Meta zablokovala ve Francii takzvané pravicové a konzervativní účty. Už víte, k čemu je to nálepkování? Pak to vezmou totiž šmahem

Že na pravicovosti a konzervatismu není nic špatného? Evidentně stačí, aby se to špatným udělalo.

Jana Marková
Jana Marková
Je to sotva pár dní, co si Mark Zuckerberg sypal popel na hlavu, že se nechal kauze Covidu19 ovlivnit a mazal a blokoval informace přesně tak, jak po něm požadovala americká vláda. A bylo úplně fuk, zda to bylo oprávněně. Ted by se prý podle Cukrouše proti tomu Meta postavila. No tak tomu teda věř, kdo chceš. Cenzurovalo se tenkrát všechno včetně humoru a satiry. Evidentně toho ovšem nelituje vůbec, jen má stažený zadek, že by se mohl v Americe k moci dostat Donald, protože ve stejném módu jede dál. Tentokrát ve Francii.

Umlčeny byly účty různým mediálním platformám, influencerům, vzdělávacím institucím a politickým aktivistům. Stačilo být označen jako konzervativec. Nebo pravičák. Stačilo například mapovat útoky migrantů a islamistů na francouzskou společnost. Tohle je cenzura nejhrubšího zrna, a přesně tak má ale vypadat i náš svět. Zelená guma Foltýn to sice bagatelizuje a jakoby zesměšňuje, ale jsem si jistá, že to je jen zástěrka pro skutečnost hodnou jeho intelektu. On tam není náhodou. A ne náhodou jeho vojenský souputník Řehka přiznává, že manipulovat a lhát se může, když to manipulování a lhaní je cílem vlády a armády. A kdo že ty cíle určuje? No právě ta vláda a armáda. Možná ani ne naše. To je tak nebezpečné, jak jen to nebezpečné může být.

A vůbec si nemyslete, že se nás to netýká. Naopak, můžeme se podívat, proč se nás to týkat bude. Ona totiž tato vlna zákazů se zřejmě shoduje s aplikací zákona o digitálních službách (DSA), evropské legislativy, která má regulovat online obsah . Tadáááá. Jo, je to ta evropská regulace, která v podstatě ponechá na síti jen oficiálně uznávaný názor a koťátka. A to možná ještě ne bílá a kocouřího pohlaví.

Inu připravte mávátka a slogany: Ať žije neobolševická totalitní EU! Ať žije moderování obsahu DSA! Ať žije Foltýn! Ať žije jediný správný názor! Ať žije rudá Čína! Pardon…. Evropa.

*

Jana Marková, ZDROJ

4.3 11 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 17 dny

Jinak řečeno, na vlastenectví opravdu není nic špatného, ale našim nepřátelům se z toho špatně dělá. Dobře jim tak, ať to z nich jde horem dolem !

skeptik
skeptik
před 17 dny

Správně má být: Ať žije fašistická totalitní EU. Bolševismus s tím nemá nic společného.

Primak
Primak
před 17 dny

Ať žije rudá Čína! Nenapadá paní autorku nějaké jiné přirovnání? Jistě by jich našla v historii dost a dost.
Podobně to vidím v jiných diskuzích (nejen U Nás) – je to tak snadné a rádo viděno – Sev. Korea, Stalin, Pol Pot, NDR (DDR)…

cablik
cablik
před 16 dny
Odpověď uživateli  Primak

Tak to těžko socialismus nebyl špatný oni jsou stokrát horší ale k nim se hodí jen jedno přirovnání třetí říše to je ta pravá tvář západu.