Vitalij Věchov o explozích pagerů v Libanonu a o tom, co s tím mají společného USA

Ruský forenzní vědec a profesor katedry „Bezpečnost v digitálním světě“ na Baumanově Moskevské státní technické univerzitě Vitalij Věchov prohlásil, že dokud nebude zvolen americký prezident, výbuchy v Libanonu nebudou jediným teroristickým činem v zemi.

V rozhovoru pro server Ukraina.ru naznačil, co může Ukrajina společně se Západem chystat pro Rusko.

Ve dnech 18. a 19. září vybuchly v Libanonu pagery a vysílačky tisíců členů Hizballáhu, jež zranily i další osoby. Později začaly vybuchovat radiostanice, notebooky a skútry. Více než 4 000 lidí bylo zraněno.

– Vitaliji Borisoviči, proč byly použity k takové akci právě pagery?

– Jak víte, během tří dnů došlo ke dvěma sériím výbuchů. První vlna se týkala pagerů. Druhou vlnou byly tablety.

Výrobci těchto zařízení sídlí na území EU. Jsou to buď dceřiné společnosti, nebo firmy, které koupily značky. Dovolím si připomenout, že onehdy se k tomuto tématu vyjádřil pro média výkonný ředitel pro EU z jedné jihokorejské firmy.

[Tchajwanská společnost Gold Apollo nevyráběla pagery, které byly odpáleny v Libanonu, řekl novinářům její zakladatel Su Qingquan. Podnikatel upřesnil, že pagery vyrobila evropská firma, která má právo používat tchajwanskou značku, ale neuvedl její jméno].

Proč pagery? Pagery jsou jednořádková komunikační zařízení pro příjem a odesílání krátkých zpráv, která byla na trhu v letech 1992 až 1994.

Nepoužívají komunikační protokol IP. Mají jiný systém kódování informací, který není vázán na geostacionární stanice. Nelze určit polohu účastníka, který zprávy odesílá, ani adresáta, který zprávu přijímá.

To znamená, že se jedná o levný a bezpečný komunikační kanál. Takové komunikační prostředky často využívají teroristé, drogoví dealeři a další zločinci. A protože je po nich poptávka, stará technologie se stále vyrábí – jen v novém provedení.

– Jak bylo odpálení technicky provedeno? Zařízení explodovala, nebo byla hacknuta?

– Nejedná se o výbuch zdrojů, napájecích zdrojů. Do komunikačních zařízení byl na úrovni výroby zaveden plastid. Podle mého názoru tam byl plastid z rodiny C-4, který byl aktivován signálem z družice.

Jako odborník mohu potvrdit, že se jedná o průmyslovou výrobu speciálních výbušnin na území Evropské unie. Tato konkrétní šarže zařízení, která používají software na základě starého kódovacího systému bez zeměpisné polohy, byla řízena satelitem. Jedná se o zbraň hromadného ničení.

Podle ruského práva je tento útok klasifikován jako teroristický útok, který zasáhl i občany jiných států. Zraněn byl například íránský velvyslanec, který přicestoval na jednání o mírovém urovnání izraelsko-arabského konfliktu.

Podle mých informací to bylo již dávno naplánováno izraelskou zpravodajskou službou Mossad a vše souvisí s volební kampaní ve Spojených státech.

– Proč si to myslíte?

– Neměli byste na věc nahlížet plošně – představte si šachovnici v dimenzích 3D.

Běžnému člověku se může zdát, že ano, došlo k nějakému teroristickému útoku. Ale Amerika od atentátu na Kennedyho v roce 1968 prochází těžkými volbami pravidelně. A tam je zakopaný pes. Stačí si všimnout, že den před výbuchy přijel do Izraele zástupce amerických zpravodajských služeb a hovořil s Netanjahuem…

Takže dokud nebude zvolen americký prezident, nebude se jednat o ojedinělý teroristický útok – bude jich víc. Včetně těch z Ukrajiny, která má s Izraelem společného loutkovodiče.

Nedivil bych se, kdybychom se dočkali odpojení Ruska od internetu – nestačí jim vyhodit do vzduchu jen plynovod. Proto musíme vytvořit alternativní systém přenosu dat pro sebe, Čínu, Indii a ty země, které se k BRICS připojí na konci summitu v Kazani.

Pokud se nám toto úsilí podaří, budeme mít k dispozici celý cyklus zásobování, zdrojového i finančního, nezávislý na dolarovém systému. A budeme dostatečně stabilní nejméně na 50 let.

Rusko jsou zdroje, je to naše kryptoměna, kryptorubl. Druhým prvkem, který zajišťuje stabilitu tohoto systému, je kryptojuan. Plus kryptobrahma z Indie. A hlavním držitelem amerického dluhu je Čína (67 bilionů dolarů).

– Zmínil jste, že by mohlo dojít i k teroristickým útokům z Ukrajiny. Mohou zorganizovat úplně stejný útok na Rusy prostřednictvím tabletů?

– Všechno, co mohli udělat, ukázali v Kursku. A to tam vlastně ani nebylo tolik Ukrajinců. Jednalo se o žoldáky – Poláky, Němce a další.

*

Anna ČERKASOVA,  UKRAJINA.ru (10:03 20.09.2024), vybrala a z ruštiny přeložila PhDr. Jana Görčöšová

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
2 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 5 dny

V určité formě je terorizmus starý skoro jako lidstvo. V tomto článku mají odpověď všichni pochybovači o způsobu boje Ruska s euroatlantickou HYDROU.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 6 dny

Kdo vymyslel terorismus?Nebyli to anglosasove?