!!! Důležité !!! – Ruský velvyslanec v Radě bezpečnosti OSN varoval západní velmoci, že pokud začnou na ruské vnitrozemí padat západní rakety, bude NATO ve válce s Ruskem!

Vinou anglosaské chamtivosti a koloniální arogance jsme spolu s nimi jako jejich služební poskoci učinili další krok k 3. světové válce, válce nukleární, která bude znamenat fyzické zničení našeho národa.

Vasilij Nebenzja naznačil, že Rusko by v takovém případě v odvetě udeřilo na země NATO a nikoliv na Ukrajinu! Podle Kremlu povolení už vydala Velká Británie i USA! Tajně!

Rusko podle všeho dosáhlo bodu tzv. mezního zenitu, z něhož už není možné dál ustoupit a Vladimir Putin ve čtvrtek varoval [1], že pokud začnou na Rusko dopadat západní rakety, bude to znamenat otevřenou válku NATO s Ruskem. Toto konstatování v pátek zopakoval v Radě bezpečnosti OSN Vasilij Nebenzja, ruský velvyslanec v OSN.

Ten ale pronesl navíc děsivou poznámku, že západ již se nebude moci vymluvit ze zodpovědnosti a svalit vinu na Kyjev. Nebenzja v další části projevu celou poznámku rozvedl s tím, že Rusko by na takový úder raketami již neopovědělo odvetou proti Ukrajině. Neřekl proti komu by Rusko odvetu provedlo, ale to ani nemusel říkat, vyplynulo to z kontextu. Nepřímo tím byl řečeno, že odveta by směřovala přímo na země NATO, na velitelská a řídící centra. V takovém okamžiku bychom stáli na počátku vypuknutí III. sv. války.

Čtěte také: Ruský velvyslanec v RB OSN oficiálně varoval, že NATO bude v přímé válce s Ruskem!

Země NATO by “zahájily otevřenou válku” s Ruskem, pokud by Ukrajině dovolily použít zbraně dlouhého doletu, řekl [2] Nebenzja v pátek Radě bezpečnosti OSN. “Pokud takové rozhodnutí padne, znamená to, že země NATO začínají otevřenou válku proti Rusku,” řekl vyslanec Moskvy. “V takovém případě budeme zřejmě nuceni přijmout určitá rozhodnutí se všemi důsledky pro západní agresory.”  – “Letové řešení těchto raketových systémů mohou naprogramovat pouze jednotky NATO. Ukrajina tuto schopnost nemá. Nejde o to, aby Kyjev mohl zasáhnout Rusko zbraněmi dlouhého doletu, ale o to, aby Západ rozhodoval o cílení.

Blinken a Lammy v Kyjevě již tlumočili Zelenskému souhlas s palbou britských raket na Rusko

Rusko považuje za nepodstatné, že technicky by spoušť stiskli ukrajinští nacionalisté, vysvětlil Nebenzja. NATO by se přímo zapojilo do vojenské akce proti jaderné mocnosti. Myslím, že nemusím vysvětlovat, jaké důsledky by to mělo,” řekl. USA a jejich spojenci zavedli určitá omezení pro použití svých zbraní, aby mohli tvrdit, že se přímo neúčastní konfliktu s Ruskem, a přitom vyzbrojují Ukrajinu v hodnotě 200 miliard dolarů. Několik západních médií v čele s britským The Guardian informovalo [3], že omezení by mohla být zrušena tento týden, kdy Kyjev navštívili americký ministr zahraničí Antony Blinken a britský ministr zahraničí David Lammy. Rusko opakovaně varovalo Západ před takovým postupem.

Článek The Guardian ze středy 11. září 2024

Britský premiér Keir Starmer a americký prezident Joe Biden se v pátek setkali a britská média informovala, že Bílý dům na svém postoji nic nezmění a nedá Ukrajině povolení k použití amerických raket dlouhého doletu proti Rusku, nicméně Velká Británie toto povolení Ukrajině udělí, přičemž již ve středu unikly informace, že povolení již bylo vydáno. Pokud by se ukázalo, že USA nedovolí střílet své rakety na Rusko, ale Londýn by souhlas vydal, potom by skutečně raketové údery na Rusko byly čistě evropskou záležitostí, což by znovu vedlo k hlubší bezpečnostní eskalaci evropského kontinentu.

Londýn, stejně jako v roce 1938 v Mnichově, zatáhne Evropu do války s Ruskem, zatímco USA to budou zpoza buku zase sledovat?

Znovu by se ukázalo, že USA prvoplánově zůstávají pozadu a nechtějí se do eskalace osobně zapojovat, ale na druhé straně nijak nebrání evropským zemím v této eskalaci. Prostě by se znovu potvrdilo, že cílem je likvidace Evropy a její zničení podle předobrazu I. a II. sv. války, kdy samotného území USA se ani jedna z těchto válek netýkala. Z obou válek ale USA profitovaly, především z té druhé. Kreml už ve středu uvedl [4], že se domnívá, že Washington již dal Ukrajině souhlas k úderům na cíle uvnitř Ruska pomocí raket dlouhého doletu dodávaných USA, ale učinil tak tajně.

Dmitrij Peskov, tiskový mluvčí Kremlu

Všechna tato rozhodnutí již byla s největší pravděpodobností učiněna, lze to předpokládat s vysokou mírou pravděpodobnosti,” řekl novinářům mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov. “V tuto chvíli média pouze provádějí informační kampaň s cílem formalizovat rozhodnutí, které již bylo učiněno,” tvrdil. Peskov varoval, že Moskva zareaguje odpovídajícím způsobem, pokud západní spojenci Ukrajiny zmírní omezení pro použití zbraní dlouhého doletu k zasažení cílů hluboko na ruském území, ačkoli neupřesnil, co by tato odpověď mohla znamenat. Jeho poznámky následovaly po komentářích amerického prezidenta Joea Bidena, který uvedl, že jeho administrativa “řeší“, zda Kyjevu povolit použití zbraní dlouhého doletu, když na Ukrajinu přijeli jednat o této otázce nejvyšší američtí a britští diplomaté.

Kreml má informace, že Kyjev již dostal souhlas ke střílení raket dlouhého doletu na Rusko od Velké Británie, i od USA

Ukrajina lobbuje za povolení používat armádní taktické raketové systémy (ATACMS), které dodávají Spojené státy a které mohou zasáhnout cíle až do vzdálenosti 300 kilometrů, k úderům hluboko v Rusku, ale podle listu Politico [5] zvažuje Pentagon i dodávku raket AGM-158 JASSM s doletem 320 km, ale varianta ER (Extended Range) má dolet 1 000 km. Jedná se o snadno škálovatelnou raketu s možností přidání palivové nádrže až pro 3x delší dolet.

Biden sice od ruské invaze v plném rozsahu vyjádřil Ukrajině silnou podporu, zároveň však dal jasně najevo, že se chce vyhnout přímému konfliktu mezi USA a Ruskem, které jsou obě jadernými mocnostmi. Peskov však ve středu obvinil Washington a jeho evropské spojence, že se nedokázali distancovat od toho, co podle něj představuje jejich přímé zapojení do války na Ukrajině. “Každý nový krok zvyšuje míru tohoto zapojení,” odpověděl Peskov na otázku, zda by zrušení omezení dálkových úderů proti Rusku mohlo vést k širšímu konfliktu se Západem.

Americká AGM-158 JASSM raketa s plochou dráhou letu

Začátkem tohoto roku daly Spojené státy Ukrajině zelenou k použití zbraní dodávaných Západem proti ruským silám při přímém nasazení za hranicemi. Peskov uvedl, že povolení ukrajinských úderů na ruském území by dále ospravedlnilo vojenské akce Moskvy, která tvrdí, že ruská invaze na počátku roku 2022 byla reakcí na západní podporu Ukrajiny.

Kreml je podle všeho na základě zpravodajských informací již informován, že USA i Velká Británie již souhlasy se střílením západních raket na Rusko vydaly, protože ta reakce Kremlu i velvyslance Ruska v Radě bezpečnosti OSN potvrzuje, že karty již byly vyneseny a leží na stole, takže mediální tance Bílého domu o tom, že žádné povolení nebylo vydáno, jsou podle všeho jen zastíracím manévrem a zřejmě snahou o uklidnění domácího publika a především Američanů, kteří za dva měsíce budou volit prezidenta.

Spuštění paleb britských a amerických raket na Rusko necelé 2 měsíce před začátkem amerických voleb se jeví jako akt šílenství, anebo zoufalství

V této chvíli přiznání Bílého domu, že povoluje střílení raket na Rusko, by asi mnoho voličů v USA vyděsilo. Takže to vypadá tak, že to skončí na bedrech Londýna, který jako jediný dovolí střílet rakety na Rusko, ale USA budou jako mimo. Jenže, vzhledem k tomu, že v britských raketách Storm Shadow jsou americké součástky a americké řídící systémy, bude Londýn potřebovat tichý souhlas Washingtonu. A nedovolit Ukrajině rakety dlouhého doletu, to by v této chvíli bylo považovánu za zradu Kyjeva a ústupek Rusům. Dá se proto očekávat, že Londýn povolení vydá na své rakety Storm Shadow, které budou padat na Rusko.

Britská raketa s plochou dráhou letu Storm Shadow

Odveta Ruska se potom bude očekávat proti evropským zemím NATO. A mezitím se USA budou dívat. Pokud ruská odveta nepřijde, nebo by byla slabá, tak USA změní názor a rovněž vydají souhlas se střílením svých raket na Rusko. Takhle je to podle všeho připravené. Nejprve se ukáže, jak Rusko zareaguje na britské rakety dopadající na Rusko, a potom se uvidí dál, co Američané.

Šílenství kolektivistů je motivováno odvrácením potupné porážky ve válce o Ukrajinu. A snaží se porážku odvrátit eskalací a střílením raket na Rusko i za cenu zatažení NATO do války s Ruskem. Karibská krize v roce 1962 byla ve srovnáním s tímto jenom slabým čajíčkem. Prostě zapadčiky  vsadili všechno na porážku Ruska, a když Rusko nechce padnout, zkusí střílet na Rusko raketami a zkusí i zatažení NATO do konfliktu. Jejich heslo: Válka, nebo nic!

*

-VK- šéfredaktor AE News

5 14 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
66 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
standa
standa
před 3 dny

Dobré info. Nu, kolektivní Západ věří, že Rusko bude dál bojovat s jednou rukou za zády, jak napsal jeden západní komentátor. Všichni na Západě věří, že jim všechno projde a Rusko se neodváží k tvrdému kroku. Nebrme slova Ruska pořád na lehkou váhu, uvidíme jaká bude reakce RA na tuto provokaci ! Jdou… Číst vice »

danny
danny
před 3 dny

Mikeši, Heriote a spol. Mrkněte se o dva články níže. A pak mudrujte o reakci Ruska.

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Dobrý, juknu na to. Jen připomenu – Snad nám také vysvětlíte, jak jste došel k poznání, že Rus sedí u svých hranic a ještě né celých. Asi se domníváte, že ještě chybí Charkov a Oděsa. Za to Vás ovšem Fendrych s Jeníčkem Lipoldů moc nepochválí. No a poslední, pokud tedy, jak píšete, ještě Rus neobsadil celé… Číst vice »

danny
danny
před 3 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Nikoliv Mikeši. Stačí se podívat, odkud ruské jednotky vyrazily v únoru 2022. A kde jsou dnes? Téměř na stejném místě. A v řadě míst dokonce ještě blíže původním hranicím Ruska (pokud respektujeme, že Donbas je součástí RF) a v Kurské oblasti dokonce na jeho území. Už měsíc. A k tomu si pustit vystoupení NGŠ Gerasimova v den ukrajinského vpádu.… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

A vy tam respektujete, že Donbas a Krym je součástí Ruska? Kdo je tedy ten agresor Danny?

danny
danny
před 3 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Ruské jednotky vyrazily od hranic území Donbasu, které měly pod kontrolou. Rusové nekontrolovali, dodnes nekontrolují a jak to vypadá dlouho ještě nebudou kontrolovat celé území Doněcké a Luganské republiky. A tam se zase vrátili. Jen rychleji a s ostudou. No a tam sedí dodnes. Už více než rok a půl. To nemůžete popřít, protože je to vidět… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem danny
mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Milý danny, dvě otázečky zněly (abych se zorientoval)
A vy tam respektujete, (jak jste psal) že Donbas a Krym je součástí Ruska?
Kdo je tedy ten agresor Danny?

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

No a ohledně Krymského mostu, na desetiminutovce řekněte, že normálně funguje . Jen nějaký kapitán Dandykyn oznámil, že most bude napaden 7., nebo 11. října. Znáte to. Jako když snaživá blbka oznamoval zřícení budovy č.7 a ta za ní ještě stála. No a pláže opravdu nejsou zaplněné. Je po sezoně.

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

A pak bych si studente dovolil, když už tak hezky debatujeme, – ptáte se jestli je už je Ukrajina denacifikována? Připojil bych tedy otázečku třetí : Pokud podle vás Putin nesplnil svůj cíl denacifikace, vy si tam tedy, dle Vás myslíte, že náckové na Ukrajině zůstali a že tedy podporujeme nacisty?

danny
danny
před 3 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Mikeši, raději se zase vraťte do koutku vaší putyky mezi své obdivovatele (pokud tam ještě nesedíte). Tam zapadnete. Každý, kdo konstatuje prostý a nikým nezpochybněný fakt, že na Ukrajině jsou nacisté je tím podporuje? A ten most sice stojí, ale nepoužívá se. Takže tak jako tak je k ničemu. Rusové pro jistotu vedle… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Ale no tak, do teď jste tak hezky diskutoval. Chápu, že Jeníček Lipoldů není s to pobrat, že pokud Rus oznámí, že pro dodávku vojenské techniky už most není třeba využívat, (na frontu je to z něj už daleko) tak z toho pro vás vyvodí, že se nepoužívá. Vlaky jezdí, auta jezdí …… Číst vice »

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Krymský most není využíván tak, jako po jeho dostavbě, protože mezitím Rusové zřídili ve vnitrozemí velkokapacitní železniční trať. Denacifikace a demilitarizace Ukrajiny probíhá na frontách úspěšně. Z původních nacistů ve zbrani jich je dnes na živu jen zlomek. Fronta se náckům hroutí a krigskamaraden z NATO už činí jen zoufalé kroky. Rusko odpovídá na eskalace… Číst vice »

Karel2002
Karel2002
před 3 dny
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

Pomůže výhra Bidena konci války?

Karel2002
Karel2002
před 3 dny
Odpověď uživateli  Karel2002

Tedy výhra Trumpa.

standa
standa
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Je vidět, že nemáš celý obraz a nevíš vo co go. Víš vůbez, že na Donbasu budovali betonová opevnení celé měsíce ? A tlak, který Rusko vytváři není o tom nechat zabíjet vlastní vojáky, ale ničit vojáky protivníka ? Atd. atd.

orinoko
orinoko
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Cituji Jerusalem Post: Zelenskij je nejmocnější Žid na světě. Ty jejich představy o moci jsou opravou kuriózní. Vždycky ji musí nekdo platit. Cmrdliky, životy , existencí…

heriot
heriot
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Tak možnou reakci Ruska máte popsánu v samotném článku, hned v první části.
Ovšem to byste ho musel číst pořádně a nehýkat pouze nadšením nad show Solověva…

Praded
Praded
před 3 dny

Na Youtube: ŠOKUJUCE SVEDETSTVO ODMINOVAČA ZO SLOVEMSKA. Takoví občané se snad v česku ani nevyskytují.

SunTzu
SunTzu
před 4 dny

https://www.youtube.com/watch?v=FOlaUU4sHwM Danny má pravdu, že anglosaské elity (zmrdi) nepřestanou dokud RF jaderné zbraně nepoužije. Analyticky “omezenou jadernou válku” vylučují? Tedy omezit ji na Evropu (USA nedotčeny – šlo by USA do takovéhoto konfliktu, zničení Evropy, samy bez úhony??) . RF má 1600+ jaderných hlavic v BoPo na nosičích, 3000 v záloze. Dalších… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 dny
Odpověď uživateli  SunTzu

Ten Danny samozřejmě pravdu nemá. Proč by měl Putin použít jaderné zbraně a pomoci tak psychopatům k tzv. depopulaci. Umí přeci stáhnout satelity a v New Yorku, Londýně, Paříži … netrefí ani do práce, natož potom aby si své rakety navedli na cíl. Umí přeci zasáhnout letadlové lodě (od prvního použití hypersonických raket – šrot)… Číst vice »

danny
danny
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Základní pravidlo sebeobrany: “Nikdy nevyhrožuj zbraní, pokud nejsi rozhodnut opravdu ji použít!” To platí pro jednotlivce i pro státy. Když Putin nehodlá použít adekvátní opatření (nejedná se vždy o zbraně), nemá jimi vyhrožovat. V západních SMI má přezdívku “Redliner”. Protože narýsoval tolik červených čar, které se ukázaly pouhými prohlášeními, že už prostě nikdo… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Info Zápach přináší informace, jak Rusko prohrává. Blbecci typu české Lipo natáčejí na ruském území a jeden se ptát musi: Jak to, že směrem Kursk nebylo zaminovano a poseto dracimi zuby, když o pár kilometrů vedle, kde teď ukroboti pohoreli, to všechno je? Asi to nařídila Nabulina, ať žije. Myšlenkové prefabrikaty nejsou typicky… Číst vice »

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem orinoko
danny
danny
před 4 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Právě se to vyšetřuje. A zdaleka ne jen to. Za bačování Šojgu to na MO RF vypadalo jako na tom ukrajinském.

orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

To Bělousov je jiná šarže. Jinak jsem se zúčastnil hlasování na ruském webu, jak čelit ukrobotickemu Zápachu. 42% včetně mě z předložených možnosti preferovalo jemenske řešení: Odstřel reaperu. Někdo byl pro jednání, někdo pro změny v armádních špičkách a tak podobně. Vymluvne hlasování.
Jinak je zřejmé, že defetisti světa raději plkaji než konají.

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem orinoko
orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Tjazolije baji idut v derevne Vesjolyje.
Alzak nařídil dobýt další území a udržet Kurskou enklavu. Vyřadit ruskou logistiku.
To je myslím nejvhodnější doba, aby Kreml začal JEDNAT. A teď ještě jak, že?
Alzak se myslím rozloučil s Donbasem. Ale to je málo. Potřebuje trumfy. Černého Petra Putinovi.

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem orinoko
orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

By the way… komu jsme zalezli do hnedakova: Camel a , jak ji říkají v USA, překonala sama sebe: Jestliže jste se narodili před 18ti lety, tak je vám teď osmnáct!! A rvala smíchy, zatímco ostatní treskute mlčeli. Klasická pozorovaTELKA.

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem orinoko
mikkesh
mikkesh
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Mýlíte se. Zbraně, techniku a vše potřebné tam posíláme někdy od roku 2010. Snadno k dohledání. No a pak si ujasněte co to je vyhrožování. Pokud mě napadneš, budu se bránit, to asi nebude, co myslíte? Nebo ano? A snad ta největší psina, jak někdo z nějakých důvodů, či nedostatečného vybavení pořád opakuje mantru o pouhých prohlášeních,… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Ještě dodám – doufám, že se zase nebudete vyptávat, jestli umím rusky.

danny
danny
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Rusky neumíte a papouškujete co se vám hodí. Bez ohledu na fakta. Ale hlavně, že jste spokojen a že vám chutná. 🙂

mikkesh
mikkesh
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Takže pro přibržděnější ještě jednou fakta:
Krym, 20% Ukrajiny, energetika, sta tisíce mrtvých
Možná málo. A co máte za fakta Vy? Krom toho, že neumím rusky.

orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Fakta? Ses kocour!

danny
danny
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Úprk z 50 % Ukrajiny (minimálně) na výchozí pozice a 1,5 roku stagnující fronta, denní masivní ostřelování nejen Donbasu, ale i ruských měst (stovky mrtvých civilistů), hořící infrastruktura v Rusku (tisíce km od fronty – jen namátkou – Kazaň je hlavní město Tatarstánu, Murmansk je u finských a norských hranic), obsazené území Ruska, statisíce běženců a min. další… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Že k vám přišel na přednášku “politolog” Vlastislav Bříza. Ten má také takové špeky. Jako utíkáme, ale vyhráváme. Dejme tomu, že jsme si s pohraničím neporadili, ale ať vám najdou jak dnes vypadá Mariupol. No a také navrhněte, ať vám na školení pošlou i někoho ze západu. Tam totiž oficialně přiznávají ztráty na životech… Číst vice »

danny
danny
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Chtěl jste fakta a já některá uvedl. Ta potvrzená z obou stran, na která se můžete odívat na kterékoliv stránce týkající se konfliktu. Zejména mapa je vypovídající. A může to vidět každý. Vy máte jen domněnky, výklady a povšechné bláboly. A, jak jinak, nálepky. Vy vševěde. Kochejte se dál.

orinoko
orinoko
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Ale místní svatí na mostě uz bambilion let píšou, že Halic nemá lidské zálohy a streIivo. Myslím, že to nevidis tridne správně. ONI NATO mají vědecký světový názor už z dob Vestonickeho Marsu. Ale něco přece jen začíná fungovat. Ukroboti chtěli českou zranici z Monsanto Kaufu, ale v noci si teď musí navzájem svítit… Číst vice »

heriot
heriot
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Tak jste si právě vymyslel “základní pravidlo sebeobrany”, že… Vaše jistě může být, ale určitě není obecné.Já bych naopak řekl, že základním pravidlem sebeobrany je vyhrožovat vším co je po ruce, pokud je jen trocha naděje, že to útočníka odradí. On nemůže vědět k čemu a kdy jsem odhodlán. Ostatně o použití jaderných zbraních… Číst vice »

danny
danny
před 4 dny
Odpověď uživateli  heriot

Já to pravidlo nevymyslel. Bylo mi vštěpováno při výcviku. Protože platí po staletí. Minimálně. Řekne vám ho každý policajt, voják, instruktor. Ale vám je k ničemu. Vy rozumíte všemu i bez instruktorů. Už jaksi od narození. A nejste tu sám.

mikkesh
mikkesh
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Tak výcvik… ten byl dobrej. Ještě tak rozeznat co je to vyhrožování … a budete vycvičenej dokonale.

danny
danny
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Rozdíl vidíte dnes a denně: Západ řekne že dodá a taky dodá. Tedy nevyhrožuje. Rusko říká, co všechno udělá a jak tvrdě odpoví ale neudělá NIC. Tedy vyhrožuje. Jak prosté, milý Watsone.

mikkesh
mikkesh
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

A ty fakta? Zeptejte se při desetiminutovce, jestli když Rus obsadí celou Ukrajinu, jestli to také znamená, že vlastně neudělal nic. No a raději se neptejte, že když tedy ten Rus vlastně nedělá nic, proč se válčí. To by Vás taky mohli vykopat až na chodník a pak maminka Vás na studiích neudrží.

danny
danny
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Zajíci se počítají až po honu, pane Mikeši. I v Rusku, i na Ukrajině. V této chvíli Rus sedí u vlastních hranic, odkud začal a ještě ne u celých. Až obsadí, tak řeknu, že je borec. Ale až po tom. Protože patřím mezi gnostiky: musím poznat, abych věřil. Vy jste v táboře agnostiků – věříte a doufáte. Jinak jsem absolventem VŠ… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Ale ano, určitě gnostik, konečně něco pravdivého. Ono je to totiž na psaném znát. Jen toho poznání ve studentských letech holt ještě moc není. Přeji Vám abyste dokončil VŠ alespoň jednu. Snad nám také vysvětlíte, jak jste došel k poznání, že Rus sedí u svých hranic a ještě né celých. Asi se domníváte,… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Tak tak, klasika Nevěřícího Tomáše. Jasno, Polojasno /Bartuska/, Zapareno…

orinoko
orinoko
před 3 dny
Odpověď uživateli  danny

Dneska jsem na Trubce zhlédl video bývalých pohranicniku. Návraty do mladých let. Mají jasno tak, jak tady je naopak vědecké Biblicno.

heriot
heriot
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

A co jako by mělo Rusko udělat ? Tvrdě válčí, poráží Ukry na Donbase, v Kursku, u Krymu, ničí jejich armádu, ničí jejich průmysl a energetiku, co jako chcete více… Aby vyvolalo světovou válku a jadernou výměnu? Aby před celým světem bylo agresorem a původcem války ? Vždyť o nic jiného západu nejde, proto ho neustále… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 2 dny
Odpověď uživateli  danny

Co takhle se zamyslet jaký je rozdíl mezi vyhrožováním a varováním, danny??

heriot
heriot
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Tak to jste měl asi špatný “výcvik”, ale to je Váš problém. Podstatné je, že nevíte co Rusko udělá, když skutečně dojde k masovým hlubokým úderům do Ruska a už teď křičíte že neudělá nic… Zatím odpovědělo vždy a účinně, bohužel pro Vás jinak, než byste si přál. Holt budete muset počkat až… Číst vice »

jbskalensky
jbskalensky
před 3 dny
Odpověď uživateli  heriot

Tak nějak to také vidím. Danny nejenže neví co Rusko udělá, ale ani nechápe, co by udělat mělo a může. Vést vyhlazovací nálety, hnát vojsko vpřed hlava nehlava, bez ohledu na ztráty, to v dnešní době udělá jenom blbec. Ono, například, sundat jeden, dva satelity, které se “přímo” podílejí na navádění oněch… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem jbskalensky
orinoko
orinoko
před 3 dny
Odpověď uživateli  jbskalensky

Hlavně asi před rokem u Ugledaru bylo zřejmé, že Rusko žádná jatka svých vojáků nepřipustí. To byl otřesný masakr. Ten, kdo to nařídil, už měl být dávno před soudem. Dodnes Rusko Ugledar nemá a zkouší to nepřímo. Také první průniky na úplném začátku někde na severu Halice vejdou do učebnic, jak útočit… Číst vice »

heriot
heriot
před 4 dny
Odpověď uživateli  mikkesh

Ano, je to přesně tak.

orinoko
orinoko
před 3 dny
Odpověď uživateli  heriot

Jojo…
V Rusku pod Moskvou vzniká Česká obec orelska. Už tam stojí domy. A připravují tam pro nás Československou TV. Putinuv výnos všechno urychlil.
To je na nejméně bambilion mínusu.

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem orinoko
Hokarc
Hokarc
před 4 dny

Naše republika je dnes, bohužel, na straně Hitlerů. Ano, Hitlerů, je jich totiž víc než tenkrát.

danny
danny
před 4 dny

Je tu jeden problém. A to ten, že jde o nevím už kolikáté upozornění Ruska. A kdykoliv Rusko (Zacharovovou počínaje, přes Peskova a Lavrova a Putinem konče) vydalo prohlášení, upozornění, Kyjev i Západ je demonstrativně ignorovali. Každou nepřekročitelnou linii apod. Západ a Ukrajina ihned překročili. Napřed u podpory, pak u dodávek materiálu, pak vojenské techniky, pak tanků, raket, letadel,… Číst vice »

Praded
Praded
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Ten problém je zcela lidský, slušný člověk se vždy snaží přemluvit zločince, aby to nedělal, že je to špatné.

orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  Praded

Hmm, a jak slušnost v reálu dopadá? Připomnělo mi to kreslený vtip z dávné doby: Brutální podobanec válcuje na zemi obryleneho intose, který krici: Myslíte si, že násilí je všechno, ale vsadím se, že neumíte vypočítat průměr Zeměkoule! Slušnost, právě s ní jsme dolezli až do současné řiti. Alzak řve: Kup třeba!!! …a trouba jde.… Číst vice »

orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  Praded

Vzpomněl jsem si: Nejsme jako ONI. A pod tímto heslem klepkare Hejvla nám nasadili lockdowny, dluhy, bezpaterni sejdire a Monsanto v chrámech. Takhle vypadá slušnost: Na rohu vrah o morálce káže! – Karel Kryl.
https://youtu.be/uosvEu4YQ9k?si=4mA9EHTa2m14V39g

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem orinoko
standa
standa
před 4 dny
Odpověď uživateli  danny

Víš co se stane tětivou luku, když se přitáhne ? Praskne a tětiva může také zpětným rázem vyšlehnout oko. Tětiva je už příliš natažena, stačí kousek a budeme to mít na hlavách všichni. Jaká musí být odveta Ruska ? Nesmí být měkká, oni tady nemají s EU žádné vazby jako s Ukrajinou, takže bude… Číst vice »

danny
danny
před 4 dny
Odpověď uživateli  standa

Takže to má Putin zabalit?

orinoko
orinoko
před 4 dny
Odpověď uživateli  standa

Lidstvo má sebezniceni v DNA. Tak Putin neměl žádný luk vytahovat. Ještě chybí přání, aby nás osvobodil, a nám náš problém vylezl psi dírou.
Co může Putin udělat? To, co už mel! Sundat reapery a AWACS z nebe.

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem orinoko
Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Orinoko, nepochopil jste hru. Eskaluje Západ, Rusové diplomacií získávají zbytek světa na svou stranu, staví na nohy vlastní průmysl a energetiku. Ale: Když je rvačka neodvratná, udeř první (citát Putina).

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 3 dny
Odpověď uživateli  standa

Stanod, Rusové ničí armády a ne města! Jenom anglosasové a nacisti vyhlazují civilní obyvatelstvo.(indiáni, Bůrové, Drážďany, Hirošima, Nagasaki, Vietnam atd.)

cablik
cablik
před 4 dny

Tak varování mají kolektivní fašisté rozumněji jen síle jejich odporné NWO nelze realizovat tak budou válčit jenom chvilku. Snad se to nestane a Anglie se nenechá zlikvidovat.

standa
standa
před 4 dny
Odpověď uživateli  cablik

Oproti Česku mají např. Italové koule a začínají se oběvovat plakáty na ulicích proti válce a podpoře Ukrajině !!!

cablik
cablik
před 4 dny
Odpověď uživateli  standa

Jo to je skvělé už aby to bylo v celé EU Evropani se mají pro rádoby hegemona z USA vyhladit.

kolokol
kolokol
před 4 dny

mediální tance Bílého domu o tom, že žádné povolení nebylo vydáno, jsou podle všeho jen zastíracím manévrem a zřejmě snahou o uklidnění domácího publika a především Američanů, kteří za dva měsíce budou volit prezidenta. Já mám za to, že právě blížící se termím voleb a hrozba vítězství Trumpa, jsou oním impulzem k eskalaci války a jejímu rychlému… Číst vice »

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem Václav Dvořák
standa
standa
před 4 dny
Odpověď uživateli  kolokol

Rusko se nechá obsadit ? To už mohli za Švédska, Polska, Zlaté hordy, Napoleona či Hitlera. A nechali se obsadit ? Všechny vyhnali ! Kdo přijde s mečem, mečem také zahyne. Prohlášení Ruska, že nepřipustí velkou válku na svém území stále platí a že se vbude válčit na území agresora také platí ! Je… Číst vice »

Naposledy upraveno před 3 dny uživatelem Václav Dvořák