Ukrajinská fronta se hroutí. 60 000 Ukrajinců dezertovalo. UNHCR varuje před masivní zimní vlnou ukrajinských uprchlíků do Evropy. Ani Češi za I. světové války nedezertovali tak masivně jako nyní Ukrajinci

Michael Svatoš
Michael Svatoš
(1) Česká stopa? Malá zpráva CIA s velkými důsledky pro válku na Ukrajině.

Zelenskyj ve Washingtonu neuspěl  a žádné dalekonosné rakety, kterými chtěl ostřelovat Rusko, zatím nedostane. Jaderná válka tak do vánoc s určitostí nevypukne a celý pěvecký sbor Všech pražských fialových Wachmajstrů, kteří požadavky na rakety pro Ukrajinu svými válečnými chorály unisono hlasitě podporovali, už může s konečnou platností začít nacvičovat závěrečné zádušní requiem za hroutící se kyjevský režim. A protože Bůh má vyhraněný smysl pro ironii,  jedním z důvodů, proč strýček Sam kyjevskému komediantovi žádné rakety nedal, může být i tzv. česká fialová stopa. A to je navýsost zajímavé.

US tajné služby tento týden varovaly Washington, aby Zelenskému žádné rakety nedával, protože by to mohlo vyvolat odvetné ruské sabotáže v Evropě a nebo i smrtící útoky proti americkým a aliančním vojenským základnám po celém světě. Washington vzal varování svých tajných služeb s určitostí vážně, protože Zelenskému žádné rakety na ostřelování Ruska nedal. Tím došlo k potvrzení zajímavého faktu, že Washington bere potenciální odvetné ruské sabotáže proti svým vojenským základnám a skladům vážně. A z toho logicky vyplývá, že Washington musí mít k dispozici nějaké důkazy, že Rusové tyto odvetné sabotážní akce myslí vážně, tedy nejspíš, že je už někdy v minulosti provedli.

Všichni víme, že bdělý Koudelka odhalil, že výbuch muničního skladu ve Vrběticích, provedli Rusové. Bdělý bulharský Koudelka také odhalil, že Rusové vyhazovali muniční sklady i v jeho zemi. A bdělí nezávislí západní investigativní novináři zase odhalili, že islamistická teroristická organizace ISIL, která v Sýrii útočila na ruské jednotky nasazené do tamní protiteroristické operace, byla vyzbrojena hlavně bulharskou, belgickou, rumunskou a českou municí a zbraněmi. A že tyto zbraně a munici, včetně českých roznětných systému k výbušným zařízením, (viz Figure 198 a 199), se dostávaly k teroristům ISIL přes USA, které je vykupovaly od evropských dodavatelů.

Všechny tyto důkazy*) nakonec vytvářejí jednoduchý logický řetězec, podle kterého Washington s určitostí ví, že Rusko zaútočí na jeho muniční sklady, když poskytne Ukrajině zbraně, které se Gosudarovi z nějakého důvodu nelíbí. Z logiky analýzy US tajných služeb, která před těmito útoky varuje, je zřejmé, že Gosudar tyto sabotáže nařizuje výhradně z odvetných důvodů. A z toho dále plyne, že výbuchy ve Vrběticích byly nejspíš ruskými odvetnými útoky za dodávky českých zbraní a munice, které skončily díky americkým překupníkům v rukou teroristů z ISIL, kteří tou dobou útočili v Sýrii na ruská vojska.

Paradoxně, tak bdělý Koudelka, nejspíš poskytl Washingtonu důležité důkazy, aby nedodával Ukrajině dalekonosné rakety, protože by jinak Gosudar zahájil sabotážní akce proti americkým základnám. Koudelka se tak svou bdělostí zasloužil o mír. A to je opravdu Božská komedie, protože Pražští fialoví Wachmajstři, chtěli dosáhnout pravý opak!! Cesty Boží jsou zkrátka nevyzpytatelné, ale naštěstí, jak se ukázalo, vždy vedou ke správnému cíli. A to je dobře.

(2) Ukrajinská fronta se hroutí. 60 000 Ukrajinců dezertovalo. UNHCR varuje před masivní zimní vlnou ukrajinských uprchlíků do Evropy.

Vysoká představitelka organizace OSN pro uprchlíky na Ukrajině Lindholm Billingová včera varovala Evropu před novou masivní vlnou ukrajinských uprchlíků, která se má zvednout počátkem letošní zimy. Kyjevské úřady UHNCR už oznámily, že od léta zaznamenávají prudce se zvyšující počet uprchlíků, kteří za důvod svého rozhodnutí opustit Ukrajinu udávají neustálé výpadky dodávek elektřiny a její všeobecný nedostatek. Podle UNHCR se situace bude jenom zhoršovat. Od 1. srpna do konce září bylo kyjevskými úřady vysídleno z východní na západní Ukrajinu dalších 99 000 Ukrajinců. UNHCR zajišťuje základní pomoc, jako je teplé oblečení a nebo sady pro lepší izolaci dočasných domovů, pro 650 tisíc ze 3.6 milionu tzv. vnitřních vysídlenců, kteří prchli před postupující frontou. Je tristní, že hlavní komisařka UNHCR na Ukrajině Billingová musela včera otevřeně přiznat, že UNHCR na Ukrajině má k dispozici jen 47% nutných financí, které pro svoji činnost potřebuje. Přes desítky miliard EUR, které Západ na Ukrajinu neustále pumpuje, tak na ukrajinské uprchlíky nezbývá. A nebo se zase potřebné peníze ztratí v proslulé kyjevské korupční administrativě. Není tak divu, že Donald Trump nazval ve svém nedávném projevu Zelenského tím “nejlepším obchodním zástupcem na světě. Protože z každé své návštěvy USA si domů odveze 100 miliard USD“. (I think he’s the greatest salesman on earth. Video zde) A jak se ukazuje, na ukrajinské uprchlíky před válkou stále nezbývá. Včera si po setkání se Zelenským, ještě na svém sociálním profilu přisadil, a varoval, že pokud nebude zvolen, pak tato válka nikdy neskončí, a stane se z ní 3. světová válka. Protože Harrisová nebude nikdy schopna tuto válku ukončit. A smrt a ničení tak jenom budou pokračovat.  (Viz obrázek z Trumpova profilu dole.)

Že je třeba ukrajinskou válku rychle ukončit, je už jasné všem, kromě Pražských Vachmajstrů. Podle přiznání nejvyššího velení kyjevské Soladatesky, už z fronty dezertovalo přes 60 000 jejich soldátů, a jsou předmětem trestního řízení. Z toho polovina případů nastala letos.

Vzhledem k celkovému počtu všech ukrajinských vojáků, kteří byli za celou dobu války mobilizováni, překonala Ukrajina jako první země v moderních evropských dějinách historickou hranici dezerce mobilizovaných mužů. Situace Ukrajiny už daleko přesahuje čas rozpadu Rakousko-Uherska. Za 1. světové války vídeňská vojenská justice evidovala případy dezerce takto: 1914 = 1 400, 1915 = 10 000, 1916 = 20 000, 1917 = 30 310. (Zdroj zde. Str. 358) Rakousko-uherská branná moc přitom za celou dobu války mobilizovala celkem 9 milionů vojáků. Čechů přitom 1.5 milionu, a 1/3 z nich se z války nikdy nevrátila. Ukrajinci podle CIA zmobilizovali maximálně 2 miliony vojáků, počet padlých činí podle Zelenského maximálně 0.5% mobilizovaných, ale počet dezertérů představuje 3 až 5 procent mobilizovaných. Ta čísla ukazují, že buď jsou Ukrajinci největší srabové na celém světě, a nebo vůbec nechtějí bojovat za Zelenského a jeho Olenu. A nebo boj proti současné Gosudarově vojenské mašinerii nelze duševně vydržet bez velmi častých morálních zhroucení. Podle ukrajinských vojáků, se po letním vzestupu mobilizace na Ukrajině zase zastavila, protože většina mužů už pochopila, že jim ze strany Zelenského režimu hrozí menší následky z důvodu vyhnutí se mobilizaci, než z ruské strany v důsledku pobytu ve frontové linii. S takovou to morálkou pak není divu, že se ukrajinská obrana hroutí po celé frontě, a Rusové už přikračují k prvním obkličovacím operacím za celou dobu války.

Prognóza dalšího válečného vývoje na Ukrajině tak graduje. Přes zimu se zhroutí ukrajinská energetika a další miliony Ukrajinců se budou pokoušet prchnout z moci proklatého kyjevského režimu do bezpečí v Evropě. Ukrajinská armáda se bude rozpadat stále rychleji, a už ji nebude možné doplňovat čerstvým kanónenfutrem. Hlavní brzdou ruského postupu ke Dněpru tak bude spíš počasí, než ukrajinští vojáci.

*

Michael Svatoš, MaP 2105, Na snímku prázdné ukrajinské zákopy – chybí vojáci. Odjeli si do Polska a Česka pro dávky.

**

*) poznámka redakce Nové Republiky: ohledně Vrbětic žádné “důkazy” neexistují. Policie celou kauzu opakovaných výbuchů v muničním skladu Ve Vrběticích odložila, protože důkazy nemá a oba “podezřelí” (Čuk a Gek, či jak se opravadu jmenují) odmítají ve vyfabrikované kauze vypovídat. Případ Vrbětice stejně jako případ Skripalových v Británii jsou pravděpodobně jen propagandistickými manipulacemi vyrobenými v tajných službách za účelem oblbnutí občanstva a jeho navedení na trajektorii nenávisti k Rusku. V Británii to má dlouhou tradici již od Krymské války (1853-1856), nás v Čechách to jde Koudelkovi a jeho “tajným” propagandistům ztěžka. Máme prostě trochu jinou tradici a našinci na přihlouplou manipulaci jen tak nenaletí…

*

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 2 hodinami

Ze by se zdrzovali,vybuchem municniho skladu ve kterem byl takovy bordel,ze by casem stejne vybuchl, do dnes neverim..Zbytek vypada logicteji i kdyz si vic myslim,ze dodavka zbrani tem,co dokazali narusit podmorske komunikacni kabely,je vetsim strasakem

danny
danny
před 7 hodinami

Už se hroutí dva roky a ještě se nezhroutila. Nehroutí se dokonce ani pod Kurskem. Ruské weby to vidí jinak. Všude probíhají těžké boje, a těžké boje znamenají i těžké ztráty. I na ruské straně. Kyjev zatím dokáže doplňovat ztráty a to i pod Kurskem a útočit. Kudy se tam asi dostává? I Medveděv upozorňuje na problémy PVO.… Číst vice »

Praded
Praded
před 4 hodinami
Odpověď uživateli  danny

No Fialový ďábel nám také stále vykládá, že nám životní úroveň roste a roste. Že už všechny ty paraziti od převratu Československo zničily, vykradly a zadlužily Česko na 3.000.000.000.000 a to určitě ještě někde bude něco skryto, lidem jak z hoven ven nevykládají. Za 35 let nedokázaly dobudovat ani Pražský okruh, posraní pražáci.

standa
standa
před 4 hodinami
Odpověď uživateli  danny

Podívej se na Youtube ohledně Kurska. Tam ti přímo vysvětli ruští vojáci jak probíhá lov ukrowehrmachtu. Chodí po malých skupinkách 1-3 max 6lidí, musejí je skutečně hledat a vyzobávat ze zemljanek ukrytých v lesních pásech. Jinak je to boj Rusů s ukrowehrmachtem NATO (tedy i námi), není to náš boj. Ukrajinci postup RA nezastavili, pokračuje… Číst vice »

danny
danny
před 4 hodinami
Odpověď uživateli  standa

Pávě že se dívám. A slyším a vidím ty vojáky. Problémy se spojením, výstroj (i pan Svatoš ukázal vojáky RF v civilních botách. Vojenské brali zajatcům a stahovali z padlých). Ukrajinci se brání a zároveň útočí. I na sousední úseky hranice. Musely být evakuovány další dva okresy. Takže to není těch tisíc zoufalců, které Gerasimov zničil hned první… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 1 hodinou
Odpověď uživateli  danny

Sami Rusové říkají, že by snad raději před sebou meli amiky. Mají proti sobě zblblou a zfanatizovanou naturu s podobnou houževnatosti. V Ugledaru drží Alzakovi elektrické křeslo. Emik by už zdrhal i se svojí sprchou za prdeli. Vypadá to, že Putin sachovym lavirovanim chtěl zabránit přesně tomu, co teď řešit musí. O vybusich ve skladech… Číst vice »

Naposledy upraveno před 1 hodinou uživatelem orinoko
orinoko
orinoko
před 1 hodinou
Odpověď uživateli  danny

Je to jako přetahování lanem.
https://youtu.be/HlKaGm06Mn8?si=TH85bp5zIcmKG5BQ

mikkesh
mikkesh
před 2 hodinami
Odpověď uživateli  danny

I ty kluku nešťastná. Tak Syrský útočí a ustupuje. Jako bych četl pošuka Vlastislava Břízu. Tenhle “politolog” dokázal vykouzlit – “utíkají, ale vítězí”. Jinak Syrský je tam páté kolo u vozu. Tomu průseru banderovců velí Američan Antonio Aguto. Ještě vám to neřekli?

orinoko
orinoko
před 1 hodinou
Odpověď uživateli  mikkesh

Co mu proboha vyčítas? Realismus ve světle tvého fanatismu? Takoví jako ty v padesátých létech donaseli a hned vynaseli rozsudky.

mikkesh
mikkesh
před 13 minutami
Odpověď uživateli  orinoko

Ale danny, nech toho.

spartak
spartak
před 7 hodinami

Že se po 30ti letech hrůzovlád ,vybarvilo vedení země do černohnědé je fakt a tady nepomůže demokracie postupných kroků k nápravě stejně jako na Ukrajině.Rusko si snad vyřídí s nacisty rázně a nekompromisně, ale nám je určeno se plácat v bahně.Snad jediná naděje by byl válečný šturm ,ale k tomu naši fašouni a náckové nemají odvahu ,tak budou… Číst vice »

oldo
oldo
před 5 hodinami
Odpověď uživateli  spartak

Možná si to vyřídí podle odstavce z údajněho provolání Putina:
Tentokrát do Berlína nepojedeme. Zastavíme se na našich historických hranicích a všechnu tu nacistickou verbež, které vaši vládci otevírají dokořán, aby vám připravili nový “křišťálový” život, stejně jako to dělali nacisté, necháme před svými hranicemi.”

standa
standa
před 4 hodinami
Odpověď uživateli  oldo

Má to logiku. EU nepotřebuje, jsme mu k ničemu, nepotřebuje nás zachraňovat, chováme se jako přemnožená sarančata a dokážeme se sami zničit.