Ve Venezuele zadrželi špiony ze Španělska, USA a České republiky (DOPLNĚNO)

Venezuelské tajné služby zadržely dva občany Španělska, tři občany Spojených států a občana České republiky, kteří jsou podezřelí z plánování atentátu na prezidenta Nicoláse Madura a pokusu o destabilizaci země. Oznámil to dnes venezuelský ministr vnitra Diosdado Cabeio.

Milan Novický
Milan Novický

Zadržení jednali na základě pověření španělského Národního zpravodajského centra. Španělský tisk se postavil na obranu špionů a obvinil Madura z diktátorských sklonů. Otec jednoho ze Španělů v televizi řekl, že jeho syn nebyl špion a do Venezuely odjel na dovolenou. Člověk by si myslel, že země, kterou otřásají opoziční protesty a hrozby Západu, že proti současné vládě použije sílu, bude dobrým místem pro cestovní ruch.

Jeden ze zadržených Američanů je členem speciálních jednotek amerického námořnictva SEALs. Špioni se podíleli na pašování 400 střelných zbraní do Venezuely a měli zajistit příchod bandy žoldnéřů, kteří se měli zúčastnit plánovaného povstání.

USA se obávají ruského vlivu v Mexiku

Američtí experti na konferenci organizované Brookingsovou univerzitou ve Washingtonu uvedli, že existuje nebezpečí ruského vlivu v Mexiku, zatímco pozornost USA pohlcují události na Ukrajině a kolem Izraele a Tchaj-wanu.

Bolestí hlavy pro USA je televizní kanál Russia Today (RT) včetně jeho španělské jazykové verze. Reportéři RT působí v Mexiku a dalších zemích Latinské Ameriky, čímž USA přicházejí o svůj informační monopol v regionu. To má vliv na USA a Evropu, uvedla Fiona Hillová, bývalá poradkyně pro Rusko v administrativě Donalda Trumpa, když byl prezidentem.

Hillová se obává, že Rusové nepotřebují víza k návštěvě Mexika a že dialog mezi Mexikem a Washingtonem je poznamenán migrační krizí. Pronikání tisíců mexických nelegálních přistěhovalců do USA normalizaci vztahů nepomáhá.

*

Milan Novický, Armádny Magazín Sk

 

Zadrženým Čechem je Jan Darmovzal, příslušník aktivních záloh, před tím sloužil v AČR u výsadkářů. Podle některých zdrojů byl držitelem prověrky na stupeň tajné.

Podle zjištění Neovlivní.cz jde o třiatřicetiletého Jana Darmovzala, aktivního záložníka ze 43. výsadkového pluku v Chrudimi.

Muž se v minulosti prezentoval jako skvělý sportovec, má za sebou sportovní studia na brněnské univerzitě. Pět let podle svého životopisu působil v Singapuru, kde dálkově vystudoval právo na Londýnské univerzitě. Po návratu do Česka pracoval pro českou státní správu a následně působil v armádě.

“K aktivním zálohám u 43. výsadkového pluku Chrudim nastoupil v roce 2019 na pozici staršího střelce,” popsal pro Neovlivní.cz vysoce důvěryhodný zdroj z bezpečnostní komunity.

ZDROJ

Jeho profil odpovídá kariéře, kterou za minulého režimu nastoupil i pan prezident Pávek.

Vzkaz paní z božího dopuštění ministryni Černochové: Někde ve špionážních strukturách našich dnešních spojenců máte krtka (jestli ovšem víte, co to znamená). Neplýtvejte vyškolenými kádry na nějakou Venezuelu, i kdyby se páníček za oceánem na uši stavěl. Máme jich málo.

4.1 13 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
19 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 3 dny

Darmovzal nebo Darmovrzal? Zase přebíráte chyby z originálního článku?

Primak
Primak
před 3 dny
Odpověď uživateli  Primak

Při googlování: Jan Darmovzal Jan Darmovzal Open to opportunities Al Minbar Institute Rabat, Rabat-Salé-Kénitra, Morocco  Contact info 8 connections Open to workSecurity Consultant, International Relations Specialist, International Business Development, Sports Coach and Export  AboutI am a person with serious interest in pursuing a career in International relations or more specifically Military-defence field. I have a background… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 2 dny
Odpověď uživateli  Primak

Děkuji za upozornění na chybu, kterou jsem přehlédl. Opraveno.

Naposledy upraveno před 2 dny uživatelem Václav Dvořák
Praded
Praded
před 3 dny

No to je psina, Síkela bude pomáhat v boji z chudobou. Je to tam pod tou Lejnovou, čím dál veselejší. Možná to byl nějaký úmysl, nějakého vládce světa, aby ta Lejnová zavedla EU na cestu někam, jako bundeswehr. Angláni se toho lekly a utekly.

spartak
spartak
před 3 dny

Česko se žene ku předu zvláštní cestou ,ale např.po masívní rektální politice Fialového SS kabrňáka dostal Síkela zvaný darmožrout post pro jisté vztahy ve vedení EU.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 dny
Odpověď uživateli  spartak

Strašně silné portfolio, předpokládám. Vládní smečka to brala za hotovou věc, že Síkela natolik upoutá pozornost závětrnými elektrárnami, že mu ten post euro energetika prostě nemůže ujít.
A ono hovňajs…

Karel2002
Karel2002
před 3 dny

Před vícero lety byl na Kubě zatčen kdysi mocný muž české politiky, místopředseda ODS a ministr Ivan Pilip. Chtěl svrhnout kubánskou vládu. Takže tento náš venezuelský vyzvědač a terorista není první.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Jo, to tenkrát internetem běžela zábavná koláž s jeho oduševnělým svatým ksichtíkem (KDS) za mřížemi, 2 plně naloženými kamióny Danone a hláškou “Pilípku, babička ti přibalila na každý den jeden jogurt”, coby parodie na tehdy často vysílanou reklamu (klučík Filip se chystá na skautský táboř a babí mu cpe karton Danone do batohu).… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 3 dny

https://www.youtube.com/watch?v=G4B-Cs51S34

Poslední Scott Ritter k UK

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 3 dny

Zase nekde delaji ostudu?

Praded
Praded
před 3 dny

I Koudelka se někdy splete.

Plebej
Plebej
před 3 dny
Odpověď uživateli  Praded

To sice ano, ale zásadně vždy jen spolu s Washingtonem.
Je to základem jeho světonázorového kompasu.
A jak je vidět, funguje mu to skvěle. Nedávno to dotáhl až na taj.-generála.
I když by si spíš zasluhoval přetáhnout. Řemenem a řádně.

standa
standa
před 3 dny

Neměli by je šetřit, protože při převratu by tihle špióni nikoho neušetřili ! Holt, americké hodnoty.

Hokarc
Hokarc
před 3 dny

…Že by nový ,,český” velvyslanec? Jinak řečeno, USA se ani nemusí vměšovat do voleb, oni se vměšují do každodenního života. No a tím pádem, i do těch voleb. Jejich ,,předvolební ” kampaň je neustálá a hlupáci se najdou všude. Myslím, že u nás je jich stále víc než hodně.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 dny
Odpověď uživateli  Hokarc

Teď snad pochopí i poměrně velcí zabedněnci (samozřejmě ne všichni), že mít za spojence USA je opravdu smrtící. Takhle nepříjemný a štítivý pocit jsem k nim nechoval nikdy před převratem v 89., když byly považovány za nepřítele největšího…

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 3 dny

Nějaký Koudelkův nešťastník chtěl změnit svět…