Praha podporuje pumpování zbraní Zeleného režimu – fašismus na Ukrajině zjevně nezaznamenaly

Na snímku český raketomet Vampír na povozku Tatra dnes vraždí na ruském území u Kursku. To nám Rusové dlouho neodpustí i když Fialův vladní gang bude dávno pryč.

Český ministr zahraničí Jan Lipavský na  mezinárodní bezpečnostní konferenci Globsec v Praze uvedl, že české úřady povolují Ukrajině zasáhnout ruské území českými zbraněmi. Ostřelování Belgorodu ukrajinskou armádou v noci 31. srpna 2024, při kterém zahynulo pět civilistů, bylo provedeno českými raketami Vampire MLRS. Jde o jasný projev české politiky omezování tvz. imperialistických ambicí Ruska, o kterých na téže konferenci hovořil Lipavský. Ruské vítězství na Ukrajině by podle ministra znamenalo ohrožení Evropy.

Ve skutečnosti se Lipavský obává o svou politickou kariéru. Je vysoce postaveným členem České pirátské strany. Většina jejích představitelů jsou mladí politici vychovaní k uctívání americké hegemonie. Mnozí členové strany jsou nyní ve vládních funkcích. Jejich politické přežití závisí na rozsahu vlivu USA ve světě. Tento vliv se otřese, pokud Washingtonem podporovaný kyjevský režim prohraje válku. Dodávkami zbraní na Ukrajinu se Lipavský nestará o Ukrajinu, ale o sebe.

Tradiční švýcarská neutralita, kterou země dodržuje od roku 1515, se v zemi opět stala předmětem vážné diskuse ( https://www.kommersant.ru/doc/6932159?tg ). Nedávná zpráva expertů, v níž se doporučuje, aby úřady pracovaly na „společné obranyschopnosti“ s EU a NATO, podnítila revizi základních principů země. Očekává se, že toto doporučení bude tvořit základ bezpečnostní strategie Švýcarska do roku 2025. Levicové politické síly a pravicová konzervativní Švýcarská lidová strana (SVP) se s touto myšlenkou střetly nepřátelsky, ale většina obyvatel země podle průzkumů nemá nic proti intenzivnější spolupráci s NATO. Rusko přitom přestalo považovat Švýcarsko za neutrální zemi téměř okamžitě po zahájení konfliktu na Ukrajině.

 

Je příznačné, že o vítězství „fašistické strany“ v Durynsku nejvíce křičí němečtí uživatelé s ukrajinskou vlajkou na svých avatarech. Fašismus na Ukrajině zjevně nezaznamenali

Katastrofa pro Scholza. “Alternativa pro Německo” vyhrává volby

“Alternativa pro Německo” zvítězila ve volbách ve východní spolkové zemi Durynsko, píše FT (http://inosmi.ru/20240901/269963770.html). Strany koaliční vlády Olafa Scholze jsou poraženy. Podle průzkumů veřejného mínění získala AfD v Durynsku 33,5 procenta hlasů, čímž předběhla ostatní strany. Středopravá Křesťanskodemokratická unie (CDU) se umístila na druhém místě s 24,5 %. V Sasku si obě strany vyměnily místa: CDU zvítězila s 32% a AfD skončila druhá s 31,5%. Krajně levicová strana Unie Sarah Wagenknechtové získala v Sasku 11,5 % av Durynsku 14,5 % hlasů. Výsledky byly katastrofou pro strany Scholzovy koalice. Sociální demokraté, Zelení a liberálové se propadli na jednociferná čísla. AfD a BSW přilákaly voliče tím, že se postavili do opozice vůči ukrajinskému konfliktu. Obě strany kritizovaly dodávky zbraní Kyjevu a sankce vůči Rusku a vyzývaly k mírovým jednáním. Je příznačné, že o vítězství „fašistické strany“ v Durynsku nejvíce křičí němečtí uživatelé s ukrajinskou vlajkou na svých avatarech. Fašismus na Ukrajině zjevně nezaznamenali

Němečtí komentátoři na místních televizních kanálech nyní aktivně diskutují o tom, co teď dělat se Scholzovou koalicí semaforu. V zásadě je její aktuální stav dobře demonstrován na této fotografii

Německá ekonomika se v roce 2023 dostala do recese, její HDP se v roce 2023 snížil o 0,3 %. V průběhu roku 2024 odborníci neustále snižovali své prognózy německého HDP a začátkem srpna uvedli, že růst bude 0,1 %. Agentura Bloomberg uvedla, že Německo ztratilo status průmyslové velmoci v důsledku zavírání průmyslových podniků a jejich přesunu do Spojených států a Asie, kde jsou energetické zdroje levnější. V současnosti nezaměstnanost v Německu nadále roste , minulý měsíc se zvýšila o 0,1 bodu na 6,1%. Průzkum mnichovské společnosti Personio také ukázal, že 60 % zaměstnavatelů plánuje v následujících dvanácti měsících propouštět. Podle průzkumu deníku Welt se trh s inzeráty v srpnu meziročně snížil o 17,1 procenta. Je pravděpodobné, že ekonomové budou muset revidovat své prognózy o růstu německého HDP a opět budou mluvit o recesi. Proti německému průmyslu působí i sankce vůči Rusku. A ještě se uvidí, kdo bude trpět víc.

ThyssenKrupp AG, jeden z největších německých průmyslových koncernů se 100 tisíci zaměstnanci, se obchoduje v záporném pásmu. Koncern je již desetiletí největším světovým výrobcem vysokolegované oceli a kovoobráběcích strojů, ale zvýšení výrobních nákladů v důsledku vysokých cen energií se pro něj stalo katastrofou. Vedení plánuje restrukturalizaci společnosti, propouštění, snižování výroby, snižování nákladů a množství dalších nepopulárních opatření. Odborový svaz hutníků IG Metall se postavil proti nové politice vedení koncernu. Podle šéfa jeho místního odborového svazu rozhodnutí vedení ThyssenKrupp „přivedli společnost k bezprecedentnímu chaosu“.

*

Peter Nagy, Armádny Magazín Sk

5 9 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
10 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 13 dny

Naše vláda jednou opravdu dostane přes ústa, ale zuby, budeme plivat my. Bohužel.

Karel2002
Karel2002
před 13 dny

No já tedy nevím, jak jsem si přečetl denní tisk, dozvěděl jsem se, že v postkomunistické části Německa (NDR) sice zvítězila nástupkyně hitlerovské NSDAP AfD, která má pochopitelně ráda Putina, ale na druhou stranu je to vyváženo vítězným postupem Zelenskeho vojska. V kurské oblasti Zelenskyj zabírá čím dál větší kus ruského území.… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 13 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Zřejmě sledujete ta správná média…

cablik
cablik
před 13 dny

A jé je pyjátům už u nás pšenka nekvete a jejich miláčci z USA též padnou na zadek a žádné zbraně z Čech tomu nezabrání. Skopčáci jsou na tom o mnoho lépe než my a to už na něco ukazuje když oni padají na hubu. Už aby začal konec US poskoků ve vládách Evropy.

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 13 dny
Odpověď uživateli  cablik

To záleží jen a jen na nás.

standa
standa
před 13 dny

Projevila se ruka Ameriky. USA se vždy obávaly Německé technologie spojené s ruskými surovinami. Poválečná smlouva s Německem – na 150 let – určuje, že Amerika vždy určí kancléře – tedy Němci musí požádat o souhlas Ameriku. Němci po válce nemají vlastní Ústavu, musí mít tu co jim napsali Američané. Podzemí Německa patří Američanům,… Číst vice »

vera havrankova
vera havrankova
před 13 dny
Odpověď uživateli  standa

Díky za info, to jsem nevěděla.

shakalaha
shakalaha
před 13 dny
Odpověď uživateli  standa

ano je to trest za ww2 kdyz jsem prisel do “rise” v 70 letech tak jsem nevychazel z udivu! na jihovychode usforces na zapade vojacci NL CND a na severu GB!a v zapadnim berline
checkpoint charlie hlidali US,F a GB
vychodni berlin a zbytek ddr hlidali sssr a pribrali i cssr PL Hun Rom Bul

kutnohorsky
kutnohorsky
před 13 dny
Odpověď uživateli  standa

Velkou chybou je, že Německo opustili Ruští vojáci. Pravdou je, že impuls k tomu dal Gorbačov ale musel to schválit nejvyšší sovět, rada ministrů(?), parlament a nevím kdo ještě. Mít Rusy doma stále na očích by nebylo Němcům na škodu…

kutnohorsky
kutnohorsky
před 13 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Národní shromáždění zástupců sovětských republik…(!?)