Je prezident dezolát, nebo už je pravda venku?

František Matějka
František Matějka

prvnizpravy

Prezident Petr Pavel uvedl v rozhovoru pro americký deník The New York Times, že Ukrajina musí být realistická v otázkách ohledně vlastních cílů a Kyjev si musí uvědomit, že některá území zůstanou “alespoň dočasně” pod ruskou kontrolou.

„Nejpravděpodobnějším výsledkem války je to, že část ukrajinského území bude dočasně pod ruskou okupací,” domnívá se prezident, exnáčelník generálního štábu české armády a bývalý předseda vojenského výboru NATO s tím, že tato “dočasnost” může trvat roky.

Nad výrokem prezidenta Pavla se pozastavil bývalý člen Svobodných František Matějka, který si klade otázku, zda-li už je pravda skutečně “venku” a nemusíme se bát o ni mluvit, nebo zda-li se z pana prezidenta stal také “přisluhovač Kremlu” a “ruský šváb”.

„Ukrajina musí být realistická ohledně svých válečných cílů a přijmout, že část území by mohla alespoň dočasně zůstat pod ruskou kontrolou, řekl v rozhovoru s americkým deníkem The New York Times prezident Petr Pavel. Podle Pavla, kterého deník popisuje jako jednoho z největších zastánců Ukrajiny v její obraně proti ruské invazi, je načase, aby se Ukrajinci a jejich příznivci postavili čelem k tomu, co je podle něj realita.
“Nejpravděpodobnějším výsledkem války bude, (…) že část ukrajinského území bude pod ruskou okupací, dočasně,“ řekla hlava státu na návštěvě Spojených států. Ukrajina ani Rusko podle Pavla nemohou očekávat, že dosáhnou svých maximalistických cílů. “Mluvit o porážce Ukrajiny nebo o porážce Ruska, to se prostě nestane,” dodal s tím, že “konec bude někde mezi”.
Souhlasím s Petrem Pavlem a ptám se: Už se o tom samém, co řada z nás tvrdí už dlouho a teď se k tomu přihlásil i prezident České republiky, může konečně normálně mluvit bez toho, aniž bychom za to dostávali nálepky “agentů Putina”, “přisluhovačů Kremlu” a slovy Otakara Foltýna jsme byli “sviněmi”, nebo je tím vším dnešním dnem i Petr Pavel?”, zakončil svůj komentář k výroku prezidenta Pavla otázkou Matějka.

3.4 7 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
11 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vachav
vachav
před 3 dny

Autor článku toho americko-ukrajinského kašpara velmi přeceňuje.Zdá se ,že vůbec nepochopil,že opět plácá nesmysly.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny

Rozhovorem pro NYT pohořel u českých podporovatelů Ukrajiny, viz:Dnes mě sere i prezident…“ 
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nestastni-podporovatele-Ukrajiny-se-vrhli-uz-i-na-prezidenta-Pavla-762116/diskuse/predplatitelu
A ohradila se i UA::
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ukrajina-se-po-vyjadreni-pavla-vyhranila-budme-realisticti-r/r~181473747b2511efae9c0cc47ab5f122/
V Rusku z něj měli srandy kopec i diskutéři – pochopili, že mu jde o čas, aby se Ukrajina/USA připravila na nový útok a nejtrefnější byl komentář, jestli ten Pavel-Šavel už dostal cenu Piecemarcera.

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

A dnes přidal další perličku: “Čína by měla být aktivnější”! Přesněji tento tajtrlík vyzval Čínu, aby jako světová mocnost zastavila boje na Ukrajině https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-vyuzijte-sve-vztahy-a-zastavte-krveproliti-na-ukrajine-vyzval-pavel-cinu-v-osn-40490494 Uwauu, tak z takové výzvy se Čína úplně po.ere, no, je to borec, ten český tajtrlík ala “kam vítr, tam plášť”… A to nemluvě o jeho muniční iniciativě, kdy… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem Pozorovatelka
Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

Zlatý Zeman dnes na Primě
https://www.facebook.com/cnnprima/videos/3389190578044215
(A to i když jako pročínsky globalistického ho neberu, ale ten aspoň věděl, vo co gou, zatímco tomu dnešnímu hradnímu hlupákovi je to úplně jedno, ten jen leze do zádele komukoliv, kdo ho poplácá po rameni….)

Pozorovatelka
Pozorovatelka
před 3 dny
Odpověď uživateli  Pozorovatelka

PS: Ten náš hradní piecemaker se zřejmě nechal inspirovat G. Clooneym naplno: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Peacemaker_(1997_film)#:~:text=The%20Peacemaker%20is%20a%201997%20American%20political%20action https://www.extra.cz/petr-pavel-prozradil-tajemstvi-sve-vizaze-inspiraci-cerpal-u-hollywoodskeho-hezouna-2cbd3 Tož, hurá, že Česko si hezouna zvolilo na Hrad…. A to už jen tak na okraj – já si české politické scény už spoustu let všímám jen okrajově, protože ona je závislá na dění globálním, do kterého… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem Pozorovatelka
Karel2002
Karel2002
před 3 dny

Prezident je double agent. Jinak by toto nemohl říci.

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Pokud víme, že Rusové všude možně ovlivňují volby, něco na tom co píšete může být. V Americe prosadili dementa, ve Francii devianta a u nás pitomce.

Georg
Georg
před 3 dny

Pan Matějka říká, že můžeme konečně normálně mluvit bez toho, aniž bychom za to dostávali nálepky “agentů Putina”, “přisluhovačů Kremlu”. Myslím, že nemůžeme a je o tom spousta faktů, ale ty zde teď nebudu předkládat. Řekl bych, že represe současného státu je co se týká svobody projevu a slova, čím dál větší. Myslím,… Číst vice »

Georg
Georg
před 3 dny
Odpověď uživateli  Georg

Teď jde o to, zda RF jim onen čas ponechá, aby se opět vyzbrojili a pokusili se na Rusku v zájmu západu a hlavně USA, tak zvaně získat ztracená území. Ale snad je nad slunce jasnější, že od samého začátku o Ukrajinu nikdy nešlo.

mikkesh
mikkesh
před 3 dny

No, jestli je pravda, že tatínek Pávka zařídil po IQ testech aby synáčkovi přidali deset bodíků (zlí jazykové tvrdí patnáct) tak by chlapec na označení dezolát nedosáhl. Takže, pouze blb.

Jeef
Jeef
před 3 dny

Ale no tak! Co říká českej prezident je šumák! Všímá si toho hlavně ten, komu se to hodí. Už tak toho namluvil dost i na přítele po boku.