V Prahe zorganizovali AntiGlobsec. Vystúpil Zeman, Blaha či Drulák

Zatiaľ čo v českom hlavnom meste prebieha kontroverzná proamerická bezpečnostná konferencia mimovládky Globsec, pronárodní nezávislí politici, analytici a aktivisti si zorganizovali vlastnú verziu podujatia

Jeden zo slovenských zástupcov na AntiGlobsecu v Prahe poslanec europarlamentu za Smer-SSD Ľuboš Blaha včera priniesol informáciu, ako vyzeral tento zaujímavý diskusný panel aj za účasti bývalého prezidenta ČR Miloša Zemana.

Europoslanec Blaha na Telegrame sprostredkoval hlavné body vystúpenia českého exprezidenta, ktorý vyslovil obdiv nad slovenskou vládou. “Osobitne vyzdvihol našu odvahu k národnej suverenite, ale aj to, že ostávame ľavičiarmi. On sám sa, rovnako ako my, považuje za “ľavicového konzervatívca” a drží nám palce. Rovnako našu vládu ocenil aj bývalý šéf Valného zhromaždenia OSN Jan Kavan, ktorý Roberta Fica označil za “najlepšieho predsedu vlády v Európe”. Zároveň vyhlásil, že sa hanbí za protislovenské výpady českej pravicovej vlády. Takto to cítia Češi.”

Blaha píše, že na pražský AntiGlobsec prišlo množstvo významných intelektuálov a politikov zo Slovenska a Čiech. “Zo Slovenska prišiel napríklad dekan Eduard Burda, Edo Chmelár, Ján Čarnogurský či Roman Michelko. Z Česka nechýbali profesor Drulák, ekonómka Ilona Švihlíková či politici zo Stačilo, ANO, ODS či SPD.”

“Miloš Zeman vyhlásil, že to, čo nás spája, naľavo aj napravo, je odpor proti servilite. A vystihol to presne. Odmietame sa skláňať pred jediným povinným názorom. Slováci aj Česi chcú suverenitu a mier.”

Ľuboš Blaha uviedol, že vo svojej prednáške tvrdo kritizoval neoliberalizmus, progresivizmus aj militarizmus a zdôraznil, že Rusko nie je náš nepriateľ. “V tejto chvíli vás chcem len srdečne pozdraviť z Prahy, priatelia a podeliť sa s vami o výbornú atmosféru z AntiGlobsecu. Keď nám Slovákom významné osobnosti na čele s Milošom Zemanom vyjadrujú obdiv, je to dôvod na hrdosť. Nech žije Slovensko, nech žije mier,” doplnil v sobotu Blaha.

*

Zdroj: Hlavné Správy, na snímke skupina účastníkov konferencie AntiGlobsec

4.3 17 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
15 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
oldo
oldo
před 14 dny

My chceme MÍR !! O mír je třeba usilovat PŘED válkou, teď je pozdě. Ve válce je třeba zvítězit. JAKÝ mír vlastně chtějí, takový, který umožní další a další napadání a útoky na Rusko? Je potřeba západ vyděsit tak, aby se ho zbytek světa přestal bát a on ten zbytek nemohl dál okrádat! Ti… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 14 dny
Odpověď uživateli  oldo

Oldo, tak že chcimíři už nefrčí? Naprosto s vámi souhlasím v tom, že z Rusů by měl jít strach! Ale pochybuju zda tohle 900 denní tahání se o každou vesnicí někoho vyděsí….

kutnohorsky
kutnohorsky
před 14 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jen připomínám, že chcimíři jsou pro Fialu zrádci národa a podporovatelé Rusů…

Ludvik
Ludvik
před 14 dny

Som v Prahe, o chvíľu začne konferencia AntiGlobsec.
https://t.me/LubosBlahaSmer/1976

PREZIDENT MILOŠ ZEMAN NA ANTIGLOBSECU VYJADRIL OBDIV SLOVENSKEJ VLÁDE ROBERTA FICA
https://t.me/LubosBlahaSmer/1977

cablik
cablik
před 14 dny

Každá akce proti globálnímu fašismu má smysl nejsme ovce abychom dobrovolně vlezly do NWO. Jinak na seznamu Babiš sjednotitel…..

Ludvik
Ludvik
před 14 dny
Odpověď uživateli  cablik

“Babiš sjednotitel” – i jako vtip ubohé…

cablik
cablik
před 14 dny
Odpověď uživateli  Ludvik

Babiš je pro ně menší zlo a STAČILO posiluje.

shakalaha
shakalaha
před 14 dny
Odpověď uživateli  cablik

velmi spravne lepe 10 andreju nez jedna 5tisracka a ze “stacilo” zacina byt popularni je zrejme! stacilo z kscm se prejmenovat😎

Hokarc
Hokarc
před 14 dny

Ano, všechna taková setkání mají obrovský smysl. A snad i proto, že se konají uprostřed protektorátu.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 14 dny

Člověk hned pookřeje, když vidí, že tu je stále ještě někdo rozumný a nemusí furt koukat na ty vládní debily. Připomenutí toho, že slušní lidé tu stále ještě jsou. P. S. Překvapila mě účast zástupců ODS. A musím přiznat, že Slováci nás svým(!) rozumem dnes převyšují . No mě se to netýká, já… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 14 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Já doslova a do písmene.

mikkesh
mikkesh
před 14 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Potěšil jste mě, také se cítím býti Čechoslovákem.

shakalaha
shakalaha
před 14 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

ja take stale cechoslovakem i presto ze mam i us ofcanstvi

Ludvik
Ludvik
před 14 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Při vědomí, že členem ODS, a to významným, je i starosta Řeporyjí Pavel Novotný, je třeba mít na paměti slova Julia Fučíka “Lidé bděte…”.

spartak
spartak
před 14 dny

Alespoň něco v dnešním zkaženém světě.