Balónek třetí světový války?

převzato z FB

Uplynulý týden jsme byli svědky velmi podivného vývoje. Britský ministr Lammy a americký Blinken byli jako náhodou v Kyjevě pár dní potom, co jsme v médiích četli o připravovaném mírovém plánu kancléře Scholze a velmi hlasitě zachrastili raketami dlouhého doletu. Poté odjel britský premiér Starmer za Bidenem a balónek splaskl.

… a to jako mělo být co? Zjistit nakolik je západní obyvatelstvo srozuměno s totální válkou?

Fanatik Dorazín na IRozhlasu napsal již ve čtvrtek natěšený článek, který by měl být označen za komentář, ale byl v kategorii zprávy ze světa. V něm čtenáře prakticky klame v tom, že pro Británii je už rozhodnuto o raketách dlouhého doletu a USA budou taky souhlasit, zbývá jen seznam cílů. Při čtení komentářů pod podobnými zprávami jsem si připadal jako v Čapkovo Bílé nemoci, kde dav na konci ušlape doktora Galéna i s jeho medicínou a křičí “Ať žije maršál! Ať žije válka!”

Jenže ono to celé není tak jednoduché a minimálně na veřejnoprávním irozhlasu bychom měli dostat objektivní informace. Za prvé britská vláda sice prohlašuje, jak může “rozhodnout”, ale přesto potřebuje souhlas americké administrativy, protože některé komponenty raket Stormshadow se vyrábějí v USA. Že to ani v Británii není “jasná věc” ukazuje i nejnovější bubnování pěti bývalých britských konzervativních ministrů obrany a bývalého premiéra a fanatika Johnsona, kteří dle aktuálního Sunday Times tlačí Starmera nehledě na USA ke schválení.

Na tento balónek již reagoval Putin, který řekl, že využití raket dlouhého doletu na cíle v Rusku, by změnilo povahu konfliktu, protože Ukrajina nemá vlastní systémy k programování/navádění těchto raket. Za pravdu mu dal včera právě i britský The Sunday Times, který napsal, že GPS je v Rusku nepoužitelné a proto by rakety potřebovaly americká data a americké satelity, což vedle součástek dosvědčuje, že Britové jsou plně závislí na USA.

Poradce Bílého domu pro komunikaci v oblasti národní bezpečnosti John Kirby v pátek ještě před setkáním Bidena se Starmerem před novináři řekl, že si nemyslí, že by došlo ke změně v politice USA ohledně Ukrajiny a schůzka ukázala, že Starmer dostal přes uši nejen ohledně jeho populistického zastavení dodávek zbraní Izraeli, ale i jeho chrastění šavlemi vůči Rusku. Bidenova administrativa prozatím zahrála použití raket do autu v době, kdy i Politico o Zelenském píše po odstřelení Kuleby jako o autokratovi, s tím, že nejdříve chce slyšet, jaký má Zelenský vůbec celkový plán. Co to mělo celé znamenat? Starmer byl v jeho hlouposti zpravodajci využit k vypuštění balónku, protože situace na frontě je katastrofální.

Jak se ukazuje, Starmer vyhrál volby jen proto, že lidé měli plné zuby staré vlády, ale ne pro jeho chytrost nebo schopnosti. Stoupl si do řady vedle kanadského premiéra Trudeau, který nemůže dostatečně hluboko zalézt do válečné pr… pardon válečného pořádku a bubnuje k použití raket, hlaholí něco o mezinárodním řádu založeném na pravidlech a nutném vítězství Ukrajiny, což jeho velká ukrajinská menšina doma kvituje.

Při tomhle divadle posledního týdne musí i poslední hloupý Evropan pochopit, jak se věci vlastně mají a kdo má prst na spoušti třetí světové války. Proč, když se podle Putina mluví o začátku velké války s Ruskem, tak u stolu sedí pouze Biden a loutka Starmer. Proč schází zbývající vůdci celé Evropy, když se baví o tak zásadním riziku eskalace?

Byla to krásná ukázka toho, že to pouze Washington si s Moskvou měří síly. Nejsmutnější na tom je, že někteří hloupí, propagandou rozvášnění Evropané křičí “Ať žije maršál! Ať žije válka!” místo aby v takto napjatém okamžiku všichni jednotně konečně požadovali jednání.

5 4 hlasy
Hodnocení článku
Subscribe
Upozornit na
3 komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 dny

Podle mě si ty politický nýmandi jen tahají triko západ nedokáže říci udělali jsme chybu je to špatně válku mají prohranou od začátku.

Praded
Praded
před 3 dny

Je to přesně o tom jak to popsal výše pan Ivo Šebestík. Snad se dožiji konce této frašky a budu účasten nového Obrácení Ferdiše Pištory, nebo že by PePa? Do třetice všeho dobrého.

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 dny
Odpověď uživateli  Praded

Těch Pištorů bude…