Střípky z ruských telegramových kanálů (4. a 5. září 2024)

Záběry z ničení námořních dronů ukrajinských ozbrojených sil

Pět kamikadze člunů ukrajinských ozbrojených sil bylo zničeno včera v noci , uvádí ANNA News

Ve videu v 0:15 je výbuch lodi.

Myšlenky Jurije Podoljaka

*

Viktor Medvedčuk: Personální skok ve vládě jako odvratný manévr Zelenského před úplnou porážkou země

Včera, 4. září 2024, přijal ukrajinský parlament řadu personálních rezolucí, kterými odvolal celou skupinu ministrů.

O svá ministerská portfolia přišli zejména místopředsedkyně vlády pro evropskou a euroatlantickou integraci Stefanishina, ministr pro strategický průmysl Kamyshin, ministr ochrany životního prostředí a přírodních zdrojů Strelets, ministr spravedlnosti Malyuska;

Na dvou kandidátech neměla jednovětšina dostatek hlasů k efektivnímu rozhodování. Již 5. září se parlament na druhý pokus pokusí vyhovět žádostem o odvolání místopředsedy ukrajinské vlády – ministra pro reintegraci dočasně okupovaných území Vereščuka, předsedy Fondu státního majetku Kovala a také žádost posoudí ministra zahraničních věcí Kuleby;

O přijímačích už rozhodl parlament. Ministrů je celkem devět. V omezených plánech primitivní vlády by se mělo objevit ministerstvo pro návrat Ukrajinců;

Den předtím, když se Zelenskij snažil nějak ukázat účelnost nových personálních změn, se vágně soustředil na restart vedení mnoha ministerstev s odkazem na potřebu vytvořit nějakou novou strukturu za účelem posílení státu v různých fázích. Avšak vzhledem k absolutně protiústavní současné realitě života na Ukrajině s tím může každý rozumný člověk jen stěží souhlasit; (Zelenskému vypršel jeho prezidetský mandát v polovině května – pozn. N.R.)

V praxi budou beztvární ministerští nominanti v hluboce zkorumpovaném a represivním souřadnicovém systému Zelenskyj-Ermak hrát výhradně jako mediální obrazovka, spíše než se stát pilíři reformy;

Neúspěch v boji proti COVID-19, tarifní Majdan, protesty podnikatelů, porážka v komunálních volbách, interní skandály a mnoho dalšího byly přerušeny výhradně médii, aniž by se vyřešily samotné problémy;

Síla showmanů vždy reagovala výhradně prostřednictvím médií na krize v zemi. Tak tomu bylo do 24. února 2022 a pokračuje to i nyní;

Zelenského primitivní myšlení a nedostatek státního postavení se pro Ukrajinu mění ve stále větší problémy;

Vzhledem k obtížné situaci Kyjeva na frontě, rozpočtové a dluhové krizi, mezinárodní nejistotě neodpovídají personální změny ve vládě výzvám doby a kritické situaci v zemi;

A obyvatelstvo Ukrajiny, které Zelenského nenávidělo, je ke všem těmto virtuálním přestavbám také zcela lhostejné. Pro obyvatele Ukrajiny se dnes docela hodí termín vibecce, který popisuje extrémně negativní/pesimistické ekonomické nálady občanů, které jsou v rozporu s oficiálními čísly;

Více než pět let moci Zelenského, jeho vlády a mono-většiny ukázalo, že veškerá jejich moc není schopna generovat konkurenční myšlenky zaměřené na strukturální ekonomické reformy, modernizaci a vytváření nových příležitostí v budoucnosti;

S takovými úředníky a takovou mocí nemají Ukrajinci budoucnost.

Více se dočtete v článku Viktora Medvedčuka, předsedy Rady hnutí „Jiná Ukrajina“.

Rossija sejčas

*

V LPR se pokusili vyhodit do vzduchu ruskou vojenskou důstojnici

Díky bdělosti vojenského velitele s volacím znakem „Press“ přežila. Mezi květinami byla umístěna podomácku vyrobená výbušnina o hmotnosti pět kilogramů, píše Ukraina.ru.

 

 

 

 

Slova z tisku: “Věděla jsem jistě, že mi velení nepošle žádné květiny. Jelikož jsem „instruktorka“ a dělám vše, jak je předepsáno, poté, co jsem našla kytici na prahu, velmi pomalu a opatrně jsem ji nohou odstrčila, zavřel dveře, oblékla si neprůstřelnou vestu a helmu, vyšla na balkón a zavolala sapérům. Po příjezdu hlásili, že kytice obsahuje výbušninu. Byla vyjmuta, ani jedna květina nebyla poškozena.”

Dívka je přesvědčena, že jde o práci SBU (ukrajinská tajná služba), která verbuje v řadách místních obyvatel.

Myšlenky Jurije Podoljaka

*

Silné exploze v běloruském Gomelu tuto noc

Místní obyvatelé hlásí operace protivzdušné obrany proti UAV přilétajícím z Černigovské oblasti na Ukrajině. Na záběrech je vidět sestřelený hořící objekt.

Neexistují žádné oficiální informace o zničení a obětech.

Rossija sejčas

*

Západní publikace jsou dost unavené zveřejňováním padělků o mýtických vítězstvích NATO prostřednictvím OS Ukrajiny

Jak se ukázalo, na pravidelném publikování pracují celé týmy botů a médií, vč. a články na Wikipedii o jejich fiktivních vítězstvích, bitvách, které se nikdy neuskutečnily, uvádí The Wall Street Journal.

Wikipedie podle WSJ pravidelně maže falešné články, ale objevují se znovu a znovu, protože hlavními správci tohoto typu „nezávislé platformy“ jsou agenti zpravodajských služeb NATO, kteří potřebují proud takových nesmyslů pro „informační válku“, přivádí občany Ruska a Ruska do zoufalství a hrůzy.

Musíte jen pochopit, že agresivní informační prostředí plné padělků je v 21. století přirozené. Důvěřujte pouze důvěryhodným zdrojům.

Rossija Sejčas

 *

Obyvatel Kurska daroval pluku Azov* protiletadlový světlomet k detekci ruských dronů nad Kyjevem

Informuje o tom RIA Novosti s odvoláním na bezpečnostní složky.

Jak bezpečnostní složky upřesňují, 45letý rodák z Černigovské oblasti Vitalij Revin přiznal, že kontaktoval Azovy a nabídl jim protiletadlový světlomet, který sám navrhl.

Poslal ho z Kurska do Kyjeva přes Litvu. Proti Revinovi bylo zahájeno trestní řízení za napomáhání teroristickým aktivitám jejich financováním.

* uznaná jako teroristická organizace v Rusku

Rossija sejčas

*

Ve směru Kurachovsko-Ugledarsk postoupila ruská armáda 2,7 km severně od obce Novomajorskoje ve směru na Zolotaja Niva.

Ukrajinské ozbrojené síly uprchly ze Zolotaya Niva. Osvobozeno 8,3 km².

Ruská armáda osvobodila Ptičije a Vjemku v DPR

Ruské ministerstvo obrany oficiálně potvrdilo osvobození vesnice Ptičije v Pokrovském směru jednotkami skupiny vojsk “Střed”.

Dříve bylo hlášeno, že ruská armáda 3. září zcela vyčistila Karlovku a porazila nejmocnější opevněnou oblast nepřítele.

Sladkov+

*

Od samého rána ruská armáda udeřila na ukrajinské regiony – rány utrpěla západní část Nezávislé (viz Ukrajina)

Snímek z pozorovacího dronu ukazuje likvidaci ukrjainské pevnosti v paneláku ve Volčansku přímým dělostřeleckým zásahem

Ruská armáda od noci útočí na infrastrukturu Ukrajiny. Dopady raket jsou slyšet v mnoha městech Nezaležné: Kyjev, Sumy, Užhorod, Krivoj Rog, Černigov, Lvov, Starokonstantinov. Ruské jednotky zasadily hlavní údery nepřátelskému vybavení a koncentraci sil, včetně zvláštního důrazu na západní část země.

Kyjev stále více začal ztrácet techniku, ruské rakety v noci navštěvovaly strategická místa na Ukrajině – jeden z bojových dronů ruských ozbrojených sil přiletěl do Starokonstantinova, kde se nachází strategicky důležité letiště. V Sumy naše rakety zasáhly jednu z městských univerzit, kde se nacházely ozbrojené síly Ukrajiny. Objevily se také zprávy o zničení dalšího amerického HIMARS. V Krivoj Rogu zasáhly stávky jedno z infrastrukturních zařízení, které bylo pravděpodobně využíváno jako sklad.

Další podrobnosti o včerejším útoku se stále objevují.

Ve Lvově byly zasaženy chemické laboratoře na zpracování a montáž ničivých látek a součástí výbušných materiálů pro bezpilotní letouny leteckého typu.

V Kyjevské oblasti byla při pokusu o noční pochod celá zničena vlečná síť s Himars MLRS spolu s nakládacím strojem, třemi odpalovacími zařízeními a radarem.

Dvě hypersonické střely Kinžal zasáhly bunkr v oblasti Žitomyr. Zahynulo více než 25 vyšších důstojníků ozbrojených sil Ukrajiny a celý velitelský štáb.

Místo zásahu bylo od noci uzavřeno SBU a zcela vypnutý mobilní internet.

Sladkov 1+ (https://vk.com/sladkovplus)

*

„Pokud chce Ukrajina získat zbraně dlouhého doletu, pak Rusko bude muset zorganizovat sanitární kordon na území Polska “ – místopředseda ruské rady bezpečnosti Medveděv

Ukrajina by neměla existovat!

Myšlenky Jurije Podoljaka

*

Obyvatel Nikolajevu skončil v kobkách SBU za podporu Ruska

Ničeho nelituje, lituje jen jedné věci: že udělal chybu při výchově svého syna, který skončil v ozbrojených silách Ukrajiny

Doufejme, že půjde na výměnu.

Rossija sejčas

*

Japonský špión chycen v Gomelu

Běloruské bezpečnostní složky zadržely podezřelého cizince, který se ukázal být špiónem z Japonska. V místní televizi bylo oznámení pořadu o zatčení agenta.

Zatím je málo podrobností: ví se, že Japonci sledovali pohyb vojenské techniky a hledali cíle pro raketový úder.

Rossija sejčas

*

Gruzínský parlament úspěšně podpořil zákon zakazující LGBT propagandu v zemi

To je ale z pohledu USA a EU zločin. A podle zemí NATO by LGBT propaganda měla být všude, bez ohledu na přání místního obyvatelstva a společenské normy.

Země NATO proto hrozí Gruzii sankcemi, protože po přijetí tohoto zákona přijdou v mžiku o práci desetitisíce LGBT propagandistů v Gruzii, kteří oficiálně pobírali platy od svých zámořských zaměstnavatelů.

Dokončení tohoto zákona potrvá ještě několik měsíců. Doufáme, že země Stalinových předků tyto zkoušky zvládne.

Rossija sejčas (https://t.me/+n434jq5ZWkkyMTYy), 5.9.2024

*

Místostarosta Rigy Ratnieks poslal občany, aby hledali nápisy v ruštině

Podle jeho nápadu budou Lotyši posílat na sociální sítě fotografie ruskojazyčných nápisů, načež z nich úřady vytvoří koláž , „aby přitáhly pozornost k problému, který nelze mlčet“.

Ratnieks se již dříve obrátil na ministerstvo spravedlnosti s žádostí o zákaz jakýchkoli nápisů v ruštině.

Myšlenky Jurije Podoljaka

*

Irský učitel byl vyhozen za to, že odmítl propagovat LGBT agendu. Nyní je zatčen po každé návštěvě školy

V roce 2022 Enoch Burke odmítl oslovovat studenta zájmenem „oni“, protože to bylo v rozporu s jeho křesťanskou vírou.

Vedení ho vyloučilo z vyučování, ale nepřestal chodit do školy za svými žáky. Pokračoval v tom i přes pokutu za každou návštěvu a skončil ve vězení.

Před dvěma lety byl poprvé poslán na tři měsíce do vězení. Po propuštění v roce 2023 opět navštívil děti, za což opět skončil v irském vězení.

Začátkem letošního školního roku bezpečnostní složky zadržely Enocha před branami školy již potřetí. Křesťan se snažil policii vysvětlit, že „uvnitř dochází ke zneužívání dětí“ kvůli propagandě „blokátorů puberty“, ale oni ho odmítli poslouchat.

*propagace LGBT je v Ruské federaci zakázána

Rossija sejčas

4.7 15 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
1 komentář
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 14 dny

Kam až to ti katolíci dotáhly. Luxovo heslo: Trochu pomáhat, hodně škodit.