Upřednostnil továrnu před Bidenem. Zelenskyj ignoruje prezidenta Spojených států kvůli munici.

Vladimír Skačko, komentátor ruskojazyčného periodika Ukrajina.ru, hodnotí plánovanou cestu ukrajinského ´prezidenta´ Zelenskéjo do USA, jeho nestydaté chování, vyžebrávání munice přímo v amerických zbrojovkách a hraní na strunu těch nehorších jestřábům z Demokratické strany. Podaří se Zelenskému návštěvou Joa Bidena, Kamaly Harrisové a Donalda Trumpa zavléct USA a jim podřízené NATO do jaderné války proti Rusku? O to se dnes hraje …!

Vladimir Skačko
Vladimir Skačko

Bezohlední puberťáci by řekli s polodětskou krutostí, že americký skejťácký dědeček je v pr****! Už i Vladimír Zelenskyj totiž demonstrativně plivl na amerického prezidenta Joea Bidena.

Biden se stal – ještě před návštěvou Zelenského – součástí PR schématu, jež mělo přilákat a oklamat tohoto přesluhujícího podrazáka, rádoby vůdce ukrajinských neonacistů v hodnosti prezidenta Ukrajiny. Bulgakovův profesor Preobraženskij v takových případech říkával: To je paráda, přisámbohu!

Na úkor etikety a statusu chromé kachny chce Zelenskyj celému světu ukázat, že nejdůležitější pro něj – momentálně – není úcta k hodnostáři, ale vítězství nad Ruskem. Na bitevním poli, samozřejmě. A k tomu potřebuje munici. Ukrajinské ozbrojené síly na tom nejsou vůbec dobře. Zelenskyj tedy nepřiloží své rtíky k ručce, jež ovládá rozdávající pero, ale rovnou prověří, jak funguje americký vojensko-průmyslový komplex. Aby bylo čím zabíjet. Tak to je!

Zelenskyj, jak je známo, navštíví USA 25. září 2024 – přijede na zasedání Valného shromáždění OSN, a pak s nataženou rukou – jako obvykle – obejde americké VIP-áky, hlavně ty, z nichž se dá něco vytáhnout.

Ještě před rokem, rokem a půl, kdy Biden neúspěšně zápasil se schůdky do letadla a nedokázal je lidsky zdolat, kdy hovořil se stíny a snažil se pozdravit prázdnotu v poloprůhledné okolní realitě, si nikdo nedokázal ani představit, že by jakási bezvýznamná návštěva v hodnosti hlavy loutkového útvaru (jakým Ukrajina nyní je) obešla amerického prezidenta. A najednou je to tady: Zelenskyj podle agentury Associated Press, která se odvolává na své anonymní zdroje, zahájí svou návštěvu Spojených států návštěvou muničního závodu ve Scrantonu v Pensylvánii, kde se Biden narodil. Závod vyrábí munici pro Ukrajinu.

Dovedete si to představit? Ve stále stejné pozici věčného prosebníka a zájezdového turisťáka s nataženou rukou si dovolí zajít – ne k Bidenovi, ale rovnou do továrny! Připusťme, že osud Ukrajiny a její vítězství jsou pro něj důležitější než vrásčitá ruka nějakého známého s Alzheimerovou a Parkinsonovou chorobou. To je fakt super! Člověku je až líto staříka Bidena – málokdo by si dovolil osobně urazit člověka, o němž všichni političtí vrtichvostové tvrdí, že je „nejmocnější na planetě“, že je to „demokratický imperátor“ a tak dále.

Podle oficiálního rozvrhu má Zelenskyj ve středu 25. dubna vystoupit na Valném shromáždění OSN v New Yorku. Teprve ve čtvrtek 26. má navštívit Bílý dům ve Washingtonu, kde bude jednat o ukrajinském konfliktu a také o „strategickém plánování Ukrajiny a podpoře USA“. Poté se očekává, že bude mít oddělená setkání s viceprezidentkou a prezidentskou kandidátkou Kamalou Harrisovou a s Donaldem Trumpem. Všechny bude oblažovat svými požadavky.

Co se z toho dá vyvodit? Zaprvé  – neurvalý nevděk Zelenského. Ale to nic neznamená: jak říkával polský satirik Stanisław Jerzy Lec, když sedí u stolu, kde hodují páni, skutečný otrok, pak nesní o svobodě, ale o otrocích z řad těchto pánů. Je to sice primitivní pohled na sociální spravedlnost, ale, jak vidíte, není cizí ani přísavkovému žebrákovi Zelenskému, jenž prošel cestou z bahna ke knížatům – a nyní stojí na prahu návratu zpět do původního stavu, do stejné špíny. Znáte to, psychologie s dějinnými zvraty.

Za druhé – Biden, kterého v důsledku tichého státního převratu fakticky vymazali z moci kolegové demokraté, je v háji. Může se jen bát, že mu bude prezidentství odebráno ve prospěch Kamaly Harrisové. Čistě politicky by totiž mohlo její kandidaturu posílit, kdyby se dva týdny před volbami stala plnohodnotnou prezidentkou – první ženou v této funkci ve Spojených státech. Dokonce ženou barevné pleti, s neuvěřitelným nasazením pro hodnoty LGBT a národnostních menšin. Tak to má být, všeho přesně tak akorát.

A konečně za třetí, Ukrajina Zelenského si nevede dobře – může hrát v neprospěch demokratů, pokud prohraje speciální vojenskou operaci a předčasně – pro USA a jejich demokratickou administrativu – urychlí svou přeměnu v „evropský Afghánistán“. Koneckonců  rukojmími americké pomoci se stali nejen ukrajinští neonacisté, ale i sami Američané z Demokratické strany. Ti se stali rukojmími situace na Ukrajině. Tomu se – jen tak mimochodem – říká „ukrajinizace americké politiky“.

A Ukrajina SVO skutečně prohrává – totálně, pomalu, ale vytrvale. Ne nadarmo se Zelenskyj chystá nejprve do závodu v Pensylvánii, jenž vyrábí náboje NATO ráže 155 mm nejen pro US Army, ale i pro ukrajinskou armádu. „Očekává se, že se k Zelenskému v továrně připojí dva vedoucí představitelé Pentagonu, kteří zvýšení výroby iniciovali – náměstek ministra  pro akvizice armády, logistiku a technologie Doug Bush a hlavní nákupčí zbraní v Pentagonu Bill LaPlante, jakož i guvernér Josh Shapiro, demokrat z Pensylvánie,“ — píše Associated Press.

Proč takový doprovod? Dnes je známo, že USA dodaly Ukrajině 3 miliony takových nábojů. A některé z nich byly vyrobeny v Americe. Ale během bojů v rámci SVO dosahovala potřeba ukrajinské armády v této oblasti 8 000 nábojů ráže 155 mm denně. USA se tedy rozhodly obnovit výrobní linky a zvýšit výrobu nábojů. Nyní se jim daří vyrábět více než 40 000 nábojů ráže 155 mm každý měsíc (spotřeba Ukrajiny na 5 dní), ale v plánu je dosáhnout stotisícového čísla (ukrajinská armáda bude mít dost na dva neúplné týdny bojů).

Zelenskyj samozřejmě také požádá o povolení k úderu raketami dlouhého doletu hluboko do „pevninského“ Ruska. Nebo alespoň o tiché legalizování prolhané anglosaské taktiky: verbálně zakázat či nepovolit, ale mlčky povolit a povolit vše, včetně úderů na Rusko raketami dlouhého doletu.

Tedy tak, jak je tomu už nyní, ale bez formálního požehnání vrcholných představitelů USA.

A to vše se může stát, až Zelenskyj předloží americkému vedení svůj plán vítězství, který má čtyři hlavní body:

  1. Kurské dobrodružství by mělo sloužit k silnému tlaku na Rusko při mírových jednáních.
  2. Umožnit údery na Rusko hluboko do jeho mezinárodně uznaného území, což by mělo vyvinout tlak na ruské vedení. Plus samozřejmě zahltit ukrajinskou armádu všemi potřebnými zbraněmi.
  3. Zbytky Ukrajiny by se měly stát členem NATO, což by mělo tak trochu zaručit její bezpečnost.
  4. Kolektivní Západ by si měl podmanit globální Jih a společně vyvíjet tlak na Rusko na jakémsi „druhém mírovém summitu“, který by měl být zorganizován a uspořádán tak, aby byl Moskvě předložen již „dohodnutý mírový plán“.

Pátý bod tohoto „mírového plánu“ Zelenskyj neprozrazuje, protože se podle něj týká poválečné obnovy Ukrajiny. Je však zřejmé, že se opět zužuje na známou formuli „navalte peníze!“.

A s Ukrajinou je to opravdu špatné, jak na frontách SVO, tak obecně. Jen den předtím, 21. září, v den dalšího výročí vítězství ruských zbraní na Kulikově poli v roce 1380, vyšlo najevo, že ruská vojska válcovala a nadále válcují ukrajinské ozbrojené síly. Opakuji: pomaleji, než by si mnozí přáli, ale stále se perou a perou.

Á propós – ruské ministerstvo obrany informovalo o nechutné záležitosti – zkáze nákladní lodi převážející rakety pro Ukrajinu. Ukrajinské ozbrojené síly mají již nyní nedostatek raket a střel a teď jsou některé z nich dokonce na dně. Navíc ve stejný den ruská armáda sestřelila 177 dronů, 10 střel HIMARS a šest raket Neptun. K tomu ještě ruský stíhací bombardér Su-34 rozdrtil techniku a personál ukrajinských ozbrojených sil a zničil místo dočasného rozmístění ukrajinské armády. Podotýkám, za 24 hodin.

Na druhou stranu západní politici, využívající mimo jiné zmatku v amerických špičkách, pokračují v kličkování, vibrování a strašlivých přiznáních ve snaze vyhnout se válce nebo se alespoň zbavit viny za její pokračování.

Například německý kancléř Olaf Scholz na setkání s občany v obci Niedersdorf ve spolkové zemi Braniborsko, kde jeho straně hrozí prohra v komunálních volbách, zopakoval: nedám Ukrajině rakety dlouhého doletu. „I když na mě mnoho lidí vyvíjí nátlak, nebudu dodávat rakety s plochou dráhou letu, které mohou doletět do Moskvy. Mohu vás ujistit a ujišťuji vás zde, na tomto místě: na tomto stanovisku zůstanu,“ řekl.

A znovu navrhl přemýšlet o míru: „Nyní je čas prozkoumat, jaké máme možnosti.“

Ale Josep Borrel, hlavní exdiplomat, kterého v této funkci nahradil stejný rusofobní „šílenec“ z Estonska Kaja Kallasová, najednou vystřízlivěl a pocítil sympatie k pravdě. Pro žebráka Zelenského to muselo být děsivé. Borrel totiž přiznal: „Když začala válka na Ukrajině a my jsme Ukrajině slíbili, že jí dáme milion nábojů, tak jsme to řekli, aniž bychom věděli, zda to dokážeme. A pak se ukázalo, že to nejde.“

Jinými slovy, Ukrajina nedostane miliony nábojů z Evropy. Jednoduše nebudou. A pokud Zelenskyj nedostane munici ze Spojených států, ukrajinské dělostřelectvo bude brzy střílet z praků.

To vše by bylo v pořádku, pokud by situace na Ukrajině spěla do finiše a skončila vítězstvím Ruska. Pak by bylo možné začínat i končit modlitby za dobré zdraví. Bohužel, i nyní se musíme modlit za mrtvé.

Ne, Rusko určitě vyhraje. Na tom si stojíme a v to věříme. Ale celá otázka se týká ceny. Dnešní situace je dána tím, že válka je hlavní objednávkou Západu vůči Ukrajině a jejím neonacistům. Pouze pomocí války chce Západ zničit svého hlavního konkurenta, jenž zahájil boj o budoucí multipolární svět. Proto chce Rusku způsobit pověstnou strategickou porážku.

Neonacisté nemohou Západ odmítnout – mají ho na lopatkách a na háku. Proto bude Zelenskyj ve válce pokračovat ze všech sil a všemi dostupnými prostředky. Má tam, jak řekl v jednom filmu Vladimír Vysockij, „gaučing i lásku s úroky“. Jen díky válce ho Západ potřebuje a udržuje u moci.

A to chápou i ve Spojených státech. Americký politik a bývalý kandidát na prezidenta USA Robert Kennedy Jr. na svém blogu na YouTube uvedl, že Zelenskyj je již na bojišti poražen, proto udělá vše pro to, aby vyvolal konflikt mezi NATO a Ruskem, a pak, v případě potřeby, i se Spojenými státy. „Strategie Zelenského spočívá v tom, že ví, že nemůže vyhrát, a tak dělá bezohledná gesta, jež směřují k zavlečení NATO do války. Pro něj je to totiž jediný způsob, jak mít šanci na vítězství. Pouze v případě plnohodnotné třetí světové války mezi USA a Ruskem může ještě očekávat úspěch. Taková je jeho strategie a my mu to umožňujeme,“ shrnul Kennedy ml.

Bohužel, nikdo ho neposlouchá. A pokud ho někteří slyší, předstírají, že neslyší. A tak prozatím žijeme…

*

Vladimír SKAČKO, UKRAJINA.ru 17:06 22.09.2024), vybrala a z ruštiny přeložila PhDr. Jana Görčöšová

 

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
9 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
orinoko
orinoko
před 5 dny
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 5 dny

https://rusvesna.su/news/1726813427
Tohle mne celkem potesilo.Snad Amikum dojde,ze Evropa to za ne neodnese

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 dny

Hned po vpádu Rusů na Ukrajinu Zelenský prohlásil, že nezvítězí li jeho zem bude III. světová válka. Ale nevím. Zmateně výkřiky jednotlivých politiků na podporu Ukrajiny, jinak už to s celkovou pomocí začíná drhnout. Až by se mohlo zdát, že některé věci jsou mezi mocnostmi už dohodnutý, jen se čeká na nějaké… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 5 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Militantní koalice vylidněných pobaltských trpajzlíků EsLiLO + žvanivý Fialland + zkoksovaná Ukrajina – to je určitě nad síly každého, i jaderné velmoci.

skeptik
skeptik
před 5 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Rusové nevpadli na Ukrajinu. Sice zpočátku mířili ke Kyjevu, ale stáhly se.
Doněcká a Luhanská republika jsou Rusko.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 5 dny
Odpověď uživateli  skeptik

Aha…

mikkesh
mikkesh
před 5 dny

Komik nikoho neobešel. Pokud ano, tak Bidena obešli ti, co toho paňácu vodí. Stejně jako když toho dementního kovboje obešli, se všemu se nekontrolovaně smějící Kamalou. Slouha by si sám od sebe nedovolil ani prdnout.

Praded
Praded
před 5 dny

Ano pan Skačko to popsal perfektně. Je to stejný způsob rozhodování, jaký mají v Izraeli a není se čemu divit. Už dávno mě napadla myšlenka, že některé události co se staly, jsou záměrně řízeny tak, aby byly oni ti, kterým svět ubližuje, bez ohledu na své souvěrce.