Markvart: Kdy si vláda uvědomí, že se blíží její konec?

Petr Markvart
Petr Markvart

Po Francii a Nizozemsku, kde lidé vystavili stopku unijním zhůvěřilostem, jako je Green Deal a válečnické povykování okolo totemu, se tentýž trend projevil naplno i ve dvou významných spolkových zemích – v Sasku a v Durynsku, kde vlastenecké strany AfD a BSW zaznamenaly volební úspěch nečekaných rozměrů. Významné je to zejména proto, že obě země jsou spolu s další baštou AfD, největší a nejbohatší zemí Spolkové republiky, tedy Bavorskem, přímými sousedy České republiky.

Západ a jeho loutky se naučí respektovat globální jih

 Druhou zprávou je oznámení Turecka, že požádá o vstup do uskupení BRICS. Tato tiše rostoucí regionální mocnost, byla známa především pro svou snahu udržet si co největší odstup od soupeřících velmocí a její rozhodnutí je tedy jasným signálem o tom, že hegemonie kolektivního Západu i USA, je nenávratně u konce.

Turecko je přitom členem NATO, skladuje na svém území americké jaderné zbraně a vyrábí též vlastní pokročilé vojenské systémy, jako jsou rakety, bojové drony i útočné vrtulníky, o kterých bychom si u nás mohli nechat leda tak zdát. V Africe i v Asii provádí Turecko aktivní surovinovou a investiční politiku a stává se postupně významnou globální politickou i vojenskou silou. Spolu s Íránem a Saúdskou Arábií je nejvlivnější zemí v oblasti Blízkého a středního východu, navíc s ohromným vlivem na Kavkaze, ve východní i jihovýchodní Evropě i ve střední Asii. Kde jsou ty časy, kdy jsme s úšklebkem mohli mluvit o ‘tureckém hospodářství’.

Až si konečně tato vláda všimne, že začíná být se svými ukroprioritami směšná a zcela mimo realitu dnešního světa, mohli bychom se možná začít bavit o tom, co je a BUDE důležité pro tuto zemi, aby v novém prostředí přežila. Připadám si, jako v terminálním stádiu socíku, kdy všichni věděli, že se blíží konec, jen soudruzi na ÚV stále omílali své vyčpělé mantry, dodává Petr Markvart.

*

Petr Aviatik Markvart, Facebook autora

3.7 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
4 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Praded
Praded
před 13 dny

Co můžete čekat od rodiny, která je spojená s landsmanšavtem v druhé generaci. On už dělal i maturitní práci na sudetoněmecké téma. Dá se najít jeho foto s B. Posltem.

Karel2002
Karel2002
před 13 dny
Odpověď uživateli  Praded

Je mu líto našich krajanů, kteří byli nespravedlivě vyhnáni. Má dobré srdce.

cablik
cablik
před 13 dny

Soudruzi od 85 mohli tušit že se blíží konec ale nemohli s tím absolutně nic dělat. Tihle fanatici stojí za svým názorem a rádoby světovládou a také tvrdě narazí a spadnou z hrušky dolů.

adam
adam
před 14 dny

Souhlasím s autorem, ale dovolím si jen špitnout, že sice “soudruzi na ÚV” opravdu netušili, která bije, ale tato země měla pod kontrolou klíčové zdroje a tudíž šanci mnohé změnit. Dnešní i budoucí “páni” mají holé ruce…Přesto se musíme snažit najít nebo vyprodukovat a podpořit lídry, kteří se pokusí hrozící katastrofu odvrátit. V opačném případě… Číst vice »