Pokus o atentát, který se nekonal

Pokus vládnoucího establishmentu zavraždit Donalda Trumpa se zametl pod koberec. A ani konzervativci a ani republikáni o něm už nechtějí slyšet, zvláště pak ne pravdu. 

P. C. Roberts
P. C. Roberts

A to nejen proto, že pravda i v tomto případě otřásá idealistickými iluzemi, s nimiž američtí konzervativci vzhlížejí ke své zemi, ale i proto, že pravda diskredituje americkou vládu. Uznat, že k odstranění prezidentského kandidáta, který je vládnoucím establishmentem považován za hrozbu, byla použita síla, by totiž mohlo narušit akciový trh, podkopat válku establishmentu proti Rusku a Íránu, způsobit těžkosti při Demokraty zamýšlené krádeži prezidentských voleb v roce 2024, narušit vztahy Washingtonu s  jeho dosavadními spojenci a posílit protiamerickou propagandu ve světě.

 „Ochrana americké reputace“ je dnes tudíž pro konzervativce i republikány důležitější než život prezidentského kandidáta, jehož zvolení by jistě tzv. “otřáslo lodí” a narušilo status quo.

A tak se v čase, kdy se Washington nachází v jisté fázi války s Ruskem, Iránem a Čínou, staví mnoho hlasů proti oslabení důvěry ve vládu. Přiznání pravdy o pokusu o atentát by totiž odvedlo pozornost veřejnosti od oficiální agendy zcela jinam. Myšlenka by se mohla vymanit z kontroly a pak by následovalo peklo.

Američané zkrátka dávají přednost uklidňujícím iluzím před faktickou realitou. A nikdy tomu nebylo jinak.

Překlad: Lubomír Man

2.8 8 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 17 dny

No jo Američany realita nezajímá ale budou se muset podívat pravdě do očí. Žádná chechtala je nespas. Svoji reputaci dávno pohřbili od 11 září…..

shakalaha
shakalaha
před 17 dny
Odpověď uživateli  cablik

taky se mi zda ten pokus o atentat pekny bullshit🤮💩🤮

spartak
spartak
před 17 dny

Amerika byla vždy směsicí toho nejhoršího a nejlepšího na světě.Na první místo dávám hnus a šílenost ,protože to přitahuje nejvíc.