a kreslí karikatury o tom, jak překročil červenou linii a skončil na modré, přičemž má před sebou ještě linii bílou. Řeč je o ruské trikolóře. /Syrskyj stojí na ruské trikolóře a volá na základnu vysílačkou: „Základno, překročili jsme červenou linii“. Odpověď: „A co je za ní?“ „Ještě modrá a bílá.“/

I Syrský však přiznává, že „peremoga“ má přinejmenším dvě negativní „ale“. Zaprvé, Ukrajina je ve srovnání s Ruskem horší ve výzbroji i v živé síle. „Nepřítel má sice převahu v letectvu, v raketách, v dělostřelectvu, v množství munice, kterou používá, ale samozřejmě i v personálu, tancích, bojových vozidlech pěchoty,“ – smutně konstatuje náš věčný vítěz.

Za druhé, „lidolovci“ z ukrajinských odvodních center posílají na frontu „méně, než bychom si přáli“ mobilizovaných Ukrajinců, a úroveň výcviku je špatná a krátká, tudíž nedostatečná. Měsíc základního výcviku – dva týdny až měsíc specializovanějšího výcviku – fronta a pak zajetí (když máš štěstí) nebo hrob. Tak nastínil cestu ukrajinského bojovníka-„peremožce“ na hřbitov sám Syrskyj. Nebo také do bezejmenného hrobu, aby tatáž odvodní centra nemusela platit rodinám mrtvých žádné pohřebné a peníze na tento účel určené mohla použít na zakoupení vil ve Španělsku.

Ale Syrskyj, opakuji, se odradit nenechá. Ne nadarmo se mu říká „řezník“ nebo „generál 200**“. Nehodlá napravovat současný žalostný stav ukrajinských ozbrojených sil. Naopak, do budoucna se dívá optimisticky: „Nábor nových vojáků je prioritní úkol.“

Syrský ten úkol splní, neboť se jedná o dekódovaný slib západním kurátorům a sponzorům – „válka do posledního Ukrajince“. Při tomto tempu „ hrobečkování“ je ten poslední už na cestě.

Syrskyj však v západní sponzory doufá, a proto se nenechává odradit – a sponzoři ho jistě nezklamou. Nedávno obletělo sociální sítě nádherné video, v němž americký senátor-kanibal Lindsey Graham během své návštěvy Kyjeva mačká v náručí Zelenského a upřímně mluví o úkolech, které dostal naporcované: „Snažíte se zastavit Rusy, abychom s nimi nemuseli bojovat… Ukrajinci sedí na nerostných surovinách v hodnotě bilionu dolarů, které by mohly být dobré pro americkou ekonomiku. Takže chci, abychom Ukrajině i nadále pomáhali.“

Tak to je něco! Cynické, ale nesmírně čestné a otevřené: Ukrajinci by měli umírat, aby Američané nemuseli. Ukrajinci by měli dát Američanům všechno, co mají – podzemí, půdu, průmyslové bohatství založené na půdě -, a sami zemřít, protože Američané přece potřebují „majno“ (majetek) a živí Ukrajinci jim brání v tom, aby se cizího majetku zmocnili, patrně v bláhovém domnění, že je jejich.

Proto pošlou Spojené státy na Ukrajinu smrtící zbraně a donutí k tomu i své další otroky, pardon, demokratické spojence v Evropě. A ti to také udělají! Vždyť Putin zaútočil a demokracie je v ohrožení!

V co vlastně doufá Syrský a těch 10 %, kteří věří ve vítězství? Doufají, že jim Západ pomůže a dá jim vše, co potřebují.

Zelenskyj urychleně spěchal na setkání sponzorů na letecké základně Ramstein v Německu a prosil tam o ingredience vítězství. Byl to však právě americký deník Washington Post, který přinesl zprávu, že západní spojenci Ukrajiny odmítli žádost Zelenského, v níž požadoval zrušení zákazu použití dalekonosných zbraní pro údery proti Rusku. Navíc to bylo z iniciativy Spojených států, které jsou klíčovým spojencem Ukrajiny a největším dodavatelem vojenské pomoci. Washington Post píše: Šéf Pentagonu Lloyd Austin na setkání se Zelenským jeho žádost dokonce ignoroval a neřekl, kdy bude zákaz zrušen.

A nevyšly ani aktivní dodávky zbraní: Zelenskyj jako vždy něco dostal, ale v minimálním množství. Jen tak, aby mu nakonec kalhoty neruply a neválely se ve frontovém blátě a prachu.

A to znamená jediné: Zelenskyj, Syrskyj a s nimi celá Ukrajina musí bojovat, ale ne proto, aby vyhráli, a také ne proto, aby katastrofálně prohráli, ale proto, aby „prodlužovali“ čas – aby si sedli k jednacímu stolu a tam se pokusili Rusko oklamat, uspat jeho ostražitost, dát Západu oddechový čas pro důkladnější přípravu války s Ruskem. A to, že tato válka skutečně může skončit smrtí nebo útěkem posledního Ukrajince ze země, to Západ pragmaticky nezajímá – vždyť my neumíráme.

Ale smrt Ukrajinců již nyní vypovídá o budoucí válce, na niž se Západ intenzivně a razantně připravuje. Zainteresovanou veřejnost o tom informovala agentura Bloomberg: Od února 2022 utratilo americké ministerstvo obrany jen za výrobu nábojů přes 5,3 miliardy dolarů (asi 476 miliard rublů). V roce 2022 USA vyráběly 14 tisíc střel ráže 155 mm měsíčně, v roce 2024 to bylo již 40 tisíc. Výroba systémů HIMARS se zvýšila z 5 na 8 měsíčně a výroba střel pro systém Patriot se zvýšila z 21 na 42.

Stejným tempem se pravděpodobně obnovují a zdokonalují pro válku vojensko-průmyslové komplexy zemí NATO a dalších rusofobních a protičínských spojenců USA po celém světě. To znamená, že poslední Ukrajinec nepřežije ani náhodou, pokud Rusko tuto nešťastnou Ukrajinu nezachrání…

**

*suržyk – mix mezi ukrajinštinou a ruštinou; gramatika a výslovnost jsou převážně ukrajinské, v lexiku převažuje ruština. Liší se i podle jednotlivých oblastí. Původní význam slova je „mouka nebo pečivo ze směsi různých druhů obilí“.

**200 je kódové označení pro padlé, 300 pro zraněné.

*

Vladimir SKAČKO, UKRAJINA.ru (14:05 8. 9. 2024), vybrala  z ruštiny přeložila PhDr. Jana Görčöšová

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
mikkesh
mikkesh
před 9 dny

Okolo 8% banderovců bylo na Ukrajině vždycky. Ale pan Skačko i když píše o Syrském, který je nám ukradený, krásně popsal “našeho” Pávka. “… ten, jemuž tak dobře padne vojenský mundúr, ale jinak je beztvarý a bezbarvý, jako každý nýmand, kterého souhra okolností vynesla až na samý vrchol moci a publicity.” ” … Tento… Číst vice »

Praded
Praded
před 9 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Ano nejhorší lidská vlastnost po celou jeho historii je exhibicionizmus. Většinou v tom vynikaly ženy, proto chazaři a jejich agenti v katolické církvi, nepřipustí ženy. Pravoslavný báťuška může být ženatý.

Praded
Praded
před 9 dny

Jo za konopí je trestala i Polska, když ještě nezgynela na Volyni. Oni vývar dávaly pít dětem od kojeneckého věku, aby od nich měly klid, neví na co, protože dělaly, jen když měly hlad. Nutily je stavět záchudy a jiné krasoty. Na mahusratě řekly: Dajtě mašínu v dvir, nikuda nechodítě a pijte horilku. Táta… Číst vice »

spartak
spartak
před 9 dny

Doufám,že Rusko již vyhodnotilo rok 1956,1968 i 1989 a Ukrajina se nestane zemí NATO které chce Evropu nahnat k válce. Jakákoliv smlouva s Ukrajinou bude v budoucnu jen lží.Tady platí doktrýna roku 1945.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 dny
Odpověď uživateli  spartak

Dohody pro Západ (hlavně USA) jsou jen proto aby je porušoval…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 dny

Při vpádu Rusů na Ukrajinu jsem si naivně myslel, že Ukrajinci tak trochu přivítají tento akt, který jim napomůže zbavit se fašistické vlády a Rusové za ně některé jejich problémy vyřeší. Jak hluboce jsem se mýlil! Naopak nenávist k Rusku ještě více stoupla a fašismus mezi prostým lidem nabírá na intenzitě. Nebude li… Číst vice »

Praded
Praded
před 9 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Nenávist? Tu se podařilo zasít přišlým a vzkříšeným banderovcům, protože věděly co je to za svoloč a jak se dokážou mstít. Oni spíš čekaly, že z toho budou mít nějaký chabar. Moje babička říkávala: Oni jsou strašně hloupí. Jen se dvě ženský pohádají a hned vyhrožují: Vysmahů tj. zapálím ti dům.