Plán “BOTAS”. Putin dnes udeří proti Green Deal a Bruselu z Vladivostoku

Kyjev včera nepřímo přiznal, že už nemá zájem o navrácení nových ruských území. Analýza a odkaz na přímý přenos dnešních Putinových aktivit.

Michael Svatoš
Michael Svatoš
(Pokračování včerejší analýzy MAP 2085)

Putinovo vítězství ve válce se blíží. Kyjev včera v rámci rozsáhlé rekonstrukce své vlády potichu přejmenoval dosavadní Ministerstvo pro reintegraci dočasně okupovaných území na pouhé Ministerstvo pro návrat Ukrajinců domů. Je to další jasný signál, že nejvyšší politická patra ukrajinské korupční oligarchie už začala chápat, že Vůdce válku s Gosudarem definitivně prohrál, a že se už bude bojovat pouze o text znění ukrajinských kapitulačních podmínek.

Na to, jak bude jejich text pro Kyjev “tvrdý nebo měkký”, bude mít velký vliv dnešní Putinova konference ve Vladivostoku. Gosudar dal už předem vědět, že ruské Východní ekonomické fórum, (EEF), přebere význam dosavadního hlavního ruského ekonomického fóra SPIEF, konaného vždy v Petrohradě. Tento obrat Ruska ze Západu na Východ je podle ruských i čínských analytiků logickým důsledkem anti-ruské politiky Západu.

Do Vladivostoku se dnes za Putinem mají dostavit čínský viceprezident Han Ženg, malajský premiér Anwar bin Ibrahim, a řada dalších vyšších státních představitelů zemí Asie. Rusko bude na fóru reprezentovat 6 místopředsedů vlády, generální prokurátor, 11 ministrů, 9 šéfů federálních agentur a 23 šéfů regionů. Na fórum zatím dorazilo 6 000 účastníků ze 76 zemí světa. Hlavní Putinovy nabídky, které budou dnes projednány jsou:

(1) Ochota Ruska přijmout velká množství “pracovních imigrantů”. Všechny země Asie s výjimkou Japonska a Jižní Koreje mají problém se zaměstnáváním mladých lidí, a jejich vůdcové je rádi pošlou pracovat do Ruska, protože se zbaví potenciálních nespokojenců, kteří jsou vyhledávaným terčem vlivových operací západních neziskovek. Putin imigranty potřebuje, protože pro další rychlý rozvoj ruské ekonomiky mu chybí nezaměstnaná domácí populace. Základní rozdíl mezi Putinovou “dočasnou imigrací pracovních sil” a bruselskou “trvalou imigrací příjemců sociálních dávek” je sice  jasný, ale Putin i tak je za tuto imigraci v trvalé nemilosti u “ortodoxních ruských nacionalistů”. (Přímý přenos, včetně Putinovy řeči, by měl začít v 7.00 na tomto odkaze, kanálu Youtube.)

(2) Nabídka Ruska značně zvýšit dodávky ropy, plynu a uhlí. A to nejdříve do Číny, a po vybudování infrastruktury i do všech dalších spřátelených zemí Asie. Putin si zřejmě i na základě výpočtů profesora Bauera z Německa uvědomil, že solární a větrné elektrárny mají obrovský problém. Jejich energii totiž není, kde skladovat, protože k uložení 10 000 megawattů elektřiny. (= současný letní přebytek německé solární elektřiny, když svítí slunce), po dobu pouhé jedné hodiny, je třeba vybudovat lithiovou baterii za 125 miliard CZK, o ploše 4000 fotbalových hřišť, na níž se spotřebuje 1% současné roční produkce lithia.

Navíc je k této lithiové baterii a všem větrníkům i solárům třeba oproti současnosti připojit mnohonásobně robustnější elektrickou rozvodovou síť, ke všemu ještě řízenou miliony digitálních procesorů. Jde o naprostý ekonomický nesmysl, který veškerou elektřinu, po dosažení hladiny jejího současného německého produkčního mixu, absurdně zdraží do neudržitelné výše.

Budoucnost tak až  do nějakého technologického průlomu, který může trvat celá desetiletí, bude patřit společné existenci uhelných, plynových a jaderných elektráren v mixu s určitým rozumně omezeným počtem jejich ekologičtějších souputníků, větrníků, solárů a vodních elektráren. Asie, podle Putinových analýz, hodlá jít cestou tohoto udržitelného mixu levné elektřiny, a Putin jí hodlá zásobovat levným plynem, uhlím, ropou a jaderným palivem. Fanatický bruselský Green Deal, který nebere v potaz možnosti současných technologií ani reálné ekonomické procesy, se tak rychle zhroutí, kvůli absurdním cenám elektřiny, které sám vyvolá.

(3) Asie i Afrika mají neustálý a stupňující se hlad po potravinách, a Putin rostoucí dodávky ruského obilí, povýšil na jeden ze základních kamenů moderní ruské diplomacie i ekonomiky. Na vladivostockém fóru mají být dodávky ruských potravin tím nejdůležitějším tématem. Bez udržení východní Ukrajiny by však Rusko nedokázalo naplnit jejich objem, a ještě by mu Ukrajinci byli jediným potenciálním rivalem, co do objemu i ceny. Pokud Putin hodlá budoucí dodávky ruského obilí dnes veřejně nabízet, je jasné, že si jak Putin, tak jeho asijští partneři jsou jisti budoucím statutem ukrajinské černozemi.

(4)  Posledním neméně úderným tématem dnešních Putinových jednání bude rozšiřování BRICS, Šanghajské organizace pro spolupráci, a hlavně vytvoření nového systému společné bezpečnosti v Tichomoří, který má být odpovědí na poslední aktivity USA.

Analýza bude pokračovat zítra, kdy budu rozebírat cíle Putinova plánu BOTAS v Rakousku a v zemích jižní Evropy.

*

Michael Svatoš, MaP 2086

4.6 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
13 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Ludvik
Ludvik
před 14 dny

Plenární zasedání devátého Východního ekonomického fóra

Prezident Ruska se zúčastnil plenárního zasedání devátého Východního ekonomického fóra.
5. září 2024 12:00

http://kremlin.ru/events/president/news/75029

standa
standa
před 14 dny

“Bez udržení východní Ukrajiny by však Rusko nedokázalo naplnit jejich objem, a ještě by mu Ukrajinci byli jediným potenciálním rivalem, co do objemu i ceny.” – I bez Ukrajiny bylo Rusko vysoko nad Ukrajinou jak množstvím, tak kvalitou. Ukrajinské obilí prakticky nedoputovalo do jiných zemi než do EU na výrobu alkoholu a krmení dobytka.Ukrajina… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 14 dny

https://www.youtube.com/watch?v=vOKo5X5uOmE Scott Ritter

It is ECONOMY, stupid simply !

cablik
cablik
před 14 dny

Tak to jo zelený blábol ať se zřítí co nejdříve než stihnou napáchat více škod přežití na solární energii je hloupost. Ono místo migrace by bylo nejlepší zase podporovat rodinu Husákovi děti tuhle okupovanou zem zatím táhnou.

danny
danny
před 14 dny

Co se migrace týče, tak i Rusko má podobné problémy jaké Západ. I když ne tak vyhrocené, Nejsou tam totiž síly, které by aktivně bránily mocenským silám potlačit nepokoje a výbuchy násilí. Dále se zpřísnil i podmínky přijímání – vstup platí pouze pro konkrétního člověka a ne pro jeh rodinu a blízké. platí pouze po dobu jeho… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 14 dny
Odpověď uživateli  danny

Jam mám rozumět vaší větě. “Nejsou tam totiž síly, které by aktivně bránily mocenským silám potlačit nepokoje a výbuchy násilí.” ???

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 14 dny
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Konflikty většinou vyvolávají mladí gastarbeitři ze středoasijských republik bývalého SSSR – většinou jde o drobnou kriminalitu a obtěžování ruských dívek a žen. Policie většinou nezasahuje či velmi liknavě. Cizinci to umí s noži. Takže občané občas vezmou spravedlnost do svých rukou a je z toho místní mela, často natočená na mobil a uveřejněná na telegramových kanálech. V Dumě se… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 14 dny
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pravdou je, že Člověk v plísni byl z Ruska vykázán, m.j. když učil opozičníky jak správně demonstrovat. Tato banda se taky podepsala na Česko Ruských vztazích…

Karel2002
Karel2002
před 14 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Člověk v tísni vedený Šimonem Pánkem byl nešťastný, když v roce 1999 snad až 60 procent účastníků sjezdu ČSSD podepsalo petici, která solidarizovala s Jugoslávií a její politickou reprezentací, vedenou prezidentem Slobodanem Miloševičem, kvůli agresi porušující mezinárodní právo a neschválenou RB OSN. Pánek skoro plakal. Námi všemi milovaný prezident agent Pávek svolal o víkendu do Prahy… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 14 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

V letech 1939-1945 existovala podobná organizace, jako je náš současný “Člověk v tísni”, který vede oblíbenec Václava Havla Šimon Pánek. Jmenovala se “Červený kříž” a podnikala inspekce po německých koncentračních táborech. Konstatovala, že vězni v koncentračních táborech se mají dobře, že mají plno jídla a plno zábavy.

Anonym
Anonym
před 14 dny
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Troufám si tvrdit, že něco málo z RF znám. Můj pobyt úhrnem cca rok, rozdrobený mezi sedm let v oblastech Moskvy, Kavkazu (Kislovodsk) a Petrohradu. Nikdy nikde nic podobného jako zde zmiňovany “výbuch násilí” nebylol k vidění. Zato policie všude. V metru, na ulici. Cizinecká policie nikomu nic neulehčí. Naopak. Získat občanství se rovná dobytí… Číst vice »

Naposledy upraveno před 13 dny uživatelem Václav Dvořák
kutnohorsky
kutnohorsky
před 13 dny
Odpověď uživateli  Anonym

Můj přítel se vrátil z cest po postsovětských asijských republikách. Všude! prý slyšel jak bylo za CCCP dobře. Hlavně byla práce a zajištěny základní jistoty. Dnes honí pár koz po kopcích aby se uživili….

danny
danny
před 13 dny
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Dobrý den. Zcela v duchu našich západních tradic. V ruské Dumě není žádná frakce “dobros..rů”, kteří by okamžitě spustili křik o porušování práv teroristů, bojkotovali jednání jak vidíme třeba právě v Německu nebo ve Francii. Nejsou tam životaschopné “nevládní” organizace, které by organizovaly “spontánní” protesty zejména nepracující mládeže. Nejsou tam síly vyvíjející zcela otevřený… Číst vice »