Na Seznamu nás museli studovat

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Včerejší článek vztahující se k povodním, nedůvěře občanů směrem k vládě či médiím, k jejich věčnému lhaní ve všech sférách a k přístupu spojenému s neustálým strašením, například obrovskými vedry a změnami počasí, jste možná zaznamenali. Zamysleli jsme se nad již prokázaným a přiznaným ovlivňováním počasí a jeho dopady, zároveň ale s tím, že nechceme konspirovat, a podali to spíše jako důvod k zamyšlení a snahu vyhnout se konspiraci. Přeci jenom jsme byli svědky zvláštní meteorologické anomálie. Zmínili jsme v něm i setkání generálů NATO v Praze a závěry, jejichž důsledky by mohli způsobit světový ozbrojený konflikt.

A v ten stejný den Seznam popsal, jak Foltýnovští dezoláti a svině komentují obrovskou tragédii, kterou vláda předpověděla a zvládla de facto na jedničku.*) Přívaly vody totiž skutečně prošly městy a obcemi, nadělaly obrovské škody a takový Jeseník de facto připravily na kompletní rekonstrukci. Kdo to viděl a umí počítat, ten jistě tuší, že minulý státní rozpočet mající vyčerpané rezervy, které by měly podobnou škodu z části pokrýt (kam ty peníze zmizeli, to ví jen Stanjura), již v pokladně nenechal na podobnou situaci ani korunu.

Nový rozpočet i tak už nyní tragický bude muset být ještě změněn a dosáhne nakonec mnohem většího deficitu. Fiala konečně s dramatickým rozhazováním rukou vysvětlí, proč se schodek dostal na rekordní úroveň a bude tvrdit, že má o důvod více zůstat u moci, protože Babiš měl dost času na to, aby kolem Troubek postavil protipovodňové valy. Že je vyplavila velká voda už v roku 1997 a Babiš se chopil moci o téměř 20 let později, přičemž mezitím vládnuly ODS a ČSSD, to už zase premiérovi zvanému Pinocchio nevadí.

V našem již zmíněném včerejším článku byla opět ruská stopa. A to ta, když jsme si dovolili napsat o přání generálů NATO sešlých se v Praze začít válku s Ruskem. Náš prezident Petr Pavel hovořil o potřebě být odvážnými a povolit Ukrajincům použití raket se středním doletem k napadení ruského území. Nazval to jako legitimní právo Zelenského. I přes to, že Kreml zmínil tento krok jako skutečný začátek války mezi zeměmi NATO a Ruskem, k čemuž přispívá i navádění raket na cíl z cizího území nijak dosud fyzicky do konfliktu zainteresovaného. A nezapomněli jsme konstatovat, že jsme možná díky iniciativě politiků z Pětikoalice a ANO první na ráně. Přidali jsme, že to Rusům nelze ani zazlívat, protože si o průšvih nahlas říkáme tím, že současnou vládu někdo z nás musel zvolit. To není nic proruského, pouze suché konstatování.

Za vše uvedené nás Seznam pěkně utřel a Foltýn vystupující jako hrdina ze zákopů a jdoucí proti dezolátům, proruským sviním a 5% občanů ČR a jejich sympatizantům, které je třeba oddělit od zbytku hlubokými příkop. Zároveň tento expert na strategickou komunikaci žádal o podporu slušného zbytku národa. Autor stati na Seznamu si s vládním odborníkem pro boj s rebelující protiliberální menšinou společně odplivnuli a sepsuli každého, kdo by uvažoval podobným směrem popsaném v našem článku. V podstatě takové jedince či skupiny pojmenovali ve skrytu jako dementy a imbecily. Počasí se přeci chová přirozeně, za povodně může jen sv. Petr, možná proruský, protipovodňová opatření jsou problém jiných vlád a Ukrajina hrdinně bojuje za nás proti bolševikům z Moskvy, přestože marxismus-leninismus byl z ní dávno přemístěn spíše do Bruselu.

Nevážený Foltýne, agresivní pomatenče a zmanipulovaný liberále. Doufáme, že podporu ze strany slušných lidí nikdy mít nebudete a stanete se exemplárním případem, který po změně vlády už nenajde ve státní správě žádnou práci, tedy ani na vrátnici ČT. A mít za spojence Seznam plný stejně zfanatizovaných redaktorů a schopný přetiskovat články Forum 24 přinášející snad jako jediné médium na světě pouze reportáže o slavných vítězstvích ukrajinských jednotek nad Rusy, to už je projev zoufalosti. Tolik zloby a nenávisti nelze přehlédnout. Možná mohou čtenáři s našimi texty nesouhlasit, ignorovat naše varování před budoucností či zlehčovat návraty do minulosti, tvrdit, že jsme k vládám Babiše či Fialy příliš kritičtí, ale snažíme se být realisty. A to ve všech směrech, tedy i vůči Ukrajině a Rusku, Spojeným státům či EU. Na rozdíl od jednostranně zaměřených liberálů. Tedy asi tak.

Jinak si plně uvědomujeme tragičnost důsledků povodní a děkujeme každému za jakoukoliv podporu poškozeným. Sami vyrážíme o víkendu do Jeseníku terénním pickupem vybaveným výkonnými čerpadly, potravinami i vodou a budeme se snažit přiložit ruce k dílu. Všichni hasiči, policisté, dobrovolníci mají naši podporu, bohužel na rozdíl od roku 1997 budeme marně očekávat podporu vojáků, protože ti už skoro neexistují. Ale třeba se konečně v něčem mýlíme.

*

Jindřich Kulhavý, iNadhled

*) na rozdíl od autora si myslím, že vláda povodňovou situaci nezvládla “de facto na jedničku”. Její ministři jen nestydatě zneužívali povodně, aby se zviditelnili. Ministr vnitra neslezl z obrazovky a plkal, plkal a plkal “my, my, my …” Všechny práce včetně záchraných ale odmakali lidé ze záchraných sborů, policie a obcí, z nichž mnohé zůstaly bez jakékoli pomoci ze strany vlády. Záchranné složky byly vytvoořeny dávno předtím, než se vlády zmocnili ti dnešní všehoschopní niemandi. Armáda nebyla vidět jakoby neexistovala. Ženijní vojsko zlikvidováno. Ministryně zabořena v americké řiti nepomohla ani trochu, prezident zabořeny tamtéž se producíroval v zaplavených obcích bez reálného efektu, prostě jen aby se předvedl a zaexhiboval. Přesto se najde i v zaplavených obcích dost idiotů, kteří to v senátních a obecných volbách zemským škůdcům z Pětikoalice znovu hodí. Takové je dnešní Česko.

Václav Dvořák – editor

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Jarda
Jarda
před 15 hodinami

Pane Kulhavý moc děkuji za článek a o tom,že na seznamu jsou prodejné k…v a že foltýn je sprostá vygumovaná guma a fiala je vychytralý hlupák toužící po unijním korytu za prasárny vykonávající vůči občanům ČR snad věří všichni nebo většina občanů.Do voleb 2025 to holt musíme vydržet.O zelené gumě na hradě ani nemluvě tam to… Číst vice »

kolokol
kolokol
před 12 hodinami
Odpověď uživateli  Jarda

V daných podmínkách půjdou volby právě na ruku pětikolce. Proto nyní projevila tak velkou starost, aby se náhodou odkladem voleb neporušila ústava. V jiných případech ji lze ohnout o 180 stupňů.

standa
standa
před 16 hodinami

Perfektní článek. Pravdivý. Srovnejte Slovensko a Česko, oba měli stejné informace, ale Slovensko bylo lépe připraveno a minimalizovalo škody oproti Česku, které nebylo připraveno. O Vranově se tvrdí, že zadržel 200 letou vodu !

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 dnem

Priblble liberalni ovce byly zase trapne?To je udel