Definitivně o škodlivosti plukovníka Foltýna

Ultimátní shrnutí strategických nedostatků a hrubých chyb v komunikaci Otakara Foltýna

Cecílie Jílková
Cecílie Jílková

V minulých textech jsem již stručně nastínila, proč strategie Otakara Foltýna nefunguje. V tomto článku bych ráda dané téma rozebrala podrobněji, abychom se k tomu už nikdy nemuseli vracet jinak než prostým odkázáním právě na tento článek. Uložte si proto tento článek do svého argumentáře proti Otakaru Foltýnovi, případně obecně proti existenci funkce vládního koordinátora strategické komunikace.

1. Přesvědčuje přesvědčené

Agresivní rétorika Otakara Foltýna uspokojuje především poptávku publika, které netvoří nerozhodnutí občané, nýbrž tvoří ji lidé s pevnými, již existujícími postoji, identitami a světonázory, kteří vyhledávají „pro-názorové“ informace (tj. obsah, který je v souladu s tím, čemu již věří).

Tento poznatek by neměl být překvapivý. Ovlivnit postoje a chování lidí (např. před volbami) je v prostoru přesyceném informacemi čím dál větší výzvou, a proto většina pokusů o formování veřejného mínění selhává a i štědře financované, správně zacílené a dobře zpracované politické a reklamní kampaně mají často minimální účinky.

2. Mate předvolební průzkumy

Agresivní rétorika a ultimátum ve smyslu „kdo není s námi, je proti nám“ by ke skutečné změně názoru zamýšlené cílové skupiny vedly pouze v případě, že by se lidé Otakara Foltýna báli, případně se báli vlády. To se však reálně neděje. V reakci na štvavou vládní kampaň pod vedením Foltýna se lidé bojí leda tak názorové konfrontace se svým reálným okolím (rodina, kolegové, sousedé).

→ Pokračování na serveru Blogosvět

5 4 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
8 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Hokarc
Hokarc
před 3 dny

Foltýn je mizerný stratég a buďme za to rádi.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 4 dny
Prodost
Prodost
před 4 dny

Tenhle Foltýn mi přijde jako poněkud, spíše velmi neurvalý, hulvátský. Angl. “rowdy”, resp. přímo rowdies. To uvádím proto, že každý ví o koho a o co jde a také proto, že tato skupina je snad jediná možná, aby mu naslouchala. Nápověda by zněla – vymyté mozky, sdružující se do agresivních skupin.

Vendol
Vendol
před 4 dny

Díky Foltýnovi vypadá AČR, Armáda České republiky, jako parta vulgárních a neurvalých imbecilů. Docela se divím, že jí nevadí, jaké primitivní hovado je jejím oficiálním mluvčím.

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 4 dny

Ja se klidne podrzim jejich zpusobu😉..Tedy s hulvatem se nekomunikuje!👍

orinoko
orinoko
před 4 dny

Módní slovo ultimatni… Bez toho se dneska neuprdne ani hlavní, ultimatni, kloktadlo mainstreamu! Což třeba definitivní?
Víte, co hlavně chybí? Tvrdá relace! Jsme ruští svabi? Vy jste emericke slepé střevo!… Jste emericky průjem či zácpa. Jste bidetuv hnědý balast!

Naposledy upraveno před 4 dny uživatelem orinoko
palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 4 dny
Odpověď uživateli  orinoko

Definitivni neni nikdy nic…Ale ” lide” se nesmi chovat,jako chovanci blazince…Chvilku jsou jako ” placky se srdcem na dlani”, aby se vzapeti zmenili na odchovance ctvrte cenove…Nevim,co jim davaji do piti,ale desne to s nimi cvici

palasovar@gmail.com
palasovar@gmail.com
před 4 dny
Odpověď uživateli  palasovar@gmail.com

Pardon kecam…Neco je definitivni..Jedna vec,ze ktere se jeste nikdy nikdo nevyvlekl