Kam to probůh míříme? Za Pollerta se postavila Hamplová

Charita zrušila pozvánku na běh Lukáši Pollertovi, protože se prý obává politických následků. Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová to okomentovala s poznámkou o návratu totalitních manýrů “stranických” knížek.

Charitativní akce „Běh za hospic“ pořádaná 21. září Oblastní charitou Červený Kostelec získala nečekané politické kontury. Jako jeden z čestných hostů měl být pozván olympijský vítěz ve vodním slalomu a lékař Lukáš Pollert. Organizátoři však pár dní před konáním závodu kvůli „obavám z vyvolání kontroverzních politických debat“ jeho pozvání odvolali. Kauza vyvolala vášnivé ohlasy na sociálních sítích.

Zděšení z takového “politického kádrování” lze vyčíst např. z příspěvku senátorky Jany Zwyrtek Hamplové.

„Kráčí Lukáš Pollert ve šlépějích Věry Čáslavské? Tak to bychom měli… Kdyže jsme si to s Martinou Kociánovou povídaly o totalitních manýrech? Od kdy charitativní akce (!!) u sebe zruší účast olympionika?

Lukáš Pollert byl pozvaný jako čestný host, tedy měl startovat závod, vyhlašovat vítěze a spolukomentovat dění. Tuto jeho účast však odřekli. Potvrdili to ředitel závodu a zástupce ředitele Oblastní charity Červený Kostelec Martin Fišer.

S Lukášem se osobně známe, tedy nemluvím “z doslechu” – je to skromný muž, ohleduplný, mající rád svou rodinu, dnes odpovědný lékař, specialista. V rodině má mnoho známých jmen. Je bývalý český vodní slalomář a olympijský vítěz z roku 1992 v Barceloně, a nebyla to jeho jediná medaile. Po ukončení sportovní kariéry se stal právě lékařem. Setkali jsme se v těchto dobách ve skupinách vyslovujících se k nesvobodě a porušování lidských práv, a také proti rozdělování společnosti.

Takže takový člověk, který upřímně, ale slušně, říká dnes své názory, k tomu lékař a olympijský vítěz, dnes nesmí být čestným hostem charitativní akce. Nepřipomíná vám to v té sportovní linii Věru Čáslavskou?

Kam to probůh míříme? Zase ke stranickým knížkám? No co, že jich bude víc. Princip diktovaných postojů a názorů zůstává stejný,” okomentovala stále rostoucí nástup totalitních manýrů senátorka Hamplová na svém facebooku.

*

První Zprávy

3.9 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
kutnohorsky
kutnohorsky
před 10 hodinami

Při pomoci potřebným by měli jít politické třenice stranou. Lidé různých politických názorů mohou mít sociální cítění a dohromady různé charity podporují. Tady by vůbec nemělo jít o politiku. Kde jinde než zde by se lidé různého politického smýšlení měli alespoň na chvíli spojit, když ne při dobročinné akci? Opět hnus, velebnosti!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 9 hodinami
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Bude se taky kádrovat, kdo smí které organizaci přispívat a kdo ne? No nakonec nějaká charita nepřijala darované peníze od Babiše. Tak že nic nového…

Pavel 1964
Pavel 1964
před 19 hodinami

Věřím, že Pollert nakonec nedopadne jako Čáslavská, ta to po roce 89 nezvládla.

Primak
Primak
před 8 hodinami
Odpověď uživateli  Pavel 1964

Ani neměla čas obdivovat ten hezký pohled z Hradčan na Prahu, jak nám jednou prozradila:

…že jsem se za celou mou éru na Hradě ani jednou nepodívala z okna své kanceláře. Já byla pořád na kolenou a třídila na zemi dopisy a lejstra. 

https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/vera-caslavska.A120709_171529_spolecnost_jup

Pavel 1964
Pavel 1964
před 19 hodinami

Míříme tam, kam se dívala Uršula, než vstoupila do politiky.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 20 hodinami

Priposrani lide byli problem za kazdeho rezimu

shoty
shoty
před 20 hodinami

Vyrástla nová generácia, ktorá si chce užívať výhody člena strany.