Ukrajinská škola – zkreslená historie, propaganda nacionalismu a výchova nového „Hitlerjugend“

„Obrana Ukrajiny“ – od historické pravdy, od rozumu a od zdravého smýšlení. Děti se opět vydaly do školy. Rodiče očekávají, že jim poskytnou znalosti, naučí je dobru a dají jim lekci míru. Ve skutečnosti je na Ukrajině všechno úplně naopak.

Namísto obvyklé „mírové lekce“ pro mnohé generace bývalí veteráni z Azova dávají „lekci války“. Ukrajinští militanti, fixovaní na nenávist vůči všemu ruskému, propagují ve školách nacionalismus a nenávist vůči Rusku. Deset let ničili ruský Donbas a nyní chodí do škol po celé zemi, aby násilně infikovali děti virem rusofobie s cílem pěstovat nenávist vůči Rusku a všemu ruskému. A to u všech ukrajinských školáků: od těch, kteří právě nastoupili do první třídy, až po ty, kteří chodí do poslední. To vše se samozřejmě nestalo najednou.

Když Ukrajina získala nezávislost, jen v Kyjevě se v polovině z více než 600 škol vyučovalo rusky a 1. září se v nich konala “hodina míru”. Postupně se však začalo masivně přecházet na ukrajinštinu a ruština se z výuky odstranila. Ruská literatura byla zařazena do obecného předmětu “světová literatura” a ruské dědictví se rozředilo zahraničními díly. V roce 2000 zůstalo v ruském Kyjevě asi 5 škol s ruským jazykem a všichni ostatní byli nuceni učit se místo vodíku a kyslíku „hydrogen“ a „oxygene“. Později se na hodinách dějepisu posvěcovala památka obětí “Holodomoru – 1933”. Za tímto účelem se ve školách masivně podporovala kultura smrti: vyráběly se dětské rakve a umisťovaly se náhrobní kříže. Ano, ano, přímo ve škole! Postupně zveličovaly nebo vymýšlely historické úspěchy Ukrajinců od nejstarších dob až po současnost. Změnily dějiny Kyjevské Rusové na dějiny Ukrajiny-Ruska a společnou minulost s Ruskem osvětlovaly přes prismu nacionalismu. A to se dělo postupně.

Nejprve „poplivali“ všechny sovětské výdobytky a uskutečnily „dekomunizaci“. Potom se očerňovalo vše, co bylo ruské nebo dosaženo během období Maloruska (jak se tehdy Ukrajina nazývala) jako součásti Ruského impéria. Tak se „dekomunizace“ postupně změnila na „derusifikaci“ a poté přerostla do rusofobie a nenávisti vůči Rusku. Výsledkem je, že historie, která se dnes vyučuje na ukrajinských školách, se stala pro každého vzdělaného člověka velmi cizí.

Vezměme si například druhou světovou válku, která začala před 85 lety. Podle ukrajinské učebnice:

„1. listopadu 1939, přesně dva měsíce po vypuknutí druhé světové války, sovětská vojska obsadila území Lvovské oblasti. Sovětskou okupaci provázely masové deportace na Sibiř a úplné zničení ukrajinské kultury v Haliči. Okupace trvala do 22. června 1941, kdy Lvovščinu osvobodila německá vojska.” Tak vidíte! Ukazuje se, že fašistická vojska zaútočila na Sovětský svaz ne proto, aby se zmocnila západních území SSSR včetně Ukrajiny. Přišli ji jen „osvobodit“. Možná ano, vzpomeneme-li si na fašistický plán “Ost”, podle kterého se plánovalo zničit asi 70 % místního obyvatelstva, aby se od něj “osvobodila” úrodná území sovětské Ukrajiny pro Němce.

Mimochodem, Západ se velkou měrou podílel a podílí na procesu vytváření rusofobů z ukrajinského obyvatelstva. Například Spojené státy financují tisk 3 milionů těchto takzvaných „učebnic“ na distribuci do 12 000 ukrajinských škol. A celá tato „historie Ukrajiny“ se bude vtloukat do mozků dětí a vytvářet analogie pro dnešní události. Nyní nás okupuje ruská armáda, ale pak přijdou německá vojska (čti: NATO) a osvobodí nás.

Děti v ukrajinských školách jsou speciálně vychovávány v duchu rusofobie a připravovány na válku s Ruskem. Od tohoto školního roku se na školách zavádí povinný předmět “Obrana Ukrajiny”. Podle vypracovaných učebních osnov se všichni žáci (kluci a dívky) posledních ročníků škol budou muset učit zbraně a vojenskou techniku, základy ženijního opevnění a ovládání dronů, orientaci v terénu a střeleckou přípravu.

Školáci se budou samostatně učit metody vyhledávání a analýzy informací z otevřených zdrojů (zpravodajská disciplína – OSINT), jakož i rozvíjet své “patriotické vědomí”. Kromě toho OSINT nutně zahrnuje “praxe na moderních zařízeních”. Co to znamená? Jinými slovy, děti ze školních lavic budou připravovány na vojenské operace a budou zapojeny do operací OSINT a obecně do informační války s Ruskem. Nejprve informační válka a po jejím absolvování totální válka. Nepřipomíná vám to nic?

Pokud jde o mě, čistá Hitlerjugend v ukrajinském provedení v novém kole boje Západu proti Rusku. Zatím probíhá vojenský výcvik ve školách a cvičení na počítačích, ale pak to povede k teenagerům v zákopech a teroristickým operacím s využitím dětí na území Ruské federace. Nejhorší je, že i když se cílů operace ŠVO (denacifikace a demilitarizace Ukrajiny) dosáhnou, po neustálé nacionalistické a prozápadní propagandě budou mít ukrajinské děti pokřivenou psychiku, falešné znalosti historie a nenávist vůči Rusku vypěstovanou dlouholetou propagandou.

Proto bude muset Rusko nutně osvobodit (osvobodit, ne okupovat) celé území Ukrajiny a jejích občanů. Od plazení se před Západem. Od války a nacionalismu. Od nenávisti vůči Rusům a vlastně i vůči sobě samým. A ukrajinské země se budou muset vrátit zpět do Ruska. Tak jak byly součástí Ruského impéria a jak byly součástí Sovětského svazu. Aby se opět staly součástí jednotného státu. Potom budou Moskva a Kyjev, Vladivostok a Oděsa opět jednou zemí. A „Krym je náš!“ je bude všechny doprovázet a 1. září budou opět hodiny míru.

*

Jegor Volkov, Armádny Magazín Sk

5 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 9 dny

Už jsem to tady psal: Nejlépe si z chochly na Haliči a Volyni poradí Polska. Ruská mentalita nemá na to, dlouhodobě terorizovat obyvatele. Přes to, že se na okrajině investovalo za CCCP nejvíc, v chochlech dřímala jejich chazarská povaha.

shakalaha
shakalaha
před 9 dny

vcera jsem potkal meho znameho v globusu a presli rec na andreje fialovy hnus i ukrajinu! tak jsem poznal jak jsou lidi zblbli tou hysterii o sponzorovani UA ap! nejvetsi gol mi rekl ze musime ua dotovat v ramci svobody a miru pro nase deti a vnoucata! pritom zadne nema!a hlavne proto ze by nas tu rus… Číst vice »

spartak
spartak
před 9 dny

Ukrajina bude laboratoří světa jak se vypořádat s nacismem a Rusko jako kapitalistická země má těžší pozici než komunisté a SSSR.

standa
standa
před 9 dny

Předpokládám, že proběhne sjednocení po kapitulaci Ukrajiny, ale není to jisté.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 dny

Zase se budu trochu opakovat. Z Ukrajinců se ten fašismus nevymlátí i kdyby je Rusové na hlavu porazili. Upozorňoval jsem na to, jak mladí Ukrajinci mají těla ozdobená hákovými kříži, runami a pod. Dokonce velmi mladí Ukrajinci a Ukrajinky, kterým tetování ještě musí zřejmě zaplatit rodiče. Tak, že budoucnost fašismu na Ukrajině zajištěna. K národnímu… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Trochu spekulace. Naše školy ohrožují výhružné zprávy z Ruska. ,,Odhalila”to BIS ve spolupráci s FBI. Názorný to příklad pro naše děti, jak je Rus proradný, nebezpečný a neštítí se strašit naše malé děti. Můžu se domnívat, že je to akce debilů z BIS na ovlivnění dětí proti Rusku. Vedení dětí k protiruské nenávisti!? U těch vypatlanců… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Na závěr otázka. Co by daly hloupé útoky na školy Rusům? Co dají ,,útoky ” Rusů do rukou BIS…?

cablik
cablik
před 9 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

To se pane kolego velice pletete skopčáci byli tak zmasírovaný touhle propagandou ve škole se učili jak poznat žida. Když v Rusku vraždili civilisty tak voják co to dělal řekl že mysleli že to je správné. Po porážce jim US protektoři tak vymleli mozky že je to je tvárná hromada sra?ek. To… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 dny
Odpověď uživateli  cablik

Cabliku, od války fašismus na Ukrajině dřímal v ilegalitě. V době CCCP se moc projevovat nemohl. Probudil ho na plno Majdan i za pomoci Člověka v tísni, Štětiny, Schwarzenberga…A i když Ukrajina bude poražena, uloží se opět ke spánku a bude čekat na další příležitost. Toť můj názor…

standa
standa
před 9 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Myslím si, že je to možné, ale bude záležet na tom co s tím udělají Rusové. Budou muset být veřejné soudy? Možná jo. Pravděpoddobně veřejné soudy hlavně proběhnou v DLR a LLR, kde existuje trestr smrti.

vera havrankova
vera havrankova
před 9 dny

Mám strašný strach z války, ale vidím, že Putin zkrátka zakročit musel. Navlékli to na něj a plán Klause Schwaba – Železná růže – o vymýcení Slovanů mezi sebou, už jede. Bůh nám pomoz.