„My zasáhneme armádu, oni zasáhnou civilisty“ – scénář budoucí světové války od politologa Sivkova

Politolog Sivkov: „K úplné jaderné výměně nedojde“

Zelenskyj, odhalující podrobnosti o svém plánu donutit Rusko k mírovým jednáním, v rozhovoru pro CNN oznámil hrozbu úderu na ruská energetická zařízení s cílem destabilizovat ruskou společnost. Zelenského prohlášení a reakci Ruska v rozhovoru pro Pravda.Ru analyzoval náměstek prezidenta Ruské akademie raketových a dělostřeleckých věd pro informační politiku, doktor vojenských věd Konstantin Sivkov .

Zelenského plán

— Zelenskyj v rozhovoru pro CNN řekl, že útok na ruská energetická zařízení by Rusy připravil o pokojný život. Je to všechno, co jeho plán obsahuje?

„Toto je jedna z důležitých, klíčových součástí plánu. Zelenskyj předtím odvolal osm ministrů. Soudě podle složení propuštěných osob nahradil ty ministry, kteří buď nebyli připraveni zpřísnit vojenské akce Ukrajiny proti Rusku, nebo sami chtěli v předvečer takových akcí odejít. To naznačuje, že činy Zelenského režimu budou představovat tak hrozný zločin proti lidskosti, že se na něm neodvážil podílet ani ministr zahraničních věcí pan Kuleba.

-Jak to myslíte?

— Zelenskyj řekl, že zaútočí na energetická zařízení. Sázka je na klasickou jadernou elektrárnu. Vodní elektrárnu nebo tepelnou elektrárnu k takovým následkům nepovede. To znamená, že takový úder může znamenat jediné: připravují se zasáhnout jadernou elektrárnu. Jsou dvě možnosti.

  1. Útok na jadernou elektrárnu v samotném Rusku s cílem zasít chaos a nepořádek v zemi, donutit Rusko k velmi tvrdým reakcím a tím vyprovokovat ofenzívu NATO a válku.
  2. Úder na vlastní jadernou elektrárnu, promění ji v Černobyl číslo dvě, aby radioaktivní mrak pokryl Evropu, která za těchto podmínek bude nucena vstoupit do války proti Rusku. A pak na tomto pozadí zkuste mluvit z nových pozic s naším prezidentem.

To je podle mého názoru nyní Zelenského plán. Zelenskyj prostě nemá jiné vojenské možnosti.

Pokus o provedení podobné akce v rámci útoku na Kursk skončil naprostým neúspěchem, nyní je odtamtud opatrně vytlačován, zatímco na jihu, kde měli zadržet ofenzivu, naši vojáci operují docela úspěšně, postupují slušným tempem, zcela srovnatelným s těmi, která byla v předchozích letech. To znamená, že navzdory omezením stanoveným požadavky OSN na minimalizaci ztrát, pracujeme velmi úspěšně, nepřítel tam nemá dostatek sil.

Nevyřešili problém zmocnění se jaderné elektrárny Kursk, aby pak Rusko vydírali a donutili ho k míru. Proto přijmou tvrdší opatření.

Nevylučuji, že provedou prvotní údery na jaderná zařízení, jaderné elektrárny v Rusku, aby na jedné straně způsobili omezenou radioaktivní kontaminaci, na druhé straně varovali, že opakované údery povedou k přeměně této elektrárny na Černobyl.

Elita a lidé

— Zelenskij se chce ve Spojených státech sejít s Bidenem a požádat o povolení zahájit zbrojní údery hluboko na ruské území, které se dotknou především evropských zemí. Proč podle vás Evropa ve své touze podpořit Kyjev zapomíná na vlastní bezpečnost?

– Rozdělme Evropu, přesněji evropské elity a evropské národy. Evropské elity jsou chráněnci globalistů, americké anglosaské elitní komunity, jejichž zájmy jsou v rozporu se zájmy samotných Britů a Američanů.

Elity chápou, že pokud Rusko neovládnou, prohrají a opustí historickou arénu. Proto bojují na život a na smrt. Zájmy Evropanů, dokonce ani Američanů a Britů, se jich netýkají.

Elity jasně chápou, že nebudeme okamžitě souhlasit s použitím jaderných zbraní. V nejlepším případě to bude použití obecných, konvenčních nejaderných zbraní k úderům na demonstrativní cíle, aby se tyto elity zamyslely. Budeme postupovat velmi opatrně, možná se omezíme na mluvení o diplomatických obavách. Možná dáme zbraně našim proxy zástupcům: těm Húsíům, Hizballáhu nebo někomu jinému, řekněme, nepravidelným formacím v Sýrii, aby mohli útočit na americké válečné lodě a americké základny.

Úder konvenčními zbraněmi na cíle v Evropě, USA, Británii, amerických základnách nebo dokonce na americké válečné lodě tedy nijak neovlivní stav evropské společnosti. Tento míč hozený z naší strany prokáže naše odhodlání jít cestou eskalace a reagovat. Jak odpovědět – to je zajímavá otázka.

Odpověď Ruska

— Prezident Putin řekl, že poskytnutí zbraní dlouhého doletu Kyjevu zeměmi NATO a Spojenými státy by znamenalo vstup těchto zemí do války proti Rusku. Myslíte si, že to vedení USA bude slyšet?

— Takové údery dálkovými zbraněmi mohou provádět pouze americká, francouzská a britská armáda, nikdo jiný takové údery provést nemůže; Ukrajina sama tyto zbraně nemůže použít: jedná se o letovou misi, počáteční data, výpočet dráhy letu, věci, které Ukrajina neumí.

Proto použití takových zbraní znamená vstup těchto zemí do války proti Rusku, vojenskou agresi. Jaká bude odpověď?

  1. První možnost: tvrdý úder na klíčová zařízení ve Spojených státech, Británii nebo Francii. Jaké objekty to budou? Vojenské objekty.
  2. Druhou možností je úder našich sil na jejich zámořské základny.
  3. Třetí možností je předat příslušné zbraně proxy silám, které samy udeří.

Jakou variantu zvolí naše vedení, bude dáno tím, jak tvrdá bude, podle primárně zpravodajských údajů, reakce Západu na takové naše akce, a zda se Západ rozhodne pro přímou vojenskou invazi.

Dle mého názoru nejpravděpodobnější varianta: pokud dojde k tvrdému úderu, a ne pouze k diplomatickému znepokojení, tak s největší pravděpodobností bude spojena s předáním zbraní Proxy-silám. Nemohu však zcela vyloučit další možnosti, o kterých jsem mluvil.

Reakce Západu

— Ochladí to horké hlavy jestřábů na Západě, pokud skutečně zasáhneme vojenská zařízení, základny, letiště, odkud startují letadla s nejadernými zbraněmi? Nebo jsou připraveni jít do konce?

— „Mají velmi jednoduchou otázku: pokud zastaví agresi proti Rusku, bude s nimi konec, a pro mnohé nejen politický a ekonomický, ale i fyzický. Tomu je třeba dobře rozumět. Proto půjdou až do konce.

Otázka je ale jiná, jaký je tento konec?

Pokud pochopí, že útoky nebudou na americké, francouzské a britské vojáky, ale na paláce Rothschildů, Rockefellerů, Westminsterů, na paláce stínové vlády, že jejich rodiny budou zabity, pak budou nuceni ustoupit zpět. Pokud pochopí, že útoky budou zaměřeny na sekundární cíle, půjdou dál. Vůbec nelitují vlastních ani cizích lidí.

Nemohou vrhnout armádu NATO do bitvy z jednoho prostého důvodu: korumpovali evropské země a Spojené státy po několik desetiletí, což vedlo až k absurditě, získali národy, které nejsou schopné boje. Západ má jednu armádu schopnou boje, paradoxně, a tou je armáda Ukrajiny. Všichni ostatní nemohou bojovat. Irák a Afghánistán to dobře demonstrovaly. A pokud ano, pak jim nezbývá nic jiného, než zkusit rozehrávat kartu Ukrajiny nebo vydírat jadernými zbraněmi a jadernými katastrofami, což nyní dělají.

Apokalypsa nebo restart

— Je zřejmé, že jsme se přiblížili k prahu krize vážnější než Karibik. A pokud dojde k výměně jaderných úderů, bude mít lidstvo šanci přežít, nebo to bude apokalypsa, konec lidstva, restart celé historie? Jaké cíle si klade vedení západních zemí, které jde na eskalaci s Ruskem a dobře ví, že máme jaderné zbraně?

— Nejprve je třeba jasně říci, že hloubka a síla globálních rozporů, které způsobily dvě předchozí světové války, jsou celkově mnohem méně závažné než rozpory, které se rozvinuly ve světě nyní.

Podstata současného rozporu je velmi jednoduchá: bude západní civilizace pokračovat, nebo dojdeme k jejímu konci v tom pojetí, jak ji známe? Civilizace, která na 500 let, od dokončení velkých geografických objevů, ovládla celou planetu, s výjimkou Ruského impéria, pak Sovětského svazu.

Co je čeká, je zřejmé z příkladu Británie, která si na začátku 20. století dala za úkol mít nejvýkonnější flotilu na světě, ale dnes není schopna zajistit ani krytí faersko-islandské hranice.

To platí pro vědu, výrobu a všechno ostatní – koncentrované vyjádření britské ekonomiky. To čeká celý západní svět. Samozřejmě dojde k řadě revolucí, v jejichž důsledku se západní svět promění v zónu chaosu. Proto potřebují jít až na konec, a půjdou až do konce. Ale nemají sílu a prostředky. Jediným zbývajícím nástrojem je jaderné vydírání. Právě kvůli tomu jdou proti Rusku, protože pokud získají kontrolu nad Ruskem, budou mít volnou ruku v jaderném vydírání proti všem ostatním zemím, plánovaným využitím i našich jaderných zbraní. To je jejich ideální plán.

Nepotřebují kolaps Ruska, potřebují převzít kontrolu nad Ruskem a vrhnout jej proti Číně a Indii.

Trump to mimochodem dobře chápe a mluví o tom otevřeně. Demokraté, nucení bojovat proti antiglobalistickému kapitálu USA, zosobněnému Trumpem, to neříkají otevřeně, ale budou sledovat stejné cíle, jen v tvrdší podobě.

Ale nemyslete si, že všechno začne hned: třesk a jaderná výměna. Mnohokrát jsem se účastnil cvičení „Oceán“ hodně pozoroval přechod na jaderné zbraně.

Možný průběh konfrontace

Bude to vypadat nějak takto. NATO spolu se Spojenými státy začnou vzdušnou útočnou operací ničit Rusko s cílem získat vzdušnou převahu a následně vytvořit příznivé podmínky pro ukrajinskou armádu. Pokud NATO získá vzdušnou převahu, porazí naše letadla a bude schopno provést úspěšnou ofenzívu, pak má šanci na úspěch. Ale pokud to neudělají, mohou se uchýlit k použití místních taktických jaderných zbraní. Naši odpoví místním použitím taktických jaderných zbraní demonstrativně čistě proti vojenským cílům.

Budeme zasahovat vojenské cíle, oni budou zasahovat civilní osoby, většinou za účelem zastrašení a destabilizace politické situace v zemi. S největší pravděpodobností budeme schopni zneškodnit tyto jaderné útoky, možná jeden nebo dva prorazí, víc ne. Protože jejich nosiče – to jsou primárně taktická letadla, my máme dobrý systém protivzdušné obrany, my je sestřelíme..

A pak se stane to, že bohatí vůdci ze slov našeho prezidenta pochopí, že další útoky nebudou na Pentagon, i když Pentagon bude muset být také zasažen, ne na americké, francouzské, anglické vojáky, kteří ve skutečnosti nechtějí bojovat, ale na paláce, na Westminster.

A žádné podzemní kryty je před těmito jadernými údery nezachrání. Pak ustoupí. Zároveň si vyjednají všechny podmínky, aby nějak přežili. Zhruba takto se budou věci vyvíjet. Nedojde k úplné jaderné výměně.

***

Upřesnění Jaderná elektrárna (JE) je jaderné zařízení na výrobu energie ve stanovených režimech a podmínkách využití, umístěné na území vymezeném projektem, ve kterém je jaderný reaktor (reaktory) a komplex potřebných systémů, zařízení, a vybavení s potřebnými pracovníky (zaměstnanci) (NP-001).

Černobyl (ukrajinsky čornóbil – druh rostliny „černobylnik“ nebo „pelyněk obecný“) je město v uzavřené zóně jaderné elektrárny Černobyl, Vyšhorodský okres v Kyjevské oblasti na Ukrajině. Nachází se na řece Pripjať, nedaleko jejího přítoku do Kyjevské přehrady. Jedná se o chráněné území a je chráněno zákonem. Je známý po havárii v Černobylské jaderné elektrárně.

Jaderné vydírání je zahraničněpolitická doktrína, ve které se stát, který vlastní jaderné zbraně, pomocí zastrašování a hrozby použití jaderných zbraní, snaží přimět nepřítele, aby podnikl určité kroky v jeho prospěch.

*

Rozhovor vedl Anton Beketov,  ZDROJ a video

4 12 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
24 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 1 dnem

Tragicky komik si chce udrzet svou zivotni roli za kazdou cenu

Plebej
Plebej
před 1 dnem

Těžko v tak složitých situacích radit, ale což tak, aby Rusové ten scénář zn. Oceán obrátili, a své prostředky jaderné “diplomacie” adresovali ihned na centra globálního “řízení” světa a Vesmíru? City of London, Westminster, Wall Street / Fort Knox apod. Nebyli by to jen ti vojáčci (kteří jsou vždy dobří leda tak na… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 dnem

Armáda RF má v triádě mimo vojenských pozemních a námořních sil také vojenské kosmické !!! a vzdušné síly, USA a NATO žádné podle názvu vojenské kosmické síly nemají, jsou děsně zaostalí na jejich vytvoření …., a tam v kosmu na oběžné dráze se ten konflikt rozhodne … Ale zatím si to s rusy necháme pro sebe, aby… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 dnem
Odpověď uživateli  maxim

Ti Západní primitivové nejsou schopni ani doletět s raketami bez poruchy na orbitální stanici … Raketové motory s inovovanou technologií spalování za vyššího tlaku a teplot ve spalovací komoře motoru vyvinuté za SSSR nedokázal doposud Západ vyrobit a  kupoval je od RF .. Ta inovace raketových motorú spočívá ve spojení motoru dmychadla a vlastního… Číst vice »

standa
standa
před 18 hodinami
Odpověď uživateli  maxim

Musk je nechal velmi studovat a vyjádřil se obdivně a něco převzal. USA dostaly od Jelcina kompletní výrobní dokumentaci pro RD-180, přesto se to Američanům nepodařilo vyrobit.

maxim
maxim
před 18 hodinami
Odpověď uživateli  standa

Američanům se nedaří vyrobit …, protože neznají metalurgickou technologii výroby vysoké teplotě a tlaku odolných slitin pro výrobu spalovacích komor uvedených motorů …
Je to jako v minulosti s metalurgickou technologií výroby damascenských a jim podobných mečů …

maxim
maxim
před 1 dnem
Odpověď uživateli  maxim

Uvedl jsem raketové motory RF, jejichž technologická úroveň jasně převyšuje USA, RF tuto svoji technologii samozřejmě využilo i k vývoji hypersonických raketových motorů … O  “kosmických zbraních” RF proti nepřátelským družicím a balistickým raketám se mnoho nedovíme, pouze z jejich zkoušek jsme mohli poznat že rusové mají zbraně které tají a nechávají si je v tajné… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 dnem

Scénář budoucí jaderné války, my zasáhneme armádu a oni civilisty! Mám se smát a nebo plakat!? Titulek mi stačí. Dál pro mne netřeba číst. Při vedení konvenčními zbraněmi snad. Ale při jaderném konfliktu, kdy záření, tlaková vlna a spad radiace nerozlišují kdo je kdo… Někdy mi připadá, že si spousta lidí myslí, že snad jaderná… Číst vice »

Anonym
Anonym
před 1 dnem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Až si to ten Rusák přečte, tak se chytne za nos a poběží za Putlerem a ten se taky chytne za nos a svolá dumu a snad to nějak přehodnotí. Malér nastane, když si to ten Sivkov nepřečte. Tak se budeme muset MY tady na NR obrátit na ruský generální štáb a vysvětlit jim, co… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 20 hodinami
Odpověď uživateli  Anonym

Karel vám bude jistě rozumět. Tak si spolu pokecejte o blbostech. I s tím Sivkovem…

standa
standa
před 19 hodinami
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Se divím, že jaderná hrozba je pro vás pitomost.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 18 hodinami
Odpověď uživateli  standa

Stando jaderná hrozba není pro mne pitomost. Já se bojím, že ten Sivkov nemá pravdu a když to Rus na nás hodí tak to neodnesou jen vojenská zařízení a vojáci a civilisté přežijí. Cca před 50 lety Američani vymysleli neutronovou bombu, která zabíjela lidí ale nic neponičila. Nebo to bylo obráceně? Už nevím.… Číst vice »

heriot
heriot
před 16 hodinami
Odpověď uživateli  kutnohorsky

“Sivkov nemá pravdu a když to Rus na nás hodí tak to neodnesou jen vojenská zařízení a vojáci a civilisté přežijí.” Ale Sivkov nic takového přece neřekl. Jen řekl, kam budou primárně cílit oni kam NATO. On je vskutku rozdíl, jakkoliv obojí je kruté, hodit bombu přímo na Rudé náměstí, o čemž sní celý… Číst vice »

maxim
maxim
před 18 hodinami
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Kutnohorský, ten radioaktivní spad s radiací a tlakovou vlnu lze “regulovat” výškou jaderného výbuchu nad zemí … Samozřejmě že výbuch “na zemi” zvíří a radioaktivně zamoří prach a způsobí horizontálně působící tlakovou vlnu …. Při výbuchu ve vysoké výšce je zvíření prachu s navázanou radioktivitou minimalizováno, rovněž je minimalizována horizontální tlaková vlna a hlavní účinek atomového výbuchu… Číst vice »

maxim
maxim
před 18 hodinami
Odpověď uživateli  maxim

Když už jsem se zmínil o prachu, ten se při výbuchu na zemi zvíří a stoupá do atmosfery, tam se na něj navazuje vodní pára a prší radioktivní déšť … Tuto důležitou funkci pro déšť, kterou plní normální prach v atmosfeře by oteplovací klimatičtí debilové měli znát, ale při svojí debilitě zuřivě proti prachu s uhelných topenišť… Číst vice »

maxim
maxim
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  maxim

Už jenom trochu prachu u nás vyrobí klasické spalování uhlí a dříví v normálních topeništích, to nás ale nezachrání, když k tomu klima magoři vyhrožují vysokými pokutami těm, kteří na ně serou s přestavbou topení na debilní tepelné zdroje …

maxim
maxim
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  maxim

Debilní tepelné zdroje místo klasických topenišť …, nedostatečné solární a elektrické a plynové, které zkolabují v zimě z nedostatku … Hlavně debilní automatické kotle na uhlí a dřevní pelety (zlikvidujeme všechny lesy), které fungují na principu nevyhasínající kovářské výhně s regulací výkonu omezováním přístupu vzduchu, kdy se vytváří jedovatý smrtící plyn CO …. V takovém debilním kotli… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  maxim

Nevím co tím chcete říci. Odpovězte mi na jednoduchou otázku. Je možné při jaderném výbuchu oddělit útok na vojáky s jejich zařízeními od civilistů? když při naší zahuštěnosti jsou vojenská zarizeni v blízkosti obytných ploch. To je oč mi běží. Nic víc nic míň. Oni budou zabíjet civilisty a my (atomovou!!!)vojáky . Fakt vám to… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  maxim

Navíc on se někdo v případě konfliktu bude matlat s tím z jaké výšky a kam tu atomovku hodí aby náhodou nezasáhl civilisty. A už howgh.

maxim
maxim
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Kutnohorský, ta “regulace” výškou atomových výbuchů nad zemí v atmosféře je nejdůležitější částí taktity taktických jaderných zbraní ..
Jedná se o vyčištění nepřátelského území, většinou od vojenských sil a zařízení, na které lze bez problému vstoupit s vlastní vojenskou silou …, nebo znovu osídlit lidmi prchajícími od jinud …

Vopice
Vopice
před 18 hodinami
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Jestlipak víte, že proběhlo 2000 jaderných testů, ve vzduchu, v zemi, v moři? Ale rakovina je z kouření, že?

kutnohorsky
kutnohorsky
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  Vopice

Ano hodně personálu při těchto pokusech zemřelo na rakovinu. Dokonce John Waine se při natáčení v Arizoně,,nakazil’ v kontaminovaném prostředí rakovinou…A?

Anonym
Anonym
před 17 hodinami
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Pane Kutnohorský, co bude, ví jen Bůh. Ani Putin, ani nikdo další. Všichni máme jen názory. Vy se tu dlouhodobě vysmíváte kde komu a vzniká oprávněný pocit, že Rusové nedbají na vaše dobré strategické rady a bez vás tu válku projedou. My všichni nejasně tušíme, že se Putin snaží jaderný konflikt oddálit,… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 16 hodinami
Odpověď uživateli  Anonym

Nevím nic. Psal jsem tu o tom, že jsem byl u letectva v Přerově, které mělo v případě konfliktu napadnout Německo Kreslil jsem mapy útoku raketami s jadernými hlavicemi a okruhy škod jednotlivých účinků. Napadení by způsobilo nejen skázu napadených objektů ale způsobilo by zničení půlky meesta