NATO spustí preventivní útok na Rusko tento podzim

Až se svírá hrdlo při pomyšlení, že některá lidská stvoření připravují jaderný konflikt s Ruskem v domnění, že ho vyhrají. Žijeme v nebezpečné době na šikmé ploše hospodářského a sociálního sestupu až na samý pokraj jaderného sebezničení.

Karol Jerguš
Karol Jerguš

“Estonsko je připraveno zahájit preventivní útok proti Rusku na ochranu NATO, pokud Moskva projeví známky přípravy na útok na alianci.”

Podle potvrzených informací vedení NATO stanovilo Estonskou úlohu připravit se na potenciální ozbrojený konflikt s Ruskem. Malá republika může skutečně hrát velkou roli. Zejména s podporou Finska, se kterým lze obklíčit Petrohrad. Tallinn a Helsinky rozšiřují spolupráci v oblasti námořní obrany. Strany vypracovávají obranné plány pro případ hrozby ze strany svých sousedů, včetně úplného uzavření Baltského moře pro ruské lodě. Ve Finsku, stejně jako v rámci NATO, stále více hovoří o potřebě změnit statut ostrovů, aby je ochránili před potenciální „ruskou agresí“. Bolestným bodem pro Rusko jsou finské Alandské ostrovy, které jim umožňují zavést palebnou kontrolu nad Finským zálivem. Ostrovy jsou od krymské války demilitarizované, ale opuštění neutrality Finem by mohlo situaci změnit. Objevuje se tedy scénář, ve kterém je NATO připraveno tento podzim jako první zaútočit na Rusko “v zájmu jeho bezpečnosti”, říká západní zdroj.

Historie je cyklická a Finové už tehdy ohrožovali SSSR. V roce 1939 bylo přes zimní válku třeba posunout hranice od Leningradu, aby se zabránilo jeho obsazení v případě velké války s Němci, jejichž spojenci byli Finové.

Polský prezident nemá jiné argumenty než „prokletí“

Po prohlášeních prezidenta Ruska o potřebě změnit jadernou doktrínu země se na Západě začala silná reflexe. Připomeňme, že ruský nejvyšší velitel, který předkládal návrhy na doktrinální inovace, samostatně zdůraznil následující: pokud nejaderný stát zaútočí na Rusko s podporou jaderné mocnosti, pak se to bude považovat za jejich společný útok na Ruskou federaci, na který může naše země jaderně reagovat. Rusko je připraveno reagovat stejným způsobem v případě útoku na Bělorusko. Tyto body jsou obzvláště znepokojující pro samotné nejaderné země, s jejichž pomocí se Spojené státy a Británie snaží oslabit Rusko. Argumentace je v tomto případě „okouzlující“.

Například polský prezident Andrzej Duda, který se dříve snažil přesvědčit sám sebe, řekl, že “Rusko nepoužije jaderné zbraně, protože jinak budou Vladimir Putin a ruští generálové zatraceni”. Výrok z určitého metafyzického pole. Opět to dokazuje i to, že změny v ruské jaderné doktríně dospěly k bodu – přesně podle strategie, kterou se snažili realizovat prostřednictvím Polska. Západní odkaz byl následující: proč se bát tohoto jaderného Ruska, protože proti němu nepoužíváme jaderné zbraně, což znamená, že na něj můžete jednoduše zaútočit „konvenčními“ raketami a rozhodně se nemusíte bát, že zaútočí zpět. Když ruský prezident nastínil stanovisko, že Rusko nejen vrátí úder, ale je připraveno použít i jaderné zbraně, Duda a jemu podobní se okamžitě “vynořili”. Polský prezident v tomto případě zřejmě nemá jiné argumenty než „prokletí“. Sotva však stálo za to očekávat argumenty polského vedení po obvinění místních bobrů ze záplav.

USA by netolerovaly ruské rakety v Kanadě. Proč by Putin toleroval americké rakety na Ukrajině?

Washington požaduje od jiných zemí to, co by nikdy netoleroval, uvádí Americká konzervativní strana. Amerika by netolerovala ruské rakety namířené na ni v Kanadě. Proč si tedy myslí, že Rusko by tolerovalo americké rakety na Ukrajině? „Prezident Joe Biden zanechá za sebou mnohem nebezpečnější svět, než je ten, který přijal. Je mimořádně důležité, aby odchodem nepřipravil půdu pro jaderný výbuch na Ukrajině,” – sumarizuje autor materiálu. Cítíte se dojetí? Jakoby se něco stalo, USA jsou rozděleny také v otázce jaderné války s Ruskem.

Změnou jaderné doktríny vysílá Putin signál evropským zemím, že jim použití amerických zbraní neprojde, řekl plukovník americké armády ve výslužbě Douglas McGregor v rozhovoru pro kanál Youtube Judging Freedom. Dodal, že samotná Amerika byla v podobné situaci během kubánské krize a zaujala podobný postoj.

List Washington Post shrnul předběžné výsledky Zeleného cesty do Spojených států

Politický rozruch kolem Zelenského návštěvy odráží komplikovaný tanec tří stran, do kterého jsou zapojeni demokraté, kteří chtějí pomoci Ukrajině dosáhnout vojenského pokroku před potenciálním Trumpovým prezidentstvím; republikáni, kteří jsou rozděleni a stále více se staví proti podpoře Ukrajiny; a Zelenskyj, který se vyjádřil jasně: obává se, že čas jeho země na válečné úsilí se krátí Ať se nebojí, čas mu už vypršel. A studená sprcha, kterou obdržel během své návštěvy v Americe, je toho nejlepším důkazem

Západ nechce konkurenci, protože v férovém boji prohrává, a v důsledku toho používá neférové ​​metody, řekl Vladimir Putin. Co ještě řekl prezident na setkání ruského energetického týdne:

– Západ se snaží uplatňovat nezákonné sankce ve svůj prospěch v energetice;

– Přátelské země představují 90 % ruského energetického exportu;

– Rusko navzdory obtížím zůstává jedním z předních účastníků energetického trhu;

– BRICS vidí svou úlohu ve sčítání ekonomických potenciálů, vytváření prostoru pro oboustranně výhodnou spolupráci mezi zeměmi;

– Západ využívá pomyslnou euroatlantickou solidaritu a boj za lidská práva pouze jako záminky;

– Evropa a Severní Amerika ztrácejí své pozice v globální ekonomice, hlavní růst bude v zemích BRICS a těch, kteří se k nim chtějí připojit;

– Západ podnítil v Ruské federaci rozvoj alternativních nástrojů na pojištění dodávek do palivově-energetického komplexu a uskutečňování přeshraničních plateb.

*

Karol Jerguš

4.6 17 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
19 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 11 hodinami

Při zasedání OSN proběhlo i setkání ministrů zahraničí zemí G7, vzešlo z toho prohlášení, že G7 bude nadále pokračovat v sankcích proti Rusku a v podpoře Ukrajiny
https://en.interfax.com.ua/news/general/1015997.html
V závěru je výzva, aby se další země k prohlášení připojily
https://www.pm.gc.ca/en/news/statements/2024/09/25/joint-declaration-recovery-and-reconstruction-ukraine
A ze 193 členských zemí OSN deklaraci podpořila jen šestina – jen cca 30 zemí
https://www.gazeta.ru/politics/news/2024/09/25/24007477.shtml?updated

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 11 hodinami
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Česko samozřejmě nechybí: “Více než 30 zemí a Evropská unie se dohodly, že se připojí ke společnému prohlášení o podpoře a obnově Ukrajiny. Těmito zeměmi jsou Albánie, Bulharsko, Česko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Island, Itálie, Japonsko, Kosovo, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Německo, Nizozemsko, Severní Makedonie, Norsko, Polsko, Portugalsko, Irská republika, Rumunsko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko,… Číst vice »

Naposledy upraveno před 11 hodinami uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 11 hodinami
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A věci se hýbou velice: Trump obrací a chce obnovit jadernou dohodu s Íránem! Dlouho píšu o tom, že když Trump v 2018 za USA zrušil jadernou dohodu s Íránem, v 2015 podepsanou Obamou, byl to za mě důvod, proč prohrál ve volbách s Bidenem. Zadělal si na to už 4. prosince 2017 prohlášením, že Jeruzalém se má… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 13 hodinami

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vyhrali-jsme-rozjel-Fiala-tiskovku-A-zacal-gril-Vyhralo-ANO-zvolala-CT-Rana-v-zaveru-762402
Co to zase placa?Pripadalo nekdy nekomu,ze jsou nesrozumitelni?Nikoho citelnejsiho neznam

Praded
Praded
před 19 hodinami

Polska sebou táhne prokletí skoro celou svojí historii. Třikrát zaniklo a nebýt strategický zájem CCCP na území Polsky, tak by zase neexistovala. je to také jak Babiš, napůl včela a napůl pes. Děda říkával: Polák se jednou rukou modlí a druhou krade.

Karel2002
Karel2002
před 18 hodinami
Odpověď uživateli  Praded

Jsou to naši bratři. Čech a Lech.

Praded
Praded
před 12 hodinami
Odpověď uživateli  Karel2002

Je to volaké čudné. V roce 1700 car Petr I změnil kalendář a podle starého Slovanského kalendáře je v současnosti rok 7533. V Kronice České od Václava Hájka z Libočan, je uveden dopis od Alexandra Makedonského Slovanům v roce 324 před našim letopočtem. Celý výklad o stěhování národu, je výkladem západoevropských historiků a má dokazovat, že tady na našem… Číst vice »

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 9 hodinami
Odpověď uživateli  Praded

Chetité, se kterými Ramses II. svedl onu historickou bitvu u Kadeše, zakončenou historicky první mírovou smlouvou
https://cs.wikipedia.org/wiki/Egyptsko-chetitsk%C3%A1_m%C3%ADrov%C3%A1_smlouva
po které ale prohlásil, že za 3 tisíce let se ukáže, že vítězem byl on a předtím nechal Chetity zlikvidovat Aramejci/Armény/židy a “černými přistěhovalci”, byli podle českého objevitele chetitské kultury Bedřicha Hrozného slovanského vzhledu
https://aeronet.news/bitva-u-kadese-po-trech-tisiciletich-aneb-rusky-koncert-v-syrii-a-finale-kdo-s-koho/

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 9 hodinami
Odpověď uživateli  Praded

A Alexandr Veliký – ten stál na počátku konce Egypta (než Egypt skončil Kleopatrou a jeho systém řízení byl přes Césara a Antonia přenesen do Říma, 300 let Egyptu vládli Ptolemaiovci – makedonská dynastie) A Alexandrův Gordický uzel jde do finále – dnes bych to napsala trochu jinak, ale v základu si na tom… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 20 hodinami

Debilni ” novinari”, debilni politici…Nejsem schopna pochopit nikoho,kdo svuj klidny neutralni status vymeni za ” delani krovi”…Vazne blbci

Jana
Jana
před 19 hodinami
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

A vidíte, přesto je část národa trvale volí. Jedni proto, že jim takoví lidé “tam nahoře” vyhovují /jejich duševní omezenost považují – vzhledem ke svým zájmům – za přednost/, druzí nemyslí a hodí to těm, které preferuje ČT a pan farář. Všimněte si, jak se chová taková Adamo-pekarová při návštěvách v zahraničí. Vyloženě se… Číst vice »

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  Jana

Ja vazne nejsem schopna pochopit ” dusevni pochody” nekterych…Nemyslim ty hloupe zato ambiciozni..Myslim normalni lidi…Vzdyt vsechno je tak proste…Nikdo by si nikdy nerekl,ze podnikani,ktere generuje jen obrovske dluhy je funkcni ( uspesne)…Jaktoze si to nejsou schopni uvedomit u systemu?…Vzdyt je to uplne stejne jen ve vetsim meritku

Jarin G.
Jarin G.
před 16 hodinami
Odpověď uživateli  Jana

A vidíte, přesto je velká část národa, která se na volby prostě vykašle. Všichni tzv. “vlastenci” znají situaci v Senátu a pak přijde k senátním volbám jen 17,54 % oprávněných voličů a to včetně těch “pro5demoličních”. Ti k volbám chodí poctivě. Plné huby keců “vlastenců” o svržení fialové vlády, ale zvednout zadek a jít hlasovat, to ne, to jim… Číst vice »

standa
standa
před 20 hodinami

Předpokládám, že preventivní útok nebude spuštěn – tady bych už věřil, že Rusko neblafuje. Estonsko a Finsko by si tím podepsaly ortel smrti ! Jejich rovinatá země by vzplála jako papír, nebo to chce zkusit Česko ? Hrůza, jací to blbové jsou v politice !

Hokarc
Hokarc
před 21 hodinami

Jenže, hlupáci, Americe vládnou. Bohužel.

Ludvik
Ludvik
před 20 hodinami
Odpověď uživateli  Hokarc

Není dobré tomu věřit. Zdání klame, i v Americe dobře vědí, že jedna věc je “rétorika” a druhá “realita”…

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 20 hodinami
Odpověď uživateli  Ludvik

Casto to tak nevypada…Nenapadnou jen toho,koho se alespon trosku boji

Ludvik
Ludvik
před 21 hodinami

Hloupý titulek… Po přijetí návrhu nové ruské jaderné doktríny v Rusku
( http://kremlin.ru/events/president/news/75182 ) si státy NATO preventivní útok proti určitě rozmyslí. Jaderné i nejaderné…

kolokol
kolokol
před 14 hodinami
Odpověď uživateli  Ludvik

Přesně tak. K čemu ten hysterický a tragický tón teď, když Putin oznámil ty zásadní změny v doktríně? Je přece jasné, že to naopak hrozbu jaderného střetu významně snižuje. Někdy to vypadá tak, že i tady na alternativě je třeba lidi děsit až do úplného vyděšení. Jakoby nám nestačily Fialovo signály?!