Štefan Harabin: Kam se žene kolektivní Západ

Bývalý ministr spravedlnosti Slovenské republiky a někdejší šéf Nejvyššího soudu SR Štefan Harabin ve svém článku zdůrazňuje, že nechat se tlačit do války v zájmu USA musíme rázně odmítnout. A to včetně vnucené přítomnosti cizích vojsk na našem území. Redakce Nové Republiky s názorem pana Harabina plně souhlasí, i východisko z dnešní nebezpečné situace vidíme stejně. Pravda, Slováci volbou Ficovy vlády a prezidenta Pellegriniho situaci otočili k lepšímu, nás zato s vládou, prezidentem a silovými orgány a médii bezhlavě podporujícími banderovský režim v Kyjevě máme situaci podstatně horší. Dnes jdeme k volbám. Ukažme svou volbou so Senátu i do obecních zaatupitelstev, že si nepřejeme válku a bídu, do které nás zatahuje Pětikoaliční vláda národních škůdců.

A nyní pan Štefan Harabin:

Nechci být hrubý, ale pokud NATO nepromyšleně začne válku, Ruská federace neušetří od rázného kopance najednou celý západní kolektivní zadek, v čele s USA. Kdo to stále ještě nechápe, nemá co říci ani k otázce budoucnosti NATO, ani EU a ani k budoucnosti Slovenska. Netřeba provokovat silné, odhodlané a národně jednotné Rusko, jadernou světovou velmoc číslo jedna. Když jsme měli dobré vztahy, měli jsme se dobře. K tomu je třeba se vrátit. Až tak jednoduché to je.

Třeba změnit nejen jednání vlády, což se naštěstí už v mnohém děje, ale i její stále ještě častou protiruskou rétoriku. Žádné překroucené frázičky v brožurkách NATO nezmění historii a zásadní fakta a události v jejich časové chronologii.

Ukrajina zneužívaná a podporovaná kolektivním Západem vyvolala v roce 2014 protiústavní převrat v Kyjevě a zahájila plánovité vraždění vlastního ukrajinského rusky mluvícího obyvatelstva.

Západ sabotoval všechny dohody a mírové návrhy Ruska. Tady je třeba začít. Ne až nezbytným realizováním speciální vojenské operace Ruské federace v roce 2022. Jejím cílem je ukončení zabíjení a války na Ukrajině.

Jen dodám, že mezinárodní právo samozřejmě garantuje územní celistvost států. Ale je zde podmínka. Na území státu musí být respektováno právo pro všechny národy a národnostní menšiny, které tam přežívají. Jinak platí, že utlačované menšiny mají právo na sebeurčení a právo se odtrhnout od území státu, hrozí-li jim nenapravitelná násilná diskriminace nebo dokonce zničení. To se také stalo na Ukrajině.

Doněcká a Luhanská republika, jakož i Záporožská a Chersonská oblast se řádně, v souladu s mezinárodním právem staly součástí Ruské federace. Až následně Moskva začala v sebeobraně vojensky osvobozovat od fašistických okupantů kyjevského loutkového režimu svá nová ruská území. Charta OSN jasně vyžaduje její respektování.

Slovensko není velmoc, ani světový hráč, jsme normální stát, který je stejně jako ostatní státy světa zcela přirozeně závislý na dobrých vzájemných ekonomických a politických vztazích s jinými státy. No nechat se tlačit do války v zájmu USA? To musíme rázně odmítnout. A to včetně nechtěné přítomnosti cizích vojsk na našem území. Takový závazek nemáme a pokud je to pro nás nebezpečné, nejsme povinni to snášet.

Není normální, aby repetitoři překroucených informací o údajné vojenské hrozbě ze strany Ruské federace stále působili na vrcholky naší politické moci. Stát má svoji suverenitu, nejsme nikomu podřízeni. Stát nesmí jednat proti životním zájmům našich občanů. Stačí pozorně číst.

Velice snadno se tak dá odlišit platné mezinárodní právo od brožurkových přání angloamerických fanatiků. Ti nechtějí nic jiného, ​​než zničit Rusko a rozdělit si jeho přírodní bohatství. O tom mluví velmi otevřeně. Ale chceme i my Rusku všechno špatné? Jsem přesvědčen, že ne.

Vzájemná spolupráce je jasným znakem politické zralosti. A naše údajná nepřekonatelná závislost na Evropské unii je také jen nástrojem Bruselu k vydírání. Závislí však určitě zůstaneme i bez Evropské unie. Proč to říkám?

Protože jestli to někdo akceptuje nebo ne, ona se už následkem změny Bruselu na zkorumpovanou diktaturu a vojenský přívěsek NATO rozpadá a rozpadne se. Každý členský stát bude v nastupující těžké ekonomické a politické krizi táhnout peřinu jen k sobě. Žádné „pevné ukotvení“ tam už nebude.

Politické dokumenty je třeba formulovat uvážlivěji. Závislosti se však není třeba bát, nikdo není zcela samostatný a nezávislý. Závislost na partnerské obchodní výměně zboží a kultury je základem přirozené spolupráce mezi národy. Je bez sebemenších pochybností nesporné, že Ruská federace nás rozhodně nijak neohrožuje. Naopak, stala se prakticky jedinou skutečnou zárukou míru a udržení života na naší planetě.

*

Štefan Harabin, InfoVojna Sk

5 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 11 hodinami

Harabin bezva. Nacistická armáda Ukrajiny je v Kurské oblasti a je systematicky ničena, přesto tam postavila koncentračmí tábor pro civilisty, které chytí ! Z nacistické armády přežijí ti co utečou včas a zajatci. U zajatců se bude zjišťovat zda páchali zločiny proti Rusům. Zatím ztratili více než 15300 vojclů, bude jich více z těch 15-16 brigád… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 12 hodinami

Vzdycky jsem se zastavala slabsich ( mam to tak v hlave nastavene) a slabsi tady byli ti z Donecke a Luhanske republiky…Snazili se jim i vojensky nanutit neco,co nechteli…vpad Ruska na Ukrajinu tedy nebyl bezduvodny,at se Amici a jejich poskoci to snazi otocit…okecat se to neda…A te se nas kreteni snazi zatahnout do valky,kvuli tomu,ze nechteji uznat,ze… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 10 hodinami
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Rusové nevpadli na Ukrajinu – Doněcká a Luhanská republika přestaly být Ukrajinou.
V okamžiku připojení Doněcka a Luhanska k Rusku se z banderonacistů a žoldáků KoZa staly okupanti, které Rusové vyhání ze svého území.