Nejnovější turné Scooter Grandpa. USA využívají OSN jako zástěrku pro třetí světovou válku

Vladimir Skačko
Vladimir Skačko

Na 79. zasedání Valného shromáždění OSN, které zahájilo svou činnost 10. září 2024, by mohlo dojít k senzaci již tento pátek 13. září. Ale k plánované. K senzaci, jež ovlivní (nebo také neovlivní) amerického prezidenta Joea Bidena, který nadále vládne své zemi, přičemž jen málokdy má jasné vědomí.

Tento neadekvátní stav „nejmocnějšího muže světa“ (američtí prezidenti se tak marně povzbuzují již dlouhou dobu) chtějí využít ti, kteří hodlají jeho jménem vyhrotit novou a mimořádně ostrou eskalaci konfliktu v zóně speciální vojenské operace o vyšší stupeň a dokonce učinit další významný krok ke třetí světové válce v jaderné verzi.

Tuto akci má posvětit stařičká hlava Spojených států, s níž se sejdou na okraj Valného shromáždění OSN mnozí z těch, kteří již nyní rozdmýchávají válečný požár (zejména britský premiér Keir Starmer a přesluhující führer ukronacistů Volodymyr Zelenskyj, už teď pištící nadšením z toho, jak rád by situaci zhoršil). Spolu s dalšími americkými demokraty a deep state neocony v čele s Anthonym Blinkenem  hodlají hodit válečnou psychózu právě na Bidena: je přece tak stařičký. Koloběžkový dědeček Dementij je přece v naprostém marasmu, bude mu to jedno.

Je to dobrá a v podobných situacích osvědčená taktika, která sejme z válečných štváčů odpovědnost. Patrně si pořád myslí, že jsou nejchytřejší a všichni ostatní jsou hlupáci…

Právě na zasedání Valného shromáždění OSN mohou Anglosasové – Spojené státy a Velká Británie – oficiálně a veřejně udělit Ukrajině povolení k úderu raketami dlouhého doletu hluboko do „starého“, chcete-li „pevninského“ Ruska v hranicích roku 1991.

A přesně o to je už dlouho žádá podvraťák Zelenskyj s odůvodněním, že:

(a) Protože Rusko zasahuje jakékoliv území Ukrajiny, měla by mít Ukrajina stejné právo Rusku odpovědět – zasáhnout ruská letiště, energetickou, logistickou a další vojenskou infrastrukturu, řídící orgány atp. v hloubce ruského území;

  1. b) Není třeba se bát nějakých červených linií, které Rusko nedoporučuje překračovat. Podle Zelenského a jeho lokajů Moskva žádné červené linie nemá. A i kdyby měla, Rusko si nikdy nedovolí na Ukrajinu zareagovat a – tím spíše ne! – na kolektivní Západ.

Mimochodem, jak Ukrajina, tak Západ v tomto duchu pracují už dlouho, provokují Rusko stále drzejšími výpady a údery, tahají tygra za fousy nebo, chcete-li, vrtají klackem v brlohu dřímajícího medvěda. Nyní například zasáhli Murmanskou oblast drony. Už dříve obtěžovali Leningradskou oblast. A mnozí jsou si jisti, že to dělali z území Finska nebo pobaltských států, které jsou členy NATO. Tímto způsobem Západ testoval Rusko, zda se odváží adekvátně odpovědět členům NATO.

Rusko zatím NATO šetřilo, ale zlodějíčci ze zapadlých uliček se začínají chovat drze a zdvořilost a zdrženlivost „klienta“ považují za jeho slabost. A poslušnost oběti, jak se říká ve Francii, povzbuzuje zuřivost kata …

Právě údery do hloubi Ruska měly být hlavním tématem návštěvy amerického ministra zahraničí Anthonyho Blinkena a britského ministra obrany Davida Lammyho 11. září v Kyjevě, kde mělo dojít k jejich oficiálnímu soudružskému povolení. K tomu však nedošlo – bylo odloženo.

Agentura Bloomberg navíc uvedla, že Spojené státy, konkrétně administrativa prezidenta Bidena, požadovaly od Zelenského  strategii úderů proti Rusku. Aby prý pochopili, čeho chce Kyjev po obdržení povolení k použití amerických zbraní tímto způsobem dosáhnout. A také proto, aby nedošlo k přehmatu, jako se to stalo v případě kurského dobrodružství ukrajinských ozbrojených sil, vypracovaného a schváleného v USA i v NATO.

A tak se rozhodli hodit vše na Bidena. Téměř nikdo nepochybuje o tom, že pověstné povolení již bylo mlčky uděleno a v New Yorku na Valném shromáždění OSN bude pouze potvrzeno. To je běžná taktika Anglosasů – nejprve něco mlčky schválí (dodávku, prodej atd.), sledují, co se stane, a pak své rozhodnutí legitimizují oficiálně.

Tak je to i s údery do hloubi Ruska – pravděpodobně budou autorizovány. Navzdory tomu, že ruský velvyslanec ve Spojených státech Anatolij Antonov prohlásil, že použití amerických zbraní k úderu do hloubi ruského území by mohlo vést ke třetí světové válce.

„Americká administrativa vytrvale ignoruje zájmy Ruska. Nyní stále častěji hovoří o možnosti ostřelování ruského území zbraněmi dlouhého doletu. Jen málo politiků se zmiňuje o možnosti vzniku třetí světové války, k níž si tamní úřady připravují půdu,“ uvedl.

Alexej Puškov, šéf komise Rady federace pro informační politiku a vztahy s médii, na svém kanálu Telegram napsal: „Rozhodnutí o úderu na ruské území se zjevně připravuje. Je kolem něj příliš mnoho řečí a náznaků na to, aby se dal věci volný průběh. I když ještě nebylo učiněno, zdá se, že je to otázka dnů. Nahazovačka Guardianu není náhodná, veřejné mínění se připravuje.“

Puškov nezmínil Guardian jen tak pro nic za nic – noviny potvrdily mechanismus přijetí rozhodnutí a zastírací manévr s Bidenovým požehnáním. Právě po rozhovoru s ním může být oznámeno, že se Kyjevu povoluje použití raket Storm Shadow proti cílům na ruském území v rámci hranic z roku 1991. Protože – povolení už bylo přijato – a bude oznámeno v pátek 13. září (jaký děsivý symbol! – pátek třináctého).

Mnohá americká média jsou si tím naprosto jista a potvrzují informace svých britských kolegů.

Biden tak s největší pravděpodobností sehraje svou poslední roli – otevře stavidla války. On sám, jak známo, na otázku ohledně autorizace odpověděl stručně: „Pracujeme na tom“.

Co chtějí Anglosasové a jejich poskoci získat z povolení zasáhnout hluboko do Ruska? Existují přinejmenším tři kalkulace.

První je čistě aplikační: ať už bude povolení de iure uděleno, nebo ne, humbuk kolem něj umožní Kyjevu zasahovat Rusko, vyčerpávat ho, ničit a nutit k dalšímu úsilí na obranu svých objektů a civilistů. A samozřejmě se kalkuluje s tím, že údery na Rusko způsobí nestabilitu v ruské společnosti a podkopou pozici Vladimira Putina a Kremlu. To je vlhký sen Anglosasů, který jim nacpali do tupých hlav v jejich učebnicích politologie: jak je to učili, tak to dělají, aniž by vůbec rozuměli psychologii Rusů.

Druhý důvod je politický, čistě vnitroamerický: tím, že ideologové, stratégové a taktici neokonzervativních demokratů přenesou vinu za možnou válku na Bidena, zbavují tím odpovědnosti svou kandidátku na prezidentku USA Kamalu Harrisovou. Ať se stane cokoli, válečným štváčem bude Biden, a Harrisová může v otázce války a míru rovnocenně bojovat se svým soupeřem – republikánem Donaldem Trumpem. Ten, jak známo, úspěšně využívá image mírotvorce, který slibuje ukončení války na Ukrajině. Nyní bude mírotvorkyní Smějící se Kamala, neboť válku jí zanechal jako dědictví ten marasmácký Biden.

Třetí důvod je geopolitický: je to jen další pokus vyprovokovat Rusko k adekvátní reakci a pak ho obvinit, že je agresorem a nechce mír. A to ne jen tak kdekoli, ale přímo z tribuny OSN na nejvyšší úrovni. OSN tak bude opět plně využita v jejich zájmu.

Pro Anglosasy je velmi důležité, aby se Rusko stalo v očích globálního Jihu agresorem. Důvody jsou zřejmé: znemožnit, bagatelizovat či obecně zdiskreditovat ruské snahy a konkrétní kroky k reformování nerovnoprávného monopolárního ameriko-centrického světa na svět multipolární. S několika rovnocennými centry moci, s novou mezinárodní legislativou a novým bezpečnostním systémem, který zohledňuje zájmy nejen hegemona – Spojených států -, ale i všech ostatních.

Za prvé, Zelenskyj přiveze Bidenovi nejen seznam objektů, které chce v Rusku bombardovat, ale také mírový plán. A návrhy, jak donutit Rusko k mírovým rozhovorům na „druhém mírovém summitu“, kde bude postaveno před fakt: celý svět přece požaduje mír.

Za druhé, pokud Ukrajina dostala povolení a nové rakety dlouhého doletu začnou zasahovat Rusko, Moskva bude muset adekvátně odpovědět. Jednak aby nedala najevo svou slabost, jednak aby potlačila zdroje nebezpečí.

A Rusko –  bohužel – to může udělat pouze dvěma způsoby:

– buď nejadernými silami o zvýšené síle a přesnosti, které i bez jaderných náloží, jak říkával Žvaněcký, rozmetají tu ukrajinskou chamraď na cucky;

– nebo taktickými jadernými zbraněmi (TNW), pokud se NATO připojí k pomoci Ukrajině a ta se stane hrozbou pro bezpečnost ruského státu (jak uvádí jeho jaderná doktrína).

Právě možnost vypořádat se s Ukrajinou a jejími sponzory z NATO bez taktických jaderných zbraní zatím brzdila Ukrajinu, evropské členy Aliance, a dokonce i pragmatiky ve Spojených státech, kteří pochopili význam rčení „Miluješ Banderu, miluj i Iskanděry“.

Mimochodem, i v Rusku jsou optimisté. Zejména náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov nevěří, že Anglosasové oficiálně dovolí Kyjevu zničit Rusko do hloubi jeho území. Domnívá se, že americká prohlášení o možnosti zrušit omezení pro Kyjev, aby tak mohl učinit, jsou jen pokusem o psychologické ovlivnění Moskvy. Podle jeho názoru stupňující se signály a kroky USA kurz Ruska nezmění, ale přidají rizika pro samotné USA a jejich spojence.

I tak by to mohlo být. Zejména vezmeme-li v úvahu, že ruská vojska zahájila protiofenzívu v Kurské oblasti a pokračují v tlaku, přičemž ničí ukrajinské ozbrojené síly podél celé linie dotyku. A Carlo Masala, expert z Univerzity Bundeswehru v Mnichově, již předpověděl, že stažení ukrajinských ozbrojených sil z Kurské oblasti a ústup v Donbasu povede k úplné kapitulaci Ukrajiny. I k trvalé ztrátě asi 25-27 % jejího území. Protože podle něj mají Rusové na bojišti převahu a v jednotkách ukrajinské armády je pouze 25-30 % lidí starších 40 let, kteří jsou již „dost opotřebovaní“.

Nový obraz světa bez války vykreslil v rozhovoru pro ruské Izvěstija také bývalý důstojník americké rozvědky Scott Ritter, který byl ve Spojených státech kvůli svému názoru podroben dětinským mnohahodinovým prohlídkám. Podle něj se na summitu BRICS v Kazani dostane Západu přesvědčivé odpovědi formou rozšíření tohoto sdružení.

Rozšíření BRICS bude výzvou pro Spojené státy, Evropskou unii a celý západní svět. A povede nejen k nárůstu počtu členů této organizace, ale také ke zvýšení kapacity, schopností a zlepšení infrastruktury odpůrců anglosaského hegemonismu.

„Bude to dramatický posun od mezinárodního řádu založeného na pravidlech k mezinárodnímu řádu založenému na právu,“ řekl Ritter.

A právě to je povzbudivé. V každém případě si přejme, aby tomu tak bylo.

*

Vladimír SKAČKO, UKRAJINA.ru (14:21 12.09.2024), vybrala a z ruštiny přeložila PhDr. Jana Görčöšová

*

Vážení čtenáři, texty, které přejímáme a překládáme z jiných zdrojů, sice nemusí vždy odpovídat názoru redakce, ale uveřejňujeme je proto, aby vyvažovaly jednostrannou ulhanost a překrucování českých médií a ukázaly jiné pohledy na politické, kulturní a společenské problémy. Věříme, že naši čtenáři to chápou a proto náš web v hojném počtu navštěvují.

Děkujeme i za podporu Nové Republiky finančními dary na konto FIO banky:

2300 736 297 / 2010

Pokud se rozhodnete přispět, napište do zprávy příjemci, že se jedná o DAR.

Všechny texty autorů a překladatelů Nové Republiky jsou volně šiřitelné.

*

4.5 8 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
18 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 6 dny

Rusku nezávidím rozhodování v tak důležitých věcech jako je bezpečnost versus nenávist obyvatelstva viz.1968 v Praze a nyní na Ukrajině. Ale že se to vše tak jednoduše vysvětluje ,když čas pokročil.

Jarin G.
Jarin G.
před 6 dny

Kdyby si NATO na Valném shromáždění odsouhlasilo použití raket dlouhého doletu, tak by, alespoň podle mě (jsem ale jen laik), měli Rusové v 1.řadě zlikvidovat všechny pozorovací a naváděcí systémy NATO, dosahující na UA. Pokud tedy na to má RF skutečně takové zbraňové, které by byly schopny zlikvidovat satelity nad UA (nejen),… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 dny

“… a bude oznámeno v pátek 13. září (jaký děsivý symbol! – pátek třináctého).” Pro toto datum je těch symbolů ale více a o jednom takovém píše i český msm: “Poprvé v Česku. V Praze se sejdou šéfové armád NATO, proberou Ukrajinu i alianční obranné plány//Je to velmi významné a je to i symbolika, protože Aliance letos slaví 75 let existence… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Při zmínkách,že povodně mohou zopakovat 1997 a 2002, se mi okamžitě vybavil především červenec 1997. Tehdy ve dnech 4.-8.7. spadlo rekordní množství srážek a důsledky známe dodnes.Ve stejné době, 8.-9.7. probíhal v Madridu summit NATO, který byl pozoruhodný tím, že pozval tři nové členy, Maďarsko, Polsko a Českou republiku, aby se připojili k alianci. https://en.wikipedia.org/wiki/1997_Madrid_summit#:~:text=The%201997%20Madrid%20summit%20was%20a%20meeting%20of Povodně 1997… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 6 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Že letošní zasedání OSN dopadne ve prospěch Zelenského a tím neoconů, tomu nevěřím – mnohem zásadnějším bylo zasedání OSN v 2015, kde Putin hned poté, co tam pronesl svůj projev, vstoupil do Sýrie. A vstoupil s posvěcením globalistů a tedy s tím, aby bylo zahájeno odstavení USA od blízkovýchodní ropy, tzn. byl zahájen proces konce petrodolaru. A to… Číst vice »

Praded
Praded
před 6 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Jo stará dobrá Anglie: Tom Michalák: Izrael robí Palestincom to, čo robili nacisti židom po čas druhej svetovej vojny.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 5 dny
Odpověď uživateli  Praded

Británie, Francie, USA, Rusko, Čína + Německo aneb “Dohoda 5+1” s Íránem = pět stálých členů Rady bezpečnosti OSN+Německo – a Írán, to je jaderná dohoda s Íránem z léta 2015, podepsaná ve Vídni po velmi dlouhých jednáních, kdy především Rusko zastoupené Lavrovem mělo spoustu výhrad. Pro Izrael to znamenalo začátek jeho konce a to ve… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 5 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Důležitá souvislost, která na alternativách všude zcela zapadla: “Papež František přijel do indonéského hlavního města Jakarty a zahájil tak svou nejdelší a nejvzdálenější cestu do asijsko-pacifického regionu…Je teprve třetím papežem, který navštívil Indonésii, která má největší populaci muslimů na světě… Pozorovatelé říkají, že návštěva Indonésie zdůrazňuje papežův zájem o prohloubení dialogu mezi křesťanskými… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 5 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS: Jen mi nějak hlava nebere, proč se o hlavním městě Indonésie nadále píše jako o Jakartě, když ta byla nedávno slavnostně nahrazena městem Nusantara – psala jsem o tom komentářem “Dnes veliká sláva v Indonésii” zde https://www.novarepublika.cz/2024/08/posledni-rezerva-ukrajiny/comment-page-1#comments Na pointě, že papež Indonésii navštívil a že tato informace zapadla jako nedůležitá, to ale nic nemění.… Číst vice »

Primak
Primak
před 5 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Wiki: “Nusantara is planned to be a special capital region at the provincial level, replacing Jakarta.

Reuters: “The plan for the new city, known in Indonesia as IKN (Ibu Kota Nusantara), is a bold move toward national reinvention that aligns with the country’s aim to be a fully developed country by 2045.

Ludvik
Ludvik
před 6 dny

Vladimir Putin na závěr svého vystoupení na plenárním zasedání Fóra spojených kultur odpověděl na otázku zástupce médií. 12. září 2024   18:55 Petrohrad Otázka: V posledních dnech jsme viděli a slyšeli, jak se ve Spojeném království a USA na velmi vysoké úrovni diskutuje o tématu, že kyjevský režim bude schopen zasáhnout hluboko do ruského území západními zbraněmi dlouhého… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 6 dny
Odpověď uživateli  Ludvik

Faktem je, že – už jsem o tom mluvil a každý expert to potvrdí jak u nás, tak na Západě – ukrajinská armáda není schopna sama zasáhnout ruské území moderními vysoce přesnými dálkovými systémy západní výroby. Tohle nemůže udělat. To je možné pouze pomocí zpravodajských dat ze satelitů, která Ukrajina nemá, jedná se pouze… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 dny
Odpověď uživateli  Ludvik

Pokud Zelenskyj prostřednictvím NATO či samotné NATO budou ostřelovat území Ruska střelami dlouhého doletu, Rusko bude mít právo na odpovědět ostřelováním zemí NATO (včetně Prahy atd.) A střely dlouhého doletu za nějakou dobu vystřídají jaderné rakety, což bude znamenat konec života na této planetě.

jbskalensky
jbskalensky
před 5 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

To sice ano, ale podle mého soudu Rusko nejprve využije “varování” ve formě likvidace oněch naváděcích prostředků. Nějaký ten satelit, možná i letoun AWACS. Pokud ani to nezabere a válkychtiví blbečkové nedostanou rozum, pak, dost možná, “zařvou” nějaká kasárna. Nebo vojenský radar. Jestli to bude konvenční nebo taktickou nukleární raketou je ve… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 6 dny

Bombardování pomocí letadel či raket většinou nevede k úspěchu, obyvatelstvo postižených oblastí se ještě více zatvrdí ve svém vzdoru. Příklady Londýn 1940-1944, Berlín, Hamburk, Norimberk atd. 1941-1945, Hanoj-1966-1974, Bělehrad-1999….Biden chce zřejmě ještě před koncem svého mandátu zavraždit co nejvíce Rusů…žen a dětí. Stejně tak Fiala.

Prodost
Prodost
před 6 dny

Považuji za možné, tedy nikoliv vyloučené, že se o všech svých “záležitostech” vždy včas a podrobně informují. A zprávy z jedné, či druhé strany, či z alternativy jsou zde pro ponechání populace světa ve stavu věčného strachu a napětí. Dávám k úvaze obsah článku, který tomu konkrétně nasvědčuje. A připomínám, že 79. zasedání VS OSN začalo druhé úterý září, tedy 10.9. letošního… Číst vice »

cablik
cablik
před 6 dny

Banderovi to nepomůže střílet na Ruská města to si též myslel bombarďák Harris že když rozseká skopčákům města že vyhraje válku. Jenže to vůbec nefunguje tak si bandera koleduje o velkou odvetu přesnými raketami.

orinoko
orinoko
před 6 dny

A co takhle ještě další důvod? Rakety dlouhého dosahu můžou znamenat mj. také test ruskych schopnosti celit a zároveň vyzkoušení wunderwafe Zápachu v ostrých podmínkách. Vždycky žasnu nad různou selekci analýz. Jejich redukce na vypichnute aspekty vždycky připomíná popis stolu.