Když se jim nedá nic věřit

Katastrofální povodně, na kterých mediálně cizopasí představitelé darebácké Pětikoalice, aby se před volbami ukázali v lepším světle. Chybějící peníze, vyházené za covidu a na pomoc ukrajinkým náckům, teď budou chybět na pomoc postiženým a obnovu zničeného. JInřich Kulhavý komentuje dnešní dení v ČR.

Jindřich Kulhavý
Jindřich Kulhavý

Premiér Fiala a celá jeho vláda jsou po celou dobu od uvedení do úřadu ukázkou toho, v jaké míře je možno lhát, a přesto zůstat u moci. Pravděpodobně i proto varování před povodněmi nebralo plno lidí vážně. Možná i díky mediální aktivitě většinou spojované s podporou vlády liberálů se ani mainstreamu většinou nedá moc důvěřovat. Proto se informace o blížící se zkáze u některých z našich občanů nesetkala zrovna s pochopením. Bohužel to je snad poprvé za poslední tři roky, kdy Fiala nelhal a předpověď meteorologů byla reálná.

Českou republiku tak překvapil velmi ojedinělý přírodní jev, díky kterému se převážně nad naší zemí protrhlo nebe. Pod vodou se ocitla třetina republiky, nejhůře je na tom desetitisícové město Jeseník a velká část Slezska a Moravy. Přímo z Jeseníku nám chodily informace po celou sobotu i neděli. Vody bylo tolik, že postupně zaplavila téměř celé město a škody jsou extrémní. Navíc celá oblast je nedostupná, protože byly poškozeny silnice a komunikace. Následky budou známy samozřejmě až po opadnutí vody, nicméně lze očekávat nákladné opravy. A to jak veřejných, tak i soukromých majetků.

Nepříjemností byla také nemožnost navázat spojení s postiženým Jeseníkem. Signál mobilních operátorů prostě nebyl dostupný. Elektřina kolabovala ve velké části povodněmi postižených oblastí. Nejezdí mnoho vlaků. V nepřestávající službě jsou záchranné složky, a především hasiči odvádí práci, díky které se dlouhodobě drží v míře oblíbenosti na čele složek patřících pod Ministerstvo vnitra. Nicméně s dopady tragédie se budou muset porvat především občané, kteří přišli o mnohé, někteří o vše. Vytopené domy, garáže, zahrady, někdy dokonce zbourané budovy, zatopená auta, navíc se pár lidí ztratilo a dosud nenašlo. Majetková újma bude vysoká, psychická možná ještě horší.

Nyní bychom mohli začít hovořit o tom, že si o podobné průšvihy říkáme svým přístupem k přírodě. V podstatě to není daleko od pravdy, ale daleko horší je celá ta katastrofa z jiného pohledu. Jde o naprosto nepřirozený jev a jistě vyvolá mnoho spekulací a přemýšlení. Mnoho lidí ho přiřadí k podezřele se zvyšujícímu počtu obrovských letních požárů všude po světě, k chemtrails*) a k zatím ne úplně ověřeným, přesto vcelku reálným teoriím o systému HAARP**) stvořeném k ovlivňování počasí. Nechceme konspirovat, ale pravdou je, že svět se zbláznil a nikdo nikdy neví, jaká je realita.

Jisté je, že postižení povodněmi budou potřebovat materiální i finanční pomoc ze strany státu. Bude zajímavé sledovat, kde na to Fialova skvadra vezme. A protože je před termínem voleb, očekávejme obrovské množství slibů s pochybnou pozdější realizací. Vláda nemá kam pro peníze sáhnout, snad jedině k dalšímu ožebračení národu formou mimořádných daní. Nebo dalším zadlužením. Přidejme poničenou infrastrukturu, která bude také něco stát. Je evidentní, jak moc budou nyní chybět Babišem utracené peníze za covid a Fialou za Ukrajinu. Mimochodem, prohlášení ministra zahraničí Lipavského o příslibu ekonomické a materiální pomoci Ukrajiny postiženým oblastem vyvolalo přinejmenším výbuch smíchu. To už si z nás dělají dobrý den. Kdybychom tu měli jen polovinu toho, co nás Zelenskyj stál, postavili bychom vše poničené nové. Jde jen o výsměch českým občanům.

Víkend přinesl ještě jednu velmi zajímavou událost. Tou byla pražská schůzka generálů ze zemí NATO. Moc se o tom v médiích nemluví, jisté však je, že většina z nich považuje za vhodné povolit Ukrajině používat rakety s dostatečnou dráhou doletu k napadání cílů v ruském vnitrozemí. NATO se tím dle našeho pohledu i názoru Kremlu dostává do přímého konfliktu s Ruskou federací a bude zajímavé sledovat reakci jejího vedení. Zatím byla Moskva vcelku zdrženlivá, i se speciální vojenskou operací vyčkávala několik let. A také považujeme za oprávněné jisté obavy, abychom v případu otevřeného střetu nebyli prvními, kdo tuto iniciativu posvěcenou v Praze odnese. Vzhledem k chování našich politiků by to nešlo ani Rusům zazlívat. To proto, že ty politiky si tu u moci drží velká část našich spoluobčanů.

Důsledky dění o tomto víkendu budou pro mnohé zdrcující. Pravděpodobně se už konečně blížíme k naprostému dnu a my jen doufáme, že to bude impuls k odražení se od něj. Už je to potřeba. Všem postiženým přejeme co nejrychlejší návrat do normálního života.

*

Jindřich Kulhavý, iNadheld

*) chemtrails – (z anglického chemical trail) má být – podle konspiračních teorií spjatých s tímto fenoménem – stopa podobná běžné kondenzační stopě (v anglických textech zkráceně nazývané contrail) trykových letadel, která ale má obsahovat zdraví nebezpečné chemikálie.

 

**) HAARP – ionosférický výzkum především pomocí vysokofrekvenčního vysílače, který byl využíván k působení na ionosféru. Na výzmu HAARP se podíleli především vojenské instituce USA. Existují různé konspirační teorie, které HAARPu přisuzují jiné „nekalé praktiky“, mezi jinými ho označují za prostředek pro spouštění přírodních pohrom jako povodně, sucha nebo devastujících zemětřesení.

 

4.6 10 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
12 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Oldrich
Oldrich
před 3 dny

Jestliže výstup z pražské schůze NATO bude kladný, a zelený komik začne opravdu ostřelovat západními raketami se západní navigací ruská města, pak odpověď Ruska musí přijít. A to řeklo, že tento akt vezme jako válku s NATO, ne se zeměmi, které třeba ony rakety na Ukrajinu dodaly. Tak proč třeba na výstrahu nestřelit nějaké… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 4 dny

V případě těch extrémních dešťů minulých dní existuje podezření, že to spáchal systém HAARP. 🙂

orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Jaký potřeboval příkon a kde ho vzal? Toť otázka.

Praded
Praded
před 3 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Já si myslím, že už se nato nemůže koukat ani Všemohoucí.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 4 dny

Je předvolební doba. Pětikloaka by ráda na velké vodě vydělala nějaké ty preference navíc, opozice se bude snažit více než trochu osmažit a vydusit naši milou vládu, což by jí měla nemilosrdně provést. Ke spokojenosti 5K je třeba se nějak popasovat s problémy Frýdlant, Krnov, Opava, Ostrava… Tam totiž nebylo vše v pořádku,… Číst vice »

Praded
Praded
před 4 dny

Budete se divit ale vyhrají volby, protože těch parazitečků je víc jak polovina obyvatel a další čtvrtina se bude bát jakékoliv změny, protože také nějak vegetuji. Za co by se jinak od sametového puče prošustroval celý majetek státu a ještě vytvořil dluh 3 BILIONY. Karel zpíval o totalitě a Vašek psal o demokracii. Vždyť je… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 4 dny
Odpověď uživateli  Praded

Ano, zase je budou všichni volit, protože oni slíbili postiženým záplavami, že je v tom nenechají. 🙂 Jurečka, Fiala, Rakušan…všichni dělají možné i nemožné, aby pomohli trpícím. Dokonce i Zelenskyj chce pomoci. Volby jsou vyhrané a Zelenskemu jeho pomoc musíme oplatit. 🙂

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 4 dny

Politiky a jejich media,ted radsi neposloucham..zvedl by se mi z nich kufr

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 dny

V televizi se rozplývali nad tím, jak nám Ukrajina chce pomoci. Přítel nejvěrnější! Netřeba pomáhat až z Ukrajiny. Máme tu statisíce Ukrajinců a desetitisíce jich nepracujicich, kteří v rámci jejich vděčnosti za naši přízeň k nim vemou jistě lopaty do ruky a přiloží ruku k dílu. Vládní idioti zneužívají situaci ve svůj prospěch až nechutným způsobem.… Číst vice »

kutnohorsky
kutnohorsky
před 4 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Lidé si budou muset jako vždy hlavně pomoct sami…

orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Rakousko je na tom hůř.

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem orinoko
Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 4 dny
Odpověď uživateli  kutnohorsky

V TV se nějak zdráhali udělat záběr na Fialovo obutí – jestli si zase nevzal nablýskaný polobotičky. A kde byl jeho pověstný deštník proti drahotě?