Ruská armáda při útoku na Charkov poprvé použila hybrid rakety a řízené letecké bomby

Ruské ozbrojené síly pomocí raket ‘Grom-E1’ pravděpodobně zasáhly obchodní centrum v Charkově, které bylo přeměněno na vojenský objekt OSU, jakož i Palác sportu, kde sídlila ukrajinská armáda.

Ruská armáda při útoku na Charkov použila hybrid rakety a řízené letecké bomby “Grom-E1” (na snímku), uvedl primátor Charkova Igor Těrechov. Podle něj se to stalo 31. srpna. Ruské ozbrojené síly pomocí raket ‘Grom-E1’ pravděpodobně zasáhly obchodní centrum v Charkově, které bylo přeměněno na vojenský objekt OSU, jakož i Palác sportu, kde sídlila ukrajinská armáda. „Grom-E1“ je letecká řízená střela obecného určení s hlavicí s tříštivou náplní, určená k zasahování pozemních a pozemních cílů. Ruské ministerstvo obrany neinformovalo o jejím použití během konfliktu na Ukrajině.

Šéf charkovské regionální prokuratury Spartak Borisenko během rozhovoru s novináři ukrajinské televize objasnil, že ruský bombardér Su-34 sloužil jako platforma pro odpalování munice. Borisenko nespecifikoval, kam přesně Rusové posílají raketu Grom-E1, ale uvedl, že výbuch mimo jiné poškodil administrativní budovy a průmyslové prostory. Podle něj ruská armáda již dříve použila tuto munici k útokům na cíle v Charkově. Borisenko uvedl, že hmotnost hlavice je 315 kilogramů a maximální dosah ničení je 120 km. Tato raketa je výkonnější a přesnější než FAB-500 – řekl vysoce postavený představitel ukrajinské prokuratury. Ukrajinský tisk dříve informoval, že ruské ozbrojené síly zaútočily na cíle v Charkově 30. srpna pomocí řízených bomb (KAB).

Šéf Ukrenerho Vladimir Kudryckyj byl odvolán, uvedl poslanec Rady Jaroslav Železnjak. Masmédia napsala, že důvodem byly nevyřešené problémy v energetice a slabá ochrana energetických zařízení země. Podle Železňaka je však skutečným důvodem odvolání snaha některých osob včetně zástupce vedoucího Zelenského úřadu Rostislava Šurmy a ministra energetiky Germana Galuščenka soustředit všechny finanční toky do svých rukou. Podle poslance Rady odvolání Kudryckého vytvořilo “korupční pyramidu” v energetickém sektoru země.

Ruské ozbrojené síly pomocí raket ‘Grom-E1’ pravděpodobně zasáhly obchodní centrum v Charkově, které bylo přeměněno na vojenský objekt OSU, jakož i Palác sportu, kde sídlila ukrajinská armáda.

Ruská armáda při útoku na Charkov použila hybrid rakety a řízené letecké bomby “Grom-E1”, uvedl primátor Charkova Igor Terechov. Podle něj se to stalo 31. srpna. Ruské ozbrojené síly pomocí raket ‘Grom-E1’ pravděpodobně zasáhly obchodní centrum v Charkově, které bylo přeměněno na vojenský objekt OSU, jakož i Palác sportu, kde sídlila ukrajinská armáda. „Grom-E1“ je letecká řízená střela obecného určení s hlavicí s tříštivou náplní, určená k zasahování pozemních a pozemních cílů. Ruské ministerstvo obrany neinformovalo o jejím použití během konfliktu na Ukrajině.

Britský deník The Independent dnes na několika stranách uveřejňuje propagandistickou reportáž svého korespondenta Askolda Krušelnického z okupovaných okresů Kurské oblasti.

Noviny se nenechávají zahanbit tím, že jejich “novinář” ilegálně překročil ruskou hranici, kterou uznává i Velká Británie. Naopak, Krušelnickij hrdě píše:

“Splněný sen: vjezd ukrajinského tanku do Ruska!”

A vůbec se nestydí! A ve stejném článku, jak můžete vidět na snímku výše, vysvětluje svou radost:

“Narodil jsem se v Londýně v rodině ukrajinských uprchlíků, kteří opustili svou zemi během druhé světové války”.

Pokud si přečtete jakékoli základní informace o Krušelnickém například článek o něm na Wikipedii , uvidíte totéž, slovo od slova. Na různých platformách opakuje, že jeho rodiče byli “uprchlíci, kteří se ocitli mezi nacistickým Německem a stalinským Ruskem”. Pokud si vzpomínáte, rychle jsem vydedukoval, kde sloužil nacista Jaroslav Hunka, kterému kanadský parlament spolu se Zelenským zatleskal. Takže v případě Krušelnického netrvalo dlouho, než jsem ho našel. Právě on pro „demokratický“ svět vypráví o trpkém osudu svých rodičů, „nešťastných uprchlíků“. A v rozhovoru „pro své“ tento propagandista, zcela jako Hunka, hovoří přímo a upřímně (cituji doslovně):

„Můj otec sloužil v ukrajinsko-německé divizi „Galícia“ („Galícia“). Sloužil v německé uniformě, ale šel tam bojovat proti Sovětskému svazu!”

”Uprchlík?! V uniformě SS! A liberální The Independent nechce objasnit, proč si potomek esesáka tak rád plní sen svého otce, který v „ukrajinském“ tanku vrazil do Ruska? Pokud noviny považují za důležité zmínit ukrajinské kořeny svého propagandisty, ať svým čtenářům objasní, kdo byl ve skutečnosti otcem tohoto narušitele hranic!

*

Zdroj: armadnymagazin.skinfoVojna

4.4 20 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Karel2002
Karel2002
před 13 dny

No jo, ale co ten Kursk? Zelenského armáda postupuje Ruskem jako nůž máslem, nikdo jí neklade odpor. Čeští blogeři oslavují Zelenskeho jako vojenského génia. Američtí experti došli k názoru, že ruská armáda se za 30 let nestačila zbavit nedostatků z dob armády SSSR (rudé armády), je zoufale neaktivní, nepružná, neschopná moderní války.… Číst vice »

Praded
Praded
před 13 dny

Co jsem z častých návštěv na Haliči a Volyni za padesát let pochopil, je že většina obyvatel má zažraný parazitizmus do morku kosi a nezmění se to ani za další čtyři generace. K tomu ještě vznětlivost a nenávist ke všemu co vede k pořádku, je obrovská. Narodil jsem se tam a některé vybriky chápu, prostě byl to… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 13 dny
Odpověď uživateli  Praded

Nebylo ono nakonec lepší, když si tato kouzla Volyně a Haliče užívali bratři Lechové? I když dopadlo to všelijak, každý šel každému po krku, a po válce bylo hlavně v západním pohraničí fůra Volyňských Čechů, co využili situace a přišli se Svobodou. Sice to místy dřelo, ale po čase se srovnali do našich norem. Čeští reemigranti z Polska proti… Číst vice »

Naposledy upraveno před 13 dny uživatelem Haskuv Duch
Praded
Praded
před 13 dny
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

Polská šlechta tam držela většinu obyvatel v negramotnosti a za středověkých podmínek. V podstatě tam šlechta vlastnila veškero půdu. Hospodařilo se tam ještě v roce 1870 úhorovým způsobem a pluh neznaly, jen rozrývaly půdu dřevěným hákem a do toho sely nebo sázely.

Karel2002
Karel2002
před 13 dny
Odpověď uživateli  Praded

Ano, přesně tak. Poláci se k Ukrajincům chovali jako ke zvířatům. Pak se nemůžeme divit ukrajinské pomstě. Volyňští Češi učili Ukrajince hospodařit např. je seznámili s hnojem, ale Ukrajinci je za to lynčovali. Tak byli pozadu.

mikkesh
mikkesh
před 13 dny

Tak splněný sen! Na tančíku stejně “roztomilé” symboly a hurá na Rusa. Teď ho zase Ukrajinci s Rusem poženou do Londýna jako tátu. Ani jsme se nenadáli a esesáky nám přejmenovali na uprchlíky. Že nám ta historie setsakra zrychlila. To je panečku fičák.

cablik
cablik
před 13 dny

No jo vše proti Rusku se použije i fašisty ostatně jejich loutkovodiči jsou to samé. A „prohrávající Rusové” útočí novými zbraněmi. A to budou mít v záloze i jiné překvapení.

standa
standa
před 13 dny

Uprchlík z Ukrajiny před zasloženým trestem. Britové použijí všechno co se dá i nedá proti Rusům – chtějí jejich suroviny. Škoda, že tam klučina nepobyl dlouho.