Velká lekce v Pekingu! Vysocí politici zemí NATO včera zkrotli jako holubičky, a klaněli se Číňanům, a nazývali je učiteli! A budete se divit, proč?

Michael Svatoš
Michael Svatoš
Poznámka k úvodnímu snímku: V Pekingu se tento týden zjevili dva z hlavních dodavatelů zbraní Kyjevu. Španěl Sanchez a Nor Store, a místo výhrůžek Číně za spolupráci s Ruskem, jak slibovala evropská média, poslušně hopkali před Číňany jako zajíčci Ušáci, a haněli Tchaj-wan a mčeli o Rusku, jen aby uzavřeli kšefty, ze kterých se Čechům bude točit hlava – losos o 200 CZK na kilo levnější pro čínského konečného zákazníka v obchodě, než stejný pro našince v řetězci. A k tomu prasátka za hubičku! Po levném německém mléku pro Číňany, o polovinu levnějším než pro Čechy, další rána Fialovi! Proč mají Češi platit na evropské potraviny více než Číňané?
Dnes jedna úchvatná perlička, jako doplnění mojí páteční debaty s Josefem Skálou na TV Bureš. Tento týden v Číně opět pochlebovali další významní evropští politici:

(1) Nejprve se 9. září v Pekingu uctivě klaněl norský premiér Jonas Stor, jeden z největších podporovatelů války Ukrajiny proti Rusku.

3. září Norsko slíbilo Ukrajině dodávky dronů a raket za 53 milionů USD. 23. srpna jí povolilo vyrábět své pokročilé přesné granáty 155mm a střílet je po Rusech, kamkoli si Zelenskyj umane. 6. září si dokonce premiér Stor v Oslo notoval s bigotním zastáncem války proti Rusku až do konečného vítězství kyjevské branné moci, s tzv. politickým vůdcem NATO Jensem Stoltenbergem.  A na jejich militaristické seanci dokonce zaznělo varování, že Čína buď přestane podporovat Rusko, nebo se ji evropské země NATO pomstí. (China cannot continue to fuel the largest military conflict in Europe without this impacting Beijing’s interests). Norsko za vlády Stora, také Ukrajině dodalo letadla F-16.

Člověk by si z toho řekl, že norský premiér Stor 9. září v Pekingu předložil čínskému prezidentu Xi nějaké velmi tvrdé ultimátum, a Česká televize i rozhlas o tom asi v návalu protičínských a protiruských aktivit tria Lipavský, Pavel a Vystrčil zapomněly informovat. Leč nezapomněly. Neinformovaly úmyslně! Protože Jonas Stor letěl do Číny vyřešit vlastní velké norské problémy, a válka kyjevského Vůdce proti moskevskému Gosudarovi a čínská podpora Rusku ho v Pekingu nijak nezajímaly.

Abychom pochopili, proč česká média mlčela, musíme se nejprve blíže podívat na ceny norských chlazených lososů. V Česku se kilogram chlazeného norského lososa prodával v tomto měsíci průměrně za 535 CZK za kilo. (Ceny byly i značně vyšší, třeba v Tescu.) Zato čínští komunisté už od začátku srpna nadšeně jásají z fantastických dodávek chlazeného norského lososa za vynikající ceny. V květnu se kilo norského chlazeného lososu prodávalo v čínských obchodech ještě za 135 juanů, (432 CZK), ale v srpnu už dokonce o více jak 20% levněji, (346 CZK).

Nejde přitom o žádné malé objemy. Norsko vyváží do Číny ročně 40 000 tun čerstvých chlazených lososů! Lososi putují do Číny buď letecky (75%, 30 000 tun), a z Norska až k čínskému zákazníkovi to letecky představuje 72 hodin. A nebo levněji vlaky přes Rusko, a to zabere 12 až 14 dní. Norské roční dodávky levných čerstvých lososů Číňanům nyní objemově představují 4 kg rybího masa na každého Čecha, a to je česká roční spotřeba ryb na hlavu!! Na leteckou přepravu těchto ryb z Norska do Číny je třeba uskutečnit nejméně 5 000 letů ročně, (skoro 14 letů denně), a to francouzskými Airbusy vyráběnými v Číně. Do Norska nazpět putuje letecky hlavně komunikační elektronika a další výrobky čínského průmyslu. Byznys nade vše. Západní kapitalisté prodávají Čechům kilo chlazeného norského lososa až o 200 CZK dráž na kile, než čínským “nepřátelským” komunistům, proti kterým Lipavský a parta českých Tchajwanců vedou virtuální mediální válku, a přitom Fiala a Síkela, jejich hlavní patroni, nechávají české zákazníky na norských lososech nechutně obírat!! Norsko neustále v EU propaguje Green Deal, a přitom samo sobecky ničí ovzduší přepravou levného norského lososa Číňanům!? A Češi musí platit do Bruselu poplatky za každý gram CO2, ze všeho, co k životu nutně potřebují!! Další případ nechutné fialové a bruselské politiky!

Jenže to je teprve začátek! Fanatický zastánce Green Dealu a války proti Rusku, norský premiér Stor, 9. září v Pekingu hopkal jako vyděšený zajíček Ušáček před hladovým vlkem, a slíbil prezidentu Xi, že Norsko žádná cla na čínské elektromobily nezavede, a bude dovážet ještě více čínské elektroniky a strojů. Ještě před audiencí u Xi, na které mu předal srdečné pozdravy od krále Haralda V.  A na níž ho osobně ujistil, že Norsko pevně dodržuje politiku jediné Číny, (firmly adheres to the one-China policy), a žádným Vystrčilům tak v Norsku pšenka nikdy nepokvete. Se Store v Číně zapojil do velkolepých propagačních akcí norských rybích produktů pořádaných svazem Norwegian Seafood Council. A ve městě Nantong pokřtil novou norskou loď. A pochválil Číňany, za probíhající stavbu dalších 55 lodí pro norské rejdaře, a slíbil jim další zakázky. (V Německu aktuálně zachraňují největší tamní loděnici Mayer Werft, protože nemá zakázky! A čeští kojenci i matky samoživitelky tuto záchranu defacto dotují z poplatků za CO2Podrobně vysvětleno v MAP 2093.)

Proč však Store před pár dny v Číně hopkal jako Ušáček? Norský losos má problémy s odbytem. V USA i v Japonsku a v Západní Evropě dramaticky poklesla jeho spotřeba, protože všude panuje drahota, a bohatí zákazníci musí šetřit. Čína navíc zavedla sankce na japonské lososy. Záchrana producentů norského lososa je jedině v Číně. Loni se zvedl jeho vývoz do Číny o 65%. Norští lososi nyní představují 49 % čínské spotřeby lososů. I další norské vývozní komodity jsou nyní postiženy buď propadem cen – surová ropa a losos, a nebo propadem evropských objednávek kvůli drahotě, mražené ryby a močovina k produkci hnojiv. Objemově Norsko dodává Číně ropu za 3 miliardy USD, neporcované mražené mořské ryby za 0.5 miliardy USD, (to představuje okolo 11 kg na hlavu jednoho Čecha), a močovinu na výrobu hnojiv za 0.4 miliardy USD. Bez čínského trhu pro tyto norské komodity, a bez v Číně postavených levných lodí pro norské rejdaře, by bohaté Norsko zchudlo, a to král Harald V nevidí rád.

Slavná militaristická seance, na níž 3. září Store se Stoltenbergem společně vyhrožovali Rusku a Číně, byla jen představením pro západní média. “Kapitalisté nám prodají i ten provaz, na kterém je oběsíme”, říkal Stalin, a nepletl se. Jediné, co se od jeho dob změnilo – je – že na finanční výnosnost těchto nových norských, německých, (Levné německé mléko v Číně, a drahé německé mléko v ČR. Podrobně v MAP  2074), a dalších  západoevropských kšeftíků s Čínou nyní přispívají chudí Češi do Bruselu odváděnými poplatky za Green Deal a na válku Kyjeva proti Moskvě. Čeští Tchajwanci jen hrají stejné mediální divadlo, jako hráli Store se Stoltenbergem 3. září v Oslo. Stejně jako oni, jediné nač myslí, jsou jejich výnosné prebendy. Ostatně, největším obchodním řetězcem v Číně je americký Wall-Mart, a ten přeci musí vydělávat.

(2) Velký španělský vůdce Sánchéz v Pekingu rázně otočil korouhvičkou a slíbil, že žádná cla na čínská auta nebudou! Dokonce nazýval Číňany skvělými učiteli Evropanů! Vše pro záchranu vývozu levných Bruselem dotovaných španělských vepříků pro Číňany na rozdíl od Čechů za hubičku! 

Číňané mají skvělé analytiky, a ti už 9. září věstili, že Sánchéz otočí, a pokloní se Číňanům. Jak věštili, tak se i stalo. Už 11. září v Pekingu Pedro Sánchéz, úřadující premiér Španělska nastavil plachty novému východnímu větru, a čínským novinářům hrdě zvěstoval, že nařízení o evropských clech na čínské auta bude přehodnoceno. Španělsko by totiž jinak muselo zastavit své továrny na auta Seat, protože ta mohou vyrábět jen, když se z Číny do Evropy dovážejí elektroauta Seat Cupra. Pouze součet všech v Evropě prodaných čínských Seat Cupra se všemi vyrobenými španělskými Seaty totiž dává dohromady výsledek potřebný k zachování produkce španělského Seatu bez uvalení miliardových pokut za překročení produkce CO2! Komické, že? A Číňané, aby Sánchézův obrat urychlili, zahájili anti-dumpingové řízení proti dovozu Španělských čuníků do Číny. Ti jsou sice levní, ale i tak Bruselem dotovaní!

Aby Sánchéz své hostitele potěšil, projížděl se po Pekingu a dalších městech čínskými elektroauty a vychvaloval jejich “jasně pokročilá technologická řešení”, a čínským politikům dokonce navrhoval, aby začali Evropany vyučovat moderní technice. Sánchéz, známý jako spolehlivý dodavatel ukrajinské výzbroje, a ještě před týdnem zuřivý bojovník proti čínským elektromobilům, už v Pekingu vystupoval jako poslušný německý předskokan. A jakmile od Germánů, (Seat vlastní VW), nařízené fráze odříkal, ozval se Berlín, a zatleskal a potvrdil, že plně sdílí nové španělské myšlenky.

Čínští analytici k tomu prognosticky dodali, že zodpovědní evropští politici si už uvědomují, že USA brání evropskému rozvoji, a budoucnost Evropy je v rozvoji vztahů s BRICS. Protože obdobně jako Store i Sánchéz se v Číně nedávno ventilovali i Irové a Italka Meloni, zdá se, že Koudelka a Foltýn mají na problém zavařeno. S tolika agenty se potýkat, nebude jen tak. Už i polský prezident Duda nadbíhal nedávno Číňanům, aby se jejich vlaky se zbožím pro Evropu vykládaly nejen v Maďarsku, ale v i Polsku, protože to Polákům vytvoří tisíce dobře placených míst celníků a železničářů. Koho však pošle Fiala vyjednávat byznys do Číny? Pekarovou-Adamovou, Vystrčila nebo Lipavského, aby byla legrace? A koho pošle za Němci, aby Čechům také dodávali levné mléko jako Číňanům? A do Norska pro levné lososy, a do Španělska pro levné čuníky? A Proč čeští zemědělci a potravináři mají tak malé dotace, že nemohou těm západním konkurovat? Budou volby, tak volte s rozumem. – končí svou dnešní 2095. analýzu Michael Svatoš.

4.7 18 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 5 dny

Obávám se,že rozum již nepomůže. Pitomci a lidé s jednoduchým myšlením-“ovčani”- jsou v převaze,čímž se společnost dostává do stavu,kdy volby přestávají být prostředkem k nápravě.Jedině radikalní řešení(změna systému) může něco změnit,ovšem na to mušinec na mapě zvaný Česko nemá.

standa
standa
před 5 dny

Výborný článek. To by se mělo šířit i to jak přispíváme Zápaďakům na jejich životní úroveň a důchody a jak nás okrádají přes našeho “milovaného” Fialu s 5-tikolkou ! To je hlavní práce německých a amerických koloní, že.

Praded
Praded
před 5 dny

Parazité i v přírodě se někdy, aby měly úspěch, kamuflují, jenže když parazité převládnou, musí zákonitě přijít zkáza.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 4 dny
Odpověď uživateli  Praded

Pro koho? Hostitele nebo parazita?
Když jich je hodně, i parazit pocítí konkurenční prostředí a bude parazitovat na úkor jiných parazitů. A nebo skončí.
To už je taky úděl parazitů – zkáza hostitele je zpravidla i zkázou pro ně. To platí i pro vyvolené parazity.

Hokarc
Hokarc
před 5 dny

Budeme li mít, zase někdy svou vládu, bude muset, naše republika, v podstatě, nově vzniknout.

cablik
cablik
před 5 dny

Ano to je správné dohodnout se a obchodovat poslat USA pryč nebo chtěj Evropu zničit nerad bych tam viděl lipánka ale radši opravdového diplomata.

Anonym
Anonym
před 5 dny
Odpověď uživateli  cablik

Dohadovat se a licitovat mohou velmoci. My už nemůžeme vůbec nic. Jsme malí a NIC nemáme. Všechno naši politici “rozdali”, a jako bonus zemi zadlužili. Z tohoto bodu už není návratu.
Území SPRÁVNĚ přejmenovat (Nová Ukrajina?) a nás vymazat z učebnic dějepisu.

Naši potomci postupně vymřou. Nejenže neumí nic, ani pracovat, ale nahradí je umělá inteligence.

standa
standa
před 5 dny
Odpověď uživateli  Anonym

Pokud přežijeme.

Anonym
Anonym
před 5 dny
Odpověď uživateli  standa

Mluvím o nejmladší generaci cca patnáctiletých a výše. I já tam mám své potomky. Přes moji úpornou snahu vliv společnosti a technologií je převálcoval na stvoření, která zřejmě nebudou schopná přežít a rozmnožit se. Srdce mi krvácí.

standa
standa
před 5 dny
Odpověď uživateli  cablik

Polský Europoslanec měl koule a poslal Blinkena domů – Blinken go home !