Stop fašismu! (prohlášení Českého svazuprotifašistických bojovníků)

Český svaz protifašistických bojovníků, z. s. (ČSPB) proti podpoře fašistické ideologie v naší společnosti

V Prohlášení ČSPB k propagačnímu turné neonacistického uskupení AZOV v ČR jsme
varovali před zaséváním neonacistické propagandy do naší vlasti, rozdělováním společnosti touto ideologií, před zhoršováním bezpečnostní situace ve státě (1. 8. 2024).

Další podporou fašistické ideologie je případ Foltýn; Otakar Foltýn je od června 2024 prvním koordinátorem strategické komunikace Úřadu vlády ČR. Foltýn svými názory šíří zášť k demokracii, ke svobodě slova, k pluralitě názorů, zášť vedoucí k nenávisti k občanům, kteří demokracii, svobodu slova a pluralitu názorů vyznávají. Obsahem jeho vyhlášení jsou tvrzení, že občan, který má ve srovnání s nynějším politickým establishmentem disentní názor, je zombík, svině, zmrd, a je nutné takové lidi izolovat příkopem a karanténou.

Nositele pluralitních, vůči establishmentu disentních, názorů označuje za nepřátele státu; dezinformací je názor, který Foltýn či nynější vládnoucí politický režim nesdílí.
Agresivní šíření fašizoidní nenávisti nemá s demokracií, pluralitou názorů, svobodou slova nic společného. Názory produkované Foltýnem jsou názory fašistické; lidstvo s nimi má zkušenost: Vždy to začínalo označením těch, kteří s režimem nesouhlasili, za svině, nepřátele státu, byli izolováni, dáváni do karantény a nakonec likvidováni.

Rozumný občan chápe, že vulgární nadávky nejsou věcným argumentem. Rozumný občan ví, že takové nadávky jsou počátkem fašistického řádění.

Celá kausa Foltýn však není individuálním případem nějakého vulgárního nekvalifikovaného státního úředníka či jeho individuálním „selháním“ − Foltýn reprezentuje vládu České republiky (je vládním koordinátorem) a reprezentuje Hrad (je členem Vojenské kanceláře prezidenta republiky); v dané souvislosti tak lze mít za prokázané, že názory O. Foltýna jsou názory vlády i Hradu – nikdo z vlády České republiky ani z Hradu se proti jeho názorům neohradil.

Foltýn je produkt současného establishmentu, je vládní troubou fašistických názorů. Vláda
v podobě Foltýna vypustila krakena fašismu.

16. 8. 2024
PaedDr. Mgr. Jitka Gruntová,
předsedkyně výboru Českého svazu protifašistických bojovníků, z. s.
Josef Odehnal,
místopředseda výboru Českého svazu protifašistických bojovníků, z. s.
PhDr. Vladimír Pelc,
místopředseda výboru Českého svazu protifašistických bojovníků, z. s.

Pozn red. I.D.: Prohlášení jsem nalezl ve spamu

4.9 30 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Rob
Rob
před 9 dny

No konečně! Tak teď ještě Židovská obec…

vaclav
vaclav
před 10 dny

Omlouvám se, je to něco mimo tento článek, Ale byl jsem zablokován na Seznamu a ani nevím proč. Zjistil jsem to když jsem se chtěl zeptat jak došli k závěru, že uk nam vlastně zajistili hospodářství a prosperitu, No to mne opravdu dojalo!

vaclav
vaclav
před 10 dny
Odpověď uživateli  vaclav

Nějaký pan Pavel Cechl – česko vydalalo na UK asi čtrnáct miliard KČ.

vaclav
vaclav
před 9 dny
Odpověď uživateli  vaclav

pardon, ne vydalo ale vydělalo na uk něco přes čtrnáct miliard KČ.
\no to je opravdu neskutečné prznění faktů.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 dny

Fico upozornil na to, že na Ukrajině bojují válečníci s nacistickými symboly a nikomu to nevadí. Co si takových věcí, podle přátel Ukrajiny, vůbec všímá? Tímto prý ,,šil” do Ukrajinců. Dokážou mu, že to není pravda? Těžko! Kdysi dávno běžel v kinech film Obyčejný fašismus. Od jeho vzniku po jeho konec v Německu. Komentář četl… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 10 dny

No jo, ale oni pokladají za fašisty Putina, Trumpa, Fica, Orbána, AfD, Národní frontu Francie, českou SPD, Zemana, Klause, Okamuru atd. Chtějí je zlikvidovat, než tito výše jmenovaní zlikvidují je

kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 dny

Svaz protifašistických bojovníků si koleduje, že ho Rakušan zařadí mezi extremistické ba teroristické organizace. Stačí mi se podívat na oči toho zelenýho vypatlance Foltýna a je mi úplně ale úplně jasno. ..

Prodost
Prodost
před 10 dny

Stop fašismu, říkáte? Hm, to jste měli říct marxistům a to hned na začátku, že se spletli, když tvrdili a pořád tvrdí, že nejvyšší formou kapitalismu je imperialismus. Není. Tou nejvyšší formou je právě fašismus. Imperialismus je už jen jeho projevem. A to všemi způsoby. Ono to vyplývá z definice, která zní: „Spojení moci… Číst vice »

standa
standa
před 10 dny

Správné pojmenování Fotýna a jeho foltýnismu !

Praded
Praded
před 10 dny

Jo krev není voda a k dokonalosti mu schází už jen studium v Plzni nebo v Brně.

cablik
cablik
před 10 dny

To není jen tato vláda ale celé transatlantické spolčení takže problém je daleko větší. Foltýn je hlasem vlády která se ním odkopala.

orinoko
orinoko
před 10 dny

Ten obrázek má jeden nedostatek: chybí na něm paROHY. Ona svině na obrázku by se nehodila ani rakouským čertům.