Lže premiér Fiala či piráti? Foltýn mlčí

Zdeně Koudelka vtipně komentuje nejnovější vládní taškařici kolem Pirátů.

Zdeněk Koudelka
Zdeněk Koudelka

Premiér Petr Fiala odvolal pro neschopnost pirátského ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše. Neschopnost ministra řešit průser ve stavebním řízení, o němž se ví měsíce, zjistil premiér až nyní.

Svědčí to o neschopnosti samotného premiéra Fialy. Odvolání je však i důsledek debaklu vládních stran v krajských volbách. Krajské volby mají vliv na celostátní politiku. Potvrdilo se staré pořekadlo, že dodělávající kobyla nejvíce kope. Kope Fiala i Bartoš.

Fiala vyhodil Bartoše v poledne 24. 9. 2024 poté, co se ráno sešli, aniž by mu to osobně řekl. Neměl odvahu vyhodit Bartoše z vlády přímo tváří v tvář, udělal to po telefonu. To svědčí o Fialově necharakteru. I pirát je člověk a slušnost by si zasloužil od někoho, kdo tři roky tvrdil, jak jsou piráti ve vládě potřební. Ovšem pak nastala slovní rvačka.

Piráti zveřejnili, že Fiala vyhazov udělal po setkání a nátlaku představitelů ODS – Jana Skopečka, Martina Kuby, Zbyňka Stanjury. Fiala to popřel a označil za dezinformaci, tedy lež.

Takže buď nám lže premiér Fiala, nebo piráti. Někdo z vládní koalice určitě lže. Nevím kdo. Marně čekám na vyjádření hlavního vládního propagandisty Otakara Foltýna, který má mimo jiné strategicky komunikovat za vládu a vyvracet dezinformace. Takže pane vládní komunikátore, lže premiér či piráti? A kolik jiných členů vlády nám ještě lže? Nebuďte zbaběle zalezlý a postavte se k otázce čelem. Nebo jste netušil, že dezinformace jdou i z vlády?

4 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
dedous
dedous
před 3 dny

Dobrý den všem lidem dobré vůle a nepodvoleným, jó Foltýn, ten zalez jako krysa a ještě zrušil nedělní debatu s Jindrou Rajchlem na Novĕ a strachem se třese jak malej ratlík.

maxim
maxim
před 3 dny

Ten problém s digitalizací stavebního řízení není o neschpnosti Bartoše, ten je o debilitě hlavně premiéra Fialy a jeho poradců a celé vlády … Ti debilové měli vědět, že jejich představy o digitalizaci stavebního řízení jsou nesmysl, a Bartoš ve své hlouposti neodmítl ten nerealizovatelný nesmysl vytvořit … Teď na vládě Kupka dostal za úkol zprovoznění systému… Číst vice »

maxim
maxim
před 3 dny
Odpověď uživateli  maxim

Tak to dopadá když se debilové rozhodnou digitalizovat i složitější agendy, kde je potřeba i individuální přemýšlení a rozhodování úředníků v technických záležitostech .. Samozřejmě že jdou digitalizovat agendy, kde úředníci vykonávají činnost na úrovni naučených opic při vydávání množství navlas stejných rozhodnutích pro stovky a tisíce případů, jsou tam jednoduché databázové evidence osob, případů a souhrnu… Číst vice »

maxim
maxim
před 3 dny
Odpověď uživateli  maxim

Digitalizační opice už digitalizovali všechny opičí agendy na vládních ministerstvech, na státních úřadech, na úřadech samosprávy, dokonce i na opičích soudech …, a teď se chtějí pustit do něčeho, na co absolutně nestačí .. Opice se rozhodli digitalizovat i neopičí agendu stavebního řízení , které stejně už dělají většinou opice, protože už docházejí… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem maxim
Praded
Praded
před 3 dny
Odpověď uživateli  maxim

O tvorbě cen za minulého režimu, toho vím dost, tento systém mohl fungovat, pouze v případě, že se jedná o celostátní hospodaření a i ten systém, začaly od 68 roku rozkládat experti, kteří odešly do chart a hnutí pnutí nesehnutí. Po převratu začaly prosazovat relikt ze začátku kapitalizmu, NEVIDITELNOU RUKU TRHU , která už od 80… Číst vice »

maxim
maxim
před 3 dny
Odpověď uživateli  Praded

Kmete, financování velkých staveb velkého významu je ze “státního” a je součástí státního rozpočtu a jedná se tak jak píšeš o celostátní hospodaření … Že musí být nějaké stejným postupem stanovené ceny ve shodě se stavebními náklady se ty opice ještě naučili od komunistů,, nejsou ale schopné takovou cenovou metodiku vytvořit, tak používají… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem maxim
mikkesh
mikkesh
před 3 dny

Náš Otík? Náš Otík (Foltýn) sedí doma, dloube se v nose, žvějká rohlík a čeká na pokyny. Pak si to sesumíruje do tragické mluvy a vybalí to na nás.