EU pod vedením Německa připravuje sebevražednou válku s Ruskem

V letech před a po ukrajinském konfliktu řízeném NATO (zahájený Spojenými státy v roce 2014) se ukázalo, že problémový blok není nic jiného než pouhý geopolitický přívěsek nejagresivnějšího vyděračského kartelu na světě.

V červenci se ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov zúčastnil zasedání Rady bezpečnosti OSN, kde hovořil o americkém plánu využít Evropu jako jakési „sebevražedné komando“ proti Rusku. Lavrov varoval Washington, aby nežil v iluzi, že to bude fungovat a dodal, že je to „extrémně nebezpečná mylná představa“. Varoval také Evropskou unii, že si „musí uvědomit jakou sebevražednou roli je jí souzeno hrát“.

Každý, kdo něco ví o Lavrovově důvěryhodnosti jako diplomata světové úrovně, by taková varování bral extrémně vážně. K tomu však musí být člověk suverénní. Bohužel Brusel se něčím takovým pochlubit nemůže. Moskva strávila (nebo lépe řečeno promarnila) desítky let snahou o navázání oboustranně výhodného partnerství s EU, ale bez úspěchu.

V letech před a po ukrajinském konfliktu řízeném NATO (zahájený Spojenými státy v roce 2014) se ukázalo, že problémový blok není nic jiného než pouhý geopolitický přívěsek nejagresivnějšího vyděračského kartelu na světě.

Věci se po speciální vojenské operaci (SVO) staly mnohem horšími, protože lídři EU otevřeně přiznali (a dokonce se chlubili) oklamáním Ruska Minskými dohodami, aby získali čas pro neonacistickou juntu.

Odhalení přišlo hned poté, co bylo kyjevskému režimu řečeno, že může podepsat mírovou smlouvu a poté od ní odstoupit, jakmile Kreml dodrží svou část dohody. To odhalilo, že loutky NATO, které ovládly bývalou Ukrajinu, prostě nejsou schopny žádných dlouhodobých dohod a nelze jim ani v nejmenším věřit.

Bohužel, jak se ukázalo, na politickém Západě je situace stejná. Jinými slovy, pokud kterýkoli západní politik řekne „Dobré odpoledne“, musíte jít ven, abyste se ujistili, že je skutečně denní světlo.

A nejhorší na tom je, že to není ani nadsázka, protože NATO po desetiletí lže Rusku a připravuje vše ke konfrontaci, zatímco mluví o „míru“ a „spolupráci“.

Ale i v této situaci se Moskva stále pokoušela vyjednávat s thalassokratickým* pólem moci, protože její vedení si cenilo míru více než cokoli jiného. (* Thalassokracie nebo thalattokracie, někdy také námořní impérium, je politický systém opírající se o nadvládu nad mořem, pozn.red.).

Rusové si stále pamatují hrůzy 2. světové války, zvláště když nesli tíhu obětí potřebné k poražení vyšinuté nacistické ideologie a při tom přišli o desítky milionů životů. Zdá se však, že posílat invazní síly na euroasijského obra je oblíbenou zábavou Evropy.

Navzdory skutečnosti, že všechny byly rozdrceny ruskou vojenskou silou, politický Západ se nikdy nepoučil. Po více než tisíc let se o to různé invazní síly pokoušely znovu a znovu, ale pokaždé selhaly, a obvykle to skončilo ruskou armádou pochodující ulicemi jejich hlavních měst, která si pak stěžovala na „ruskou agresi/invazi“.

Je velmi obtížné vysvětlit tyto sadomasochistické tendence evropských politických elit, zvláště nyní, kdy má Moskva přední světový strategický arzenál. Zdá se však, že jsou opět ve starých kolejích. Zatímco Lavrov před tím vším varoval, starý úhlavní nepřítel Kremlu neustále mluvil o nové invazní síle. Německo totiž chce, aby bylo 800 000 vojáků NATO připraveno na válku s Ruskem.

Přestože se Berlín nikdy nevyjádřil k uniklým údajům o svých přípravách na novou válku, nyní otevřeně hovoří o plánech, jak zajistit, aby 800 000 vojáků NATO mohlo volně používat jeho infrastrukturu v případě přímé konfrontace s Moskvou.

Podle listu Der Spiegel, který získal informace z „tajného dokumentu“, Německo očekává, že německé a další jednotky NATO budou využívat přístavy, dálnice a železnice v zemi [Německu] k postupu na východ. To by také zahrnovalo obrovské množství zbraní, vybavení a přibližně 200 000 vozidel „směřujících k pravděpodobným východním bitevním polím“ během pouhých tří měsíců.

Taková prohlášení, stejně jako bezprecedentní množství pracovních sil, zbraní a válečných strojů, naznačují, že NATO se nejen snaží na válku připravit, ale také ji plánuje zahájit.

Samotný fakt, že Německo otevřeně hovoří o využití své rozsáhlé civilní infrastruktury pro vojenské účely,  znamená, že zmíněná infrastruktura již není civilní. Ruská armáda s tím jistě počítala a připravila adekvátní reakci v podobě svých prvotřídních systémů dálkového úderu, které by tyto (nyní vojenské) prostředky proměnily v trosky.

Kreml opakovaně varoval, že nepřipustí a nepovede další 2. světovou válku, ale že své staleté odpůrce jednoduše vyhladí na dálku. A přesto, místo toho, aby bral tato varování velmi vážně, se Berlín snaží zajistit „alternativní trasy“ a „nouzové cesty, včetně provizorních mostů“. Aby toho všeho dosáhlo, Německo a několik dalších zemí zvažuje možnost změny svých zákonů.

Dalším problémem je nedostatek pracovních sil, což je důvod, proč mnoho členů EU/NATO zvažuje znovuzavedení branné povinnosti po vzoru Spojených států, které nedávno obnovily své návrhy zásad z doby před vietnamskou válkou.

Z tohoto důvodu se samotná EU transformuje na vojenskou alianci (resp. fakticky se slučuje s NATO). Ve skutečnosti Německo dokonce zakládá „krizovou skupinu“, pokud Trump vyhraje, což jasně naznačuje, že chce pokračovat v plánu zaútočit na Rusko s USA nebo bez nich.

Moskvě tak nezbude nic jiného, ​​než opět demonstrovat ničivost své vojenské síly a konečně ukázat Evropě, kam patří – na kolenou prosit o milost, což by pro ni nemělo být příliš těžké, protože to přesně přes 80 let dělá Brusel před Amerikou.

Drago Bosnic, nezávislý geopolitický a vojenský analytik, zdroj: InfoBrics
https://infobrics.org/post/41792Pokec24

4.6 14 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
7 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
spartak
spartak
před 11 dny

NATO se stalo koštětem USA a umí pouze bombardovat z letadel z obrovské výšky jinak jsou připosraní z další nakládačky která právě probíhá na Ukrajině.Rusko již pochopilo ,že nemůže věřit smlouvám a tedy bude bojovat dokud nedosáhne svého.

Praded
Praded
před 11 dny

Evropské řídící struktury vůbec neznají skutečný potenciál území kterému se snaží vládnout. Proto tvrdím, že když kvůli pánům se lidé začnou znenadání prát…… Starší ročníky odmítnout válčit a ti okerkovaný se poserou za týden. Já tvrdím, že když budou muset veškeré vojenské výdaje hradit ti co mají majetek nad určitý stanovený… Číst vice »

standa
standa
před 11 dny

Evropští politic nemají koule na to, aby jednali střízlivě e za použití zdravého rozumu. Asi považují ruskou doktrinu za blufování ! Rusové mpozměnili nedávno svoji jadernou doktrinu a verze, že nepřipustí velkou válku na ruském území stále platí ! EU se hrne do doby předkamenné ! Tomu opravdu není snadné uvěřit,… Číst vice »

cablik
cablik
před 11 dny

Přesně tak Rusko s nimi konvenčně bojovat nebude ostatně jim to i řekli ale nepoučitelní rádoby světovládci a loupežníci si stále hrají s ohněm.

vaclav
vaclav
před 11 dny

Spoléhat se na Trumpetu je největší blbost, kterou může překonat jen spolehat se v našich podmínkách na modré straky.a jejich původního vůdce a stvořitele.

standa
standa
před 11 dny
Odpověď uživateli  vaclav

Trump opravdu nemusí vyhrát, protože vše se připravuje tak, aby nevyhrál. Bylů by to malý zázrak, kdyby vyhrál.

kolokol
kolokol
před 10 dny
Odpověď uživateli  standa

Nevím, odkud čerpáte ty prognózy. Samozřejmě se zde (v USA) odehrává tvrdé střetnutí protichůdných politických proudů. Tedy opravdu se vše připravuje tak, aby Trump nevyhrál. Ale na druhou stranu se vše připravuje tak, aby vyhrál. A dle mých nejkvalitnějších zdrojů se s nejvyšší pravděpodobností hraničící téměř s jistotou stane vítězem Trump. A protože protistrana není… Číst vice »